Eurocup - temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Eurocup - temat zbiorczy

Postautor: matrix » 21 stycznia 2011, 17:42

adrenalina pisze:widzę, że wzięto mnie za kogoś innego... nieważne
Róża nie była w Hiszpanii na meczu, z numerem 4 grała jak zwykle Małaszewska, której statystycy nie mieli w bazie danych systemu ;/

z Różą musiałby być fenomen lekarski gdyby w tym meczu zagrała,ale wrócę do Radunović,którą miałem przyjemność oglądać na meczu charytatywnym i choć wiem,że to nie FGE to zawodniczka z Czarnogóry woli grać bliżej kosza i taka z niej skrzydłowa raczej,jak ze mnie Matrix. 8) jeszcze raz się powtórzę:czekam na formę Very Perostiyskiej,bo to zaczyna mi przypominać małą tragikomedię ze strony działaczy lub mediów.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 21 stycznia 2011, 18:21

matrix pisze:
adrenalina pisze:widzę, że wzięto mnie za kogoś innego... nieważne
Róża nie była w Hiszpanii na meczu, z numerem 4 grała jak zwykle Małaszewska, której statystycy nie mieli w bazie danych systemu ;/

z Różą musiałby być fenomen lekarski gdyby w tym meczu zagrała,ale wrócę do Radunović,którą miałem przyjemność oglądać na meczu charytatywnym i choć wiem,że to nie FGE to zawodniczka z Czarnogóry woli grać bliżej kosza i taka z niej skrzydłowa raczej,jak ze mnie Matrix. 8) jeszcze raz się powtórzę:czekam na formę Very Perostiyskiej,bo to zaczyna mi przypominać małą tragikomedię ze strony działaczy lub mediów.

z Verą to zupełnie inna para kaloszy i faktem jest, że potrzebujemy jej w formie z początku sezonu lub wcale i działacze o tym bardzo dobrze wiedzą!! dokładnie, tak, z Hajdy żadna 4 a brak zawodniczki na tą pozycję, to w tej chwili powód takich, a nie innych wyników
dodać należy, że przez to cierpią też inne zawodniczki, które wolą grać na swojej optymalnej pozycji, a nie na 4, bo ktoś musi - czytaj Murphy

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 21 stycznia 2011, 18:48

Wogóle nasza drużyna jest w tej chwili beznadziejnie zbudowana - 8 niskich zawodniczek i 3 środkowe . tak to w skrócie wygląda. Nie mamy żadnej czwórki - bo na czwórce grają...nominalne niskie skrzydłowe. Kto za to odpowiada ???

Warianty na 3 rozgrywające - i na dwie środkowe - kto tak gra ??? Nikt.

Zostało mało czasu - trzeba twardo i wprost powiedzieć - nagromadziło się sporo BEZUŻYTECZNYCH koszykarek - które nic nie wnoszą...

Skoro odeszły Gulak i Mazić - która miałabyć jedną z liderek i kosztowała niemało.... to za te dwie dziewczyny przyszło.... uzupełnienie ??? Która w dodatku nie łapała się do meczowej ,,12'' w drużynie z Izraela ???

naprawdę nie można było kogo innego , lepszego zatrudnić ??? Jeśli pozbycie się dwóch zawodniczek było za mało - to trzeba było jeszcze kogoś - kandydatek przecież nie brakuje - a z taką zawodniczką pokroju Dupree - to by było coś...

Obecnie naprawdę nie rozumiem przydatności obu VER.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 stycznia 2011, 19:21

przed chwilą oglądałem pomeczową wypowiedź Edo,który bardzo krytycznie odniósł się do postawy rozgrywających(asyst w tym meczu było,jak na lekarstwo) i.....Very Perostiyskiej.

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 21 stycznia 2011, 20:43

Koszykarz (Toruń) pisze:Skoro odeszły Gulak i Mazić - która miałabyć jedną z liderek i kosztowała niemało.... to za te dwie dziewczyny przyszło.... uzupełnienie ??? Która w dodatku nie łapała się do meczowej ,,12'' w drużynie z Izraela ???

naprawdę nie można było kogo innego , lepszego zatrudnić ??? Jeśli pozbycie się dwóch zawodniczek było za mało - to trzeba było jeszcze kogoś - kandydatek przecież nie brakuje - a z taką zawodniczką pokroju Dupree - to by było coś...

Hajdana miała podpisany kontrakt w Izraelu tylko na występy w Fiba Cup, co do ostatniego zdania... poczekajmy kilka dni

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 21 stycznia 2011, 20:49

adrenalina pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:Skoro odeszły Gulak i Mazić - która miałabyć jedną z liderek i kosztowała niemało.... to za te dwie dziewczyny przyszło.... uzupełnienie ??? Która w dodatku nie łapała się do meczowej ,,12'' w drużynie z Izraela ???

Hajdana miała podpisany kontrakt w Izraelu tylko na występy w Fiba Cup, co do ostatniego zdania... poczekajmy kilka dni

Czyżbyś coś już wiedział ??? Trzeba sobie jasno powiedzieć - kontuzjogenna Vera P i bardzo słabo prezentująca się VERA B. - są nam kompletnie nieprzydatne.

Już dość kasy poszło w błoto - nie oszukujmy się... Wiem , że jeszcze szykują się jakieś zmiany - zostało 10 dni.

Ten skład nie gwarantuje niczego - jeśli potrzebne są kolejne zmiany - niech będą - tak jest wszędzie . W tym składzie nie ma też co marzyć o wyeliminowaniu Lotosu w ćwierćfinale - tam jeszcze dojdzie center.

Przekombinowano jednym słowem - troszkę czasu jeszcze jednak jest - zatęskniło mi się za Cherry Szczechowiak :lol:
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2011, 20:54 przez Koszykarz (Toruń), łącznie zmieniany 1 raz.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 stycznia 2011, 20:51

adrenalina pisze: co do ostatniego zdania... poczekajmy kilka dni

Edo rozdaje karty,a jego cierpliwość się kończy niestety...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 21 stycznia 2011, 21:00

matrix pisze:
adrenalina pisze: co do ostatniego zdania... poczekajmy kilka dni

Edo rozdaje karty,a jego cierpliwość się kończy niestety...

Tylko , czy to nie też on za nie odpowiada ??? Najprościej jest załatwiać pracę znajomym (Varda rok temu , ostatnio Mazić , wreszcie Radunović ) ale niestety nic z tego nie wynika...

Blędy EDO widać jak na tacy - nie trzeba nawet wymieniać - laik zauważy... Wymienie tylko : ufanie bardziej zagranicznym niż POLKOM , dublowanie się zawodniczek spoza Europy - bo graja na tej samej pozycji , późna reakcja na grę Mazić - konsekwencja brak ,,4'' - i granie ,,niskimi skrzydlowymi na ,,4'' , za dużo przeciętnych obwodowych (nie przechodzi w jakość) - ogolnie sporo się tego uzbierało. O ile w zeszłym roku duet Egenti i Fluker naprawdę radził sobie z najlepszymi i tak samo Gladden - chyba zresztą wybrana do najlepszej piątki rozgrywek przez sportowefakty.pl - ogolnie Egenti , Gladden były gwiazdami ligi - to w tym roku zagraniczne nimi nie są.. - a szkoda bo z Maksimović ma wszelkie zadatki by być jedną z gwiazd.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 21 stycznia 2011, 21:18

ja jeszcze o samym meczu na Kanarach: niesamowita była pogoń pięciu Naszych małych(Gajda,Krawiec,Małaszewska,Gladden,Bortelova) za uciekającym sukcesem i dawno czegoś takiego nie widziałem. 8)
Szacunek!!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 22 stycznia 2011, 01:04

o ile Vera B sie spełnia tak druga Vera P chyba za bardzo łapie kontuzje. Gra co drugi mecz (wychodzi że teraz z Odra zagra). A co bedzie jak nadejdzie okres gry sroda-sobota? Albo PO i mecz dzień po dniu?

Nie widziałem meczu wiec nie ma w zwyczaju oceniac zawodniczek. w zeszła sobote widziałem zawodniczkę na która działacze toruńscy powinni zwrócić uwage. Jest to młoda polka. Yanek bedzie wiedział o kogo chodzi. Adrenalina podziele sie tymi spostrzezeniami po meczu przed konfa :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 stycznia 2011, 10:03

a ja się spostrzeżeniami nie podzielę,ale utalentowana Polka(takich,które były utalentowane oraz takich co uważały same,że takowymi są było już w tym klubie naprawdę sporo) urodziła się niedawno w Stanach i na nią bym w przyszłości zdecydowanie postawił. 8) Gratulacje dla rodziców!!!
PS.Hermes odrobina dobrej woli i mecz na Kanarach możesz spokojnie jeszcze obejrzeć....
http://www.tvk.torun.pl/portal.php?moves=true&pos=4791

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 22 stycznia 2011, 13:05

Kwestia odpadnięcia z Fiba Cup to jedno ale chyba bardziej boli (przynajmniej w moim odczuciu - ale chyba nie tylko moim) postawa niektórych zawodniczek . EDO już po meczu z Widzewem mówił ,że grając REZERWOWYMI chciał pokazać przydatność co niektórych zawodniczek - efekt ? Odejście Mazić i wkrótce Gulak. Teraz oberwało się kolejnym : Perostijskiej , Murphy - które zagrały bardzo słabo w obu meczach z Gran Canarią. Dostało się też rozgrywającym - z tym że nie można winić GAJDy - gdyż ona w rewanżu praktycznie nie grała, a na dodatek w końcówce trafiła 2 x 3 - szkoda że EDO zaufał Bortelovej - bo ta nie potrafiła sobie poradzić z 36 letnią weteranką - Rosi Sanchez - która karciła Energę ostro .
Gajda jednak ZAWSZE grozi rzutami z 7,8 metrów w przeciwieństwie do Bortelovej - która gra dużo słabiej niż w CCC - i ogolnie mało wnosi do drużyny.
Tak więc zagrożone są Murphy , Bortelova i Perostijska - szkoda mi Liz i Very P. - ale jednak to jest sport.

Spodobały mi się słowa Moniki gdzie otwarcie powiedziała , że kilka dziewczyn nawaliło pierwszy mecz w Toruniu , m.in ona - Monika jednak szybko się zrehabilitowała za słabszy I mecz a panie Murphy , i obie VERY nie. Więc chyba zmiany są nieuniknione - jeśli mamy coś ugrać w tym sezonie.
Zespół i tak nie jest zgrany - więc kolejne ewentualne roszady zbytnio nie powinny mieć wpływu na grę Energi. Grunt to liga a zapewne na play off będzie to miejsce 4-5 (obstawiam jednak że przystąpimy z 5 miejsca - Lotos ma lepszy terminarz , więcej meczy u siebie - a ENERGA wyjazdy w Krakowie , Gdyni i Gorzowie , u siebie CCC ) . Więc trzeba konkretnie szluifować formę na play off , a zasadniczą po prostu zgrać ten zespół jeszcze bardziej. (tęsknię za jakąś fajną Amerykanką)

PS. Ostatnio sporo zespołów poodpadało z Euroligi i Fiba Cup - może udałoby się znaleźć jakieś fajne wzmocnienie ? 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 22 stycznia 2011, 15:25

Matrix zgadza sie w 100% tylko trzeba miec czas na obejrzenie meczu ja niestety z tym mam duzy problem. Panowie nie patrzcie na góre ligi bo tam nawet juniorki sa rozpuszczone. Ta zawodniczka była już kiedyś przez Was wymieniana przy jednym meczu ligowym.

Podam Ci na pw o kim mysle
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”