Finał:Lotos PKO BP Gdynia-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 04 maja 2008, 16:37

- Bardzo cieszę się, że udało nam się wygrać i po raz trzeci z rzędu zdobyć mistrzostwo Polski. Mój rzut był podobny do tego, który w ubiegłym sezonie oddała Dominique Canty grając w naszym zespole, kiedy w czwartym meczu ubiegłorocznego finału trafiła rzut na 0,4 sekundy do końca meczu. To był wówczas kluczowy moment tamtego finału - podsumowała finały De Forge, dodając po chwili namysłu - Wiedziałam, że do końca meczu są tylko trzy sekundy i że muszę rzucać, nie widziałam kosza, ale na szczęście trafiłam. Założenie było takie, żeby trafić pierwszy rzut wolny i spudłować drugi, tak aby była szansa na zbiórkę i rzut za trzy punkty. Trafienie dwóch rzutów wolnych nic nam nie dawało, bo do końca meczu było już za mało czasu. Kiedy udało mi się zebrać piłkę, wiedziałam, że do końca meczu jest bardzo mało czasu, rzucałam z narożnika boiska przez ręce dwóch zawodniczek i nie mogłam widzieć kosza. Jestem bardzo szczęśliwa, że trafiłam rzut, który poniósł zespół do mistrzowskiego tytułu.

PLKK

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 04 maja 2008, 16:55

Sezon temu na 0,4sek przed końcem teraz na 3 sek :lol: , ale to naprawdę nie jest istotne 8)
Tak w ostatniej minucie nie wierzyłam, że się uda, myślę że nie tylko ja jedna. Na szczęście w sporcie walczy się do końca :D , co pokazały nasze zawodniczki :D , ADF potwierdziła teorię że PLAY OFF są czasem weteranów(weteranek), po dość kiepskim sezonie potrafiła wziąć odpowiedzialność na swoje barki i unieść jej ciężar.

Po pierwszym meczu play off w Gdyni odegrali na koniec "We are the champions" :roll:

nie dzieli się skóry na żywym niedźwiedziu 8)

20 tytuł po niewątpliwie najbardziej wyrównanych finałach w ostatnich latach 4 maja 2008 stał się faktem

MISTRZ MISTRZ NASZ TS :D

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 04 maja 2008, 17:05

Mecz masakrrra - oby więcej takich w przyszłości. Lotosiarom będą się te trzy rzuty ADF długo śnić po nocach. Gratulacje dla Wisły!

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 04 maja 2008, 17:27

o 18 30 na Krakowie idze ten mecz....
a co do rzutu Anki :lol: shot Bitch, shot!! :wink:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 04 maja 2008, 17:35

a Lena Skerovic ??? kto poprowadzil Wiselke do zwyciestwa hm :?:
Anka bimbala caly sezon i zostala bohaterka
ale w sumie dlaczego nie :lol:

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 04 maja 2008, 17:39

Anonymous pisze:a Lena Skerovic ??? kto poprowadzil Wiselke do zwyciestwa hm :?:
ale w sumie dlaczego nie :lol:

Ja myślę, że mimo wszystko wszyscy dobrze wiedzą, że gdyby nei Skerović i jej walka pod koniec, ADF nie miałaby po co rzucać, bo byłoby po Mistrzostwie :)
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 04 maja 2008, 18:06

Gratulacje dla Wisełki! Lotos przepuścił taką okazję, że az szkoda gadać - bardziej niż w tym sezonie nie mógłby mieć Wisły na widelcu. Niestety trzeba było zatrudnić Francuza a nie żałosnego Skrzecza, to miałoby się wyniki. A tak > dupa zimna.

Apeluje do obydwu zespołow od przyszlego sezonu o więcej Polek i bardzo dużo ich gry na boiskach :roll: :twisted:

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 04 maja 2008, 18:15

Hucior w TV: (piszę fonetycznie) trener umiał posadzić na ławce Defrii... o kogo chodzi?? :lol: :lol: :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 04 maja 2008, 18:32

Anonymous napisał:
a Lena Skerovic ??? kto poprowadzil Wiselke do zwyciestwa hm
ale w sumie dlaczego nie

Ja myślę, że mimo wszystko wszyscy dobrze wiedzą, że gdyby nei Skerović i jej walka pod koniec, ADF nie miałaby po co rzucać, bo byłoby po Mistrzostwie

niewinny zarcik 8) wiadomo, ze obydwie sa Wielkie 8)

jeszcze cos a propos tvp
o niejakim Korzeniu i jego tvp sport napisano juz wszystko, ale chyba wina rozklada sie na wiecej - gdzie jest zarzad PLKK, PZkosz itd
duzo mowi sie o reprezentacji, o checi odbudowy kadry
wprowadza kosmiczny przepis o dwoch Polakch itd
tym czasem zadna z instytucji nie moze zadbac, wywrzec nacisku,
na tvp - dbajac tym samym o sensowna oprawe finalu w koncu calego sezonu 07/08...
dlatego zenada rozklada sie na wiecej ..
chociaz .. szefostwo wymienionych instytucji grzeje lawy VIP na meczach, wrecza sobie nagrody itd to moze dlatego
ktos nie pomyslal .. nie chcial :?: :?:

pllk w przyszlym sezonie moglaby pisac pod haslem emisje tv: mecz emituje TVP sport i zadna inna :D byloby ciekawiej

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 maja 2008, 18:58

Trzeba pogratulować Wiśle że wygrała tegoroczny finał.Tym bardziej że pierwszy w którym przeciwnik nie wymieniał w styczniu cały skład.

W tym sezonie Wisła nie była od nas lepsza a wręcz przeciwnie za to miało fure szczęścia począwszy od cudownych 5 sekund ostatniego meczu -skończywszy na kontuzji Tamiki Catchings w ostatnim meczu WNBA.Tytuł mistrzowski to taki dla niej ostatni dzwonek ostrzegawczy.

W sumie my zrobiliśmy swoje. Byliśmy na dnie i zaczynaliśmy od zera (ostała się jeno Lecia i Pawlak) i w jednen sezon dogoniliśmy Wisłę.Mam nadzieje że tempo wzrostu zostanie utrzymane :twisted: :twisted:

Co do Wisły.
Mam nadzieje że wszystkie kluczowe decyzje apropo kto zostaje, kto trenerem czy kształt zespoły zostały podjęte przed finałami a nie po gdzie wszyscy są bohaterami.
Obrazek

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 04 maja 2008, 19:03

Hmmm o 22:10 na tvpolonia jest mecz, ale nie wiem czy ten dzisiejszy czy któryś z wcześniejszych. Rozsądek wskazywałby, że dzisiejszy ale w programie jest napisane: TS Wisła Can-Pack Kraków -LOTOS PKO BP Gdynia, czyli może pokażą mecz nr 6? :? :?
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Gość

Postautor: Gość » 04 maja 2008, 19:08

na lotospkobp.tv jest juz pierwsza polowka
w sumie, na tvp polonia mogliby pokazac mecz nr 6 jeden grzyb - ciagle te same druzyny w koncu ... :lol:

zych i ludwiczuk na meczu byli i wszystko widzieli mozna
ich posluchac na pllk ... zamiast ogladac mecz ... :lol:

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 04 maja 2008, 19:28

nie wiarygodne ... jednak sport to sport i wszystko sie moze zdarzyc !!!!

4-7dla Lotosu, tak ?? i co z tego !!!! liczy sie to w finalach !!!!

teraz trzeba wypic te 20 piw ( tyle co mistrzostw:))

gosc

Postautor: gosc » 04 maja 2008, 19:28

dziewczyny o 23:30 beda na Balicach :)zapraszam wszystkich :)

Hm

Postautor: Hm » 04 maja 2008, 19:59

Broniłem tego babsztyla na początku sezonu zwalajac wszystko na Herkta, poźniej znienawidziłem ją za to co wyprawiała (jak można w całym sezonie zagrać tylko dwa albo trzy dobre mecze), ale warto było czekać cały sezon, żeby zobaczyć ten rzut, a w zasadzie całą akcję. Znów ją kocham.

Brawa dla całego zespołu. Skera nie odpuściła do końca, Wielebna rewelacyjna, reszta też dzielnie walczyła.

Ale żal mi Lotosu. Zasłużył na tytuł obiektywnie patrząc na cały sezon.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”