Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: paulo2907 » 26 kwietnia 2010, 20:54

Dorzucę trzy grosze. Nikt nie wspomniał o Toffi, a jej ściagnięcie byłoby całkiem ciekawą opcją, biorąc pod uwagę, że ma polske obywatelstwo, no i drugą część sezonu miała dość dobrą. Tylko czy byłaby skłonna wrócić do Wisły, mając w pamięci dwa ostatnie sezony, kiedy jej rola była cokolwiek marginalna? :roll: Tak czy inaczej zgodzę się, że faworytką jeśli chodzi o powrót jest Monia - tak na logikę po prostu.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 kwietnia 2010, 21:03

Co do Toffi.. ja nie wierze w jej dobra gre u nas (choc przesłanki co do dobrej gry Moni sa rownei marne). Pzoatym nie lubie zawodniczek które nie umieją grac z piłkę, i umieją rzucać jedynie ze statycznych pozycji.. no i ten jej sposób wykańczania rzutów spod kosza ;/

Co do Dupree - opcja ciekawa, ale nie wydaje mi się byśmy siegneli po 2 panie z USA pod kosz. No chyba ze jednak postawimy tylko na PLKK i zagramy np na 3 panie spoza Europy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 26 kwietnia 2010, 21:08

Ja wiem, że koszykówka to taki sport, w którym się podpisuje kontrakty na 1 sezon, ale jednak podpisując je, ma się nadzieję, albo myśli o tym, że dana zawodniczka ew. mogłaby zostać w tym zespole kilka sezonów, szczególnie gdy jest to Polka...zatem mam nadzieję, że średnia wieku tej nowej drużyny będzie bliższa 27 lat, niż 31...to tak trochę apropos Toffi. Zdecydowanie ciekawszą opcją na pozycję nr 3 jest Mieloch, jeśli oczywiście jest do "wyciągnięcia", a jeśli nie to ja wolę Krężel..dużo młodsza, z piłką problemów nie ma i czasem szaloną akcję zrobi..
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 kwietnia 2010, 21:21

W dzisiejszym wydaniu(papierowym, bo w necie chyba nie ma) Gazety Krakowskiej podana została informację, że z zagranicznych zawodniczek zostaje w Wiśle tylko Janell.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 26 kwietnia 2010, 21:29

ann pisze:W dzisiejszym wydaniu(papierowym, bo w necie chyba nie ma) Gazety Krakowskiej podana została informację, że z zagranicznych zawodniczek zostaje w Wiśle tylko Janell.

Krakowska ma raczej niezłe źródła, więc nie jest to raczej informacja wyssana z palca. Reasumując - koncepcja budowy zespołu na więcej niż jeden sezon rozsypała się jak domek z kart. Sytuacja identyczna jak rok temu, gdy też tylko jedna zagraniczna pozostała z poprzedniego sezonu. Mimo wszystko, wtedy taka przebudowa miała nieco większe uzasadnienie.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 26 kwietnia 2010, 21:42

paulo2907 pisze:Krakowska ma raczej niezłe źródła, więc nie jest to raczej informacja wyssana z palca. Reasumując - koncepcja budowy zespołu na więcej niż jeden sezon rozsypała się jak domek z kart. Sytuacja identyczna jak rok temu, gdy też tylko jedna zagraniczna pozostała z poprzedniego sezonu. Mimo wszystko, wtedy taka przebudowa miała nieco większe uzasadnienie.

Klub chciał pewnie zatrzymać 2 zagraniczne: jedną się udało, drugą nie (z wiadomych powodów, trudno mieć tu do kogoś pretensje).
Co do reszty, to:
Katka - od meczu z Brnem jakby jej nie było, pewnie też dlatego że sama już tu grać nie chciała.
Liron - trudno przymknąć oczy na jej grę w plkk, trudno byłoby liczyć na to, że będzie lepiej, tym bardziej że sama zainteresowana sądziła, że wszystko jest ok.
ew. można żałować rezygnacji z Izi (tzn. mnie ona nie przekonywała, ale też mam problem z wymienieniem kilku zawodniczek, realnych finansowo, które mogłyby za nią przyjść)..ale nawet jej pozostanie nie zmieniłoby tego, że rewolucja będzie. Tym bardziej, że dojdzie do wymiany pewnie kilku Polek, co po ubiegłym sezonie nie miało miejsca.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 26 kwietnia 2010, 22:01

No i chyba Maja, przecież ma ważny kontrakt i jakby nie patrzeć jest zagraniczna.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 26 kwietnia 2010, 22:04

Liquidor pisze:No i chyba Maja, przecież ma ważny kontrakt i jakby nie patrzeć jest zagraniczna.

No tak...nie zapominam o niej;-)
W przyszłym sezonie skład pewnie będzie zbudowany tak, że będzie miała pewne miejsce w meczowej 12tce.
Pominęłam ją dlatego, że jej rola była taka a nie inna, więc jej zostanie nie zmienia nic w temacie "rewolucji".

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 26 kwietnia 2010, 22:19

A ja się bardziej odnosiłem do doniesień z Gazety Krakowskiej, w której już jej nie powinni pomijać ;)
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 26 kwietnia 2010, 22:56

Z relacji naocznych świadków wynika, że Ewka całkiem nieźle współpracuje na boisku z Langhorne :mrgreen:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 26 kwietnia 2010, 23:17

Mam wrażenie, że właśnie współpraca z drugą wysoką - tu widać największy postęp Ewki w tym sezonie. Druga sprawa: to pewność siebie. Mecz z Brnem, kiedy Ewka po prostu obracała się i rzucała - jak automat - bez zbędnego myślenia, to czego nie widziałem wcześniej u niej.

Wracając do zgadywanek transferowych: wolę Skobel od Mielocha. Zwłaszcza, że teoretycznie ona jest chętna do zmiany drużyny... z drugiej strony Daria to wysoki gracz, który nie tyle atletyką, co warunkami mógłby dodatkowo wesprzeć deskę.

Z zagranicznych zawodniczek: podejrzewam, że nie rezygnowano by z IZI, gdyby nie byłoby kandydatki na jej miejsce. Fajnie, gdyby to była jakaś młoda dziewczyna, która ma coś do udowodnienia, a nie weteran, z którym może być różnie.

Jakoś się nie boję o skład - podejrzewam, że będzie bardzo interesująco.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 27 kwietnia 2010, 13:14

Ewka pamięta jak się gra z drugą wysoką, w końcu uczyła się od najlepszych. Różnica jest taka, że Gocha grała w ciut innej lidze (wystarczyło rzucić piłkę gdzieś w kierunku obręczy), więc teraz współpraca wymaga więcej myślenia, jednak nawyki (gdzieś tam jest jeszcze ta druga jak mi rzucić nie dadzą) pozostają. Aczkolwiek w zasadzie to ona zazwyczaj dostawała podania jak wszyscy w promieniu 5m osaczali Ptycha.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 28 kwietnia 2010, 12:51

Jak nieoficjalnie udało się dowiedzieć redakcji WislaKosz.pl Magdalena Radwan będzie reprezentować krakowską Wisłę w sezonie 2010/2011.

Magdalena Radwan to bardzo wszechstronna zawodniczka. Potrafi grać na pozycjach rozgrywającej, rzucającej czy niskiej skrzydłowej. W sezonie 2005/2006 i 2006/2007 w barwach Białej Gwiazdy zdobyła Mistrzostwo Polski . 31 grudnia 2007 roku za obopólną zgodą została rozwiązana umowa między nią a krakowskim klubem. Radwan przeniosła się wtedy do ligi austriackiej. Następnie występowała w ekipie Utexu Row Rybnik i Energii Toruń.

W sezonie 2009/2010 Radwan wystąpiła w 32 meczach spędzając średnio na parkiecie 16 minut. W tym czasie zdobywała śr. 4 punkty. W minionym sezonie najwięcej punktów zdobyła podczas pojedynku z Artego Bydgoszcz - 13.

źródło: wislakosz.pl
----------------

To ja wolę Skorek...
Z całym szacunkiem dla waleczności Magdy...jeśli ona wróci, to będziemy mieć zabawę pt. ...ale to już było i się nie sprawdziło, więc trudno wierzyć w to, że po kilku latach się sprawdzi, bo (w moim przekonaniu) w ciągu tego czasu postępu żadnego nie zrobiła..
Ale jeśli Radwan miałaby przyjść za Doris to jestem za!!

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 28 kwietnia 2010, 12:57

to ja już wolę żeby Doris została...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 28 kwietnia 2010, 14:22

A ja już się martwię że Doris pójdzie w odwrotnym kierunku by "wzmocnić" Katarzynki ;/

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”