Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: matrix » 25 maja 2011, 20:33

Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 27 maja 2011, 16:08

Wielebna ---> Torun
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 27 maja 2011, 18:28

Wielebnowska wzmocni toruńską Energę

[color=#0040FF]autor: Krzysztof Kaczmarczyk, 2011-05-27, 19:02, źródło: inf. własna / wislakosz.pl
[/color

Była skrzydłowa Wisły Can Pack Kraków Anna Wielebnowska, w sezonie 2011/2012 wzmocni toruńską Energę - taką informację podał serwis wislakosz.pl. Doświadczona zawodniczka wraca do koszykówki po urlopie macierzyńskim. Po kilku latach starań włodarze Katarzynek w końcu dopięli swego i ściągnęli "Wielebną" do Grodu Kopernika.
Anna Wielebnowska sezon 2010/2011 obserwowała z perspektywy trybun spodziewając się potomka. Teraz jednak głodna gry powraca do ligowej rywalizacji, a w kolejnym sezonie zagra w toruńskiej Enerdze, czyli szóstej drużynie poprzedniego sezonu Ford Germaz Ekstraklasy. Włodarze teamu z Grodu Kopernika już w końcówce minionego sezonu chcieli zakontraktować doświadczoną skrzydłową, ale ta ostatecznie nie zdecydowała się na taki ruch i poczekała aż do teraz.

Wychowanka krakowskiej Korony ma za sobą wiele lat spędzonych w teamie Wisły Can Pack Kraków oraz przygodę w Belgii. Razem z zespołem Białej Gwiazdy sięgnęła po tytuł mistrza Polski, kiedy trenerem zespołu był Elmedin Omanic. Wiele wskazuje zatem na to, że ich drogi ponownie się zejdą, bowiem Bośniak najprawdopodobniej po raz kolejny zasiądzie na ławce trenerskiej Katarzynek. Oficjalnie umowa nie została jeszcze podpisana, ale wszystko wydaje się być na dobrej drodze.

To dopiero początek przebudowy toruńskiego zespołu, z którym już wcześniej pożegnała się Agata Gajda, a to samo czeka m.in. Natalię Małaszewską. Na pozycji rozgrywającej w Toruniu chętnie widzieliby młodą Weronikę Idczak, a w kuluarach mówi się również o Amerykance Leah Metcalf.

W Toruniu mają również nadzieje, że w ekipie Katarzynek nadal występować będzie serbska środkowa Jelena Maksimovic, która była jedną z najlepszych zawodniczek Energi w poprzednim sezonie, a w Meczu Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy odebrała statuetkę MVP, dla najlepszej zawodniczki meczu.

Kto miałby pomóc Maksimovic w walce pod koszami? Jak informuje Gazeta Pomorska sieci zarzucone zostały w kierunku Trójmiasta, gdzie do tej pory występowała Marta Jujka. Młoda polska środkowa poczyniła w ostatnim czasie ogromny postęp i z pewnością jest łakomym kąskiem dla polskich klubów, które chcą walczyć w sezonie 2011/2012 o medale mistrzostw Polski.

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 28 maja 2011, 07:55

Za dzisiejszymi Nowościami - działacze Energi nie potwierdzają zainteresowania Anną Wielebnowską

Anna Wielebnowska
Nowy na forum

Postautor: Anna Wielebnowska » 28 maja 2011, 09:09

Również nie potwierdzam, i nie wiem skąd wisłakosz ma takie informacje.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 maja 2011, 09:40

Witamy Pani Aniu na forum, mamy nadzieję, że ten pierwszy wpis nie będzie ostatnim ;)

odnośnie rewelacji prasowych - były, są i będą. czymś dziennikarze/kibice żyć muszą w martwym sezonie...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 28 maja 2011, 11:40

Wow - Wielebna NA FORUM :P . Bardzo rzadko koszykarki decydują się na takie coś .

Ale SUPER by było gdyby Ania Wielebnowska wzmocniła ENERGĘ - przykłady Mowlik , Szott , Kenig , czy Tłumak pokazuja że macierzyństwo wychodzi na dobre - i myślę że i tutaj było by podobnie...

A sytuacja tym bardziej dziwna że właściwie ARTYKUŁ nie mówi o spekulacji a wrećz już o transferze do Energi.

Prezes Energi - Maciej Krystek - w wywiadzie dla TVK Toruń mówi że decyzje personalne będą w połowie czerwca podejmowane.

Od paru lat ,,marzymy'' o Ani Wielebnowskiej w Toruniu 8)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 28 maja 2011, 13:01

Przyłączam się do powitań Kuby i zachęty, aby powyższy post nie był ostatnim :).

Życzę efektywnego powrotu do gry po przerwie macierzyńskiej, a do którego klubu to się zobaczy. ( Szkoda, że Korona Kraków w tym kontekście wycofała się z e-klasy dwa lata temu ).

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 maja 2011, 15:14

Saletra pisze:Przyłączam się do powitań Kuby i zachęty, aby powyższy post nie był ostatnim :).

też się przyłączam,ale na razie to znana polska koszykarka dementuje tylko(i bardzo dobrze) błędną informację na temat własnej osoby,a jak jakiś oszołom napisze,że gwiazda WNBA w Toruniu to być może nawet sama Lauren Jackson się odezwie. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 28 maja 2011, 16:57

Z drugiej jednak strony zawodniczka także nie zaprzeczyła 8) .

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 28 maja 2011, 18:30

Moze p. Ania negocjuje kontrakt :lol:
Hm jak dalej pojdzie kibice Wisły zeby zobaczyc prawdziwa polską Wisłe beda musieli pojechac do ...Krakowa Pólnocy :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 maja 2011, 18:45

prawdziwa polską Wisłe

nie wiem jaka jest definicja prawdziwej polskości :shock: ...ale kibice z Krakowa mają swoją polską część Wisły w postaci: Ewki, Pauli, Leci i Kasi.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 28 maja 2011, 19:50

No Hermesa chyba żartobliwie bardziej poniosło 8) . Dużo lepiej pasuje już chyba to - że to Wisła sprzed lat jest teraz w Toruniu (Omanić , Krawiec , Radwan , Wielebnowska?) przecież w Krakowie też gra ,,trochę '' Lotosu.

A negocjacje to chyba normalna sprawa jest. W każdej plotce jest ziarno prawdy - a przecież ANIA wraca do basketu.

PS. Na facebooku Wielebna ma Energę jako ulubionych klub :P Więc chyba padło na Toruń . I fajnie.

Akurat na Wielebnowską to kibice w Toruniu czekają.

Metcalf , Idczak
Krawiec, Ratajczak
Tłumak , Gladden
Egenti , Wielebnowska
Jujka , Maksimović czyli 10 zawodniczek ( jak będzie kasa to pewnie jeszcze jakieś wzmocnienie obwodu)

być może to będzie takie zestawienie - być może przy odrobinie szczęścia można pomwalczyć o półfinał.

CCC i Wisła mogą być poza zasięgiem - bo tu jednak zawodniczki klasowe będą. Ale Lotos czy Gorzów już tacy mocny nie powinni być. Ale to takie spekulacje przedsezonowe .

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 28 maja 2011, 20:43

Koszykarz dokładnie o tym pomyslałerm. Ja za chwile na fejsie zrobie ulubiony AZS Gorzów. Ludzie zachowujecie sie jak 5 latkowie :lol: Ze Wielebna ma tak na fejsie? Jakby nie patrzec w Toruniu grała (albo ) grały Jej dobre znajome to ma jako ulubiony klub :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

KrK
Amator

Postautor: KrK » 29 maja 2011, 00:57

Wkrótce Energa Toruń oficjalnie ogłosi że Anna dołączy do drużyny.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”