Puchar Polski 2010/2011

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Re: Puchar Polski 2010/2011

Postautor: pafelek » 07 marca 2011, 01:08

Finał Pucharu Polski Koszykówki Kobiet w Polkowicach
Lotos Gdynia - Energa Toruń 78:50

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=92

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 marca 2011, 12:46

Zawsze jak jest jakiś mecz z udziałem ENERGI na ogólnopolskiej wizji - to nasze się mega- kompromitują.. Tak też było i tym razem. Zero taktyki , zero pomysłu , zero rozegraniu- obwód bez KRAWIEC to jakaś parodia jest , wogóle nie istnieje...

Tak jak były ahhy i ehhhy po pokonaniu Wisły - tak teraz dziewczyny szybko sprowadziły kibiców na ziemie.

Jeśli porażka Wisły z Energą jest to wstyd - to nie wiem jak określić styl przegranej z Lotosem - gdzie praktycznie 3 koszykarki obwodowe załatwiły Energę szybkością...

Tak więc nasze niech idą na korepetycje z osobistych do Babkiny , a uczyć się biegać do Swanier i M.Wright - bo one mijały jak chciały nasze zawodniczki...

A Radunović proponuje ,,wypierdzielić '' raz dwa - wczoraj wszystkie zawodniczki się skompromitowały - ale to co ona wyczyniała na lini osobistych - to jakaś kpina jest.... :evil: :evil: :evil: Czlowieka krew zalewa...

PS . Eval 80-20 mówi wszystko... WSTYD

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 marca 2011, 14:17

moje spotrzeżenia po weekendzie w Polkowicach:
1. trener Lotosu to najlepszy transfer tego roku w PLKK( bez względu na to co do końca ugra). szacun dla gościa za to co zrobił.
2. na postawę Wisły w tym turnieju należy spuścić zasłonę milczenia...( brak Ewki nie jest absolutnie żadnym wytłumaczeniem)
3. Omanić- wiecznie obrażony pan i władca, jak mozna nie stanąć ze swoimi zawodniczkami do zdjęcią pamiątkowego?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

LAT
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: LAT » 07 marca 2011, 14:38

ann pisze:Omanić- wiecznie obrażony pan i władca, jak mozna nie stanąć ze swoimi zawodniczkami do zdjęcią pamiątkowego?

Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 07 marca 2011, 14:53

To i ja kilka spostrzeżeń:

1. Nie widziałem obu półfinałów ale oglądając wczorajsze spotkanie, nie mogłem dojść do tego, jak Wisła przegrała swój mecz. Chyba, że Toruń naprawdę zagrał o niebo lub co najmniej dwa nieba lepiej...
2. Drugi punkt taki sam jak pierwszy trochę wyżej u Ann.
3. Mecze z Toruniem w tym sezonie zaczynają być czystą przyjemnością. Co mecz, to łatwiej.
4. Omanic w miarę spokojny, obyło się bez jakichś ekscesów chociaż kilka razy usłyszał, że ma wracać do boxu bo znalazł się w nieprzeznaczonym dla niego miejscu na parkiecie.

i na koniec:

5. Mam nadzieję, że TYP, który z hotelowego parapetu ukradł buty Babkinie i Bjelicy, tymi butami się udławi. Buractwo, chamstwo i frajerstwo, tak to nazwę.
ObrazekObrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 marca 2011, 14:56

Koszykarz (Toruń) pisze:Zawsze jak jest jakiś mecz z udziałem ENERGI na ogólnopolskiej wizji - to nasze się mega- kompromitują.. Tak też było i tym razem. Zero taktyki , zero pomysłu , zero rozegraniu- obwód bez KRAWIEC to jakaś parodia jest , wogóle nie istnieje...

Tak jak były ahhy i ehhhy po pokonaniu Wisły - tak teraz dziewczyny szybko sprowadziły kibiców na ziemie.

Jeśli porażka Wisły z Energą jest to wstyd - to nie wiem jak określić styl przegranej z Lotosem - gdzie praktycznie 3 koszykarki obwodowe załatwiły Energę szybkością...

Tak więc nasze niech idą na korepetycje z osobistych do Babkiny , a uczyć się biegać do Swanier i M.Wright - bo one mijały jak chciały nasze zawodniczki...

A Radunović proponuje ,,wypierdzielić '' raz dwa - wczoraj wszystkie zawodniczki się skompromitowały - ale to co ona wyczyniała na lini osobistych - to jakaś kpina jest.... :evil: :evil: :evil: Czlowieka krew zalewa...

PS . Eval 80-20 mówi wszystko... WSTYD

proponuje wrócić na strone 9 i 10 zobaczyć kto robił ahhy i ehhhy. a kto wyniki przyjmował na luzie i spokoju. Wiedzac ze te mecze sa g...warte
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 marca 2011, 15:06

Niby mecze gó..no warte ale niesmak pozostaje. To już chyba lepiej było przegrać mecz po walce z Wisłą - a w miarę honorowo - niż tak zbłaźnić się przed szerszą publicznością.. Przecież z Radunović to się śmiano :lol: :lol: :lol:

Warto dodać że trio Babkina , Swanier, Wright - MA WOLNĄ RĘKĘ w działaniu i w tym co robią na parkiecie- a u nas - u Omanicia dziewczyny mogą jedynie o takim czymś pomarzyć... Może jedynie Monika Krawiec może sobie na więcej pozwolić...
Reszta natomiast jest bezwględnie GASZONA przez trenera.

Półfinał Wisły z Lotosem to może być mega widowisko - i nie ździwię się jak Lotos przejdzie Wisłę - mając M.Wright i eksplodującą od meczu ligowego z Toruniem - Babkinę 8) I to w tak wąskim składzie - bez środkowych klasowych.

PS1. Całe szczęście że omijamy Lotos i Wisłę - w półfinale - i trafiamy w razie co na Gorzów i CCC - może z nimi chociaż szansa jakaś będzie.
PS2 .
Co do meczu jeszcze - no pan redaktor Malinowski - reklamował jak mógł - i Maksimović i inne - tyle że nic z tego nie wychodziło zabardzo.. Inna sprawa że niektóre zawodniczki reklamowały się same - choćby megagwiazda Radunović . i jej znakomita seria 0/6 z osobistych - za to powinna wylecieć z hukiem...

Dla mnie MVP powinna być jednak Monica Wright - która była klasą dla siebie

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 07 marca 2011, 15:37

rzymi pisze:To i ja kilka spostrzeżeń:

1. Nie widziałem obu półfinałów ale oglądając wczorajsze spotkanie, nie mogłem dojść do tego, jak Wisła przegrała swój mecz. Chyba, że Toruń naprawdę zagrał o niebo lub co najmniej dwa nieba lepiej...
2. Drugi punkt taki sam jak pierwszy trochę wyżej u Ann.
3. Mecze z Toruniem w tym sezonie zaczynają być czystą przyjemnością. Co mecz, to łatwiej.
4. Omanic w miarę spokojny, obyło się bez jakichś ekscesów chociaż kilka razy usłyszał, że ma wracać do boxu bo znalazł się w nieprzeznaczonym dla niego miejscu na parkiecie.

i na koniec:

5. Mam nadzieję, że TYP, który z hotelowego parapetu ukradł buty Babkinie i Bjelicy, tymi butami się udławi. Buractwo, chamstwo i frajerstwo, tak to nazwę.

fetyszysta też człowiek 8) :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 07 marca 2011, 17:05

Koszykarz (Toruń) pisze:Warto dodać że trio Babkina , Swanier, Wright - MA WOLNĄ RĘKĘ w działaniu i w tym co robią na parkiecie

Że co? :mrgreen:
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 marca 2011, 17:24

Dobra - chodziło mi o to że Sawnier , Wright biegały , latały , rzucały jak szalone - ale to chyba normalne że pani M. Wright ma wolną rękę i przyzwolenie na rzuty 8) . Oczywiście jeśli przynosi to efekty.

Taka Wright jak wczoraj - to dla mnie najlepsza zawodniczka FGE - chciałoby się powiedzieć - WRESZCIE. Zagrozić jej może tylko E.Phillips.

Awatar użytkownika
Pablo_Picasso
Nowy na forum

Postautor: Pablo_Picasso » 07 marca 2011, 17:33

Meczyk ogólnie bez większych emocji. Monica klasa sama w sobie ;) to co ona wyrabia na parkiecie przechodzi ludzkie pojęcie. A na tych co ukradli buty Elinie i Milce to brak słów, wstyd !

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 07 marca 2011, 19:03

Pablo_Picasso pisze:Meczyk ogólnie bez większych emocji. Monica klasa sama w sobie ;) to co ona wyrabia na parkiecie przechodzi ludzkie pojęcie. A na tych co ukradli buty Elinie i Milce to brak słów, wstyd !

Ja słyszałem, że to prezes CCC chciał zobaczyć modele ich butów, aby podobne wprowadzić na rynek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 marca 2011, 19:04

adrenalina pisze:
Pablo_Picasso pisze:Meczyk ogólnie bez większych emocji. Monica klasa sama w sobie ;) to co ona wyrabia na parkiecie przechodzi ludzkie pojęcie. A na tych co ukradli buty Elinie i Milce to brak słów, wstyd !

Ja słyszałem, że to prezes CCC chciał zobaczyć modele ich butów, aby podobne wprowadzić na rynek

hm a moze pomyslał ze buty same beda grac. :lol: :lol: :lol: :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 marca 2011, 19:14

Moim zdaniem ani Lotos ani Wisła nie chcą wpaść na siebie w półfinale - więc Puchar Polski na coś się przydał...

Energa WYGRYWAJĄC w Gorzowie mogłaby tylko ,, spieprzyć sobie '' sytuację - i w przypadku także wygranej Lotosu w Gorzowie - mogłoby być tak że na 3 byłby Lotos , a na 6 ENERGa. A Lotos w tej chwili jest poza jakim kolwiek zasięgiem ENERGI.

Dużo zależy od Lotosu - który musi wygrać w Gorzowie co jest całkiem REALNE (chyba w dodatku + 10 pkt) by uniknąć Wisły..

Ale też dużo zależy od meczu Gorzowa z Energą... - Gdyby Energa wygrała w Gorzowie - to może być tak że Lotos mógłby kończyć RZ na 3 miejscu , Gorzów 4 , Lider 5 , Energa 6. .. więc tylko kłopot dla Energi

Spekulacje się zaczynają - bo tak jak nikt nie chciał i nie chce grać z Wisłą to teraz chyba doszedł też Lotos.

Ciekawie się zapowiada - Puchar Polski jednak na coś się przydał...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 marca 2011, 21:50

Faktycznie, Energa zagrała makabrycznie i aż dziw, że dzień wcześniej ograła Wisłę... :shock: Lotos był zdecydowanie lepszy, ale jak będzie w play offach - to się okaże. Może ich coach trzyma jeszcze w zanadrzu jakieś zaskakujące rozwiązania, ale może też grają już maksimum tego, co mogą.
Komentarz red. Malinowskiego nie powalał, ale w porównaniu do Łabędzia - bardzo na plus. Zwłaszcza że jest z ośrodka, którego ekipa grała w finale, a jakoś nie było słychać w jego komentarzu sympatii wobec Energi (początkowo nawet nie wiedząc kto komentuje, myślałem, że to ktoś z TVP Wrocław 8) ). Powiedziałbym, że gdyby komentował "neutralny" Łabędź, byłoby wyraźnie słychać progdyński komentarz...
Co do kradzieży butów - pytam się, gdzie byli słynni polkowiccy ochroniarze, tudzież inne służby mundurowe z tego miasta? :shock: No widocznie pan prezes Korsak potrzebuje jakiegoś przełomu w linii produkcyjnej, dlatego złodzieje oficjalnie są NN. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”