TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
po co w Toruniu podpisują kosmiczne kontrakty, skoro i tak wiedzą, że nie będą mieli z czego ich spłacić? bez sensu to wszystko...
dla mnie dużo bardziej w oczy razi Toruń, niż ŁKS czy Pabianice razem wzięte
Zauważyłem, że w składzie Lotosu ciągle nie ma zaznaczone co z Tanashą Wright i Hodges - odchodzą czy zostają? Z tego co pamiętam, to zaraz po finałach im podziękowano, więc warto byłoby to uwzględnić. 
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Roberto930
- Żak
Z kolei w Brzegu, w "przyjściach" nadal nie ma Magdaleny Gawrońskiej. Pisałem o Niej parę stron wcześniej 
Kuba: zaktualizowane
w razie jeszcze jakiś sugestii - czekamy na podpowiedzi.
Kuba: zaktualizowane
-
koszykarz
Kuba pisze:po co w Toruniu podpisują kosmiczne kontrakty, skoro i tak wiedzą, że nie będą mieli z czego ich spłacić? bez sensu to wszystko...
ogarnij sie ..
Nie piję do tego co mnie razi - nie chodzi mi też o ŁKS ale Widzew - no i Pabianice.
Może przeoczyłem jakiś temat, ale dlaczego ŁKS, Widzew, czy Włókniarz Pabianice nie mogą grać w Atlasarenie? Kwestia zbyt wysokich opłat? Napięty terminarz areny? Próbowano w ogóle tam wejść?
feri pisze:Może przeoczyłem jakiś temat, ale dlaczego ŁKS, Widzew, czy Włókniarz Pabianice nie mogą grać w Atlasarenie? Kwestia zbyt wysokich opłat? Napięty terminarz areny? Próbowano w ogóle tam wejść?
Zapewne zbyt wysokie opłaty i zbyt częste wynajęcie hali na inne imprezy. Ten sam problem często jest w Poznaniu z Areną.
ajaja pisze:feri pisze:Może przeoczyłem jakiś temat, ale dlaczego ŁKS, Widzew, czy Włókniarz Pabianice nie mogą grać w Atlasarenie? Kwestia zbyt wysokich opłat? Napięty terminarz areny? Próbowano w ogóle tam wejść?
Zapewne zbyt wysokie opłaty i zbyt częste wynajęcie hali na inne imprezy. Ten sam problem często jest w Poznaniu z Areną.
Przede wszystkim koszty
o uszy odbiła się kwota 40 tys. złotych(za spotkanie, albo za godzinę wynajmu) , wiec wszystko mówi samo za siebie ;/

-
reaktywacja
- Junior
paulo2907 pisze:Zauważyłem, że w składzie Lotosu ciągle nie ma zaznaczone co z Tanashą Wright i Hodges - odchodzą czy zostają? Z tego co pamiętam, to zaraz po finałach im podziękowano, więc warto byłoby to uwzględnić.
Tylko Hodges podziękowano od razu. O Tanishy (vel Tanashy) było i jest cicho i trudno określić jaki dla działaczy Lotosu jest jej status.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
- Łukasz_UFB
- Młodzik
DanielPce pisze:ajaja pisze:feri pisze:Może przeoczyłem jakiś temat, ale dlaczego ŁKS, Widzew, czy Włókniarz Pabianice nie mogą grać w Atlasarenie? Kwestia zbyt wysokich opłat? Napięty terminarz areny? Próbowano w ogóle tam wejść?
Przede wszystkim koszty![]()
o uszy odbiła się kwota 40 tys. złotych(za spotkanie, albo za godzinę wynajmu) , wiec wszystko mówi samo za siebie ;/
Ja myśle że fajnie mogły by wyjść derby Łodzi na Atlas Arenie - komplet raczej gwarantowany - tylko stan hali po tym spotkaniu mógłby być ciekawy
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Ja myśle że fajnie mogły by wyjść derby Łodzi na Atlas Arenie - komplet raczej gwarantowany - tylko stan hali po tym spotkaniu mógłby być ciekawy. U nas chodziła fama że ze względu na wymiane parkietu na ZNICZ-u kilka meczy miałoby sie odbyć na Velodromie kolarskim
Dla Velodromu pewnie dobra wiadomość, bo niby ledwo wiążą koniec z końcem;)
W Holandii LŚ w Siatkę też na tego typu halach grają.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
Nową koszykarką Lotosu Gdynia została reprezentantka Czarnogóry Milka Bjelica. 29-letnia zawodniczka, która ma 193 cm wzrostu, podpisała z mistrzyniami Polski roczny kontrakt z możliwością przedłużenia go na kolejny sezon.
- W poprzednim sezonie Bjelica występowała w TEO Wilno, a w rozgrywkach Euroligi mogła pochwalić się niezłymi statystykami. Zdobywała średnio 11,7 punktu, miała
9,2 zbiórki - to czwarty wynik w Eurolidze - oraz 2,7 asysty na mecz
. Ta doświadczona zawodniczka powinna być świetnym uzupełnieniem kolejnej naszej nowej środkowej, pozyskanej wcześniej 23-letniej Dory Horti z Węgier - powiedział PAP dyrektor gdyńskiego klubu Marcin Kicior.
Działacze Lotosu prowadzą także negocjacje w sprawie zakontraktowania 22-letniej Moniki Wright. - W tym tygodniu nasze rozmowy powinny zostać sfinalizowane. Wright to młoda, perspektywiczna koszykarka, której chyba największą wadą jest niestabilność formy. Amerykanka, która gra w Minnesocie Lynx, potrafi w jednym meczu WNBA zdobyć 32 punkty, aby trzy dni później zaledwie cztery - podsumował dyrektor Kicior.
www.sportowefakty.pl
- W poprzednim sezonie Bjelica występowała w TEO Wilno, a w rozgrywkach Euroligi mogła pochwalić się niezłymi statystykami. Zdobywała średnio 11,7 punktu, miała
9,2 zbiórki - to czwarty wynik w Eurolidze - oraz 2,7 asysty na mecz
. Ta doświadczona zawodniczka powinna być świetnym uzupełnieniem kolejnej naszej nowej środkowej, pozyskanej wcześniej 23-letniej Dory Horti z Węgier - powiedział PAP dyrektor gdyńskiego klubu Marcin Kicior.
Działacze Lotosu prowadzą także negocjacje w sprawie zakontraktowania 22-letniej Moniki Wright. - W tym tygodniu nasze rozmowy powinny zostać sfinalizowane. Wright to młoda, perspektywiczna koszykarka, której chyba największą wadą jest niestabilność formy. Amerykanka, która gra w Minnesocie Lynx, potrafi w jednym meczu WNBA zdobyć 32 punkty, aby trzy dni później zaledwie cztery - podsumował dyrektor Kicior.
www.sportowefakty.pl
-
Timothy White
- Nowy na forum
czy ktoś z Pruszkowa może potwierdzić że Olka Chomać tam podpisała?
Paulina Dąbkowska od przyszłego sezonu reprezentować będzie barwy Super Polu Tęcza Leszno - informuje oficjalna strona ligi. 26-letnia koszykarka mierzy 181 cm i gra na pozycji numer cztery. Ostatni sezon spędziła w drużynie Blachy Pruszyński Lider Pruszków. Dąbkowska wystąpiła w 19 spotkaniach notując 6 punktów i 4 zbiórki na mecz. 16 spotkań koszykarka rozpoczynała w pierwszej piątce.
Koszykarka swoja karierę na parkietach rozpoczęła w SMSie PZKosz Warszawa. W swojej karierze grała również między innymi w takich klubach jak Wisła Can Pack Kraków czy Cukierki Odra Brzeg. To nie jedyny transfer leszczyńskiej drużyny. Ponadto zespół wzmocniła Anna Kuncewicz. Kontrakty z klubem już wcześniej przedłużyły także Joanna Czarnecka, Aleksandra Drzewińska i Dominika Urbaniak.
Koszykarka swoja karierę na parkietach rozpoczęła w SMSie PZKosz Warszawa. W swojej karierze grała również między innymi w takich klubach jak Wisła Can Pack Kraków czy Cukierki Odra Brzeg. To nie jedyny transfer leszczyńskiej drużyny. Ponadto zespół wzmocniła Anna Kuncewicz. Kontrakty z klubem już wcześniej przedłużyły także Joanna Czarnecka, Aleksandra Drzewińska i Dominika Urbaniak.
Budowanie składu
Trwa budowanie składu drużyny Super Pol Tęcza Leszno. Z dotychczasowej, ekipy walczącej w minionym sezonie pozostały w zasadzie dwie koszykarki, Aleksandra Drzewińska i Joanna Czarnecka.
Kilka dni temu dołączyły do nich dwie zawodniczki do tej pory grające w Pruszkowie Anna Kuncewicz i Paulina Dąbkowska. To oczywiście nie koniec nowych twarzy pod leszczyńskim koszem.
W poniedziałek, może wtorek umowy podpiszą dwie młode zawodniczki. Może nie są one zbyt znane, ale mają duży potencjał i po tym sezonie staną się czołowymi koszykarkami w naszej lidze tłumaczy trener Jarosław Krysiewicz.
Finalizowane są też kontrakty z Amerykankami. Na początek z USA przyleci jedna zawodniczka. Jak pozwolą finanse, pojawi się również druga.
Nie zmienia się sztab szkoleniowy, na którego czele stoi Jarosław Krysiewicz, drugim trenerem pozostaje Wojciech Walich, ekstraligą i juniorkami zajmować się będzie Krzysztof Zajc.
Od 1 lipca nasze panie rozpoczynają indywidualny tok przygotowań do sezonu. Miesiąc później spotkają się już na wspólnych zajęciach.
Zgodnie z nowymi przepisami, nieco inaczej muszą wyglądać linie na parkiecie, inny ma też być zegar. Jak z tym wszystkim uda się zdążyć, to dalej przygotowywać się będziemy na własnych obiektach. Jak nie to być może gdzieś wyjedziemy przyznaje trener Krysiewicz.
http://elka.pl/
Trwa budowanie składu drużyny Super Pol Tęcza Leszno. Z dotychczasowej, ekipy walczącej w minionym sezonie pozostały w zasadzie dwie koszykarki, Aleksandra Drzewińska i Joanna Czarnecka.
Kilka dni temu dołączyły do nich dwie zawodniczki do tej pory grające w Pruszkowie Anna Kuncewicz i Paulina Dąbkowska. To oczywiście nie koniec nowych twarzy pod leszczyńskim koszem.
W poniedziałek, może wtorek umowy podpiszą dwie młode zawodniczki. Może nie są one zbyt znane, ale mają duży potencjał i po tym sezonie staną się czołowymi koszykarkami w naszej lidze tłumaczy trener Jarosław Krysiewicz.
Finalizowane są też kontrakty z Amerykankami. Na początek z USA przyleci jedna zawodniczka. Jak pozwolą finanse, pojawi się również druga.
Nie zmienia się sztab szkoleniowy, na którego czele stoi Jarosław Krysiewicz, drugim trenerem pozostaje Wojciech Walich, ekstraligą i juniorkami zajmować się będzie Krzysztof Zajc.
Od 1 lipca nasze panie rozpoczynają indywidualny tok przygotowań do sezonu. Miesiąc później spotkają się już na wspólnych zajęciach.
Zgodnie z nowymi przepisami, nieco inaczej muszą wyglądać linie na parkiecie, inny ma też być zegar. Jak z tym wszystkim uda się zdążyć, to dalej przygotowywać się będziemy na własnych obiektach. Jak nie to być może gdzieś wyjedziemy przyznaje trener Krysiewicz.
http://elka.pl/
Na pierwszej stronie wpisaliście, że zostaje Claudia ale zapomnieliście o Agacie
No i Skobel można już na zielono 
Kozak w necie - pizda w świecie!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”