TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 18 stycznia 2009, 15:49

Przynajmniej drogi forumowiczu mam na tyle wlasnej przyzwoitosci ze nie wchodze butami w tak hamskie plotki i mam szacunek dla prywatnych spraw zawodniczek co w zaden sposob to co sie dzialo nie ma nic wspolnego ze sportem, oczywiscie godne potepienia i nikt tego nie ukrywa ale jak mowie na koniec sezonu ten pan zostanie z tego rozliczony.

A my tu mowimy o tym co dzieje sie od strony sportwoej w druzynie ja nie pytam i nie mowie czy przykladowo twoi rodzice zrobili to i to i czy kogoś matka nie za bardzo sie przyjazni z "listonoszem" rozumiesz? czy nadal nie potrafisz rozgraniczyc pewnych prywatnych spraw od druzyny. To nei ma nci wspolnego z tym co dzieje sie w meczach na treningu

ps. skad taki pewny jestes ze w innych druzynach nie ma takich zaszlosci na lini trener -zawodniczki lub asystenci -zawodniczki?
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 18 stycznia 2009, 17:12

Mozarthio pisze:Przynajmniej drogi forumowiczu mam na tyle wlasnej przyzwoitosci ze nie wchodze butami w tak hamskie plotki i mam szacunek dla prywatnych spraw zawodniczek co w zaden sposob to co sie dzialo nie ma nic wspolnego ze sportem, oczywiscie godne potepienia i nikt tego nie ukrywa ale jak mowie na koniec sezonu ten pan zostanie z tego rozliczony.

A my tu mowimy o tym co dzieje sie od strony sportwoej w druzynie ja nie pytam i nie mowie czy przykladowo twoi rodzice zrobili to i to i czy kogoś matka nie za bardzo sie przyjazni z "listonoszem" rozumiesz? czy nadal nie potrafisz rozgraniczyc pewnych prywatnych spraw od druzyny. To nei ma nci wspolnego z tym co dzieje sie w meczach na treningu

ps. skad taki pewny jestes ze w innych druzynach nie ma takich zaszlosci na lini trener -zawodniczki lub asystenci -zawodniczki?

człowieku - moze troche się opamiętasz ? Ty mówisz o przyzwoitości i o tym że nie wchodzisz w ,,prywatne'' sprawy zawodniczek - ale to przecież kibice waszego klubu rozsiali to na forum...
Co wy zrobicie z tym panem - to mnie guzik obchodzi . Ale nie wciskaj mi słów których ja nie wypowiedziałem...
mówisz o stronie sportowej ? Racja - ale aspekty pozasportowe mają niebagatelny wpływ na wyniki drużyny - a byc moze decydują o wszystkim.. Bo jak wiadomo jak jest chemia to wtedy łatwiej o wynik...

z tą ,,sielanką '' i super atmosferą to ci się udało :lol: :lol:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 18 stycznia 2009, 17:30

Koszykarz wiesz co ty wiesz lepiej jak jest w naszej druzynie rzeczywiscie :) zacznij czytac ze zrozumieniem Siwa zostala odsunieta za niesnaski!!
druga sprawa ta obyczajowa te plotki powstaly na portalach leszczynskich i bylo omawiane na podforum leszczynskim tutaj, sprawa jakis czas temu zostala omowiona i zakonczona.

Jedyną w moim odczuciu udana rzecza to jestes ty :) od zeszlego sezonu nie raz nie dwa szukales zaczepki z lesznem ze mną prede wszystkim nie podoba ci sie ze uwazam ze atmosfera w lesznie WSROD zawodniczek jest znakomita ? to z racji swojej nie wpier.... sie tam gdzie nie masz :) masz prawo wyrazic swoje zdanie ale czemu odrazu musisz pojezdzac przeciwnika co? niedowartosciowany jestes ? czy jak?
Odpowiedz mi drogi Koszykarzu dlaczego gdy jest temat Jeleniej i Teczy i rozmowa jest luzna ze chcialbym widziec Skorek w Lesznie ty musisz chwytac za slowka i wrzucic swoje nic nie znaczace 3 grosze...jak to ktos juz na tym forum napisal nalezysz do grupy krzykaczy i powodujesz tylko nie potrzebne klotnie.

Inna sprawa zajmij sie swoja druzyna !!! poszukaj infa o tym jaka u was jest atmosferka i czy jest wszedzie taka "chemia" bo ja akurat moge ci powtorzyc uwazam ze w lesznie miedzy dziewczynami abstrahujac jedna sprawe wszystko jest bardzo fajnie :) zreszta nei wiem jak ci to udowodnic ale wejdz sobie na nk popatrz sobie na profilenaszych girls ktore maja wiele fotek np z jakis imprez domowych to wtedy sie wypowiesz na temat atmosfery jaka WYDAJE ci sie byc w naszej druzynie.
Ja mam info z pierwszej reki ale widocznie rozmowy z zawodniczkami bezposrednie mniej znacza niz opinia wielkiego znafcy torunskiego vel koszykarza.

ps skoncz bo wszedzie sie przywalasz jak nei do tematu atmosfery w lesznie to do tematu jaka zawodniczka jest Ashley Shields itp itd (notabene ktora widziales zaledwie raz w zyciu na zywo chyba)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 18 stycznia 2009, 18:35

Siwa i Szopen były na zwolnieniu lekarskim...

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 18 stycznia 2009, 21:30

DanielPce pisze:spokojnie, spokojnie my jeszcze wyciągniemy Asa z rękawa 8)
okienko transferowe jeszcze nie zostało zamknięte :!: :!: :!: :wink:

Daniel-nie podniecaj się i nie szastaj Asami, bo w tym klubie wszystko się może zdarzyć,np. ...
...albo nic już nie będę mówił :(
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

matishe
Żak

Postautor: matishe » 18 stycznia 2009, 23:18

to co się dzieje w Jeleniej Górze to jakieś fatum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
do jasnej cholery, przed ważnymi meczami takie osłabienie?????!! kto w końcu prowadzi ten Klub :-/ nie rozumiem tego.
AZS KK - powoli padamy:/
KS SUDETY(koszykówka mężczyzn , 1 liga) - również upada:/
KS CARLOS - ASTOL - sezon niezbyt udany:/ ale tutaj jest najbardziej stabilna sytuacja.

CO TO BEDZIE, CO TO BEDZIE ????
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 stycznia 2009, 11:21

Energa Toruń czeka na Serbkę

Marta Żyłczyńska pożegnała się już z toruńską Energą, ma ją zastąpić środkowa z Serbii. Kluby z Ford Germaz Ekstraklasy dokonują ostatnich korekt w składach przed decydującymi meczami rundy zasadniczej.

Żyłczyńska kontrakt w Toruniu podpisała na dwa lata. Sama koszykarka liczyła, że po powrocie z ligi belgijskiej będzie regularnie występować na parkietach FGE, klub liczył natomiast, że zyskał solidnego gracza pod koszem. Żadne z tych życzeń się nie sprawdziło.

Żyłczyńska w ciągu pół roku zaliczyła praktycznie jeden dobry występ: w meczu Pucharu Polski przeciwko MUKS Poznań. W lidze występowała sporadycznie, często nie mieściła się nawet w meczowej dwunastce. W sumie zagrała w dziewięciu spotkaniach "Katarzynek", średnio spędzała na parkiecie 9 minut (1,7 pkt. i 0,8 zb.).

Trudno się dziwić, że torunianie bez większych zastrzeżeń zgodzili się na jej wypożyczenie. Żyłczyńska podpisała już kontrakt do końca sezonu z Cukierkami Brzeg, gdzie zapewne będzie miała więcej okazji do gry. Wczoraj miała się stawić po raz pierwszy na treningu brzeskiej drużyny.

Energa ma już zastępstwo. Po nieudanych negocjacjach z Agnieszką Szot, która ostatecznie wyjechała do ligi szwajcarskiej, torunianie skupili się na poszukiwaniach w południowej Europie. Uzgodnili już warunki kontraktu ze środkową z Serbii, którą dobrze zna trener Elmedin Omanić.

- Nazwisko podam, jak dojedzie w poniedziałek lub wtorek. Mogę jedynie powiedzieć, że ma ponad 190 cm wzrostu i wybrał ją trener Omanić - przyznaje prezes Maciej Krystek. Jeśli Serbka dojedzie na czas i przejdzie pomyślnie testy w Toruniu, to może zagrać już w środę w meczu z ŁKS Łódź.

źródło : Gazeta Pomorska

PS. Raczej nie będzie to zawodniczka typu Vilipic , Perovanovic itp bo zwyczajnie nie ma tyle kasy na to ale nie zapeszam...
Edo nie sprowadzi byle czego :wink:
Ma ktoś jakieś typy ?

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 19 stycznia 2009, 11:50

ja stawiam na tą Maksimovic z Crvenej Zvezdej Belgrad, na którą miał chrapkę ŁKS.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 stycznia 2009, 12:46

Ja trochę poszperałem w kadrze Serbii . Kilka dziewczyn powyżej 190 cm się znalazło :

Ana Perovic - 32 lata - 197 cm
Jelena Cerina - 21 lat - 195 cm
Dara Kovacevic - 26 lat - 197 cm

ale za bardzo nie słyszałem o tych zawodniczkach...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 19 stycznia 2009, 13:14

heh zasadniczo moze sie nie orientuje, ale kto ci powiedział ze ona aktualnie gra w reprezentacji Serbii :]

ps. A sama Maksimovic ma 188 cm wzrostu wiec nie wiem czy u was ktos zaokraglil pod gore czy sa dokladni ;)

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 19 stycznia 2009, 13:26

Jelena Maksimovic z Crvenej Zvezdej Belgrad ma 193cm wzrostu, w kwietniu skończy 27 lat
W rozgrywkach Pucharu Europy FIBA miała następujące statystyki na mecz: 13,1 pkt, 6,5 zbiórki, 1,3 asysty, 3 straty, skuteczność za 2: 54%, skuteczność za 3: 40% (4/10), a z linii rzutów wolnych: prawie 93%

Parisien
Nowy na forum

Postautor: Parisien » 19 stycznia 2009, 13:28

jako "ekspert" :lol: :lol: :lol: pozwolę sobie przytoczyć kilka faktów na temat Ivy ;)

1. Urodziła się w Podgoricy, czyli obecnej stolicy Czarnogóry. Wniosek: jest Czarnogórzanką.

2. Iva ma dokładnie 190 cm

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 19 stycznia 2009, 13:31

kristofer pisze:Jelena Maksimovic z Crvenej Zvezdej Belgrad ma 193cm wzrostu, w kwietniu skończy 27 lat
W rozgrywkach Pucharu Europy FIBA miała następujące statystyki na mecz: 13,1 pkt, 6,5 zbiórki, 1,3 asysty, 3 straty, skuteczność za 2: 54%, skuteczność za 3: 40% (4/10), a z linii rzutów wolnych: prawie 93%

my mowimy o tej samej ?

bo 5 cm to juz sporo roznicy a chyab w macierzystym kubie lepiej wiedza ile ma wzrostu :)

http://www.pzl.rs/Player.aspx?pPlayerID=0403398052

ps . Kristofer tu nei chodzi o te slynniejsza Maksimovic ;) tu chodzi o te slabszą...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 19 stycznia 2009, 14:15

to ta sama, która według FIBA-Europe ma 193cm, i pewnie Energa ma dane stąd a nie z serbskiej strony ;-)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 19 stycznia 2009, 14:36

Parisien pisze:jako "ekspert" :lol: :lol: :lol: pozwolę sobie przytoczyć kilka faktów na temat Ivy ;)

1. Urodziła się w Podgoricy, czyli obecnej stolicy Czarnogóry. Wniosek: jest Czarnogórzanką.

2. Iva ma dokładnie 190 cm

Z tego co pamiętam, to przy podziale Serbii i Czarnogóry reprezentantki starego kraju miały wybór, który nowy chcą reprezentować? Skerović chyba sama wybrała Czarnogórę.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”