TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 07 stycznia 2009, 21:18

kyS pisze:
Endrju pisze:(...) Co do Zalesiak...? Czemu miala by nie zagrac ? :lol: :lol: :lol:

Wychowanki Gorzowa mają jakiegoś pierda w kontrakcie, że nie mogą grać przeciwko AZSowi - przykład Mazurczak, ale jak to jest z Zalesiak.

Myślę, że zamiast dowalać Agnieszce powinniśmy jej życzyć powodzenia w dalszej karierze i powrotu do Gorzowa. Pomyślcie ilu z was wyjechało z Gorzowa, szukając czegoś więcej;) Tym samym dalej pozostaje problem braku wzmocnień w Gorzowie - oby do przyszłego tygodnia...

Moze masz racje z tym zapisem w kontrakcie tye ze za bardzo tego nie widac na przykladzie Mazurczak bo ona zagrala tylko w 2 meczach w tym sezonie(lacznie 6 min). Agnieszcze zycze powodzenia, chociaz jak juz mowilem nie przepadam za ta zawodniczka. Co do wzmocnien to tez sie troche niecierpliwie ale jestem pewien ze beda. Lepiej bez pospiechu a zakontraktowac mozliwie najlepsze:)

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 07 stycznia 2009, 21:34

fmaster pisze:szykuje się wielki powrót do Lotosu, naprawdę wielki!!!!!!

O kogo chodzi? Czyzby jednak o Gosie Dydek? :wink:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 stycznia 2009, 21:46

kyS pisze:
Endrju pisze:(...) Co do Zalesiak...? Czemu miala by nie zagrac ? :lol: :lol: :lol:

Wychowanki Gorzowa mają jakiegoś pierda w kontrakcie, że nie mogą grać przeciwko AZSowi - przykład Mazurczak, ale jak to jest z Zalesiak.

Myślę, że zamiast dowalać Agnieszce powinniśmy jej życzyć powodzenia w dalszej karierze i powrotu do Gorzowa. Pomyślcie ilu z was wyjechało z Gorzowa, szukając czegoś więcej;) Tym samym dalej pozostaje problem braku wzmocnień w Gorzowie - oby do przyszłego tygodnia...

"Nie bój żaby Cycu" :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 07 stycznia 2009, 22:37

odnośnie Patrycji Mazurczak, to z tego co pamiętam to w tamtym roku była wypożyczona z AZS Gorzów do AZS Poznań i w tej umowie był zapis że nie może grać przeciwko AZS Gorzów. Natomiast odnośnie Zalesiak, jak zerwali kontrakt i była wolną zawodniczką to wątpię żeby był gdzieś zapis że nie może grac przeciwko swojemu macierzystemu klubowi

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 08 stycznia 2009, 00:01

matrix pisze: Problemów z aklimatyzacją w Toruniu nie będzie.
- Zgadza się. Z większością zawodniczek miałam już okazję grać w pierwszej "piątce". W reprezentacji juniorek i seniorek grałam razem z Emilią Tłumak i Patrycją Gulak. W Odrze Brzeg - z Joanną Chełczyńską. Grałam też wspólnie z Iloną Jasnowską. Dobrze znam wiele dziewczyn z Energi.

Źródło: Gazeta Wyborcza Toruń

Kiedy?? :roll:

bigbird pisze:

Może Biba wraca :lol:

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 08 stycznia 2009, 01:05

gulchynsky pisze:
- Zgadza się. Z większością zawodniczek miałam już okazję grać w pierwszej "piątce". W reprezentacji juniorek i seniorek grałam razem z Emilią Tłumak i Patrycją Gulak. W Odrze Brzeg - z Joanną Chełczyńską. Grałam też wspólnie z Iloną Jasnowską. Dobrze znam wiele dziewczyn z Energi.

bigbird pisze:

A nie czasem właśnie w Brzegu sie spotkaly podczas krótkiego epizodu :?:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 08 stycznia 2009, 06:38

O kogo chodzi? Czyzby jednak o Gosie Dydek?

Margo nie.... Owczarenko :).... a tak na serio coś tam usłyszałem, to napisałem, ale to była plotka wiec nie będę podawał nazwiska

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 08 stycznia 2009, 07:32

MARAS pisze:
gulchynsky pisze:

bigbird pisze:

A nie czasem właśnie w Brzegu sie spotkaly podczas krótkiego epizodu :?:

Nie, na pewno nie, choćby dlatego, że Aga grała u nas tylko jeden sezon i grała z numerem 9, z którym do tej pory grała Jasnowska...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 stycznia 2009, 08:37

Wczoraj czołowa zawodniczka poinformowała trenera Mirosława Trześniewskiego, że odchodzi z Łodzi. Rozgrywająca ŁKS przyjęła propozycję gorzowskiego KSSSE AZS-PWSZ.

Trzeba przyznać, że postawiła drużynę w bardzo trudnej sytuacji. Łodzianki zajmują ostatnie miejsce w tabeli i jej odejście nie ułatwi szkoleniowcowi utrzymania ełkaesianek w ekstraklasie.

::: Reklama :::

- Nie komentuję tej sytuacji - ucina trener Trześniewski. - Chcemy, aby w najbliższym czasie drużyna została wzmocniona. Czekamy na przyjazd zawodniczki, która wspomoże zespół w walce pod tablicami.

Pierwszy mecz drugiej rundy ełkaesianki rozegrają 21 stycznia w Łodzi z Energą Toruń.

• Koryzna zachowała się niezwykle egoistycznie, by nie powiedzieć zupełnie bez klasy. Kiedy przed sezonem ŁKS podał jej rękę, nie posiadała się ze szczęścia. Łódzki klub dał jej możliwość zarabiania pieniędzy, a także odbudowania formy sportowej. Kiedy zawodniczka stanęła na nogi, natychmiast rozejrzała się za znacznie zamożniejszym pracodawcą. Opowieści Koryzny, że odchodzi z ŁKS, bo chce jeszcze na koniec kariery powalczyć o medale, należy włożyć między bajki. Zdecydował wyłącznie interes finansowy, który przesłonił coś, co nazywa się honorem.

* * * * *

Jan Hofman - Express Ilustrowany

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 08 stycznia 2009, 08:45

wracając do wątku gorzowianek że odchodząc mają w kontraktach klauzule że nie mogą grać przeciw AZS coś tu chyba nie do konca tak jest boChomać jakoś grała przeciw byłym swoim, może to tylko wyjatki

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 stycznia 2009, 09:18

simon pisze:Wczoraj czołowa zawodniczka poinformowała trenera Mirosława Trześniewskiego, że odchodzi z Łodzi. Rozgrywająca ŁKS przyjęła propozycję gorzowskiego KSSSE AZS-PWSZ.

Trzeba przyznać, że postawiła drużynę w bardzo trudnej sytuacji. Łodzianki zajmują ostatnie miejsce w tabeli i jej odejście nie ułatwi szkoleniowcowi utrzymania ełkaesianek w ekstraklasie.

- Nie komentuję tej sytuacji - ucina trener Trześniewski. - Chcemy, aby w najbliższym czasie drużyna została wzmocniona. Czekamy na przyjazd zawodniczki, która wspomoże zespół w walce pod tablicami.

Pierwszy mecz drugiej rundy ełkaesianki rozegrają 21 stycznia w Łodzi z Energą Toruń.

• Koryzna zachowała się niezwykle egoistycznie, by nie powiedzieć zupełnie bez klasy. Kiedy przed sezonem ŁKS podał jej rękę, nie posiadała się ze szczęścia. Łódzki klub dał jej możliwość zarabiania pieniędzy, a także odbudowania formy sportowej. Kiedy zawodniczka stanęła na nogi, natychmiast rozejrzała się za znacznie zamożniejszym pracodawcą. Opowieści Koryzny, że odchodzi z ŁKS, bo chce jeszcze na koniec kariery powalczyć o medale, należy włożyć między bajki. Zdecydował wyłącznie interes finansowy, który przesłonił coś, co nazywa się honorem.

* * * * *

To ona kontraktu nie miała, że sobie tak odchodzi kiedy chce w trakcie sezonu?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 08 stycznia 2009, 09:41

Greebo pisze:
simon pisze:Wczoraj czołowa zawodniczka poinformowała trenera Mirosława Trześniewskiego, że odchodzi z Łodzi. Rozgrywająca ŁKS przyjęła propozycję gorzowskiego KSSSE AZS-PWSZ.

* * * * *

To ona kontraktu nie miała, że sobie tak odchodzi kiedy chce w trakcie sezonu?

nie miała

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 stycznia 2009, 09:53

Czyli wszystko zgodnie z planem 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

gofer13
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gofer13 » 08 stycznia 2009, 10:03

a co do chomać to ona niebyła wychowanką azs u
"Za kobiety i kibiców płacic nie musze"

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 08 stycznia 2009, 11:07

bodek38 pisze:wracając do wątku gorzowianek że odchodząc mają w kontraktach klauzule że nie mogą grać przeciw AZS coś tu chyba nie do konca tak jest boChomać jakoś grała przeciw byłym swoim, może to tylko wyjatki

gówno tam, o żadne klauzule nie chodzi.

Mimo że Zalesiak rozwiązała kontrakt z AZS, to AZS przysługuje ekwiwalent za wyszkolenie, a MUKS raczej nie będzie na tę kwotę stać, bo to będzie pewnie ze 20-30 tysięcy. Więc MUKS będzie musiał ją wypożyczyć. No i jak znam życie to wypożyczy, ale AZS może postawić właśnie taki warunek - nie gra przeciwko nam. A czy postawi, zobaczymy.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”