Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: hermes46 » 17 lipca 2009, 18:25

ja tez sie zaliczam do grona kibiców. Nie robie z siebie wyjatku.Tylko Wasze zachowanie i wypowiedzi sugeruje to jakbyście to Wy władali i rzadzili polska koszykówka. Teraz to jest nedza a pod Waszymi rzadami to byłaby nedza do potegi!
Ps To Wy znacie kontrakty jakie zawieraja zawodniczki? Jakie klauzule maja, wiecie jakimi kryteriami kieruja sie trenerzy, działacze, sponsorzy przy kontraktowaniu zawodniczek?
Ja nie mam o tym pojecia. Zadna zawodniczka nigdy (!!!!!) Wam nie przekaze minimalnej wiedzy czy tez informacji o swoim kontrakcie!!! Ale wy dzielni kibice wiecie lepiej a czesc z was wie dokładnie co zawodniczka ma zapisane w kontrakcie choc na oczy takiej umowy ...nie widzieliście!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 17 lipca 2009, 18:39

Tak sobie od pewnego czasu czytam to forum i musze stwierdzic ze same "Wróżki Obnibusy i inne talenty wszechwiedzące" narodzily nam sie od pewnego czasu w Toruniu... We wszystkich tematach jakie sa tu prowadzone zawsze swoje 5 groszy dorzuca...

...Szczegolny prym wiedzie hermi (hermes46) który tworzy niezly duet z koszykarzem...(tego drugiego przebija o glowe ... albo i wiecej :lol:)

Wiemy juz ze wszystko w Toruniu jest cudowne, znakomicie budowana druzyna mierząca w medal (moze złoty :lol:)... inne sporty tez w tym miescie zasluzenie wygrywaja we wszystkich meczach itd.. (Dlugo by wymieniac)...

proponuje zebyscie dali przez pewien czas na luz... (bo juz tych "glupot" czytac sie nie da)...

Zdalem sobie wreszcie sprawe jak jakies pol roku temu... byla podobna sytuacja z kibicami z Gorzowa (tez we wszystkich tematach sie wypowiadali)... i jak to musialo wkurzac innych :roll: 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 17 lipca 2009, 18:40

spokojnie, bez nerwów i po co ta agresja w Twoich postach hermes? o co w ogóle cała afera?
chyba to, że Ewelina myśli o opuszczeniu Wisły świadczy właśnie o tym, że ma zapis w kontrakcie o którym ktoś z poprzedników wspomniał, my sie po prostu nad tym zastnawiamy, do czego mamy prawo, bo po to jest forum.
a co do kontraktów to myślę, że niektórzy takowe widzieli.
ludzie... peace:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

koszykarz

Postautor: koszykarz » 17 lipca 2009, 19:46

Endrju - ty się lepiej od Torunia raz na zawsze odczep - bo sam jesteś jedna z gorzowskich ,,gwiazdeczek'' tego forum ... po prostu kiedyś przylgnęła etykietka o kimś przed nami - być może to był dziennikarz Łazowy który ,,wróżył tutaj'' :lol: Nie widzę powodu by inni dostawali za ,,przeszłość '' .

...Szczegolny prym wiedzie hermi (hermes46) który tworzy niezly duet z koszykarzem...(tego drugiego przebija o glowe ... albo i wiecej :lol:)

Wiemy juz ze wszystko w Toruniu jest cudowne, znakomicie budowana druzyna mierząca w medal (moze złoty :lol:)... inne sporty tez w tym miescie zasluzenie wygrywaja we wszystkich meczach itd.. (Dlugo by wymieniac)...

proponuje zebyscie dali przez pewien czas na luz... (bo juz tych "glupot" czytac sie nie da)...

Zdalem sobie wreszcie sprawe jak jakies pol roku temu... byla podobna sytuacja z kibicami z Gorzowa (tez we wszystkich tematach sie wypowiadali)... i jak to musialo wkurzac innych :roll: 8)

Luz to powinno się zacząć przede wszystkim od forumowiczów z Gorzowa - teraz mówisz że WY daliście już sobie spokój ?? Nie wątpie - przecież mamy przerwę w rozgrywkach . Boję się że jak zacznie się sezon - to znowu będzie to samo...

a jeśli co masz Endrju do Torunia - to to samo można powiedzieć o tobie i innych . i WIEM że to nie tylko moja opinia jest .Ten sam poziom (ani gorszy ani lepszy )

PS. (WRESZCIE) wracając do KOBRYN - no właśnie - po to jest forum by wyrażać swoją opinię - chyba zawodniczki o tym też wiedzą. a KIBIC chyba ma prawo wyrażać swoją opinię...

Pewnie temat odejścia został rozdmuchany przez prasę ...

tyle ode mnie - proszę o wyrozumiałość moderatorów

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 17 lipca 2009, 19:59

hermes46 pisze:Ps To Wy znacie kontrakty jakie zawieraja zawodniczki? Jakie klauzule maja, wiecie jakimi kryteriami kieruja sie trenerzy, działacze, sponsorzy przy kontraktowaniu zawodniczek?
Ja nie mam o tym pojecia. Zadna zawodniczka nigdy (!!!!!) Wam nie przekaze minimalnej wiedzy czy tez informacji o swoim kontrakcie!!! Ale wy dzielni kibice wiecie lepiej a czesc z was wie dokładnie co zawodniczka ma zapisane w kontrakcie choc na oczy takiej umowy ...nie widzieliście!!!

To wy w Toruniu nie macie zadnej wiedzy o tym co sie dzieje w waszym klubie ?

Moze najpierw dbaj o porzadek w temacie o Toruniu, bo jesli nikt z Krakowa tego nie neguje a wrecz podkresla tzn. ze mamy na tyle dobre informacje, ze plotki o mozliwosciach odejscia Eweliny mozna uznac za sprawdzone informacje!!!!

Alexa
Amator

Postautor: Alexa » 17 lipca 2009, 23:27

Mam nadzieje, ze Ewelina jednak zostanie ale mam pytanko troche z innej beczki czy ktos moze wie gdzie zagra Skera? pozdrawiam

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 lipca 2009, 10:33

Alexa pisze:Mam nadzieje, ze Ewelina jednak zostanie ale mam pytanko troche z innej beczki czy ktos moze wie gdzie zagra Skera? pozdrawiam

na razie nie wiadomo.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 lipca 2009, 12:33

rozdmuchujecie sprawe oddejscia Eweliny Kobryń a mam małe pytanie.
Czy klub lub osoba zainteresowana potwierdziła chcec lub zamiar opuszczenia klubu?
Jakoś nie znalazłem takiej inforamcji w prasie lub inforamcji od zawodniczki, wiec mam drugie pytanie
Po jaka ch***e robicie z igły widły?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 lipca 2009, 12:40

Kobryń nie odejdzie na pewno, bo takowej zawodniczki nie ma.
taki przykład:klub o rozwiązaniu kontraktu z ADF w ubiegłym roku poinformował po ponad miesiącu od momentu gdy to nastąpiło, więc to że klub na ten temat nic nie mówi średnio mnie obchodzi.
a druga strona zainteresowana czyli Ewka? no wybacz, ale jak to sobie wyobrażasz, że napisze na forum " przepraszam Was drodzy kibice z Krakowa, ale jednak chcę grać o najwyższe cele i odchodzę z Wisły?
informacja taka pojawiła się i owszem, w prasie hiszpańskiej i była tutaj przytaczana, możliwe że przeoczyłeś.poza tym forumowicze, którzy są blisko klubu(Kwassek, Marco) również to potwierdzili. a jeśli Ciebie to że piszemy o ewentualności odejścia Eweliny razi, denerwuje to po prostu nie czytaj tematu "Co słychać w Wiśle". My przynajmniej piszemy o sytuacjach jak najbardziej realnych, które po jakimś czasie zazwyczaj znajdują odzwieciedlenie w rzeczywistości, a nie o Melvin, Pałce, Wielebnowskiej czy Fernandez w Toruniu.
nie robimy żadnej afery, tylko sobie po prostu dyskutujemy, bo do tego służy forum. mamy prawo, a Tobie nic do tego:)
wszyscy oczywiście mamy nadzieję, że jadnak jakimś cudem zostanie, ale liczymy sie też z tym, że jej już w barwach Wisły nie zobaczymy i tyle.
nie wtrącaj się, bo nie Ciebie, nie Twojego klubu dyskusja dotyczy:)

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 18 lipca 2009, 14:33

ann pisze:Kobryń nie odejdzie na pewno, bo takowej zawodniczki nie ma.
taki przykład:klub o rozwiązaniu kontraktu z ADF w ubiegłym roku poinformował po ponad miesiącu od momentu gdy to nastąpiło, więc to że klub na ten temat nic nie mówi średnio mnie obchodzi.
a druga strona zainteresowana czyli Ewka? no wybacz, ale jak to sobie wyobrażasz, że napisze na forum " przepraszam Was drodzy kibice z Krakowa, ale jednak chcę grać o najwyższe cele i odchodzę z Wisły?
informacja taka pojawiła się i owszem, w prasie hiszpańskiej i była tutaj przytaczana, możliwe że przeoczyłeś.poza tym forumowicze, którzy są blisko klubu(Kwassek, Marco) również to potwierdzili. a jeśli Ciebie to że piszemy o ewentualności odejścia Eweliny razi, denerwuje to po prostu nie czytaj tematu "Co słychać w Wiśle". My przynajmniej piszemy o sytuacjach jak najbardziej realnych, które po jakimś czasie zazwyczaj znajdują odzwieciedlenie w rzeczywistości, a nie o Melvin, Pałce, Wielebnowskiej czy Fernandez w Toruniu.
nie robimy żadnej afery, tylko sobie po prostu dyskutujemy, bo do tego służy forum. mamy prawo, a Tobie nic do tego:)
wszyscy oczywiście mamy nadzieję, że jadnak jakimś cudem zostanie, ale liczymy sie też z tym, że jej już w barwach Wisły nie zobaczymy i tyle.
nie wtrącaj się, bo nie Ciebie, nie Twojego klubu dyskusja dotyczy:)

Amen :wink:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 18 lipca 2009, 15:21

hermes46 pisze:życze Wam zeby odeszła bo jak widze sami znawcy i profesjonaliści. Czytajac te forum dochodze do jednego wniosku:
DOBRZE ZE JESTESCIE TYLKO KIBICAMI Z OPINIA KTÓRYCH ZADEN KLUB, DZIAŁACZ, ZAWODNICZKA (NIE DAJ BOZE) NIE MUSI SIE LICZYC!!!

mówisz o Wiśle? jeśli tak to ja pytam czy jesteś pewien :lol: :lol:

Pozdrawiam działaczy Wisły (zapewne czytają :) ) oby współpraca była tak dobra jak do tej pory.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 lipca 2009, 16:16

Spokojnie - HERMES zapewne żartował. Bo przecież w każdym klubie - w mniej lub większym stopniu - można sobie wywnioskować wszystko - czy to chodzi o zarobki , kontrakty itp. itd...
To chyba normalne jest - a wiem że działacze z Torunia - też bywali na toruńskim forum... a wiem że niektóre pomysły były ,,wcielane w życie'' .
Sam rok temu przed sezonem wymyśliłem że fajnie by było jakby Katarzynki do prezentacji przedmeczowej wyszły przy zgaszonych światłach.... i tak było. !!! przypadek ? Może - a może i nie....
Kończę wątek bo to temat o Wisełce .

PS. Fajnie by było jakby ten spór wokół Kobryn się zakończył (Hermes kontra kibice Wisły) bo z niektórymi można spokojnie porozmawiać :wink:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 18 lipca 2009, 20:28

koszykarz pisze:
PS. Fajnie by było jakby ten spór wokół Kobryn się zakończył (Hermes kontra kibice Wisły) bo z niektórymi można spokojnie porozmawiać :wink:

zakończy się wtedy gdy Hermes zrozumienie, że bycie kibicem nie oznacza "bycie tylko kibicem" i nikim więcej zwłaszcza w takim klubie jak Wisła.

Wielokrotnie w klubie z naszym zdaniem się liczono co zaowocowało bardzo dobrą współpracą na linii klub-kibice.

Zaufanie w pewnych sprawach również jest i to jest b. ważne. Np. wymieniane nazwiska do gry w Wiśle albo kto kogo chciał testować albo nie, nie ujrzą światła dziennego mimo,że je znam(y) (nie mówię o czasie teraźniejszym)

Więc w Wiśle Kraków (włącznie z sekcją koszykówki kobiet) nie traktują nas na zasadzie jesteście tylko kibicami. Wisła Kraków to klub tworzący jedno z kibicami. Tutaj toczą się partnerskie rozmowy a nie na zasadzie roszczeniowo-pretensjonalnej!

czasami jak wszędzie istnieje różnica zdań na pewne tematy ale wtedy siadamy do stołu.

Więc Hermesie nie interesuje mnie jak jest u was, jeśli jest inaczej niż na Wiśle to bardzo mi przykro, że jesteście dla klubu tyko kibicami. Na Wiśle jesteśmy partnerami bo Wisła dla obu stron to rzecz najważniejsza. Więc zapamiętaj jak sytuacja wygląda w Wiśle Kraków i nie wypowiadaj się więcej na jej temat w kontekście relacji klub-kibice.

Dziękuję za uwagę. Mam nadzieję, że ten opis rzeczywistego stanu rzeczy na R22 kończy dyskuję jak jest w Wiśle Kraków i jak kto kogo traktuje.

PS: A jeśli nie wierzysz wyślij maila do władz Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 19 lipca 2009, 23:56

st pisze:
fmaster pisze:W Lotosie zostaje Podrug więc pod koszem u nas jest Lecia, Podrug, Ivana i Jujka. Wymiana Jujki na Kobryn mile widziana :):):):):):)

jak to zostaje??
nie to żeby mi nie pasowało ale myślałam że już dawno się z nami pożegnała

zostaje
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 lipca 2009, 19:32

Rywale Wisły poznani
Andrzej Klemba,
2009-07-21, ostatnia aktualizacja 2009-07-21 19:59

Wicemistrz Chorwacji i 13. drużyna ligi hiszpańskiej będą rywalami Wisły Can-Pack w Pucharze FIBA
- Celem jest co najmniej półfinał - mówi Jerzy Sarna, wiceprezes firmy Can-Pack, która przez kolejny rok będzie sponsorowała zespół.

Wisła nie dostała "dzikiej karty" do Euroligi (zdecydował ranking federacji, a hiszpańska i węgierska miały wyższe) i dlatego zagra w mniej prestiżowym Pucharze FIBA. O jego mniejszej popularności świadczy fakt, że zamiast spodziewanych 48 drużyn zgłosiło się zaledwie 38. Podzielono je na osiem grup czterozespołowych i dwie trzyzespołowe. Wisła trafiła do jednej z tych mniejszych. - Zespół z Szybenika znamy dość dobrze, choć dwa razy z nim przegraliśmy w Eurolidze [64:65 na wyjeździe i 55:69 we własnej hali - przyp. red.] - wspomina Ludwik Miętta-Mikołajewicz, prezes TS "Wisła". - W Pucharze FIBA wystartują drużyny, które też - jak my wcześniej - grały w Eurolidze, jak np. Dynamo Moskwa.

Za to zupełnie nieznany działaczom jest zespół Mann Filter z Saragossy. Na szczęście trener Jose Ignacio Fernandez powinien znać doskonale rywalki. W poprzednim sezonie pod jego wodzą Halcon Avenida dwukrotnie pokonał Mann Filter. W poprzednim sezonie w drużynie z Aragonii występowały m.in. Serbka Ana Baletić, Chorwatka Sena Pavetić oraz Amerykanki Latoya Thomas (ma za sobą grę w WNBA) i Latora Turner. Z Hiszpanek najlepiej prezentowała się Paula Palomares.

Do rozgrywek pucharowych awansuje aż 32 z 38 zespołów. Na pewno będą to dwie najlepsze drużyny z każdej grupy. Reszta dołączy na podstawie wywalczonych punktów. - FIBA musi jeszcze jasno określić, jak to będzie liczone, bo wiadomo, że w naszej grupie można zdobyć mniej punktów niż w czterozespołowej - tłumaczy Miętta-Mikołajewicz. - Skład pozostaje taki, jaki miał być na Euroligę. Z zawodniczkami zagranicznymi podpisaliśmy aneksy do umów.

Firma Can-Pack przedłużyła umowę z Wisłą na kolejny sezon. Budżet zespołu jest trochę niższy, ale głównie ze względu na niższe koszty startu w europejskich pucharach. - Mam nadzieję, że wyciągnięto wnioski w kwestii szkoleniowców, a także w lepszym zbilansowaniu drużyny - powiedział Sarna. - Wierzę też, że to jedyny występ w Pucharze FIBA. Liczymy, że zespół spisze się lepiej niż w poprzednim sezonie, czyli odzyska tytuł.

Wisła Can-Pack wznowi trening 3 sierpnia, dwa tygodnie później dołączą hiszpańscy szkoleniowcy. 26 września zaplanowano mecz o Superpuchar, a 1 października wystartuje liga. W Pucharze FIBA pierwszy mecz zaplanowano na 19 listopada.

Jose Ignacio Hernandez, trener Wisły Can-Pack: - Hiszpański Mann Filter dostał się do rozgrywek dzięki dzikiej karcie. W tym roku będą mieli prawdopodobnie więcej pieniędzy, a w drużynie pozostały dwie lub trzy zawodniczki z ubiegłego sezonu. Nie sądzę, by byli bardzo mocni. Ich udział w Pucharze FIBA to dla mnie niespodzianka. O wiele trudniejszym rywalem może być drużyna Szybenika, choć nie wiem, jakim składem będą dysponować. Dla nas najważniejsze jest, byśmy dostali się do rundy pucharowej.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

------------------------------------

Plotki z Hiszpanii :wink: głoszą, że to co LMM mówi to prawda, więc ...oby!
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”