Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Lotosie

Postautor: matrix » 08 sierpnia 2010, 10:03

zastanawia mnie jedno....ile z tego artykułu jest wypowiedzi samej Eweliny,a ile poetycko(na kanwie trwających cały czas wakacji chyba :lol: ) nastawionego pana redaktora... :P
PS.Koszykarz to co napisałeś zastanawia mnie od dawna i jest cennym materiałem psychologicznym...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

jay
Nowy na forum

Postautor: jay » 08 sierpnia 2010, 10:22

Lotos w finale? Może i tak , ale nie w tym sezonie. Pozdro

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 sierpnia 2010, 12:03

przepraszam a co miała powiedziec? Dla mnie Ewelina troszkę przesadziła. Dobrze ze jest U niej wszystko w porzadku. No teraz czas pokazac talent i swoją klase. I taka uwaga zarzucanie panu dziennikarzowi bajkopisanie, a co miał napisać pytanie odpowiedź? Miał napisać ze dziewczyna (młoda hm fajne zdjecia na facebooku) siedzi w kościele w czasie wakacji sie modli czy w upał na plaży?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 sierpnia 2010, 13:19

bajkopisanie to np. przyrównywanie koszykarki Eweliny Gali do Georga Besta... :lol: Ciekawe czy pan redaktor dokładnie zna tą postać? :shock:
PS.Hermes w tym przesadzeniu też tkwi bajkopisarstwo.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 sierpnia 2010, 14:02

Trochę poznęcam się nad bełkotem dziennikarskim, ale inaczej chyba nie mogę... :roll:
Urocza, uśmiechnięta, pełna energii, z dystansem do siebie i z wielkim poczuciem humoru. Taka właśnie jest Ewelina Gala - silna skrzydłowa Lotosu Gdynia. Wysoka (185 cm), zgrabna, z iskrą w oku, emanująca pozytywną energią podąża po kolejnych szczeblach kariery. Zmaga się przy tym z różnymi przeciwnościami losu - kontuzjami, problemami transferowymi, niedopasowaniem charakterologicznym. To, co złe już za nią. Kontuzja zaleczona, a inne sprawy wyjaśnione. Pozostało jej tylko walczyć o punkty dla drużyny, dla kadry, dla siebie. Grać i bawić się grą. Tak długo jak koszykówka będzie sprawiała jej przyjemność swoją pracą i wysiłkiem przezwycięży wszelkie przeciwieństwa, jakie spotyka na drodze prowadzącej do tego celu. Potrafi koncentrować się w nadzwyczajny sposób. Jest utalentowana, inteligentna i umiejętnie broni swoich racji.Urodziła się 22 maja podobnie jak genialny piłkarz Manchesteru United George Best, modelka Naomi Campbell, twórca Sherlocka Holmesa - Arthur Conan Doyle, czy wreszcie najsłynniejszy polski komentator sportowy i dziennikarz - Jan Ciszewski. Co łączy Ewelinę Galę z tymi osobistościami poza datą urodzin? Jest uzdolnionym sportowcem jak Best, zgrabna i uśmiechnięta jak Campbell, rozumuje dedukcyjnie jak bohater Doyla i z równie wielką pasją opowiada o sporcie jak Ciszewski. Ta koszykarka uwodzi kibiców, motywuje koleżanki, a sama dzięki swojej wrodzonej wrażliwości, gdy jej źle - popłakuje w samotności.

Wstęp makabrycznie rozbudowany i z ozdobnikami, jakby to był wywiad z jedną z najwybitniejszych postaci europejskiej koszykówki w historii... Chociaż patrząc chłodniej - ten pierwszy pogrubiony fragment można byłoby zastosować w zasadzie do każdej zawodniczki choć trochę wybijającej się ponad ligową przeciętność. Bo przecież aby się nieco wybić, potrzeba i talentu, i uporu, inteligencja i asertywność też jest wskazana. Porównania do tych wybitnych postaci urodzonych tego samego dnia to już totalny klops. Taki wywiad można byłoby zrobić z... - tutaj można wrzucić nazwisko każdej zawodniczki będącej w orbicie zainteresowań selekcjonera reprezentacji. Tylko że jakoś wcześniej nigdy takiej pięknej inwokacji przy wywiadach z innymi paniami nie czytałem - sorry, może to moje przeoczenie i od teraz będę bardziej śledzić "twórczość" autora tego wywiadu. Chociaż tak sobie myślę, że może to świetny PR otoczenia Eweliny, żeby ktoś sklecił taki wywiad albo "redaktor" to po prostu jakiś znajomy koszykarki. Przydługie indagowanie o sprawy osobiste ("Jak wyglądały pierwsze randki? Czym Ciebie uwiódł?" - wow :shock: :lol: ) czy różne imprezy sportowe jest już nużące. Szkoda, że nie padło pytanie o to, na kogo głosowała w wyborach prezydenckich, co sądzi o katastrofie smoleńskiej czy nowelizacji ustawy medialnej...
A to zdanie już mnie uwiodło: :lol:
Nie miałaś możliwości wykazania się sportowo, a mimo to masz na swoim koncie drużynowe mistrzostwo Polski.

Czyli rozumiem, że jakieś indywidualne mistrzostwa Polski w koszykówce również się odbywają? :lol: :shock:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 sierpnia 2010, 14:17

paulo2907 pisze: Chociaż tak sobie myślę, że może to świetny PR otoczenia Eweliny, żeby ktoś sklecił taki wywiad albo "redaktor" to po prostu jakiś znajomy koszykarki.

no i tu chyba trafiłeś w dychę!!! 8) papier,a tym bardziej internet przyjmie wszystko,ale czy przyjmie wszystkich? :shock:
PS.Paulo rozbroiłeś to o co mi chodziło...Brawo!!!

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 08 sierpnia 2010, 15:46

Zastanawiam sie jak wy wszyscy wygladacie, zapewne macie krzywe nosy wielkie bebechy od siedzenia przy komputerze i zero wyksztalcenia! Tak juz jest niestety ta dziewczyna zawsze bedzie wzbudzac emocje zawsze, ale czego wy od niej chcecie juz przeciez powinniscie sie pogodzic z tym ,ze ona bedzie sie pokazywac i bedzie o niej coraz glosniej, jest ladna .utalentowana i do tego co was boli najbardziej wredne nasionka jest MADRA. masz gdzies wywiad gdzie ona mowila w ten sposob o Krawczyku? napewno nie wiec nie wkladaj jej do ust takich rzeczy. Przekonala sie zapewne , bo to Krawczyk wyciagnal do niej reke i zrozumiala swoj blad i tu wlasnie widac jej pokore, ale ty nie wiesz co to znaczy bo sie tak nie uchowales. pieniadze w toruniu czy ty sie slyszysz? jakie pieniadze tam grosza nie ma, sekretara dostaje 500 zl w grudniu i tyra miesiacami za darmo bo bazinska sobie marmury w biodra wstawia. jakbys chcial wiedziec i waligorska i gala zalozyla sprawe o pieniadze toruniowi, i te sprawy wygraja bo co by dziewczyny nie robily pracodawca placic musi , a placac te pieniadze z takimi odsetkami niedlugo piernikowo upadnie i zostaniecie sami przy tych swoich komputerkach i bedziecie robic to samo z czystej zazdrosci. ile jeszcze rok dwa? i swoja gra Galcia wam te buzki zamknie.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 sierpnia 2010, 16:09

Didi23 pisze:Zastanawiam sie jak wy wszyscy wygladacie, zapewne macie krzywe nosy wielkie bebechy od siedzenia przy komputerze i zero wyksztalcenia! Tak juz jest niestety ta dziewczyna zawsze bedzie wzbudzac emocje zawsze, ale czego wy od niej chcecie juz przeciez powinniscie sie pogodzic z tym ,ze ona bedzie sie pokazywac i bedzie o niej coraz glosniej, jest ladna .utalentowana i do tego co was boli najbardziej wredne nasionka jest MADRA. masz gdzies wywiad gdzie ona mowila w ten sposob o Krawczyku? napewno nie wiec nie wkladaj jej do ust takich rzeczy. Przekonala sie zapewne , bo to Krawczyk wyciagnal do niej reke i zrozumiala swoj blad i tu wlasnie widac jej pokore, ale ty nie wiesz co to znaczy bo sie tak nie uchowales. pieniadze w toruniu czy ty sie slyszysz? jakie pieniadze tam grosza nie ma, sekretara dostaje 500 zl w grudniu i tyra miesiacami za darmo bo bazinska sobie marmury w biodra wstawia. jakbys chcial wiedziec i waligorska i gala zalozyla sprawe o pieniadze toruniowi, i te sprawy wygraja bo co by dziewczyny nie robily pracodawca placic musi , a placac te pieniadze z takimi odsetkami niedlugo piernikowo upadnie i zostaniecie sami przy tych swoich komputerkach i bedziecie robic to samo z czystej zazdrosci. ile jeszcze rok dwa? i swoja gra Galcia wam te buzki zamknie.

punkt 9 regulaminu tego forum chyba się kłania....

koszykarz34

Postautor: koszykarz34 » 08 sierpnia 2010, 16:17

Didi23 pisze:Zastanawiam sie jak wy wszyscy wygladacie, zapewne macie krzywe nosy wielkie bebechy od siedzenia przy komputerze i zero wyksztalcenia! Tak juz jest niestety ta dziewczyna zawsze bedzie wzbudzac emocje zawsze, ale czego wy od niej chcecie juz przeciez powinniscie sie pogodzic z tym ,ze ona bedzie sie pokazywac i bedzie o niej coraz glosniej, jest ladna .utalentowana i do tego co was boli najbardziej wredne nasionka jest MADRA. masz gdzies wywiad gdzie ona mowila w ten sposob o Krawczyku? napewno nie wiec nie wkladaj jej do ust takich rzeczy. Przekonala sie zapewne , bo to Krawczyk wyciagnal do niej reke i zrozumiala swoj blad i tu wlasnie widac jej pokore, ale ty nie wiesz co to znaczy bo sie tak nie uchowales. pieniadze w toruniu czy ty sie slyszysz? jakie pieniadze tam grosza nie ma, sekretara dostaje 500 zl w grudniu i tyra miesiacami za darmo bo bazinska sobie marmury w biodra wstawia. jakbys chcial wiedziec i waligorska i gala zalozyla sprawe o pieniadze toruniowi, i te sprawy wygraja bo co by dziewczyny nie robily pracodawca placic musi , a placac te pieniadze z takimi odsetkami niedlugo piernikowo upadnie i zostaniecie sami przy tych swoich komputerkach i bedziecie robic to samo z czystej zazdrosci. ile jeszcze rok dwa? i swoja gra Galcia wam te buzki zamknie.

No i znalazł sie wielki nieobecny - obrońca GALI. :lol: Teraz Krawczyk wyciągnął rękę ? a 2 lata temu kiedy rodzice do spółki z zawodniczką (ŁASI NA KASĘ ) podpisali 2 kontrakty - to prezes ENERGI - jako prawnik doprowadził do tego, że kontrakt z Lotosem został unieważniony.
Co do GALI - kontrowersyjna była , jest i chyba pozostanie - przez dwoje zachowanie. Mam nadzieję jednak , e teraz tylko w aspekcie SPORTOWYM będzie o niej głośno - bo ma już 20 lat a tak naprawdę jeszcze żadnego sezonu na pełnych obrotach. Zadatki i talent ma - ale to nie wszystko.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 sierpnia 2010, 16:59

hm ile jest prawdy w tym co pisze koszykarz34! Rodziców Eweliny nie znam. To znaczy wiem jak wyglada Jej matka. Panowie jezeli cos sie obiecuje i w tym zawiera sie w to kontrakcie to raczej należy to spełnic.
Faktycznie prawdą jest też to zę Ewelina nie zagrała jeszcze sezonu na pełnych obrotach w eksraklasie.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 sierpnia 2010, 17:04

hermes46 pisze:
Faktycznie prawdą jest też to zę Ewelina nie zagrał jeszcze sezonu na pełnych obrotach w eksraklasie.

faktyczne jest to,że Ewelina jest utalentowaną koszykarką i na dzień dzisiejszy tyle na ten temat!!!
a czy medal mistrzostw Polski się zdobywa czy zostaje medalistką robi chyba różnicę... 8)
PS.Aha do Eweliny rękę wyciągali i w Bydgoszczy,i w Pruszkowie,i w Lesznie,ale nie z tymi pieniędzmi chyba co trzeba!!!
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2010, 17:12 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 08 sierpnia 2010, 17:08

bede zawsze bronic tej dziewczyny bo ja znam doskonale! od 14 roku zycia, i nie zrobila nic zlego drugiemu czlowiekowi nigdy! a wy siegacie naprawde wielkich nizin obrazajac jej rodzicow, tak sie nie robi, to jest bardzo PLYTKIE ale skoro taka macie osobowosc to czego sie spodziewac. a od slow eweliny w wywiadzie nie wiem co chcecie MIETEK JEST OSOBOWOSCIA I BEDZIE

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 sierpnia 2010, 17:13

Didi23 pisze:bede zawsze bronic tej dziewczyny bo ja znam doskonale! od 14 roku zycia, i nie zrobila nic zlego drugiemu czlowiekowi nigdy! a wy siegacie naprawde wielkich nizin obrazajac jej rodzicow, tak sie nie robi, to jest bardzo PLYTKIE ale skoro taka macie osobowosc to czego sie spodziewac. a od slow eweliny w wywiadzie nie wiem co chcecie MIETEK JEST OSOBOWOSCIA I BEDZIE

a ty nikogo nie obrażasz,kiedy brakuje Ci argumentów? 8)
do Eweliny wyciągnął rękę nie tylko Mietek-Bydgoszcz,Pruszków,Leszno chyba również :shock:
PS.Znając osobiście koszykarkę nie możesz notabene na pewne sprawy patrzeć obiektywnie....

Didi23
Nowy na forum

Postautor: Didi23 » 08 sierpnia 2010, 17:22

brakuje Ci na bulki ze ciagle o kasie gadasz? jak tak to gadacie o problemach finansowych lotosu a teraz jak by to byl najbogatszy klub w FGE. myslcie sobie ze leci na kase , bo co bo odeszla z piernikowa? przeciez z tymi ludzmi sie nie da funkcjonowac sami juz jestescie pozarazani tym shitem jaki tam jest. przynajmniej gra w najlepszym zespole , zobaczycie ze bedzie tam wiele znaczyc a jak bedzie przy tym zarabiala dobra kase to lepiej dla niej !

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 sierpnia 2010, 17:23

Didi23 pisze:zobaczycie ze bedzie tam wiele znaczyc a jak bedzie przy tym zarabiala dobra kase to lepiej dla niej !

życzę Ewelinie tego szczerze łącznie z reprezentacyjną karierą!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”