Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: Ałgaja » 12 stycznia 2010, 21:46

friel pisze:hmm Co by nie powiedzieć i nie denerwować ale w kontekście tego iż w przyszłym roku na parkiecie z "musu" będzie tylko jedna polka zakontraktowanie Pawlak na 1,5 roku było przepłaceniem ,albo conajmniej nieprzemyślanym ruchem bo tania napewno nie była

Tyle, że w składzie meczowym będzie trzeba mieć 7 Polek...trudno żeby były 2 do gry i 5 statystek. I tym samym będzie można mieć tylko 5 zagranicznych, więc chcąc o coś walczyć za bardzo nie będzie miejsca na eksperymenty,a tym bardziej na posiadanie 2 zagranicznych "jedynek".
Poza tym sądzę, że Pawlak może dać dobrą zmianę na kilka-kilkanaście minut i w pucharach...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 stycznia 2010, 21:53

Ałgaja pisze:
Tyle, że w składzie meczowym będzie trzeba mieć 7 Polek...trudno żeby były 2 do gry i 5 statystek. I tym samym będzie można mieć tylko 5 zagranicznych

5 Polek do gry i 2(te młode w wiekszości klubów FGE) do statystyk,a te 4-5 zagranicznych to bynajmniej na ławę nie usiądzie.... :lol: Cena dobrej Polki jeszcze wzrośnie? :roll: a zawsze mówiłem,ze polskie kobiety są najładniejsze!!! :lol:
a kto trafi z zagranicznymi zostanie mistrzem Polski? :roll:
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2010, 21:55 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 stycznia 2010, 21:54

friel pisze:hmm Co by nie powiedzieć i nie denerwować ale w kontekście tego iż w przyszłym roku na parkiecie z "musu" będzie tylko jedna polka zakontraktowanie Pawlak na 1,5 roku było przepłaceniem ,albo conajmniej nieprzemyślanym ruchem bo tania napewno nie była

dziękujemy za niezwykle cenny glos eksperta, hehe
wzrusza mnie :cry: Twoja troska o Wisłę i jej finanse.
może w Wiśle w końcu trenerzy chcą 5 Polek do gry, a nie liczną sekcję turystyczną?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

friel
Kadet

Postautor: friel » 12 stycznia 2010, 21:56

Ann daruj sobie złośliwości ja tylko zwracam uwagę ,że to niekoniecznie musiał być dobry interes....
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 stycznia 2010, 21:58

friel pisze:Ann daruj sobie złośliwości ja tylko zwracam uwagę ,że to niekoniecznie musiał być dobry interes....

a ja Ci zwracam uwagę, ze to nie twój biznes!
nie wiesz ile Wisła Pauli zapłaci, nie wiesz do końca jakie zasady będą w przyszłym sezonie w PLKK.
więc na razie nie oceniaj tego czy to dobry interes czy nie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 stycznia 2010, 22:02

Ann ludzie się troszczą o ponad 100 letni klub i to najbardziej utytułowany w historii polskiego basketu. :twisted:

Pozwolę sobie w imieniu wszystkich związanych z Wisłą podziękować za troskę jaką obdarzacie Wisłę a szczególnie jej finanse :)

Tak to jest szydercza wypowiedź więc riposty są zbędne.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 stycznia 2010, 22:03

ann pisze:
A co do Catch.. to porostu uwielbiam takie bajeczki jak to zawodniczki kochają swój klub, swój zespól itd. Zwłaszcza zagraniczne. Zwłaszcza tuż po przylocie do Polski. Jak zawodnik/zawodniczka gada po przybyciu do Wisły jak to marzył o grze w tym klubie i że zrobi dla niego wszystko to mam go od razu chęć wyslac z powrotem. podobnie jak wtedy gdy całuje Białą Gwiazde itd, itp..

ona to na końcu sezonu powiedziała.
poza tym 90% zawodniczek made in USA tak gada, nie jest to pierwszy ani zapewne ostatni taki tekst.

Wiem kiedy to powiedziała, po pelnych 3 miesiacach pobytu w Gdyni (za to Beard była pewna ze ja pokochają już na lotnisku chyba ;)) . I wiem ze tak gada 90% amerykanek (i spora cześć innych pan).. tym bardziej zabawne jest przyjmowanie tych słów za dobra monete i wierzenie im bezgraniczne.

Don Kichocie.. wyluzować to raczej ty powinnaś, bo Twoja reakcja była "nieco" bardziej nerwowa niż moja, choć rozumiem że perspektywa oglądania Pauli w naszym stroju (choć osobiści mam cicha nadzieję że jednak do tego nie dojdzie - tu chyba akurat sie ze mną zgadzasz) musi byc bolesna i może się objawiać na psychice.

A jeśli już przyjdzie.. to raczej dowód na to że nasza finansowa jest i będzie całkiem niezła, wiec Gorzowskie obawy o nasz budżet radze zachować dla swojego klubu.. rok temu ktoś prognozował ze brak Wisły w finale bedzie oznaczał jej koniec finansowo -sportowy, cóz.. w finale nas nie było, w Eurolidze mieliśmy nie grać a jednak budżet był (jest) przyzoity a sytuacja finansowa lepsza niż u mistrza.. wiec i tym razem może byc róznie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

friel
Kadet

Postautor: friel » 12 stycznia 2010, 22:09

I chyba między innymi to złożyło się na to ,że w tym roku wasz sponsor został wyróżniony i chwała mu za to , nie wiem nie rozumiem czemu ludzie tak źle odbierają wypowiedzi innych ,nie wyrażam się tu że życzę komuś źle czy coś bo nie na tym sport polega by cieszyć się jak rywalowi powinie się noga .
Co do Lotosu bo w tym temacie jesteśmy mam nadzieję ,że bez Pauli ,ale za to z młodymi na parkiecie ugrają coś wielkiego i wcale się nie obrażę jak z wami przegramy bo to tylko sport ,tylko albo aż :)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 12 stycznia 2010, 22:28

friel pisze:zakontraktowanie Pawlak na 1,5 roku było przepłaceniem ,albo conajmniej nieprzemyślanym ruchem bo tania napewno nie była

To jest bardzo dobra decyzja nawet jakby nie było obowiązku Polek na boisku.
Pierwsza rozgrywająca musi mieć zmienniczkę.

PS:może uda się sprowadzić Waligórską do Lotosu w przyszłym sezonie :roll: :roll: :roll: :roll:
Obrazek

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 12 stycznia 2010, 22:39

Greebo pisze:
walczacy z wiatrakami pisze:
Greebo pisze:To jaki jest teraz jej nowy zespół, jej nowe koleżanki, jej nowe miasto, jej nowi kibice? Gdzie teraz jest jej miejsce jest na boisku? Zagrałaby tam bez oka?

juz sie posrałeś z radości?
chociaż po tekście przypuszczam, że mogło dojść do czegoś innego :mrgreen:
najważniejsze to się rozluźnić :lol:

Ty tak robisz? ja nie praktykuje takiego zwyczaju..

A co do Catch.. to porostu uwielbiam takie bajeczki jak to zawodniczki kochają swój klub, swój zespól itd. Zwłaszcza zagraniczne. Zwłaszcza tuż po przylocie do Polski. Jak zawodnik/zawodniczka gada po przybyciu do Wisły jak to marzył o grze w tym klubie i że zrobi dla niego wszystko to mam go od razu chęć wyslac z powrotem. podobnie jak wtedy gdy całuje Białą Gwiazde itd, itp..

A cieszyć się nie mam z czego bo zespol do którego ponoć ma trafić (lub ponoć trafiła) ma bardzo duze szanse by wpaść na ans w PO euroligi. A to nei byłaby wtedy dla nas dobra wiadomość wiec już wolałbym ja w Lotsie

jeśli chodzi o Catch i jej nowy zespół ma duże szanse na spotkanie się z Wisłą, to raczej w drugiej rundzie play-off, gdyż Pecs, Gorzów czy Koszyce odpadają. W drugiej włoskie zespoły Taranto-Famila raczej też nie wchodzą w grę. Najbardziej prawdopodobne wydaje się Fenerbahce (Turcy kasę mają, no i znają Catch bardzo dobrze z ubiegłorocznych potyczek z Lotosem) w ostateczności czeskie Brno.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 12 stycznia 2010, 22:46

Catchings raczej w Galatasaray niż Fenerbahce...
bball

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 12 stycznia 2010, 22:54

flash pisze:Catchings raczej w Galatasaray niż Fenerbahce...

to Wisła nie ma czego się bać, bo prawdopodobieństwo na trafienie Galaty znikome (no chyba że Wisła zawali dwa ostatnie mecze), Galata gra z Jekami i Walencją i raczej zakończy z bilansem 4-6 (ale powinna być przed Gorzowem i jego rywalami grupowymi ze względu na bilans koszy - będziemy zresztą mądrzejsi już za dobry tydzień)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 12 stycznia 2010, 22:57

hellraiser pisze:
friel pisze:zakontraktowanie Pawlak na 1,5 roku było przepłaceniem ,albo conajmniej nieprzemyślanym ruchem bo tania napewno nie była

To jest bardzo dobra decyzja nawet jakby nie było obowiązku Polek na boisku.
Pierwsza rozgrywająca musi mieć zmienniczkę.

PS:może uda się sprowadzić Waligórską do Lotosu w przyszłym sezonie :roll: :roll: :roll: :roll:

Z Polek to obu potencjalnych nabytków (na jedynkę i na skrzydło) szukałbym w Poznaniu...

Waligórska w Gdyni? - tak, pokibicować koleżankom... ale nie na boisko...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 stycznia 2010, 23:28

reaktywacja pisze:
Z Polek to obu potencjalnych nabytków (na jedynkę i na skrzydło) szukałbym w Poznaniu...

a za chwilę ktoś jeszcze doda,że Wera i Skoblito w Poznaniu się marnują :wink:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 13 stycznia 2010, 08:09

Strasznie się marnują ;)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek