Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

sebus 80
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: sebus 80 » 17 stycznia 2012, 19:40

Szkoda że to nie liga.Chyba pierwsze zwyciestwo w historii Katarzynek w Gorzowie?
sebus 80

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 stycznia 2012, 20:11

sebus 80 pisze:Chyba pierwsze zwyciestwo w historii Katarzynek w Gorzowie?

Niestety nie pierwsze. 8) Katarzynki pod wodzą Piotra Błajeta dwukrotnie w lidze ograły w Gorzowie miejscowy Stilon.
20.03.1993 74:65 i 30.11.1996 84:77.

Mimo wszystko jest powód do zadowolenia.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 17 stycznia 2012, 20:34

Mecz w Rybniku będzie szalenie ważny... W kontekście walki o 4 miejsce.
Rybnik wciąż wygrywa , w dodatku się wzmocnił.

Zwycięstwo da szanse nawet na 3 miejsce - przegrana mocno oddali.

A mecz PP w Gorzowie : warto zwrócić na uwagę , że niewiele zabrakło METCALF do ,, trible double'' :) : 12 pkt , 10 asyst , 7 zbiórek

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 18 stycznia 2012, 06:10

Koszykarz (Toruń) pisze:Mecz w Rybniku będzie szalenie ważny... W kontekście walki o 4 miejsce.

A mecz PP w Gorzowie : warto zwrócić na uwagę , że niewiele zabrakło METCALF do ,, trible double'' :) : 12 pkt , 10 asyst , 7 zbiórek

Faktycznie Metcalf była bliska triple double, ale wydaje mi się, że osoba która prowadziła mecz od strony statystycznej na plkk.pl była zbyt hojna jeśli chodzi o asysty. Co prawda spotkania nie widziałem, ale jakoś nie wydaje mi się, że Katarzynki mogły nagle "wystrzelić" z taką ilością asyst. Fakt faktem ładnie to wygląda ;).

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 18 stycznia 2012, 07:05

Septymiusz pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:Mecz w Rybniku będzie szalenie ważny... W kontekście walki o 4 miejsce.

Faktycznie Metcalf była bliska triple double, ale wydaje mi się, że osoba która prowadziła mecz od strony statystycznej na plkk.pl była zbyt hojna jeśli chodzi o asysty. Co prawda spotkania nie widziałem, ale jakoś nie wydaje mi się, że Katarzynki mogły nagle "wystrzelić" z taką ilością asyst. Fakt faktem ładnie to wygląda ;).

No i tu rzeczywiście masz sporo racji.Nie wiem kto pisze te statystyki ale na fachowców to nie wygląda.Według mnie największym błędem jest mylenie ostatniego podania z asystą.Ale jak ktoś pisze statystyki to powinien znać różnice.

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 18 stycznia 2012, 13:06

santos pisze:Czy ktoś wie dlaczego w dzisiejszym spotkaniu w Gorzowie nie występuje Mitchell ???

Bridgette przeziębiona została w Toruniu.
Bum

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 stycznia 2012, 19:35

Obecne fajne wyniki Katarzynek to dla mnie fenomen. Zacznę od spraw finansowych. Klub, który w tym temacie nie ma stabilizacji( a jest kilka ligowych ekip w tym bydgoskie Artego pana Malinowskiego ze znacznie większymi możliwościami) ma realne szanse znaleźć się w 1/2 rozgrywek 2011/2012. Personalia......Energa traci na dzień dobry zawodniczki , które miały w głównej mierze stanowić o jej obliczu. Nic to.....Za Monikę pojawia się Jazmine Sepulveda (po drodze trafia się jeszcze kontuzjowana szczęście w nieszczęściu tego nie wie nikt Dickson), która nie od razu,ale w końcu prezentuje bardzo dobrą formę. Jujka? Tutaj wszelkie wątpliwości rozwiewa niezmordowana Maksimović- jeszcze lepsza, bardziej poukładana na realia tej ligi niż przed rokiem. Jazz i Jela grają w wielu ważnych meczach niemal nie schodząc z parkietu. Odchodzi Charity z którą nie tylko ja, ale wielu innych kibiców wiązało określone nadzieje. Klapa? Nic to.....pojawia się dziewczyna, jakiej nie odrzuciłby każdy klub. Julie Page wniosła nową jakość, a przede wszystkim sportowego ducha do tego wszystkiego. Kontuzja pierwszej rozgrywajki Leah Metcalf? Nic to......,bo rozgrywa Jazmine, a na czasie gry korzysta młoda, nie pozbawiona talentu Weronika Idczak czego pierwsze efekty już toruńscy kibice doświadczyli. Nic to......bo nie ma, co za w czasu zacierać rączek na sukces w postaci medalu. Po pierwsze nic nie jest w życiu pewne, a po drugie trzy wytłuszczone przeze mnie nazwiska to bardzo ważne ogniwa i na chwilę obecną niedyspozycja lub uraz może sprawić, że całe skrzętnie budowane przez charyzmatycznego trenera domino może polecieć wzorem ruchu pułkownika Molibdena w filmie "Rozmowy kontrolowane".
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 19:45 przez matrix, łącznie zmieniany 2 razy.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 stycznia 2012, 19:37

do usunięcia

santos
Nowy na forum

Postautor: santos » 23 stycznia 2012, 21:55

Pani Szczechowiak całkiem dobrze radzi sobie na Ibizie. Jak na razie w 2 spotkaniach śr. 15.5 pkt i 10.5 zbiórki.
TORUN GO !!!

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 24 stycznia 2012, 20:39

Za tydzień zamyka się tzw. okienko transferowe w klubach Ford Germaz Ekstraklasy - kilka klubów planuje zmiany w składach. Wśród nich jest również Energa. Według informacji "Gazety" za kilka dni do zespołu ma dołączyć jeszcze jedna zawodniczka. Z naszych źródeł wynika, że będzie to koszykarka zagraniczna, ale nie Amerykanka. Kwestia jej zatrudnienia powinna rozstrzygnąć się do piątku.

http://www.gazeta.pl
Bum

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 24 stycznia 2012, 21:03

Potrzeba nam dziewczyny na pozycje 4-5 bo tam nie mamy praktycznie żadnej zmienniczki.
Ciekawe jaką niespodziankę szykują nam działacze?

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 24 stycznia 2012, 21:40

z krajów byłej Jugosławii w Toruniu zatrudnienie znalazły chyba wszystkie panie można teraz prosić o kogoś innego? 8) Na tyle nazwisk trafiła Nam się tylko jedna perełka.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2012, 21:57 przez Radomenes, łącznie zmieniany 2 razy.
Bum

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 24 stycznia 2012, 21:54

Koszykarką z Serbii bym nie pogardził :lol:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 stycznia 2012, 13:01

moze nasz skarb Hajdana :lol: 8)
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 stycznia 2012, 14:58

Czy niewypały styczniowe z lat 2008-20111 nikogo nie nauczyły ? Pilav , Varda , Radunović....Starczy już. Dodać też można Mazić....

Zdecydowanie wolę Amerykankę...No chyba że będzie to ktoś pokroju Maksimović ale raczej nie 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”