TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Prosze panstwa KAZDY klub w Polsce podkupuje zawodniczki innym. Inteligencja byłych pracodawców moze ten proceder ograniczyć lub zakończyć.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Koszykarz (Toruń) pisze:
Tomiałowicz to dla mnie drewno - więc jej bym nie chciał nawet .
.
To drewno jak piszesz w zakończonym sezonie grało średnio ponad 23 min. w meczu. Zatem zastanawiam się kto w tym czasie siedział na ławce trenerskiej w Lotosie
Zgadzam się że jej osiągnięcia statystyczne nie są może powalające ale nie ona odgrywała w tej drużynie pierwszoplanową rolę. Jak pisałem wcześniej są zawodnicy nie od fajerwerków a od ciężkiej roboty.Ty powinieneś to wiedzieć. Chyba że Koszykarz to tylko Twój nick, a basket znasz tylko z pozycji widza.
akar pisze:Koszykarz (Toruń) pisze:
.
To drewno jak piszesz w zakończonym sezonie grało średnio ponad 23 min. w meczu. Zatem zastanawiam się kto w tym czasie siedział na ławce trenerskiej w LotosieBo wg ciebie musiał to być chyba jakiś idiota lub desperat pozwalając drewnu grać 23 min. w meczu
![]()
.
W pewnym sensie desperat - zważywszy na kontuzje w Gdyni. Średnia czasu gry na parkiecie Tomiałowicz mocno podciągnęła sobie w ostatnich 8 spotkaniach. Co do tego że Tomiałowicz od 3 lat nawet nie tyle stanęła w miejscu co systematycznie cofa sie w rozwoju to raczej nie ma wątpliwości..
A już twierdzenie w stosunku do niej że są zawodniczki od czarnej roboty to absurd.. coś takiego można by powiedzieć o np Skobel w tym sezonie, czy o Krawczyk ale nie o Tomiałowicz
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
No dokładnie... Kontuzje oraz BRAK POLEK spowodował że Tomiałowicz musiała grać... Nie zmienie zdania - bo drewno z niej konkretne... A ty AKAR czemu tak jej bronisz ? Bo przychodzi do was ? No jeśli tak to gratulacje .. Oby więcej takich gwiazd u was - przynajmniej łatwiej będzie was ograć..
Tomiałowicz od czarnej roboty ? Ona właściwie poza rzutem za 3 pkt nie potrafi nic. A i za 3 ledwo rzuca.. W obronie lipa...
No ale to tylko moja opinia.
Tomiałowicz od czarnej roboty ? Ona właściwie poza rzutem za 3 pkt nie potrafi nic. A i za 3 ledwo rzuca.. W obronie lipa...
No ale to tylko moja opinia.
akar pisze:Koszykarz (Toruń) pisze:
.
To drewno jak piszesz w zakończonym sezonie grało średnio ponad 23 min. w meczu. Zatem zastanawiam się kto w tym czasie siedział na ławce trenerskiej w LotosieBo wg ciebie musiał to być chyba jakiś idiota lub desperat pozwalając drewnu grać 23 min. w meczu
![]()
Zgadzam się że jej osiągnięcia statystyczne nie są może powalające ale nie ona odgrywała w tej drużynie pierwszoplanową rolę. Jak pisałem wcześniej są zawodnicy nie od fajerwerków a od ciężkiej roboty.Ty powinieneś to wiedzieć. Chyba że Koszykarz to tylko Twój nick, a basket znasz tylko z pozycji widza.
No nie, Tomiałowicz grała tak długo głównie dlatego, że w PLKK jest przepis o dwóch Polkach na parkiecie... A ponieważ Mieloszyńska i Jujka, a także Kaczmarska miały w drugiej części sezonu poważne problemy ze zdrowiem, to kto miał grać?! Sosnowska jeszcze bardziej się uwsteczniła. Obydwie panny zresztą to świetny przykład jak marnuje się w Polsce talenty, albo jak one się same marnują. Nadzieje, jakie były wiązane z Tomiałowicz 3 lata temu, a to, co ona gra obecnie, to dwa różne światy...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Liquidor
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Koszykarz (Toruń) pisze:Co do Sosnowskiej - no 2-3 lata temu była obiecująca... ale jeśli jest mowa o tych ,,imprezach'' no to sorry..
abstrahując od całej dyskusji, to bawi mnie takie podejście, ktoś coś napisał a Ty już sobie wnioski wyciągnąłeś, jakoby dziewczyna w każdy weekend chwiejnym krokiem opuszczała nadmorskie 'dyskoteki'
to jest tylko taki przykład, bo wiele się słyszy na temat 'imprezujących koszykarek' (zwłaszcza młodych), a tak na prawdę to nie wiele osób ma rzetelne pojęcie w temacie typu kto gdzie kiedy i czy aby na pewno
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA
Koszykarz (Toruń) pisze: A ty AKAR czemu tak jej bronisz ? Bo przychodzi do was ? No jeśli tak to gratulacje .. Oby więcej takich gwiazd u was - przynajmniej łatwiej będzie was ograć..
Czemu jej bronię
Czy do nas przychodzi
Wychodzi na to że ten trener nie jest godzien Tobie podawać piłki, cóż, wcześniej pisałem że jesteś asem trenerskim............
A wracając jeszcze do Olivki - jeśli do nas przyjdzie to jak piszesz łatwiej będzie nas ograć.
Nie spodziewałem się że tak boli Ciebie 6 miejsce po przegranym 5 z jakimś (wg Ciebie) Liderem, przecież Energa miała większe ambicje. A tu w decydującym meczu - prowadząc w pewnym momencie 17 oczek a na koniec 3 kwarty 12 nie potrafi się dowieźć zwycięstwa do końca - TO MUSI BOLEĆ.
Rozumiem Ciebie ale taki jest sport - chyba potrafisz przegrywać
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Liquidor pisze:Koszykarz (Toruń) pisze:Co do Sosnowskiej - no 2-3 lata temu była obiecująca... ale jeśli jest mowa o tych ,,imprezach'' no to sorry..
abstrahując od całej dyskusji, to bawi mnie takie podejście, ktoś coś napisał a Ty już sobie wnioski wyciągnąłeś, jakoby dziewczyna w każdy weekend chwiejnym krokiem opuszczała nadmorskie 'dyskoteki'
to jest tylko taki przykład, bo wiele się słyszy na temat 'imprezujących koszykarek' (zwłaszcza młodych), a tak na prawdę to nie wiele osób ma rzetelne pojęcie w temacie typu kto gdzie kiedy i czy aby na pewnobo na takiej samej zasadzie jak niektórzy z was wyciągają pewne wnioski, tak ja mogę śmiało publicznie stwierdzić że niektórzy użytkownicy tego forum mają permanentną styczność z twardymi narkotykami.
Mam swojego kandydata do posta roku
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

-
adrenalina
- Amator
Solidny budżet i zespół oparty na Polkach to przyszłość koszykarek bydgoskiego Artego.
Ósme miejsce i pierwszy występ w play off w drugim sezonie gry w Ford Germaz Ekstraklasie to spełnienie celu koszykarek Artego na ostatni sezon. Kolejny ma być niegorszy, a być może nawet lepszy.
- Wszystko, oczywiście, zależne jest od budżetu - mówi Jarosław Kotewicz, dyrektor finansowy w klubie. - Jesteśmy po rozmowach z naszymi dotychczasowymi sponsorami, rozmawiamy z nowymi. Budżet będzie co najmniej taki sam, a może i większy. Jeśli tak się stanie, to i zespół będziemy budować mocniejszy i cel postawimy drużynie wyższy - dodaje.
Mocno zaawansowane są rozmowy z Agnieszką Szott, Natalią Mrozińską i Martą Urbaniak.
- Prowadzimy też rozmowy z dwiema dobrymi, krajowymi zawodniczkami, ale na nazwiska jeszcze za wcześnie. Zamierzamy oprzeć w nowym sezonie zespół na Polkach. Gdy skompletujemy trzon, zasiądziemy do rozmów z pozostałymi naszymi dziewczynami, w tym z juniorkami, a dopiero w ostatniej fazie z koszykarkami zagranicznymi. W grę wchodzą też Amerykanki, które grały u nas ostatnio, ale wszystkie chciałyby podwyżek, a my za takie same pieniądze jesteśmy w stanie znaleźć młode, dobre zawodniczki - tłumaczy Kotewicz.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /543262197
Ósme miejsce i pierwszy występ w play off w drugim sezonie gry w Ford Germaz Ekstraklasie to spełnienie celu koszykarek Artego na ostatni sezon. Kolejny ma być niegorszy, a być może nawet lepszy.
- Wszystko, oczywiście, zależne jest od budżetu - mówi Jarosław Kotewicz, dyrektor finansowy w klubie. - Jesteśmy po rozmowach z naszymi dotychczasowymi sponsorami, rozmawiamy z nowymi. Budżet będzie co najmniej taki sam, a może i większy. Jeśli tak się stanie, to i zespół będziemy budować mocniejszy i cel postawimy drużynie wyższy - dodaje.
Mocno zaawansowane są rozmowy z Agnieszką Szott, Natalią Mrozińską i Martą Urbaniak.
- Prowadzimy też rozmowy z dwiema dobrymi, krajowymi zawodniczkami, ale na nazwiska jeszcze za wcześnie. Zamierzamy oprzeć w nowym sezonie zespół na Polkach. Gdy skompletujemy trzon, zasiądziemy do rozmów z pozostałymi naszymi dziewczynami, w tym z juniorkami, a dopiero w ostatniej fazie z koszykarkami zagranicznymi. W grę wchodzą też Amerykanki, które grały u nas ostatnio, ale wszystkie chciałyby podwyżek, a my za takie same pieniądze jesteśmy w stanie znaleźć młode, dobre zawodniczki - tłumaczy Kotewicz.
adrenalina pisze:Solidny budżet i zespół oparty na Polkach to przyszłość koszykarek bydgoskiego Artego.
moze...Jujka - ale to tylko moje spekulacje
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
adrenalina pisze:- Prowadzimy też rozmowy z dwiema dobrymi, krajowymi zawodniczkami,
Działacze z Bydgoszczy nie lubią daleko szukać?
-
adrenalina
- Amator
Shavo pisze:adrenalina pisze:Solidny budżet i zespół oparty na Polkach to przyszłość koszykarek bydgoskiego Artego.
moze...Jujka - ale to tylko moje spekulacje
bez spekulacji - niee
w tv wywiad z prezesem Klepka ktory potwierdził przedłużenie umowy z Szewczykiem....tak wiec trener zostaje teraz kolej na zawodniczki
na forum Ojro:
z tego co mi wiadomo to nie bedzie on juz napewno trenerem "Rivasu" wiec moze rzeczywiscie do Gdyni się wybiera
Javier Fort--------->Lotos Gdynia
z tego co mi wiadomo to nie bedzie on juz napewno trenerem "Rivasu" wiec moze rzeczywiscie do Gdyni się wybiera
Ostatnio zmieniony 11 maja 2011, 13:35 przez Shavo, łącznie zmieniany 1 raz.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
matrix pisze:adrenalina pisze:- Prowadzimy też rozmowy z dwiema dobrymi, krajowymi zawodniczkami,
Działacze z Bydgoszczy nie lubią daleko szukać?
No właśnie.Toruń się odmładza i ściąga same GWIAZDY
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”