Mecze o 3 miejsce:Orzeł Polkowice-TS Wisła Kraków 55-59(2-3)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 26 kwietnia 2009, 17:59

hellraiser pisze:Wisła ma trzy drogi:

Droga A -powtórka z rozrywki bierzemy z Lotosu

Czyli może znów zarzucić sieci i za wszelką cenę upolować 3 nasze główne gwiazdy Matovic ,Catchings i Beard. Ale wydaję mi się ze kibice Wisły wywieźli na taczkach zarząd gdyby ci zafundowali im to samo co w tym sezonie.

Droga B- bierzemy to co było i się sprawdziło.
Czyli sięgamy po zasłużone gwiazdy które w zeszłym sezonie gwarantowały sukces- AdF , Kare . Wyrwać z Energi Omanica itd.

Droga C zaczynamy wszystko od nowa z nowymi twarzami.

ciekawi mnie którą drogą pójdzie Wisła.Ciekawe czy zostanie WdZ

jeśli Manolo Real brany jest na poważnie, to może być bardzo ciekawie. Udział 3 zespołów w Eurolidze spowoduje, że rywalizacja będzie znów bardzo ciekawa od półfinałów, co w ostatnich latach było raczej rzadkością. Żeby jeszcze CCC i Energa zechciały grać w Pucharze Europy FIBA to byłoby już naprawdę super.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 26 kwietnia 2009, 18:12

CCC już ma to doświadczenie - a niewykluczone że i w Toruniu są podobne plany. Jeśli tylko będzie możliwość - to Energa powinna wystąpić w Pucharach :D :D :D Te pare meczy to nie jest jakiś wielki wydatek - a zawsze jakiś splendor i reklama :D
Najpierw jednak budowa składu :wink: Potem Puchary

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 26 kwietnia 2009, 18:23

koszykarz pisze:CCC już ma to doświadczenie - a niewykluczone że i w Toruniu są podobne plany. Jeśli tylko będzie możliwość - to Energa powinna wystąpić w Pucharach :D :D :D Te pare meczy to nie jest jakiś wielki wydatek - a zawsze jakiś splendor i reklama :D

Alez jedno z drugim musi sie zazebiac :wink:
Przeciez powinniscie budowac sklad z mysla o pucharach wlasnie

koszykarz

Postautor: koszykarz » 26 kwietnia 2009, 18:56

bart_81 pisze:
koszykarz pisze:CCC już ma to doświadczenie - a niewykluczone że i w Toruniu są podobne plany. Jeśli tylko będzie możliwość - to Energa powinna wystąpić w Pucharach :D :D :D Te pare meczy to nie jest jakiś wielki wydatek - a zawsze jakiś splendor i reklama :D

Alez jedno z drugim musi sie zazebiac :wink:
Przeciez powinniscie budowac sklad z mysla o pucharach wlasnie

Tak - ale Puchary niech będą tylko dodatkiem do Ligi - a nie priorytetem

Teraz po 5 miejscu w lidze - celem jest półfinał - na co potrzeba 2-3 konkretnych wzmocnień.

Jeśli będzie dobry skład to nie powinno być wstydu w Pucharach :wink:

Ale jeszcze w sumie nie wiadomo ile drużyn wystąpi w Fiba Cup

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 26 kwietnia 2009, 19:03

koszykarz pisze:
Tak - ale Puchary niech będą tylko dodatkiem do Ligi - a nie priorytetem

Oj zdecydowanie NIe - oby zespół był budowany pod puchary, a miejsce w lidze należałoby traktowac dodatkowo. Pieknym przykładem jest postawa Tytana Cz-chowa w siatce, gdzie dotarli bardzo daleko a w lidze uplasowali się na 5 miejscu, wychodząc z słusznego załozenia, że szacunke zyskuje się przez udane występy w pucharach, a nie zdobywanie entego MP, które potem nie jest przekuwane na wysoką pozycję w Europie.

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 26 kwietnia 2009, 19:08

Gratki dla Wisły.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 26 kwietnia 2009, 19:37

Gratulacje dla Wisły, co można po tym meczu powiedzieć... tylko tyle, że był to mecz walki,w którym wygrała drużyna robiąca mniej błędów we wczorajszym meczu...

Zgodzę się z Kubą, że mamy najlepszą drużynę w historii klubu, ale także najbardziej wyrównaną czołówkę w historii PLKK, pewnie dla tego nie ma medalu.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 26 kwietnia 2009, 21:52

hellraiser pisze:Wisła ma trzy drogi:

Droga A -powtórka z rozrywki bierzemy z Lotosu

Czyli może znów zarzucić sieci i za wszelką cenę upolować 3 nasze główne gwiazdy Matovic ,Catchings i Beard. Ale wydaję mi się ze kibice Wisły wywieźli na taczkach zarząd gdyby ci zafundowali im to samo co w tym sezonie.

Droga B- bierzemy to co było i się sprawdziło.
Czyli sięgamy po zasłużone gwiazdy które w zeszłym sezonie gwarantowały sukces- AdF , Kare . Wyrwać z Energi Omanica itd.

Droga C zaczynamy wszystko od nowa z nowymi twarzami.

ciekawi mnie którą drogą pójdzie Wisła.Ciekawe czy zostanie WdZ

mam wrazenie ze bedzie droga D czyli przeciez źle nie było!!! Medal jest, superpuchar jest, Puchar Polski jest to co można chciec od WDZ?
To ze w tej drużynie nie ma swiezej krwi to juz inna sprawa!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 kwietnia 2009, 21:53

mam wrazenie ze bedzie droga D czyli przeciez źle nie było!!! Medal jest, superpuchar jest, Puchar Polski jest to co można chciec od WDZ?
To ze w tej drużynie nie ma swiezej krwi to juz inna sprawa!

sądze, że możesz mieć mylne wrażenie.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 27 kwietnia 2009, 06:10

Zbyt długo siedze w sporcie zeby miec inne zdanie. Zazwyczaj ci ludzie totalnie nie licza sie z opinia kibiców. Wiedza dobrze ze przy złych decyzjach działaczy powyzywasz ich a i tak jak debil na mecze bedziesz chodzic bo Ciebie trzyma milośc do klubu! Ci ludzie za nic maja paroletnie przywiazanie Twoje do tradycji dla nich liczy sie pełny portfel! A czy to bedzie WDZ czy inny Raczyński i czy bedzie grała Skera, Kobryń czy Zielińska, Bajerska czy inna zawodniczka jest dla nich mało istotne!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 27 kwietnia 2009, 21:48

hermes46 pisze:Zbyt długo siedze w sporcie zeby miec inne zdanie. Zazwyczaj ci ludzie totalnie nie licza sie z opinia kibiców. Wiedza dobrze ze przy złych decyzjach działaczy powyzywasz ich a i tak jak debil na mecze bedziesz chodzic bo Ciebie trzyma milośc do klubu! Ci ludzie za nic maja paroletnie przywiazanie Twoje do tradycji dla nich liczy sie pełny portfel! A czy to bedzie WDZ czy inny Raczyński i czy bedzie grała Skera, Kobryń czy Zielińska, Bajerska czy inna zawodniczka jest dla nich mało istotne!

może się nie liczą ale na pewno nikomu nie jest/będzie miało jeśli ich nazwiska pojawią się na transparentach :) publiczna dyskredytacja jest bardziej skuteczna niż narzekanie na forum (przerabiane nie raz :) )
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 27 kwietnia 2009, 22:06

A i przede wszystkim gratuluje Wisełce :)

flash
Młodzik

Postautor: flash » 29 kwietnia 2009, 12:32

A ja gratuluję obu zespołom. Wiśle - medalu, CCC - świetnej postawy w meczach o brąz. Za to, że żadne z pięciu spotkań nie było rozstrzygnięte przed czwartą kwartą, co przed rozpoczęciem serii wydawało się niemal pewne. Także za to, że potrafiły powalczyć w meczu nr 5, kiedy Wisła grała już absolutnie na serio. Brawa dla dziewczyn i dla Koziorowicza.
bball

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”