TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 23 grudnia 2008, 19:56

Endrju pisze:
W KSSSE AZS PWSZ trwają intensywne prace nad wzmocnieniem składu. Wymagania od nowej koszykarki: wysoki poziom i umiejętność gry pod koszami. Są brane pod uwagę różne opcje - i europejska i amerykańska. Sondowany jest również rynek zawodniczek z polskimi paszportami. Taki jeden gracz naszej drużynie również by się przydał. - Absolutnie nie zgodzę się, aby następczyni Shali była tylko uzupełnieniem składu - zaznaczył nasz trener. - Nowy gracz ma istotnie poprawić naszą wartość, dać drużynie decydujący impuls w walce z Wisłą i Lotosem. Dlatego może szukamy nie na najwyższej półce, bo nie mamy tyle pieniędzy, ale już o szczebel niżej. Interesujących ofert nie brakuje. Ważne jednak, aby to co na papierze miało potem porządne przełożenie na boisku. www.gazeta.pl

No ciekawy jestem jaka nowa twarz zobaczymy w Gorzowie. Osobiście chcialbym dynamiczna koszykarke na pozycje 4-5 w stylu np Amishy Carter:)

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 23 grudnia 2008, 23:16

W Brzegu podziękowano za grę Dominique Redding:

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... /696207247

Idziemy na rekord jeśli chodzi o liczbę Amerykanek które przyleciały i wróciły za ocean w przeciągu miesiąca. A jeśli chodzi o iloczyn liczby Amerykanek które grały mniej niż miesiąc i liczby kolejnych porażek we własnej hali, to chyba nikt nas nie dogoni w najbliższej dekadzie :lol: (przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać z tym iloczynem - zboczenie zawodowe - por. Liczba Erdősa i Liczba Erdősa-Bacona).
No ale jak to śpiewał Kazik, los się musi odmienić 8)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 24 grudnia 2008, 00:32

W ilu meczach ona zagrała? W dwóch? :P
ObrazekObrazek

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 24 grudnia 2008, 01:04

3 ligowe i 2 w PP

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 24 grudnia 2008, 10:51

Argument Prezesa -" budżet klubu nie pozwala nam płacić za siedzenie na ławce rezerwowych". Mamy już 4 zagraniczne - to i tak jedna siedzi! Każda następna - siedzą 2. Przepis - 2 Polki na parkiecie! Przed sprowadzeniem Prezes i ćwierćtrener tego nie wymyślili? :shock: W tym sezonie w Brzegu dzieją się rzeczy niepojęte!! :? :? :shock: :shock:
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 24 grudnia 2008, 11:59

to po co sprowadzali Redding - przecież było wiadomo że będzie musiała sie zmieniac z innymi zagranicznymi....

Kompletny brak rozumu i strata pieniedzy....

Gdyby w BRZEGU myśleli i na początku postawili na 3 KONKRETNE WZMOCNIENIA to może by byli w ,,8'' .

a tak to wychodzi drużyna bez stylu , żadnego charakteru i ogólnie grająca mizernie...

To ile juz w sumie było tych zagranicznych ???

D'Love Woods , Petillon , Tulukihihifo , Aloisi , Bozeman , Key , Stavytska , Redding - a i tak tylko Petillon i Tulikihihifo mają poziom FGE

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 24 grudnia 2008, 12:25

Jeszcze Missy Whitney była!
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 grudnia 2008, 14:15

przy dzisiejszym dniu, to ogólne, dla wszystkich

WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 24 grudnia 2008, 14:26

kto się ze mnie smiał jak pisałem, że Key to cieniutka zawodniczką :?: :twisted: :twisted: :twisted:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 24 grudnia 2008, 17:38

Wesołych Świąt wszystkim życzę i świątecznego linka załączam

http://sport.interia.pl/koszykowka/plkk ... ge,1233341

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 24 grudnia 2008, 18:06

co do wywiadu z ADF - w sumie wywiad o niczym...

Na każde pytanie odpowiada ogólnikowo , zre konkretów.
Jakie przygotowania ? - zakupy
Jakie potrawy - zjada wszystko :lol:

Wywiad o niczym jednym słowem 8)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 grudnia 2008, 19:15

Michu23 pisze:co do wywiadu z ADF - w sumie wywiad o niczym...

Na każde pytanie odpowiada ogólnikowo , zre konkretów.
Jakie przygotowania ? - zakupy
Jakie potrawy - zjada wszystko :lol:

Wywiad o niczym jednym słowem 8)

bo to ma być rozmowa o świętach a nie wywiad o czymś konkretnym.
chciałeś może przepis na konkretną potrawę, ulubioną ADF?
cóż, jak ktoś się chce uczepić to oczywiście można wszystkiego.
Wesołych świąt 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 24 grudnia 2008, 19:24

ANN rozumiem że ADF jest twoim ,,guru'' ale jeśli to mialobyc o świętach to co maloświątecznie :lol: :lol: :lol:
Przyznaj uczciwie :)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 grudnia 2008, 19:57

Michu23 pisze:ANN rozumiem że ADF jest twoim ,,guru'' ale jeśli to mialobyc o świętach to co maloświątecznie :lol: :lol: :lol:
Przyznaj uczciwie :)

po 1. mój nick to ann, a nie ANN
po 2. sprawę tego kto jest moim guru zostaw mnie ;]
po 3. kończąc dyskusje chciałam się tylko dowiedzieć co Twoim zdaniem powinno być w tym wywiadzie, żeby był bardziej świąteczny? przepisik na karpia w kalarecie by DeForge? konkrety.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 28 grudnia 2008, 18:32

KSSSE AZS PWSZ bez Crawford i Zalesiak

Gorzowski klub rozwiązał kontrakty z dwoma zawodniczkami: środkową Shalą Crawford i rzucającą Joanną Zalesiak.

Amerykanka, która na pozycji środkowej miała uzupełniać się z Lindsay Taylor, nie spełniała oczekiwań trenera Dariusza Maciejewskiego i zarządu gorzowskiego klubu. Shala przyjechała do Polski zaniedbana kondycyjnie. Kiedy powoli wracała do dobrej dyspozycji, zaczęły dopadać ją problemy zdrowotne i zawodniczka nie mogła w stu procentach zaangażować się w treningi oraz mecze. – Kłopoty ze zdrowiem były być może głównym powodem słabej formy Shali, ale nasi lekarze nie mogli zagwarantować nam, że dolegliwości nie wrócą w styczniu. W tym sezonie walczymy o wysokie cele i musimy być pewni dyspozycji naszych koszykarek – mówi V-ce Prezes Urzędujący KS AZS-PWSZ Ireneusz Madej. – Życzymy Shali, aby jak najszybciej wróciła do pełni zdrowia oraz by znów odnosiła sukcesy na parkietach w Europie i USA.

Klub pożegnał się także ze swą wychowanką Joanną Zalesiak, która – podobnie jak Crawford – nie spełniała w tym sezonie sportowych oczekiwań trenera i zarządu KS AZS-PWSZ.

plkk.pl
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”