TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

ajaja
Młodzik

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Postautor: ajaja » 14 maja 2012, 22:12

matrix pisze:
A.N.O.N.I.M. pisze:
kev pisze:http://www.torun.tv/multimedia-11922-serwis_sportowy_poniedzialek_14_05_2012.html

Weronika Idczak kolejny sezon w Toruniu.
Elmedin Omanic też ma przedłużyć i niedługo 2 nowe polki.

Wmawiaj sobie...

jutro nie wiem,jak możecie koło Weroniki chodzić, a i tak jest Nasza 8) wszechmocny pieniądz nie zawsze działa,ale widocznie do niektórych to nie dociera.

O, zaległości w Toruniu zaczęli spłacać?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 14 maja 2012, 22:18

ajaja pisze:O, zaległości w Toruniu zaczęli spłacać?

Tak spieniężyli medale tym,którzy ciągle im ich zazdroszczą. :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 16 maja 2012, 10:50

http://wislakosz.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=159

Joanna Czarnecka nadal wiślaczką

Wisła Kraków przedłużyła umowę z Joanną Czarnecką.

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 16 maja 2012, 12:08

Jak podało przed momentem toruńskie Radio Gra, Weronika Idczak pozostaje w Toruniu na kolejny sezon.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 maja 2012, 13:04

markylipek pisze:Jak podało przed momentem toruńskie Radio Gra, Weronika Idczak pozostaje w Toruniu na kolejny sezon.

http://ssl.gra.fm/informacje/23945/wero ... to-jeszcze

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 maja 2012, 13:30

Jacek Winnicki wydał oświadczenie w związku z ostatnimi doniesieniami medialnymi na jego temat. Trener PGE Turowa Zgorzelec jest łączony z CCC Polkowice.

Oświadczenie Jacka Winnickiego

W związku z pojawiającymi się w środkach masowego przekazu oraz na stronach internetowych, przed i po ostatnim meczu PGE Turowa Zgorzelec przeciwko drużynie Trefla Sopot, nieprawdziwych informacji dotyczących mojej osoby, chciałbym przedstawić własne oświadczenie w tej kwestii.

Spędziłem dwa lata w Zgorzelcu, pracując jako główny trener PGE Turów Zgorzelec. W tym czasie mieliśmy wzloty i upadki, co jest naturalne w sporcie. Jestem wdzięczny zarządowi klubu za danie mi szansy prowadzenia zespołu i podkreślam, że ze względu na szacunek do władz klubu oraz miejscowych kibiców nigdy nie pozwoliłbym sobie do prowadzenia negocjacji lub podpisywanie kontraktów z innymi klubami bez ich wiedzy.

Informacje pojawiające się w mediach o moich rzekomych negocjacjach z klubem CCC Polkowice są całkowicie nieprawdziwe i mają na celu zdyskredytowanie mojej osoby w oczach opinii publicznej.

Jako trener, zawsze starałem się wykonywać swoją pracę najlepiej jak potrafię zgodnie z posiadaną wiedzą i doświadczeniem, dążąc do osiągnięcia jak najlepszych rezultatów. Pojawiające się fałszywe informacje przedstawiają mnie w złym świetle, zarówno jako zawodowego trenera koszykówki, jak i jako człowieka.

Dlatego z całą mocą podkreślam ponownie, że nie negocjowałem i nie podpisywałem żadnego kontraktu z żadnym koszykarskim klubem i pozostaję głównym trenerem PGE TURÓW ZGORZELEC zgodnie z obowiązującym mnie kontraktem tak długo jak zarząd klubu nie zdecyduje inaczej.

www.sportowefakty.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 maja 2012, 20:23

W Wywiadzie dla GW Dunin mówi że dalej nie wiadomo jakie będą przepisy dotyczące Polek w przyszłym seoznie.

To nie jest śmieszne. To jest zwykłe nieudacznictwo i skur... ze strony PZKosza.

I nie chodzi o to czy jedna czy dwie czy dwadzieścia. Tylko o termin tej decyzji. To powinno być ustalone pol roku temu. Najpóźniej. A nie wówczas gdy sezon transferowy w europie trwa w najlepsze.

Banda debili.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 16 maja 2012, 21:43

Zawsze w ostatnich latach był chaos regulaminowy (choćby 2 lata temu broniący tytułu Lotos został zatwierdzony do rozgrywek bodajże niecały miesiąc przed startem ligi), ale jeśli pamietam to zmiana na dwie Polki, a w zeszłym roku powrót do jednej były znane już przed końcem sezonu, ewentualnie wówczas wiele wskazywało, że tak właśnie będzie. A teraz cisza jak makiem zasiał...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 16 maja 2012, 22:01

matrix pisze:Jacek Winnicki wydał oświadczenie w związku z ostatnimi doniesieniami medialnymi na jego temat. Trener PGE Turowa Zgorzelec jest łączony z CCC Polkowice.

W związku z pojawiającymi się w środkach masowego przekazu oraz na stronach internetowych, przed i po ostatnim meczu PGE Turowa Zgorzelec przeciwko drużynie Trefla Sopot, nieprawdziwych informacji dotyczących mojej osoby, chciałbym przedstawić własne oświadczenie w tej kwestii.

Spędziłem dwa lata w Zgorzelcu, pracując jako główny trener PGE Turów Zgorzelec. W tym czasie mieliśmy wzloty i upadki, co jest naturalne w sporcie. Jestem wdzięczny zarządowi klubu za danie mi szansy prowadzenia zespołu i podkreślam, że ze względu na szacunek do władz klubu oraz miejscowych kibiców nigdy nie pozwoliłbym sobie do prowadzenia negocjacji lub podpisywanie kontraktów z innymi klubami bez ich wiedzy.

Informacje pojawiające się w mediach o moich rzekomych negocjacjach z klubem CCC Polkowice są całkowicie nieprawdziwe i mają na celu zdyskredytowanie mojej osoby w oczach opinii publicznej.

Jako trener, zawsze starałem się wykonywać swoją pracę najlepiej jak potrafię zgodnie z posiadaną wiedzą i doświadczeniem, dążąc do osiągnięcia jak najlepszych rezultatów. Pojawiające się fałszywe informacje przedstawiają mnie w złym świetle, zarówno jako zawodowego trenera koszykówki, jak i jako człowieka.

Dlatego z całą mocą podkreślam ponownie, że nie negocjowałem i nie podpisywałem żadnego kontraktu z żadnym koszykarskim klubem i pozostaję głównym trenerem PGE TURÓW ZGORZELEC zgodnie z obowiązującym mnie kontraktem tak długo jak zarząd klubu nie zdecyduje inaczej.

http://www.sportowefakty.pl

Wydaje mi się, że to jest forma samoobrony przed lawiną krytki w Zgorzelcu po puszczeniu newsa o jego rzekomych negocjacjach z Polkowicami. Ale jak znam życie, to za kilka-kilkanaście dni usłyszymy, że Winnicki został coachem CCC, a negocjacje rozpoczęły się oczywiście dopiero po zakończeniu TBL. Winnicki nie spełnił głównego celu, jakim był awans Turowa do finału, atmosfera w drużynie i wokół niej stała się fatalna, więc zaczął poszukiwania nowego klubu, w Polkowicach chcieli jakiegoś dobrego i doświadczonego trenera, a kto lepiej pasuje jak selekcjoner żeńskiej reprezentacji, do tego akurat już bez klubowych zobowiązań... Taki scenariusz jest łatwy do przewidzenia.

A tutaj fragment z ostatniego wpisu na blogu Jakuba Wojczyńskiego:
1. Tym razem 24 sekundy trochę opóźnione, ale czekałem do poniedziałkowego wieczora i wydarzeń w Zgorzelcu. Co się tak naprawdę stało od momentu pojawienia się informacji o tym, że Jacek Winnicki najprawdopodobniej poprowadzi w przyszłym sezonie CCC Polkowice do poniedziałkowego meczu kończącego przygodę Turowa z półfinałem? Szczegóły trudno ustalić, ale na pewno news nie spodobał się działaczom i zawodnikom, tym bardziej że szybko został potwierdzony. W dzień czwartego spotkania przeciwko Treflowi nie odbyła się nawet odprawa przedmeczowa. Z czyjej winy? Słyszałem rozmaite wersje, ale większość sugeruje, że to trener z niej zrezygnował. Nie dziwię się, że w tej sytuacji widowisko wyglądało tak tragicznie...

2. Trener Winnicki od dłuższego czasu balansował na krawędzi. Został trenerem żeńskiej kadry i zajmował się jej sprawami w trakcie pracy w Zgorzelcu. Potem jego osobą zainteresowało się CCC, a Winnicki dogadał się werbalnie odnośnie trenowania zespołu z Polkowic od nowego sezonu. To samo w sobie nie byłoby tragedią, ale sęk w tym, że w jego kontrakcie z Turowem była zawarta klauzula mówiąca o przedłużeniu umowy w przypadku awansu do finału. Wszyscy w Zgorzelcu uznali, że jego porozumienie z innym klubem oznacza brak wiary w skuteczną walkę o wygranie półfinału. A to wcale nie musiała być prawda - Winnicki mógł planować rozstanie z Turowem niezależnie od wyniku. Kontrakty da się przecież rozwiązać.

3. Jak oceniać sam fakt rozmów Winnickiego z CCC pod kątem moralnym? To drużyna z innej ligi niż Turów, więc nie widzę w tym nic złego. Tyle tylko, że w Zgorzelcu powinien postawić sprawę jasno - chcę zająć się drużyną żeńską w nowym sezonie, więc spodziewajcie się tego, że odchodzę. Zawodnicy powinni to wiedzieć.

Fakt, ciężko oceniać współpracę Winnickiego z zespołem, ale tam coś ostatnio mocno pękło i może facet szukał już jakiejś alternatywy, a ktoś "nieładnie" puścił przeciek?

Na koniec element humorystyczny z tego samego postu:
7. Tak na marginesie - pojedynki trenerskie Jacek Winnicki (CCC) vs. Mirosław Noculak (Lotos) to będzie coś pięknego. Chyba wreszcie obejrzę PLKK.

:shock: :lol:

Całość blogu tutaj: http://wojczyn.blogspot.com/2012/05/sez ... kundy.html

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 18 maja 2012, 10:11

Shem
Nowy na forum

Postautor: Shem » 18 maja 2012, 13:48

Owczarzak prawdopodobnie będzie grała w Bydgoszczy.

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 18 maja 2012, 15:49

paulo2907 pisze:
matrix pisze:Jacek Winnicki wydał oświadczenie w związku z ostatnimi doniesieniami medialnymi na jego temat. Trener PGE Turowa Zgorzelec jest łączony z CCC Polkowice.

http://www.sportowefakty.pl

Wydaje mi się, że to jest forma samoobrony przed lawiną krytki w Zgorzelcu po puszczeniu newsa o jego rzekomych negocjacjach z Polkowicami. Ale jak znam życie, to za kilka-kilkanaście dni usłyszymy, że Winnicki został coachem CCC, a negocjacje rozpoczęły się oczywiście dopiero po zakończeniu TBL. Winnicki nie spełnił głównego celu, jakim był awans Turowa do finału, atmosfera w drużynie i wokół niej stała się fatalna, więc zaczął poszukiwania nowego klubu, w Polkowicach chcieli jakiegoś dobrego i doświadczonego trenera, a kto lepiej pasuje jak selekcjoner żeńskiej reprezentacji, do tego akurat już bez klubowych zobowiązań... Taki scenariusz jest łatwy do przewidzenia.

Nie robiłbym z Winnickego kozła ofiarnego całej sytuacji, bo jak ktoś zepsuł atmosferę w zespole Turowa to szefowie ze Zgorzelca którzy od lutego rozmawiali z Filipowskim na temat powrotu tego coacha do zespołu.
W tej sytuacji ciężko oczekiwać by Winnicki czekał na rozwój wydarzeń i biernie przygladał się zakulisowym rozmowom.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 19 maja 2012, 02:02

garnett pisze:
paulo2907 pisze:Wydaje mi się, że to jest forma samoobrony przed lawiną krytki w Zgorzelcu po puszczeniu newsa o jego rzekomych negocjacjach z Polkowicami. Ale jak znam życie, to za kilka-kilkanaście dni usłyszymy, że Winnicki został coachem CCC, a negocjacje rozpoczęły się oczywiście dopiero po zakończeniu TBL. Winnicki nie spełnił głównego celu, jakim był awans Turowa do finału, atmosfera w drużynie i wokół niej stała się fatalna, więc zaczął poszukiwania nowego klubu, w Polkowicach chcieli jakiegoś dobrego i doświadczonego trenera, a kto lepiej pasuje jak selekcjoner żeńskiej reprezentacji, do tego akurat już bez klubowych zobowiązań... Taki scenariusz jest łatwy do przewidzenia.

Nie robiłbym z Winnickego kozła ofiarnego całej sytuacji, bo jak ktoś zepsuł atmosferę w zespole Turowa to szefowie ze Zgorzelca którzy od lutego rozmawiali z Filipowskim na temat powrotu tego coacha do zespołu.
W tej sytuacji ciężko oczekiwać by Winnicki czekał na rozwój wydarzeń i biernie przygladał się zakulisowym rozmowom.

Nie miałem na myśli tego, że tutaj trener ponosi winę - wręcz przeciwnie. Na puszczeniu pogłoski o rozmowach w CCC komuś w Zgorzelcu chyba bardzo zależało. Wszystko złożyłoby sie wtedy w logiczną całość (konfliktowy i nielojalny trener, kojarzący się z sukcesami klubu sprzed kilku lat następca), ale raczej tak nie będzie, bo Filipovski jest blisko podpisania kontraktu w Gdyni.

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 19 maja 2012, 16:36

W logiczną całość to układało by się raczej średnio :roll: Winnicki miał kontrakt do końca sezonu i do pożegnania się z nim wystarczył byłe pretekst [choćby brak awansu do finału] po zakończeniu ligi, a nie psucie atmosfery wymierzone w Winnickiego i swój zespół po to by się z nim pożegnać
Sorry za off-top

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 maja 2012, 10:35

dlaczego Idczak nie jest na zielono w Polkowicach? :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”