Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 maja 2009, 14:26

zomo pisze:Agatka umiejętności ma większę, więcej widzi jest bardziej kreatywna.. ale za to spore braki motoryczne no i brak gwarancji ze znów nie powtórzy się scenariusz z jej poprzedniego pobytu pod Wawelem.

Chyba nie bardzo wiesz co piszesz albo nie widziałeś w tym sezonie Agaty.To w tej chwili świetny obrońca a i motorykę ma lepszą od Pawlak.Ale ta opcja już nie realna.

Zdarzyło mi sie widzieć Agatkę parę razy w tym sezonie. Ba, miałem rewelacyjne porównanie jej z Pawlak.. i w niczym te jej występy mnie nie zachwyciły. Na lige ok, na cos więcej.. tylko jako rezerwowa na parę minut.

Bartolino: wypisałem do ukałdanki tylko to co oficjalnie strona Wislacka podała :wink: a nuż nam sie poszczęści i po Asa małopolski zechce sięgnąć jakieś Jeka? Ich nie przebijemy. Raczej ;-)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 21 maja 2009, 18:48

Jasne, że bardzo fajnie byłoby mieć w drużynie Perkins albo Lennox, jednak mam pewne wątpliwości. Wówczas sytuacja na pozycjach 1-2 wyglądałaby niemal tak jak w ostatnim sezonie - trzy bardzo dobre zagraniczne, a Polek jakoś nie widać (Magda Skorek dużo by nie pograła w tym układzie)... O ile w Eurolidze ta opcja byłaby całkiem niezła, to w PLKK pachniałoby dobrze znanym scenariuszem. Zwłaszcza jeśli pod koszem będą dwie zagraniczne - wtedy obie dużo sobie nie pograją i niełatwo będzie im wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje. Agata daje jednak większe gwarancje przyzwoitej gry niż inne niskie Polki. Wówczas można myśleć o zaangażowaniu jakiejś zagranicznej zawodniczki grającej na pozycjach 2-3. Z dotychczasowego składu na pewno odejdzie co najmniej jedna Polka. Są Kotnis i Skorek, jeśli dodać do nich Kobryn, Wielebnowską, Gburczyk, Pałkę oraz jedną lub dwie nowe - wychodzi siedem lub osiem. A trzeba pamiętać o głupim przepisie odnośnie dwóch młodych, więc jeśli takie do Wisły nie trafią, to pod uwagę brać trzeba także Gajdosz i Zając. Najbardziej logiczne byłoby pożegnanie z Dorotą, ale hmm wiadomo... Zatem chyba Aga, oczywiście o ile ze zdrowiem Ani jest już coraz lepiej i są rokowania, że w kolejnym sezonie będzie w pełni formy. A jak będzie w rzeczywistości to się wkrótce okaże.:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 maja 2009, 19:19

Zając (Karoliny :wink:) nie ma co brac pod uwage ;)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 22 maja 2009, 07:03

[b]Zdarzyło mi sie widzieć Agatkę parę razy w tym sezonie. Ba, miałem rewelacyjne porównanie jej z Pawlak.. i w niczym te jej występy mnie nie zachwyciły. Na lige ok, na cos więcej.. tylko jako rezerwowa na parę minut. [/b
Nie motaj się w wywodach bo przecież chodziło ci o zmienniczkę na 1.
A swoją drogą Agata grała w tym sezonie na pewno nie gorzej niż wasza ukochana Skera.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 maja 2009, 07:19

na coś więcej znaczy na Eurolige, zdaje się że o to chodziło Greebo. bo tam bez wątpienia Paula jest bardziej ograna niż Agata.
co nie znaczy, ze to czyni ją lepszą rozgrywającą(moim zdaniem).
i jeśli już mowa o Pawlak, to niech ona jak najszybciej podpisuje w Gdyni, Gorzowie czy gdziekolwiek indziej, bo jak sobie pomyślę, że miałabym ją oglądać w koszulce Wisły, to mam dreszcze, bynajmniej nie z radości :roll:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 22 maja 2009, 07:37

ann pisze:na coś więcej znaczy na Eurolige, zdaje się że o to chodziło Greebo. bo tam bez wątpienia Paula jest bardziej ograna niż Agata.
co nie znaczy, ze to czyni ją lepszą rozgrywającą(moim zdaniem).
i jeśli już mowa o Pawlak, to niech ona jak najszybciej podpisuje w Gdyni, Gorzowie czy gdziekolwiek indziej, bo jak sobie pomyślę, że miałabym ją oglądać w koszulce Wisły, to mam dreszcze, bynajmniej nie z radości :roll:

Jak Pawlaczka podpisze kontrakt pod Wawelem, no na mecze trzeba będzie w kasku hokejowym chodzić... no przynajmniej 4 pierwsze rzędy będą musiały :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 22 maja 2009, 07:44

zomo pisze:A swoją drogą Agata grała w tym sezonie na pewno nie gorzej niż wasza ukochana Skera.

Komu jak komu, ale kibicom Wisły chyba jako jednym z ostatnich w plkk można zarzucić "bałwochwalczy" stosunek do pojedynczych koszykarek, więc ten epitet, użyty jako argument, zupełnie nietrafiony.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 22 maja 2009, 08:50

ann pisze:....i jeśli już mowa o Pawlak, to niech ona jak najszybciej podpisuje w Gdyni, Gorzowie czy gdziekolwiek indziej, bo jak sobie pomyślę, że miałabym ją oglądać w koszulce Wisły, to mam dreszcze, bynajmniej nie z radości :roll:

to tak jak ja :evil: :evil: :evil:
i na dobre i na ZŁE!!!

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 22 maja 2009, 08:56

walczacy z wiatrakami pisze:
ann pisze:....i jeśli już mowa o Pawlak, to niech ona jak najszybciej podpisuje w Gdyni, Gorzowie czy gdziekolwiek indziej, bo jak sobie pomyślę, że miałabym ją oglądać w koszulce Wisły, to mam dreszcze, bynajmniej nie z radości :roll:

Albo w Polkowicach!!!!!!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 maja 2009, 10:38

zomo pisze:

W Gorzowie nie jest mile widziana :twisted:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 22 maja 2009, 13:26

Endrju pisze:
zomo pisze:

W Gorzowie nie jest mile widziana :twisted:

A jest Ona gdzieś mile widziana :?:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 22 maja 2009, 13:36

w Gdyni jak najbardziej jest mile widziana :D
i na dobre i na ZŁE!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 maja 2009, 15:40

Do Wisły powróci Gajda?

W Wiśle Can-Pack występowała w sezonach 2006/2007 i 2007/ 2008, po czym wróciła do zespołu CCC Polkowice, gdzie grała wcześniej od 2003 roku. W minionym sezonie miała duży udział w zajęciu przez polkowiczanki 4. miejsca w ekstraklasie koszykarek. O kim mowa? O rozgrywającej Agacie Gajdzie, którą "Biała Gwiazda" znowu jest zainteresowana.

Ofertę podpisania kontraktu w Krakowie otrzymała również klubowa koleżanka Gajdy - skrzydłowa Daria Mieloszyńska. Z tym, że tą bardzo skuteczną koszykarką zainteresowany jest także Lotos Gdynia. "Walka" obu klubów może być interesująca.Na razie jednak Mieloszyńska jest w Turcji. Razem z reprezentacją Polski, która w ramach przygotowań do łotewskich finałów ME uczestniczy tam w międzynarodowym turnieju. Ewentualne podpisanie kontraktu wchodzi więc w rachubę albo po powrocie kadry do kraju, albo dopiero pod koniec czerwca, po wspomnianym championacie. Te same terminy mogą dotyczyć Eweliny Kobryn, której kontrakt z Wisłą skończy się 31 maja. Szefostwo Wisły prowadzi także rozmowy z agentami koszykarek amerykańskich. W Krakowie, w porozumieniu z nowym trenerem Jose Ignacio Hernandezem, chciano by zatrudnić dwie zawodniczki uznawane za gwiazdy WNBA. Wybór nastąpi z kilku kandydatur.

Wojciech Batko - POLSKA Gazeta Krakowska
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 23 maja 2009, 17:11

widzę,że po nieudanym poprzednim sezonie, teraz w krakowie robią wszystko by tytuł powrocił pod Wawel.
Mam dziwne przeczucie, że jeżeli wszystko dobrze sie ułóży, to w przyszłym sezonie możemy sie spodziewac jednego znajsilniejszych personalnie zespołów w całej historii PLKK...choc to tylko moje zdanie.

Canpack
Nowy na forum

Co słychać w Wiśle?

Postautor: Canpack » 27 maja 2009, 14:16

Bardzo chciałbym widzieć w najbliższym sezonie Róże Ratajczak w Wiśle.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”