Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: golew » 29 stycznia 2010, 17:24

Możecie coś powiedzieć o Iziane? Zagra już czy dalej przeziębiona?

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 29 stycznia 2010, 18:10

golew pisze:Możecie coś powiedzieć o Iziane? Zagra już czy dalej przeziębiona?

Grała już w środowym meczu PP, dlatego z pewnością wystąpi w meczu z Lesznem. :)

daniel_balinski
Nowy na forum

Postautor: daniel_balinski » 31 stycznia 2010, 19:42

MUSISZ TU BYĆ!!!
Koszykarki wygrywają mecz za meczem, a w hali panuje genialna atmosfera. Samozadowolenie to jednak pierwszy krok w tył. Nie dopuśćmy do tego! Zróbmy kolejny krok. Krok w przód!

Postawa koszykarek Wisły Can-Pack ostatnimi czasy, zwłaszcza w Eurolidze, napawa wielkim optymizmem. Kolejne wiktorie nie pozostają bez echa, rośnie zainteresowanie kibiców oraz mediów. W hali panuje niespotykana wcześniej atmosfera. Gorący doping, oprawy, akcja "Ubieramy halę na czerwono!". Wszystko to powoduje, że w Krakowie rośnie moda na żeński basket. Nie możemy jednak osiąść na laurach!

Jest dobrze, może być zdecydowanie lepiej! Wspólnymi siłami możemy spowodować, że w hali przy ul. Reymonta będzie jeszcze goręcej, a niesione żywiołowym dopingiem koszykarki postarają się o jeszcze bardziej spektakularne zwycięstwa. Wspólnymi siłami możemy przywrócić Mistrzowski Tytuł pod Wawel, zawojować Euroligę, a w dalszej persepktywie czasowej, swoją postawą, niejako wymóc na władzach miasta budowę hali z prawdziwego zdarzenia!

Wielkimi krokami zbliża się dwumecz z Mizo Pecs. Węgierscy działacze wysłali do nas informacje wedle której, ich drużynę w Krakowie wspierać ma 150 fanów! Czy możemy sobie pozwolić na to by we własnym domu zostać zagłuszonym? Czy możemy sobie pozwolić na to, by nasze koszykarki miast polskich, słuchać musiały węgierskich przyśpiewek?!

Nie dopuśćmy do tego! Podkręcajmy fantastyczną atmosferę, nie zadowalajmy się tym co mamy, ale dążmy do doskonałości poprzez aktywną obecność tak na parkietach ligowych, jak i europejskich!

Razem możemy więcej!
Mecz 1/8 euroligi kobiet w którym Wisła Kraków zagra ze znaną juz nam drużyną z Pecs odbędzie sie we wtorek, 2 lutego br. WSZYSCY NA HALĘ !!!! WSZYSCY NA CZERWONO !! PRZYCHODŹCIE JAK NAJWCZEŚNIEJ JUŻ OD 16.30. MŁYN NA CAŁĄ TRYBUNĘ. I na sam koniec miłe zaproszenie na mecz -> http://www.youtube.com/watch?v=1XDBkAgLNfA

Źródło: Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków

Czepiec-Golańska: Dobre przeczucia
2010-01-31 17:29:00
– Pozycja startowa do play-off była znakomita, poprzez co udało się trafić na MiZO Pecs, które jest w zasięgu. Patrzę na to bardzo optymistycznie – rokuje była zawodniczka Wisły Can-Pack Kraków, Patrycja Czepiec-Golańska. We wtorek początek batalii o ćwierćfinał Euroligi.

Mistrzyni Polski z 2006 roku regularnie wizytuje halę przy ulicy Reymonta, stąd posiada perfekcyjne rozeznanie w możliwościach koleżanek. W minioną sobotę pokonały Tęczę Super-Pol Leszno, chociaż gra pozostawiała wiele do życzenia. – Troszeczkę bym się martwiła, patrząc z perspektywy polskiej ligi. Zespół idzie cały czas do góry, chociaż z formą bywa różnie. Nie wiem, dlaczego w Eurolidze wygląda o wiele lepiej… być może jest to kwestia motywacji? – zastanawia się nad wpływem poziomu ekstraklasy na dyspozycję w pucharach.

Na starcie rozgrywek niewielu spodziewało się tak spektakularnych występów, bowiem „dzika karta” została przyznana niespełna tydzień przed pierwszym meczem. – W składzie nie ma tak wielkich nazwisk jak przez ostatnie sezony, ale koszykówka to gra zespołowa i kwestią jest trafienie w odpowiednią grupę ludzi. Kolejnymi elementami są motywacja i przekazanie wiadomości, co trenerzy w pełni czynią – podkreśla rolę selekcji popartej nienaganną współpracą ze sztabem szkoleniowym.

W fazie grupowej węgierki dwukrotnie schodziły z parkietu pokonane. I tym razem scenariusz ma szansę się powtórzyć. – Wisła przegrała w tym sezonie kilka meczów, których nie powinna. Myślę, że brak koncentracji może być jedyną rzeczą, mogącą ją zgubić. Ale mam nadzieję, że tak się nie stanie. Dziewczyny zdają sobie sprawę z sytuacji. Do gry o taką stawkę nie trzeba motywować, a mam nadzieję, że ich to nie zdeprymuje – kończy z wiarą w powodzenie.

źródło: SportoweTempo.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 31 stycznia 2010, 20:18

Jak Katka zaprasza to sam bym przyjechal :mrgreen:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

daniel_balinski
Nowy na forum

Postautor: daniel_balinski » 01 lutego 2010, 16:09

To przyjeżdżaj. Biletów na pewno nie zabraknie :D

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 lutego 2010, 21:12

Tylko zwycięstwo Wisełko...

W poniedziałek o godzinie 18:30 koszykarki Wisły Can Pack Kraków rozpoczęły przedostatni trening przed zbliżającym się pierwszym meczem play-off 1/8 Euroligi Kobiet.

Kilka minut po rozpoczęciu przez koszykarki rozgrzewki w budynku klubowym przy ulicy Reymonta rozległy się bardzo głośne śpiewy kibiców Białej Gwiazdy. Po chwili grupa około stu kibiców krakowskiej Wisły zapełniła jeden z sektorów w hali głównej i przez piętnaście minut bardzo żywiołowo dopingowała wiślaczki. Tylko zwycięstwo! Wisełko tylko zwycięstwo! Wierzymy w awans! Wisełko wierzymy w awans! - tymi słowami rozpoczęli kibice. Do trybun podbiegła również Liron Cohen, która z werwą zainicjonowała kolejną przyśpiewkę - JAZDA JAZDA JAZDA! na co kibice oczywiście odpowiedzieli.

Cały sztab szkoleniowy brązowego medalisty ubiegłego sezonu oraz wszystkie zawodniczki były pozytywnie zszokowane tą sytuacją, gdyż nie spodziewały się tej wizyty.

Fani Białej Gwiazdy po raz kolejny pokazali jak bardzo wierzą w swoje ulubienice. Całe przedsięwzięcie zorganizowało Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków.

Ogromne brawa dla tych fanów, którzy zjawili się dziś przy Reymonta!

W dzisiejszym treningu wzięło udział dwanaście zawodniczek. Nieobecna była Paulina Gajdosz, która trenowała z drugą drużyną oraz Maja Vucurović, która przebywa aktualnie w Belgradzie.

http://www.wislakosz.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 03 lutego 2010, 20:56

Jose Ignacio Hernandez został oficjalnie trenerem kadry Hiszpanii.

http://www.feb.es/NoticiaDesarrollo.asp ... icia=31273

wiadomo co to powinno oznaczać dla Marty, pytanie co to znaczy dla Wisły...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 lutego 2010, 21:30

na szczęście nic strasznego :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 03 lutego 2010, 22:05

Jose Hernandez trenerem reprezentacji Hiszpanii
2010-02-03 20:51

Trener Wisły Can-Pack Jose Ignacio Hernandez został dziś nowym selekcjonerem pierwszej reprezentacji Hiszpanii w koszykówce kobiet. Hiszpański szkoleniowiec pozostaje oczywiście trenerem wiślaczek i będzie łączył obie funkcje. Z Wisłą związany jest kontraktem do końca sezonu 2010/2011.

Hernandez poprowadzi reprezentację Hiszpanii podczas odbywających się w dniach 23 września - 3 października 2010 mistrzostw świata, których gospodarzem będą Czechy. Hiszpania w grupie C mistrzostw zmierzy się z Brazylią, Koreą Płd. i Mali.

Szkoleniowiec Wisły zanim trafił do Krakowa przez wiele lat prowadził klubową drużynę z Salamanki. Prowadził też reprezentację Hiszpanii do lat 16, z którą zdobył dwa złote medale mistrzostw Europy w latach 2008 i 2009 oraz srebrny medal w 2007 roku.

Hiszpanki zajęły trzecie miejsce podczas ostatnich mistrzostw Europy w koszykówce kobiet.

(rav)
plkk.pl

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 03 lutego 2010, 22:38

no proszę.. ;) Gratulacje dla niego :D

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 04 lutego 2010, 13:16

Ałgaja pisze:Jose Ignacio Hernandez został oficjalnie trenerem kadry Hiszpanii.

Wlasnie, a czy ktoś wie dlaczego Marta do tej pory nie była powoływana?

Konflikt z federacją? Czy poprzednie trenerskie chamidło uznawało, ze np grając w polskiej lidze, nie może grać w repie, bo nasza liga jest słaba?

Grtaulacje dla Hernandeza, ja bardzo żałuję, że nie został trenerem naszej repy :roll:

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 04 lutego 2010, 16:37

Saletra pisze:

Konflikt z federacją? Czy poprzednie trenerskie chamidło uznawało, ze np grając w polskiej lidze, nie może grać w repie, bo nasza liga jest słaba?

Grtaulacje dla Hernandeza, ja bardzo żałuję, że nie został trenerem naszej repy :roll:

bo pewnie jest słaba... :roll:

Wersja oficjalna, lansowana przez Pereza, brzmiała mniej więcej tak "Marta jest świetną zawodniczką i nadal jest w kręgu moich zainteresowań, ale nie pasuje na razie do wymyślonej przeze mnie układanki".

Wersja nieoficjalna- o składzie tej układanki w dużej mierze decydowała grupa pań z Walencji (zwana przez kibiców "mafią").

Tak czy inaczej, widać federacji hiszpańskiej ta układanka mimo całkiem dobrych wyników nie odpowiadała...no i pewnie bez znaczenia nie był fakt, iż z kadrą powinno się już powoli kilka zawodniczek pożegnać, co przy Perezie nie miało szans się stać..
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 04 lutego 2010, 16:52

Ałgaja pisze:
Saletra pisze:

bo pewnie jest słaba... :roll:

Wersja oficjalna, lansowana przez Pereza, brzmiała mniej więcej tak "Marta jest świetną zawodniczką i nadal jest w kręgu moich zainteresowań, ale nie pasuje na razie do wymyślonej przeze mnie układanki".

Wersja nieoficjalna- o składzie tej układanki w dużej mierze decydowała grupa pań z Walencji (zwana przez kibiców "mafią").

Tak czy inaczej, widać federacji hiszpańskiej ta układanka mimo całkiem dobrych wyników nie odpowiadała...no i pewnie bez znaczenia nie był fakt, iż z kadrą powinno się już powoli kilka zawodniczek pożegnać, co przy Perezie nie miało szans się stać..

..z Aguilar i Palau na czele.. :-? bo inaczej złoto ME czy medal MŚ może być nieosiągalne dla Hiszpanek.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 04 lutego 2010, 16:54

A Montañanę i Valdemoro też wypieprzyć. Jak kosić mafię, to kosić... :lol:

W ogóle zbudować nowy, lepszy świat w oparciu o Hiszpanki grające w Wiśle... a jak! 8)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 04 lutego 2010, 17:38

Aguilar sama zapowiedziała pożegnanie z kadrą w tym roku, więc nikt jej pomagać w decyzji nie musi. Pisząc zdanie o "zmianie warty" miałam na myśli głównie Sanchez...która moim zdaniem jest o klasę słabsza od Marty i generalnie z tym też związanie jest zdanie o "mafii", że kadra to nie jest spotkanie towarzyskie koła gospodyń z Walencji, które sobie mogą decydować kto tam będzie, a kto nie.
Zresztą Palau od Fernandez też wyżej nie cenie, ale może mam klapki na oczach...

reaktywacja pisze:W ogóle zbudować nowy, lepszy świat w oparciu o Hiszpanki grające w Wiśle... a jak! 8)

W liczbie mnogiej??

Mnie budowa hiszpańskiego lepszego świata mało interesuje, jeśli jednak przy pomocy jakiś Hiszpanów i Hiszpanki/ek uda się zbudować fajny, "lepszy świat" w Wiśle to nie mam nic przeciwko...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”