Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
gogo
Nowy na forum

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: gogo » 08 stycznia 2010, 20:15

Jack Napier pisze:
feri pisze:Ja mam inne pytanie. Czy aktualny kryzys Lotosu jest konsekwencją ustawy w której minister skarbu zadecydował, że spółki skarbu państwa do końca roku 2009 miały wycofać się z klubów sportowych? (Co prawda mogą nadal sponsorować kluby ale już zupełnie na innych warunkach). Bo tak dziwnie się to zbiega z datami.

Taka sama sytuacja jest z KSSSE w Gorzowie. Byla grozba, ze odeja ale "siakos takos" obliczono, ze sponsoring przynosi wymierne korzysci. My Polacy uwielbiamy obchodzic prawo, ktore sami tworzymy. Kluby sportowe to jeszcze pikus ... (pan Pikus :wink: ) ale to co zrobil rzad przy dofinansowaniu Swiatyni Swietej Bozej Opatrznosci to bylo mistrzostwo. Ewentualnie prawo sie ignoruje ... tak jak Lechia Gdansk leje na nowa ustawe "antyhazardowa" :) bo przeciez kto ruszy ulubiony klub premiera Donaldinho? :)

a czy nowa ustawa "antyhazardowa" wyszła już z Senatu i została podpisana prze Prezydenta jako zgodna z Konstytucją?
pytam,bo się nie orientuję...
"It isn't about how hard u fall,it's about how high u bounce back"

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 08 stycznia 2010, 20:33

Jack Napier pisze:
feri pisze:Ewentualnie prawo sie ignoruje ... tak jak Lechia Gdansk leje na nowa ustawe "antyhazardowa" :) bo przeciez kto ruszy ulubiony klub premiera Donaldinho? :)

coś mi się wydaje, że nie śledziłeś w ogóle procesu wprowadzania tej ustawy ani jakie zapisy miały się tam pojawić jakie się pojawiły itp. najlepiej uzyć sformułowania "prawo się ignoruje" itp. Ciekawym dlaczego Lechia Ci przyszła do głowy, a nie najbardziej zainteresowany Lech Poznań (BetClic) i Wisła (Bet-at-Home).
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
gogo
Nowy na forum

Postautor: gogo » 08 stycznia 2010, 21:00

Bardziej chodzi mi o drogę legislacyjną tej ustawy... obowiązuje już czy nie? a to w kontekście tego,że kolega zarzucił już zlewanie tej ustawy przez Lechię Gdańsk.
"It isn't about how hard u fall,it's about how high u bounce back"

feri
Młodzik

Postautor: feri » 08 stycznia 2010, 21:26

Jack Napier pisze:Taka sama sytuacja jest z KSSSE w Gorzowie. Byla grozba, ze odeja ale "siakos takos" obliczono, ze sponsoring przynosi wymierne korzysci.

Obie spółki maja podobny udział skarbu państwa 50-60%, ale sytuacja strukturalna klubów jest jednak trochę inna. KSSSE to w budżecie AZS-u jakieś 25% a w Lotosie to chyba jednak wygląda inaczej po odejściu PKO BP.

Marco pisze:
Jack Napier pisze:Ewentualnie prawo sie ignoruje ... tak jak Lechia Gdansk leje na nowa ustawe "antyhazardowa" :) bo przeciez kto ruszy ulubiony klub premiera Donaldinho? :)

coś mi się wydaje, że nie śledziłeś w ogóle procesu wprowadzania tej ustawy ani jakie zapisy miały się tam pojawić jakie się pojawiły itp. najlepiej uzyć sformułowania "prawo się ignoruje" itp. Ciekawym dlaczego Lechia Ci przyszła do głowy, a nie najbardziej zainteresowany Lech Poznań (BetClic) i Wisła (Bet-at-Home).

Chyba przyszła mu dlatego, że LEchia Gdańsk poprzez spółkę w Party Gaming uworzyła stronę bukmacherską Partylechia.com i przez to sama stała się bukmacherem interentowym :) To zupełnie inna sytuacja niż z Lechem i Wisłą - one "tylko" mają sponsoring firm bukmacherskich.

gogo pisze:Bardziej chodzi mi o drogę legislacyjną tej ustawy... obowiązuje już czy nie? a to w kontekście tego,że kolega zarzucił już zlewanie tej ustawy przez Lechię Gdańsk.

W drodze prac ministerstwa rozdzielono to na dwie ustawy w związku z legislacyjnymi problemami sfery interentowej e-gamingu. Pierwsza ustawa dotyczy naziemnych kasyn, jednorękich bandytów itd. Druga ustawa ma zająć się internetowymi kasynami, zakładami sportowymi i... inwigilacją graczy. Ma to robić służba Celna, będą mogli sprawdzać konta graczy, prowadzić spis zakazanych witryn itd. Czemu służba celna? w Końcu Kapica musi gdzieś zagospodarować "swoich" celników, bo po schengen potrzeba ich "jakby" mniej :D Sądzę jednak, że nie zdąży tego zrobić. Dziś sejm przywrócił Wassermana i Kempę do komisji, więc może być róznie, zobaczymy co zostanie z Kapicy :)
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2010, 21:36 przez feri, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 08 stycznia 2010, 21:33

gogo pisze:Bardziej chodzi mi o drogę legislacyjną tej ustawy... obowiązuje już czy nie? a to w kontekście tego,że kolega zarzucił już zlewanie tej ustawy przez Lechię Gdańsk.

1 stycznia 2010 r. wchodzi w życie ustawa z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych (Dz. U. Nr 201, poz. 1540).

za lex.pl

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 08 stycznia 2010, 21:36

Jack Napier pisze:

1 stycznia 2010 r. wchodzi w życie ustawa z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych (Dz. U. Nr 201, poz. 1540).

za lex.pl

Takie ogłoszenie wisi w każdym punkcie zakładów bukmacherskich jak STS czy Toto-Mix. Jak widać gogo nie uczęszcza w takie miejsca. :mrgreen:
ObrazekObrazek

swatch
Amator

Postautor: swatch » 09 stycznia 2010, 14:00

Tanisha Wright blisko Lotosu :?
^^

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 09 stycznia 2010, 14:12

swatch pisze:Tanisha Wright blisko Lotosu :?

To ta z tych co dużo rzuca mało trafia :? :? :? :?

Ale wiadomo że przy odejściu Pawlak nie wstawimy 2 i 3 zagranicznej-więc jedna z tych murzynek powinna być rezerwowa czyli słabsza.Mam nadzieje że ta słabsza rezerwowa to
Tanisha Wright :roll: :roll: :roll: :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 09 stycznia 2010, 14:25

Tanisza miała swój najlepszy sezon w Wnba (12ppg, 3.5 a, 4 rpg na niezłym pracencie) i podobne osiągnięcia na Cyprze w P.FIBA - jak widać towarzystwo Szakiły jej nie pasowało i stamtąd uciekła :lol:

jak dla mnie gra bardzo zespołowo, ale czasem wiadomo :wink: sobie porzuca - no i prezentuje napewno wyższy poziom od np. Canty

Pytanie : czy ona juz od jakiegoś czasu negocjowała z Lotosem czy ją z Imperialu Limassol poprostu zwolnili i zatrudnili streetbolówę Baker?? ( Little F/C - jak kóleżanka z cypru i Sea też wolna)
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 09 stycznia 2010, 14:31

jimmy pisze:
Pytanie : czy ona juz od jakiegoś czasu negocjowała z Lotosem czy ją z Imperialu Limassol poprostu zwolnili i zatrudnili streetbolówę Baker?? ( Little F/C - jak kóleżanka z cypru i Sea też wolna)

na to pytanie odpowiedź padła już dawno temu tu: http://www.wnba.com/storm/news/offseaso ... ml#twitter

Wright will be playing in Cyprus this year for Imperial, home to former Storm forward Shyra Ely a season ago. Imperial will be playing in the EuroCup, but Wright will be with the team only through December, preferring to come back and take a break after the turn of the calendar. "Everybody's different," she said, "but I think it will be better for me if I come to training camp fresh. I want to come in completely fresh." She'll get a chance to rest a sore Achilles that bothered her late in the season.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 09 stycznia 2010, 14:34

Ałgaja pisze:
jimmy pisze:

na to pytanie odpowiedź padła już dawno temu tu: http://www.wnba.com/storm/news/offseaso ... ml#twitter

Wright will be playing in Cyprus this year for Imperial, home to former Storm forward Shyra Ely a season ago. Imperial will be playing in the EuroCup, but Wright will be with the team only through December, preferring to come back and take a break after the turn of the calendar. "Everybody's different," she said, "but I think it will be better for me if I come to training camp fresh. I want to come in completely fresh." She'll get a chance to rest a sore Achilles that bothered her late in the season.

acha czyli potencjalny wypad do Gdyni ma charakter wypoczynkowo-rehabilitacyjny? :wink:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 stycznia 2010, 14:34

hellraiser pisze:
swatch pisze:Tanisha Wright blisko Lotosu :?

To ta z tych co dużo rzuca mało trafia :? :? :? :?

Ale wiadomo że przy odejściu Pawlak nie wstawimy 2 i 3 zagranicznej-więc jedna z tych murzynek powinna być rezerwowa czyli słabsza.Mam nadzieje że ta słabsza rezerwowa to
Tanisha Wright
:roll: :roll: :roll: :roll:

Widac, że apetyty w Gdyni znacznie mniejsze, bo niedawno u was były dwie amerykańskie playerki na 2 i 3. Wtedy jednak nie zastanawialiście się, czy słabsza jest Beard, czy Christon. :wink: Co niektórzy optymiści nawet chcieli zostawic Christon po domniemanym przyjściu Catch, bo jej strzelba może przydac się na play off... :roll:
A co do Wright - staty ma dosc porządne. Ostatni sezon w WNBA zdecydowanie najlepszy z dotychczasowych, wszystkie mecze w pierwszej piątce, średnio 32 min. A i 46% z gry to jak na obwodową całkiem nieźle (dla porównania - Christon miała 40%). Więc nie ma co wybrzydzac jeśli to byłaby prawda. :wink:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 09 stycznia 2010, 14:50

Tanisha to opcja ciekawa, najciekawsza ze wszystkich o jakich słyszałem.

Miałaby przewagę wzrostu nad wszystkimi rozgrywajkami w lidze (180 cm).
Kwestia podstawowa to podejście do gry, zaangażowanie, wyniki. Jeśli miałaby grać jak Christon, to nic by nam nie pomogła.

Ale bez kontraktu, to ciągle gadka-szmatka.

Poza tym podstawa to fakt, aby zdążyć przed 14 stycznia. Zawodniczka z USA ma ponoć być przed meczem z Brnem, aby nie było kompromitacji.

Znaczy się, najpóźniej gdzieś koło wtorku wszystko musi być wiadome.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 stycznia 2010, 15:51

Lotos nie ma kasy, chce ściągnąć 2 amerykanki, jedna z nich ma być Wright i słyszę ze to słabo i ze to ma być rta ezerwowa? Ja bym tam raczej nie narzekał..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 09 stycznia 2010, 16:56

Greebo pisze:Lotos nie ma kasy, chce ściągnąć 2 amerykanki, jedna z nich ma być Wright i słyszę ze to słabo i ze to ma być rta ezerwowa? Ja bym tam raczej nie narzekał..

To chyba wynika z przepisu o 2 Polkach.
S 5 Philips-murzynka1-murzynka2-Szwedka-Ivana raczej odpada
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”