Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 czerwca 2007, 14:03

Poznański MUKS ma nową zawodniczkę. W barwach beniaminka PLKK w najbliższym sezonie będzie grała Justyna Nieznalaska. Mierząca 181 cm wzrostu skrzydłowa, w minionym sezonie występowała w pierwszoligowej drużynie Kadusa Bydgoszcz. Ma za sobą także grę w AZS-ie Toruń.

Wychowanka Basketu Bydgoszcz to z pewnością nie koniec wzmocnień, chociaż władze MUKS-u wielokrotnie zaznaczały, że najważniejsze jest by w PLKK zagrać. Aby pierwszy w historii MUKS-u sezon w ekstraklasie nie okazał się ostatnim, wzmocnienia być muszą. Większość koszykarek dotychczas grających w zespole państwa Jabłońskich zostanie w Poznaniu.

Dominikę Nawrotek chce pozyskac lokalny rywal, INEA AZS. - Nic nie jest jeszcze przesądzone. Mam kilka propozycji - przyznaje Nawrotek.

Władze MUKS-u negocjują także z Martyną Koc. Informacje, jakoby ta zawodniczka podpisała już kontrakt z Dudą Leszno, okazały się tylko plotką.

www.epoznan.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 08 czerwca 2007, 16:44

ann pisze:
Władze MUKS-u negocjują także z Martyną Koc. Informacje, jakoby ta zawodniczka podpisała już kontrakt z Dudą Leszno, okazały się tylko plotką.

w takim razie te negocjacje spełzły na niczym, dzisiaj Martyna Koc podpisala roczna umowe w Lesznie, tazke smialo mozna zrobic na zielono, informacja pewna.

TV Leszno

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 08 czerwca 2007, 16:53

bartas pisze:
ann pisze:

w takim razie te negocjacje spełzły na niczym, dzisiaj Martyna Koc podpisala roczna umowe w Lesznie, tazke smialo mozna zrobic na zielono, informacja pewna.

TV Leszno
czyli narazie bez zmian tylko we Włókniarzu i Stali...
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 09 czerwca 2007, 18:03

Wzmocnienia łodzianek

Nowy sezon w ekstraklasie koszykarek zacznie się w październiku, ale kluby już prowadzą rozmowy transferowe. Kogo ma zamiar pozyskać ŁKS?

Tomasz Rosset (prezes ŁKS Basket Women): - Kilka koszykarek zadeklarowało chęć gry u nas. W przyszłym tygodniu przejdziemy już do finalizowania rozmów z niektórymi z nich. Na tym etapie są również utrzymywane przez nas kontakty z Edytą Koryzną, która przed laty występowała już w ŁKS. We wtorek, po powrocie trenera Mirosława Trześniewskiego z urlopu we Francji, ma ona być gościem na treningu w hali przy al. Unii.

Do tej pory zdołaliśmy zabezpieczyć niezbędne środki pieniężne na pierwszą rundę rozgrywek. Proszę nie zapominać, że liga podrożała, ponieważ została powiększona o dwie drużyny. Czynimy ogromne starania, aby pozyskać dalszych sponsorów i mam nadzieję, że tacy się znajdą. Myślę, że uda się nam zmontować na tyle silny zespół, aby mógł podjąć bardziej skuteczną walkę o wyższe cele w mistrzostwach, aniżeli tylko zakwalifikowanie się do pierwszej ósemki.

(m. st.) - Express Ilustrowany
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 09 czerwca 2007, 20:51

Plany MMKS Toruń

Ryan Coleman i Michelle Campbell ponownie w barwach „Katarzynek”? Wiele na to wskazuje. - Rozmowy z kilkoma nowymi koszykarkami będziemy finalizować na początku przyszłego tygodnia - mówi prezes Maciej Krystek.

Niespełna tydzień minął od przyznania toruniankom dzikiej karty na występy w Polskiej Lidze Koszykówki Kobiet, a już powoli jest zamykany skład ligowy zespołu. Już wcześniej informowaliśmy o zaawansowanych rozmowach z grupą polskich koszykarek. Jest spora szansa, że do Torunia wróci reprezentantka kraju Emilia Lamparska, a oprócz niej w kręgu zainteresowań MMKS są jeszcze m.in. Alicja Perlińska (Polfa Pabianice) i Joanna Chełczyńska (Odra Brzeg).

Równolegle toczą się rozmowy z zawodnikami zagranicznymi. Kontrakt przedłużyła już Lada Kovalenko, a teraz trwają poszukiwania Amerykanek. MMKS ma już wyselekcjonowane trzy koszykarki. Według naszych informacji dwie są doskonale znane kibicom: chodzi o Ryan Coleman i Michelle Campbell. Powrót tej drugiej był już dawno przesądzony, zaskoczeniem są rozmowy z Coleman. Tym razem Amerykanka ma już grać tylko na pozycji obrońcy. - Naszym celem jest pozyskanie wartościowej rozgrywającej na krajowym rynku - tłumaczy Krystek. Trzecia Amerykanka ma zająć pozycję silnej skrzydłowej.

Kierownictwo MMKS na przyszły czwartek planuje już prezentację szkieletu drużyny dla mediów. - Jest spora szansa, że wszystkie najważniejsze kwestie zapniemy na ostatni guzik na początku przyszłego tygodnia - podkreśla Krystek. Wtedy też będzie już wiadomo, kto poprowadzi „Katarzynki” w nowym sezonie.

Sezon w ekstraklasie rozpocznie się 17 października, a „Katarzynki” podejmą wtedy KK ROW Rybnik. Zmienił się nieco system rozgrywek. Po rundzie zasadniczej pierwsza ósemka awansuje do play off, a zespoły z miejsc 11-14 zagrają o utrzymanie w parach do dwóch zwycięstw. PLKK opuszczą dwie drużyny.

http://pomorska.pl/apps/pbcs.dll/articl ... 3/70608081

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 09 czerwca 2007, 20:56

Bardzo się ucieszę jesli Michelle wróci. To niezwykle sympatyczna, bardzo dobra zawodniczka. Baaardzo dobre wrażnie na mnie zrobiła, nie tylko grą, ale swoją postawą! Świetnie!

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 09 czerwca 2007, 22:05

Ooooo tak ;) Michelle jest na prawde w porządku i będzie miło jeśli wróci ;)

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 10 czerwca 2007, 08:47

Martyna Koc jest kolejną koszykarką, która podpisała kontrakt na grę w najbliższym sezonie w zespole Duda PWSZ Leszno. Zawodniczka ta ostatni sezon spędziła w zespole Cukierków Odry Brzeg.
Zawodniczka ta nominalnie gra na pozycji centra, ma 193 cm wzrostu i 24 lata. W swojej karierze występowała już w kilku klubach ekstraklasy.

W ostatnim sezonie notowała średnio na mecz 7,5 punktu, 4,6 zbiórki, 0,6 asysty i 0,4 bloku. W sumie wystąpiła w 28 meczach w barwach Cukierków Odry Brzeg.

- Warunki jakie zaproponował mi klub z Leszna były najbardziej korzystne. Z drugiej strony już w minionym, sezonie widziałam, że jest tutaj dobra atmosfera dla koszykówki, stąd moja decyzja o tym, że chcę grać właśnie tutaj - powiedziała Martyna Koc.

Wcześniej kontrakty w Lesznie podpisały już: Agnieszka Budnik, Monika Siwczak, Olga Żytomirska, i Marta Żyłczyńska. Wkrótce klub podpisze kolejne umowy. (andre/fot.andre).

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 10 czerwca 2007, 10:38

A Maciejewski zamiast szukac konkretnych wzmocnien na puchar fiba jezdzi sobie z druzyna na wakacje do Izraela :?
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 10 czerwca 2007, 11:41

Klub z Gorzowa nie potrzebuje wzmocnień "polskich". Ma naprawdę dobry skład. Potrzebna natomiast jest na pewno rozgrywająca, ale w Polsce takiej nie znajdą. Być może też ktoś na pozycję nr 2 za Kozdroń. Ale też w Polsce będzie o taką trudno. Dlatego spokojnie, pewnie Amerykanek się doczekacie(my).

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 czerwca 2007, 13:32

Amerykanka(i) napewno bedzie tylko pytanie jaka i w jakiej formie :|
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 10 czerwca 2007, 14:59

w brzegu na zielono można wpisać pozostanie Magdaleny Rzeźnik która podpisała już kontrakt :P
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 10 czerwca 2007, 15:01

w Odrze juz są także inne nowe zawodniczki ale póki co nie chce pisać ale są to znane i bardzo ciekawe zawodniczki w tym 3 amerykanki :P

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 czerwca 2007, 15:05

FAN PLKK pisze:w brzegu na zielono można wpisać pozostanie Magdaleny Rzeźnik która podpisała już kontrakt :P

1. Jakbys nie zauwazyl to wpisujemy tylko zmiany w zespołach, wiec Madzia Rzeźnik na zielono nie bedzie.

2. A tekst typu "wiem ale nie powiem" jest wq.. na maxa, wiec sobie daruj takie wpisy.

I jeszcze jedno - jak juz tak chciałes podzielic sie swoja wiedza, to mozna to bylo zorbic w jednym poscie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 10 czerwca 2007, 15:16

zauważyłem ale jakbyś ty nie zauważył to ona jest wpisana w brzegu na pomarańczowo że odchodzi więc napisałem żeby było wiadomo że zostaje a co do amerykanek to nie udzielaj sie jak nie wiesz ja mam info od poinformowanych osób ale dopóki nie potwierdzą tego na necie to ja nie moge nic napisać pozdrawiam

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”