TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 28 grudnia 2008, 22:05

Ristić dostała propozycję kontraktu i Ją odrzuciła, jak nie wiadomo oco chodzi to zawsze chodzi o pieniądze:P Miała zbyt duże mniemanie finansowe o sobie :)

ochrona
Nowy na forum

Postautor: ochrona » 28 grudnia 2008, 22:05

że tak się wtrące w temat Joanny Zalesiak. Czy tak wogóle klub rozwiązał z nią kontrakt czy może jedynie jest na zwolnieniu lekarskim? Bo ta mała różnica ma chyba jednak wpływ na temat dyskusji: Gdzie zagra Joanna Z.? :lol: Z tego co wiem to narazie jest nadal zawodniczką klubu AZS PWSZ tylko na zwolnieniu lekarskim. Jeśli się mylę to mnie oświećcie :wink: Endrju ty chyba wiesz jak to jest dokładnie. Podziel się informacjami.

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 28 grudnia 2008, 22:05

nie no koldzy troche nie tak , nie chce sie sprzeczac ale mylne wydaje mi sie ze twierdzicie ze np niektore ztych zawodniczek poprostu nie ogarnely tego poziomu... bo tak naprawde te 4 wg mnie sa lepsze niz te wasze mlode na dzien dzisiejszy procz Zurowskiej :) i dokladnie tak jak Pantczak napisal Kaczmarczyk sie dopiero "dobija" a Czarna miala moze gorszy sezon ? wez to pod uwage ze one juz w lidze zablysnely przyszla znizka formy i nie mozna tak oddawac graczy ...

macie przyklad u nas w Lesznie Brzeg nam oddal Makowska i Koc prawie za nic. Gdzie te dziewczyny byly rezerwowymi. U nas w zeszłym sezonie bez Koc i Makowskiej ciezko by bylo byc w tej "4"
Dzis mamy od was Karpinska i Czarnecką ...Czarna prezentuje rowny poziom od poczatku i wg mnie bez niej bylo by rowneiz ciezej , Ola to ten temat juz wałkowaliśmy. Rowniez inne zawodniczki typu Siwczak Budnik raczej by nie mialy zbyt duzo szans na to by zaistniec w jakies druzynie ktora prezentuje jakis tam poziom obecnie 7-9 miejsca FGE

Oczywsice wasze cele sa inne ale nadal uwazam ze zbyt latwo poprostu oddaliscie zawodniczki. Takie moje zdanei a to mi tak powoli poprostu zalatuje Wisla i Lotosem.

Maras nei badz zachlanny na te Zalesiak :P my tez ją chcemy hehe zawodniczek ktore maja cos sobie i innym do udowodnienia zapraszamy do leszna klubu ktory daje szanse sie odbudowac hehe:P
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 28 grudnia 2008, 22:08

wiesz, tak naprawdę z Czarną i Karpiną to chodziło o podtrzymanie przyjaźni Gorzów - Leszno :d Tylko nikt wprost nie chciał powiedzieć tego :P

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 28 grudnia 2008, 22:15

heh no mozliwe :P ae na poczatku to miala byc tylk oKarpinska a Czarna stesknila sie za kolezanką :P i przyszla do nas ;) ale dobrze ze jest :) fajna opcja szukania najlepszych kolezanek :P z kim najbardzej sie przyjazni Biba seniorka :P? moze wroci z Rosji do leszna hehe gdzie bedzie grala jej best kolezanka ;)

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 28 grudnia 2008, 22:17

heheheh nie chcę nic mówić ale z tego co wiem to Biba przyjaźni się z Czarną i Karpiną właśnie :D Także trzymajcie je długo :D

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 28 grudnia 2008, 22:22

no to sie bojcie :P
no to teraz sie pojawila bardzo duza plotka ze Agnieszka Bibrzycka podpisze kontrakt w Lesznie w przyszłości hehe ;)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 grudnia 2008, 22:32

feri pisze:Mam pytanie z innej beczki. Dlaczego Ristic odeszla od nas? Jakie byly powody?

Pantczak pisze:Ristić dostała propozycję kontraktu i Ją odrzuciła, jak nie wiadomo oco chodzi to zawsze chodzi o pieniądze:P Miała zbyt duże mniemanie finansowe o sobie :)

Nie do konca... tak naprawde nie bylo nawet mowy o przedluzeniu kontraktu i zainteresowaniu klubu :? ... poprostu padl temat sprowadzenia nowej rozgrywajacej ... a ze trener Maciejewski mial w swoim "hefciku" zapisane nazwisko Samanty Richards... wiec sprawa zostala rozwiazana...

Samantha to całkiem inna zawodniczka niz Keti... ktora jest z nich lepsza ? Na koniec sezonu bedziemy mogli powiedziec... jednak wydaje mi sie ze jeszcze calego swojego potencjalu nie wykorzystal nasz "Kangur" i moze jeszcze bardzo pozytywnie zaskoczyc. :)

ochrona pisze:że tak się wtrące w temat Joanny Zalesiak. Czy tak wogóle klub rozwiązał z nią kontrakt czy może jedynie jest na zwolnieniu lekarskim? Bo ta mała różnica ma chyba jednak wpływ na temat dyskusji: Gdzie zagra Joanna Z.? :lol: Z tego co wiem to narazie jest nadal zawodniczką klubu AZS PWSZ tylko na zwolnieniu lekarskim. Jeśli się mylę to mnie oświećcie :wink: Endrju ty chyba wiesz jak to jest dokładnie. Podziel się informacjami.

Wszystko jest tutaj napisane ;) w oficjalnej informacji
KSSSE AZS PWSZ bez Crawford i Zalesiak

Gorzowski klub rozwiązał kontrakty z dwoma zawodniczkami: środkową Shalą Crawford i rzucającą Joanną Zalesiak.

...

Klub pożegnał się także ze swą wychowanką Joanną Zalesiak, która – podobnie jak Crawford – nie spełniała w tym sezonie sportowych oczekiwań trenera i zarządu KS AZS-PWSZ.

plkk.pl
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 grudnia 2008, 22:46

Adolfini pisze:nie no koldzy troche nie tak , nie chce sie sprzeczac ale mylne wydaje mi sie ze twierdzicie ze np niektore ztych zawodniczek poprostu nie ogarnely tego poziomu... bo tak naprawde te 4 wg mnie sa lepsze niz te wasze mlode na dzien dzisiejszy procz Zurowskiej :) i dokladnie tak jak Pantczak napisal Kaczmarczyk sie dopiero "dobija" a Czarna miala moze gorszy sezon ? wez to pod uwage ze one juz w lidze zablysnely przyszla znizka formy i nie mozna tak oddawac graczy ...

Takie moje zdanei a to mi tak powoli poprostu zalatuje Wisla i Lotosem.

No wlasnie nie do konca to jest takie proste jak sie wydaje...

Wiadomo ze chcialoby sie zeby nasz sklad wygladal
Zohnova/Karpinska, Breitreiner/Szott/Babicka, Zurowska/Czarna/Kaczmarczyk, Taylor/Crowford/Chomac

teraz mozna by powiedziec ze niewypalem transferowym byla Shala... w ktora w klubie wierzyli ze moze naprawde dobry basket grac... nie udalo sie... teraz mozna sobie gdybac ze lepsza by byla Ola Chomac... jednak nikogo na sile sie nie zatrzyma bo z "niewolnika nie ma pracownika" po drugie nie bylo jakiegos specjalnego zainteresowania klubu.
Co do innych kwesti... kazdy chcialby pewnie zeby byly takie zmienniczki w AZS-ie jak wyzej najpisalem...
... tylko wlasnie taka jest roznica ze AZS to nie Lotos czy Wisla i nie stac nas na tyle klasowych zawodniczek... tyle kontraktow... wiec trzeba bylo dokonac wyboru...
Wybór Katki, Banany czy Taylor i Samanty rekompensuje mi braki wyzej wymienionych zawodniczek ;)
Gdy chce sie zrobic krok do przodu trzeba isc ta droga... w tamtym sezonie.. jak Tecza pokazala... polkami mozna było wejsc do "4-ki" w tym sezonie bardzo ciezko byloby sie zalapac do "8-ki".
A skompletowanie bardzo solidnych polek po wejsciu przepisu o "2 polkach" i wielu podwyzkach kontaktów... kosztowałoby tyle samo co dobrych amerykanek ;)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 grudnia 2008, 23:40

Racja Endrju i w zasadzie wszystko na ten temat nie mamy budżetu jak wisła mamy to co mamy i się cieszymy a za Ristić nie tęsknię tak naprawdę tęsknie za Moore i Kiki :( one w zeszłym sezonie zrobiły u nas postęp w umiejętnościach nabyły doświadczenia i zrozumiały taktykę trenera ehhh brakuje tych ostro rzucanych trójek i tej Tyczki z zacięciem pod koszem ehh

feri
Młodzik

Postautor: feri » 29 grudnia 2008, 01:28

Endrju pisze:
feri pisze:Mam pytanie z innej beczki. Dlaczego Ristic odeszla od nas? Jakie byly powody?

Pantczak pisze:Ristić dostała propozycję kontraktu i Ją odrzuciła, jak nie wiadomo oco chodzi to zawsze chodzi o pieniądze:P Miała zbyt duże mniemanie finansowe o sobie :)

Nie do konca... tak naprawde nie bylo nawet mowy o przedluzeniu kontraktu i zainteresowaniu klubu :? ... poprostu padl temat sprowadzenia nowej rozgrywajacej ...

Takie tematy nie padaja tak po prostu , musiala byc jakas przyczyna... i nie sądzę, że były to pieniadze (Jelenia nie jest bogatsza przeciez)

Wybór Katki, Banany czy Taylor i Samanty rekompensuje mi braki wyzej wymienionych zawodniczek
Gdy chce sie zrobic krok do przodu trzeba isc ta droga...

Dzis moge powiedziec, ze mi tez rekompensuje, ale przyznaj, ze idziemy bardzo ryzykowna droga - ciagle jest rotacja, ciagle ktos z tego klubu odchodzi i ktos przychodzi i to hurtowo. Tym razem sie udało, ale moim zdaniem jest to risky business...

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 30 grudnia 2008, 11:09

z jeleniej podobno oprocz zawodniczek zagranicznych takich jak ristic i merideth odchodza tez polki.........bardzo prawdopodobne jest pozegnanie babickiej i skorek z klubem a takze kedzi i niewrzawy......co plus brak trenera daje jeden z najslabszych klubow w plkk..........

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 30 grudnia 2008, 11:59

tommiiii pisze:z jeleniej podobno oprocz zawodniczek zagranicznych takich jak ristic i merideth odchodza tez polki......... bardzo prawdopodobne jest pozegnanie babickiej i skorek z klubem a takze kedzi i niewrzawy......co plus brak trenera daje jeden z najslabszych klubow w plkk..........

A skad takie info ?? I co jest tego powodem ?

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 30 grudnia 2008, 12:10

no ja przyznam sie ze tez slyszalem ze niby Ristic i Merideth odchodza ale wersja oficjalna byla taka na poczatku ze nie spelniaja okreslonych wymagan w grze ...po czym jakby to powiedziec taka np Merideth zaczela grac calkiem przyzwoicie i chyba zasluzyla zeby zostac nei wiem jak Ristic nie skupilem sie na niej ale ona tez potrafi grac i ponizej pewnego poziomu nie zejdzie chyba.

Co do polek to pierwsze slysze i jest to dla mnie bardzo ale to bardzo malo prawdopodobne nawet jesli maja wielkie klopoty finansowe to te zawodniczki raczej by chcialy dograc sezon do konca bo i niektorym z nich ciezko by bylo teraz znalezc klub nie ze by sobie nie poradzily ale kwestia jest taka ze kluby ktore walcza o play off maja raczej sklady domkniete i w miare zgrane ...a alternatywa wystepowania w klubie broniacym sie przed spadkiem tez nie jest taka oczywista bo tam tez sa problemy finansowe.

Ogolnie uwazam ze Jelenia ma jakiegos wroga ktory miesza i puszcza plotki nie wiem komu zalezy zeby zniszczyc ten klub i ludzi ktorzy w nim pracują. Dopoki sa to niepotwierdzone plotki uwazam ze nie ma sensu tego rozstrzygac co tam sie dzieje.

A tu pzowolilem sobie wkleic to co Patrese znalazl dzis na stonie jeleniej prasy ;)

Będą zmiany w Finepharm?

Redaktor: Grzegorz Bereziuk
29.12.2008.

Wiele wskazuje na to, że w zespole Finepharm AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra dojdzie do zmiany szkoleniowca. 5. stycznia w tej sprawie zbierze się Zarząd klubu.

Powodem możliwości rozwiązania umowy z trenerem Krzysztofem Szewczykiem nie są wyniki zespołu, który wciąż ma realne szanse awansować do fazy play-off. Chodzi o konflikt, do którego doszło między nim, a sponsorem strategicznym klubu dr Janem Czarneckim. Kulminacyjnym punktem w braku możliwości znalezienia wspólnego języka była ostra wymiana zdań, do której doszło przed ostatnim ubiegłorocznym spotkaniem Finepharmu, wygranym przez jeleniogórski zespół w Pabianicach 88:54. Powodem dyskusji był odwołany trening z powodu zaległości finansowych z tytułu opłat za halę przy ul. Sudeckiej. W efekcie wymiany poglądów Szewczyk został poinformowany, że z końcem roku jego umowa z klubem zostanie rozwiązana. Okazuje się jednak, że konkretne kroki na gorąco miał podjąć sponsor klubu bez konsultacji z Zarządem. – Nie jestem władny podejmowania takich decyzji. Jestem jedynie darczyńcą klubu, który nie jest moją własnością. Nie ukrywam, ze formuła pracy z trenerem Szewczykiem w moich oczach jest wyczerpana – przyznał dr Czarnecki. Podobnego zdania vis-a-vis był trener Szewczyk, który jeszcze przed meczem w Pabianicach mówił, że spotkanie jest jego ostatnim w roli trenera Finepharm. Formalnie jednak nadal jest on jednak trenerem zawodniczek, które podczas meczu z PTK wyraziły wsparcie dla szkoleniowca.
Świadczył o tym napis na koszulkach „Trenerze, jesteśmy z Wami!”. Ciężko jednak spodziewać się, że Szewczyk pozostanie w drużynie. – Współpraca powinna sprawiać satysfakcję, a ja nie zamierzam sponsorować działań wymierzonych przeciwko sobie. Jeśli klub będzie chciał zachować status quo pogodzę się z tym. Będę jednak zmuszony odejść z klubu – przyznał dr Czarnecki, który finansowo wspiera także drużyny młodzieżowe, a także zespół grający na zapleczu ekstraklasy i drużynę piłki ręcznej występującej w 2. lidze.
– Na tą chwilę nic konkretnego nie mogę odpowiedzieć. Wcześniej prezes klubu przebywał za oceanem i jakiekolwiek ustalenia na gorąco były niemożliwe. Stosowne decyzje podejmiemy dopiero 5. stycznia. Osobiście nie kategoryzuję ludzi na podstawie niesnasek, ale od strony merytorycznej. Dlatego dla mnie sprawa cały czas jest otwarta – przyznał z kolei wiceprezes i menadżer klubu Arkadiusz Rzepka.
5. stycznia do pracy wracają także zawodniczki. Nikt nie wie jednak, przez kogo zajęcia będą prowadzone.

www.nj24.pl

Ja po tym widze to tak trener odchodzi kasa jest...trener zostaje kasa odchodzi i radzcie sobie sami...watpie zeby dziewczyny zbojkotowaly odejscie trenera odejsciem swoim. Tyle w temacie Tommi nei wiem skad taka fantazja bo albo jestes wrogo nastawiony do Jeleniej ablo jestes jakims katastrofistą....

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 30 grudnia 2008, 12:43

MARAS pisze:Chętnie przyjmiemy pannę Zalesiak do Poznania 8)
Arena zrobi z niej ludzi :lol:

na tvp wczoraj w sporcie powiedzieli ze niby ma przyjsc do Poznania... :shock: z jakas inna malijka - wiecej inf mieli podac dzisiaj - ale mowa byla o 11 miejscu w plkk :D
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”