TS Wisla Kraków-Lotos Gdynia 4-3-WISLA MISTRZEM POLSKI!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 29 kwietnia 2007, 21:33

Widzę, że się dużo działo. Szkoda, że jest 3-1, nie wiem co mogłoby uratować tą rywalizację. Jednak wszelkie oceny trzeba jednak pozostawić do po finałach. Nie to, że się zmienią, ale teraz najważniejszy jest mecz nr 5, niezależnie od sędziów, postawy trenera, czegokolwiek. mecz nr 5 się teraz tylko liczy i wierzę, że po wtorku, to co będzie się liczyło, to mecz nr 6!

Miło mi się czyta, kiedy ktoś nie z naszych kibiców pisze o zachowanie ADF, jakby grała dla Wisły od 10 lat. Wiem, że pewnie nie pogra tyle u nas, ale mam nadzieję, że nie będzie chciała zmieniać otoczenia.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 30 kwietnia 2007, 09:40

Tegoroczny walka o MP po decyzji FIFA już nie ma aż takiego znaczenia dla przyszłości obu klubów , dla mnie najważniejsza jest Euroliga.I dlatego nawet jak zdobędziemy MP oceniam ten sezon między negatywnie a bardzo średnim.Jeżeli nie to negatywniy całkowicie.

Co o finału.
Najgorsze co by mogło się zdarzyć w kontekscie walki o MP to zeby dziewczyn pomysleli że mają dużą przewagę i jak nie wygrają teraz to potem.Lotos następny meczw Krakowie musi potraktować jakby był najważniejszym meczemo o MP.Bo jak go przegrają to takim meczem będzie mecz w Gdyni.
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 30 kwietnia 2007, 10:02

fearless pisze:Widzę, że się dużo działo. Szkoda, że jest 3-1, nie wiem co mogłoby uratować tą rywalizację. Jednak wszelkie oceny trzeba jednak pozostawić do po finałach. Nie to, że się zmienią, ale teraz najważniejszy jest mecz nr 5, niezależnie od sędziów, postawy trenera, czegokolwiek. mecz nr 5 się teraz tylko liczy i wierzę, że po wtorku, to co będzie się liczyło, to mecz nr 6!

Miło mi się czyta, kiedy ktoś nie z naszych kibiców pisze o zachowanie ADF, jakby grała dla Wisły od 10 lat. Wiem, że pewnie nie pogra tyle u nas, ale mam nadzieję, że nie będzie chciała zmieniać otoczenia.

Jest lekarstwo a przynajmniej szansa na podjęcie walki.ODSUNĄĆ OMANICIA!!!!!!!!!
Nie wiem dlaczego szefowie klubu nie reagują. Przecież on nawet nie wie co powiedzieć dziewczynom na czasie.Nie kontroluje całkowicie wydarzeń na boisku bo o trenowaniu to już dawno było wiadomo,że nie ma pojecia.

mania
Amator

Postautor: mania » 30 kwietnia 2007, 12:50

Marko pisze:Co do faulu Canty nie wypowiadam się, nie pamiętam sytuacji... co do wzięcia czasu to decyzja sędzió wzbudziła zdziwienie także w gdyńskim obozie... absolutnie nie powinien być przyznany...

nie jest tak jak mowicie, z tego co się orientuję możliwość wzięcia czasu kończy się z chwilą gdy piłka jest w dyspozycji gracza wybijającego piłkę

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 30 kwietnia 2007, 13:26

Dwa dni po ostatnim meczu ,a ten muł jest dalej trenerem Wisły.... :evil:
Nie jestem zwolennikiem zmian trenerskich w trakcie najważniejszych spotkań ,ale zmiany człowieka który kompletnie się pogubił i nie jest w stanie przyznać się do błędów zmieniając swój styl prowadzenia zespołu.
Lotos gra solidną koszykówkę i to wystarcza na kompletnie niezorganizowaną grę Wisły ,tak w obronie jak i w ataku.Do tego stały element pomysłow Omanica ,czyli brak zmian....Po co temu zespołowi jest w takim razie trener...?
Najbardziej w tym wszystkim zdumiewa postawa prezesa Miętty który zachowuje się tak jakby nie dostrzegał kompromitujących gaf Omanica ,które kompletnie pogrążają zespół.

PANIE MIĘTTA CZAS OBUDZIĆ SIĘ Z LETARGU I PODJĄĆ JEDYNĄ SENSOWNĄ DECYZJĘ -ODSUNĄC OMANICA OD PROWADZENIA ZESPOŁU ,A O MP ZADECYDUJE 7 SPOTKANIE W KRAKOWIE.
TAKI POZYTYWNY BODZIEC ZNAKOMICIE WPŁYNIE NA ZESPÓŁ WISŁY!!!

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 30 kwietnia 2007, 14:50

mania pisze:
Marko pisze:Co do faulu Canty nie wypowiadam się, nie pamiętam sytuacji... co do wzięcia czasu to decyzja sędzió wzbudziła zdziwienie także w gdyńskim obozie... absolutnie nie powinien być przyznany...

nie jest tak jak mowicie, z tego co się orientuję możliwość wzięcia czasu kończy się z chwilą gdy piłka jest w dyspozycji gracza wybijającego piłkę

Zgadzam się z Tobą. Tylko, że sędzia nie widząc chętnej do wzięcia piłki i wprowadzenia jej do gry położył ją na parkiecie zaraz za linią w miejscu wznowienia gry i w wyrażny sposób pokazał, że odlicza 5 sekund. Takie pozostawienie piłki oznacza tak jakby podanie jej zawodniczce. Jest to przeciwdziałanie opóźnianiu wznowienia gry. Dlatego w tym momencie już nie miał prawa przyznać czasu, co zresztą potwierdził Marko.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 30 kwietnia 2007, 17:28

A tak czytając wpisy to nie którym się bardzo zmieniło zdanie o trenerze Wisły :lol: W zeszłym roku był taki idelany nie można go było skrytykować teraz nie zdobędzie mistrza i jaki nie dobry trener nagle z idealnego się zrobił :lol:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 kwietnia 2007, 17:37

KIBIC pisze:A tak czytając wpisy to nie którym się bardzo zmieniło zdanie o trenerze Wisły :lol: W zeszłym roku był taki idelany nie można go było skrytykować teraz nie zdobędzie mistrza i jaki nie dobry trener nagle z idealnego się zrobił :lol:

KIBIC... nie wiesz o czym mowa, to nie zabieraj glosu w dyskusji.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 30 kwietnia 2007, 19:10

Dzis miałem okazje obserwowac dosc senny trening naszych koszykarek. Oby jutro zagrały z wieksza werwa :] Treningowi przygladała sie Kress - brakuje mi jej trójek :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 30 kwietnia 2007, 19:32

Greebo pisze:Dzis miałem okazje obserwowac dosc senny trening naszych koszykarek. Oby jutro zagrały z wieksza werwa :] Treningowi przygladała sie Kress - brakuje mi jej trójek :roll:

odrazu gdy ją zobaczyłem, przypomniał mi się pamietny rzut za 3
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 30 kwietnia 2007, 20:51

KIBIC pisze:A tak czytając wpisy to nie którym się bardzo zmieniło zdanie o trenerze Wisły W zeszłym roku był taki idelany nie można go było skrytykować teraz nie zdobędzie mistrza i jaki nie dobry trener nagle z idealnego się zrobił

A twoje spojrzenie na pracę Koziorowicza czy Herkta zawsze było niezmienne i bezkrytyczne....? :?
Swoją drogą to Ja wyrażam swoje opinię niezależnie od tego czy Wisła gra dobrze czy tak się nie dzieje w przeciwieństwie do niektórych "kibiców" którzy zabierają głos w momencie gdy pojawia się sukces, demonstrując swój nadmiernie dobry nastrój zapominają ,że rywalizacja się jeszcze nie skończyła..... :wink:
Walczymy o MP do końca i tak łatwo tytułu nie oddamy :twisted:

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 30 kwietnia 2007, 21:20

I właśnie o to chodzi. Trzeba być z drużyną na dobre i na złe(szczególnie na złe). Trzeba walczyć nawet teraz i szczególnie teraz, "bo ten kawałek parkietu jest nasz". Prawdziwi kibice pokazują się w chwilach trudnych dla zespołu, a nei tylko w tych dobrych i oni potrafią zagrzać do walki z nawet najtrudniejszym rywalem. 8)
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 30 kwietnia 2007, 21:24

Rosso-Nero pisze:I właśnie o to chodzi. Trzeba być z drużyną na dobre i na złe(szczególnie na złe). Trzeba walczyć nawet teraz i szczególnie teraz, "bo ten kawałek parkietu jest nasz". Prawdziwi kibice pokazują się w chwilach trudnych dla zespołu, a nei tylko w tych dobrych i oni potrafią zagrzać do walki z nawet najtrudniejszym rywalem. 8)

Święte słowa!!! I dlatego mam nadzieję, że jutro zrobimy piekło w naszej hali, a nasze Dziewczyny doprowadzą do szóstego, a potem i siódmego meczu :) . Musimy walczyć na przekór wszystkim przeciwnościom losu i wszystkim "mądrym " decyzjom naszego odlotowego trenera! Naprzód Wisełko!!! 8)
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 30 kwietnia 2007, 21:35

ZROBCIE W KRAKOWIE PIEKLO! YEAH! BIALA GWIAZDA JAZDA JAZDA! :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 30 kwietnia 2007, 21:58

Mnie ciekawi natomiast reakcja naszych pismaków gdybyśmy zdobyli MP (choć walka trwa).Czy byłyby to sprawiedliwe teksty czy kelnerskie.
Bo tak na dobrą sprawe w tym sezonie udowodniliśmy jedno..że niczego nie nauczyliśmy się z poprzedniego.(po zatym że kupiliśmy "na ostatnią chwile" lepsze amerykanki)
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”