Półfinał: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 52:68,

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Postautor: friel » 29 marca 2009, 19:37

Saletra pisze:Nie wiem czy wczesniej to było poruszone, ale dlaczego nie grała Pierson?

A po drugie czy Wam naprawdę w Polkowicach nie wstyd? Jak mozna u siebie obydwa spotkania z Gorzowem przegrać.......
oczywiscie Gorzów jest mocny, ale nie na tyle zeby dwa spotkania pod rząd wygrywać.

Liczę jednak,że rywalizacja skończy się w 5 spotkaniach.

Nigdy nie możesz sobie darować co? ,a Pierson ma kontuzję życzymy jej szybkiego powrotu do zdrowia i Tobie na złość 3:0 już w najbliższym pojedynku w Gorzowie może skończą się wreszcie napinki

Awatar użytkownika
pawelsuch
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: pawelsuch » 29 marca 2009, 19:44

Poprostu piknie;], marzylem o przynajmiej jednej wygranej a tutaj prosze 2 zwycieztwa teraz mam nadzieje osatni mecz w gw i tak upragniony final:D

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 29 marca 2009, 19:55

friel pisze:
Saletra pisze:Nie wiem czy wczesniej to było poruszone, ale dlaczego nie grała Pierson?

Jakiej napinki Człowieku?
Po prostu nie wypada na tym poziomie rywalizacji przegrywać dwa spotkania u siebie - to przygana pod adresem CCC.
Jak Maciejewski awansuje do finału, to w ankiecie dal najlepszego trenera zagłosuję na niego ( ale z wyłaczeniem pucharów bo tam to sorry le grande blamage niestety)

Chcialbym aby w tej parze odbyło się 5 spotkan, bo poziom zespołow wg mnie jest bardzo wyrownany - a kto wygra zobaczymy.
W sumie to moze nawet bym wolał Gorzów - w koncu tam caly sezon ogrywana jst Kaczmarczyk ( z musu, bo musu, ale fakt jest faktem)

Dalej jednak uwazam ,że w finale powinny zagrac nasze najsilniejsze zespoły- Lotos i Wisła. Tak się jednak nie stanie trudno- w sumie to zespoł, ktory odpadnie sam jest sobie winien - nie trzeba było frajerow za kołczów wybierać.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 29 marca 2009, 19:59

Warto odnotowac jeszcze jedna rzecz...po raz pierwszy w tym sezonie wygralismy z CCC deske :D

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 marca 2009, 20:07

Wyrównane składy były gdy AZS grał bez Katki i Taylor-tyle samo gwiazd i oba wąskie składy. Przy pełnych zestawieniach AZS ma już przewagę. A bez P.P Polkowice nie mają szans.

Inna sprawa że " z dwójki złego" AZSowi bardziej należał się finał z uwagi że grał w europejskich pucharach a nie poszedł na skróty (niezależnie co tam (nie)ugrał) i budował zespół łatwiej i przyjemniej tylko na ligę.

Chciałbym zobaczyć pojedynek skrzydeł Katka&Banana kontra Alana&Catch.
Ale do tego jeszcze daleka droga (nasza niewątpliwie dalsza)
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 29 marca 2009, 20:19

Saletra w tym sezonie AZS zdecydowanie jest 2 siłą w lidze mam nadzieje że w Gorzowie to udowodnimy 8 lat pracujemy na Euroligę i będziemy pracować dalej

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 29 marca 2009, 20:33

Grat dla AZSu nie mamy argumentów i za wąską ławkę żeby wygrać z nimi.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 29 marca 2009, 20:35

ginda pisze:Grat dla AZSu nie mamy argumentów i za wąską ławkę żeby wygrać z nimi.

Ale u Pierson to dłuższa kontuzja czy na nastepne spotkanie będzie wszystko ok?

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 29 marca 2009, 20:49

Saletra pisze:
ginda pisze:Grat dla AZSu nie mamy argumentów i za wąską ławkę żeby wygrać z nimi.

Ale u Pierson to dłuższa kontuzja czy na nastepne spotkanie będzie wszystko ok?

Chodzi o kulach, chyba jej się kontuzja odnowiła z lutego... Za dużo nie wiem, ale na polkowickiej stronie pisali, że już nie zagra.. Jak jest na prawde wie maser :wink: :wink:
zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 29 marca 2009, 20:49

to jest I zdziwko AZS zgasił mnie pozytywnie :wink:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 29 marca 2009, 20:52

Saletra pisze:Dalej jednak uwazam ,że w finale powinny zagrac nasze najsilniejsze zespoły- Lotos i Wisła..

Gdyby Wisła była najsilniejsza, to pewnie by w tym finale była. Ale nie jest, bo silniejszy od niej w tym sezonie jest choćby Gorzów. Wyniki o tym świadczą dobitnie.

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pafelek » 29 marca 2009, 20:54

29.03.2009 CCC Polkowice [67] – [76] KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wiecej fot: http://www.pawelpazdzior.com/polkowice/ccc/29.03.2009/

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 29 marca 2009, 20:57

feri pisze:Nie, nie wiem co to jest gra na świeżości... Za to wiem co znaczy długotrwała rozłąka z rytmem meczowym. To nie jest kolarstwo, wioślarstwo, czy kulturystyka tylko gra zespołowa, więc nie można oczekiwać, że mikrocykle treningowe zrobią wszystko.

Człowieku, wioślarstwo, choćby w naszej złotej czwórce, jest sportem bardziej zespołowym niż kosz. Bo tam jeden element nie może być słabszy, wtedy całość pada. Idź zapytaj Jelińskiego, to chyba wasz wioślarz z Gorzowa, czy tam liczy się praca zespołowa :)

A tak poza tym to gratuluję wygranej, w tym roku na finał zasłużyliście bez dwóch zdań.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 29 marca 2009, 20:58

zwycięstwa poczuć smak,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 29 marca 2009, 21:03

ajaja pisze:
feri pisze:Nie, nie wiem co to jest gra na świeżości... Za to wiem co znaczy długotrwała rozłąka z rytmem meczowym. To nie jest kolarstwo, wioślarstwo, czy kulturystyka tylko gra zespołowa, więc nie można oczekiwać, że mikrocykle treningowe zrobią wszystko.

Człowieku, wioślarstwo, choćby w naszej złotej czwórce, jest sportem bardziej zespołowym niż kosz. Bo tam jeden element nie może być słabszy, wtedy całość pada. Idź zapytaj Jelińskiego, to chyba wasz wioślarz z Gorzowa, czy tam liczy się praca zespołowa :)

A tak poza tym to gratuluję wygranej, w tym roku na finał zasłużyliście bez dwóch zdań.

Teraz nagle wszyscy twierdza ze bardzo zasluzylismy na final...a w tamtej "nieslawnej" ankiecie pt: "kto nie zasluzyl na final" dostalismy najwiecej glosow...ciekawe 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”