Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 11 sierpnia 2007, 11:24

ann pisze:to czy Betti Hammond :wink: jest lepszą rozgrywającą od Skery to się ewentualnie okaże jak owa Pani zjawi się w Lotosie.

Na pewno jest ładniejsza...

Ale ja jej nie chce. :( :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 24 sierpnia 2007, 16:57

W ciągu tygodnia ogłosimy o pozyskaniu jednej z pięciu najlepszych koszykarek świata - zapowiada Mieczysław Krawczyk, prezes gdyńskiego klubu. Lotos PKO BP może pozyskać kapitana drużyny aktualnych mistrzyń świata, Lauren Jackson z Australii.

- To będzie hit. Pozyskamy zawodniczkę, która jest wśród trzech, no może pięciu najlepszych koszykarek świata - z dumą informuje prezes gdyńskiego klubu, krzywiąc się jednocześnie na sugestię, że Lotos wróci do współpracy z Małgorzatą Dydek. Z "Ptysiem" nowy nabytek ma mieć tylko wspólną pozycję. Wicemistrzynie Polski zapewne sięgną po centra.

Prawdopodobnie gdynianki zostaną wzmocnione przez Jackson. To Australijka, która urodziła się 11 maja 1981 roku, mierzy 195 centymetry i waży 85 kg. Lauren w 2001 roku została wybrana z numerem pierwszym draftu WNBA do Seattle Storm. Jest współrekordzistą amerykańskich rozgrywek, jeśli chodzi o liczbę zdobytych punktów w jednym meczu. Washington Myctics rzuciła 47 punktów. Imponujący jest dorobek 26-latki w reprezentacji. Z Australii zdobyła dwa srebrne medale na igrzyskach olimpijskich (2000, 2004), a przed rokiem była kapitanem drużyny, która w Brazylii została mistrzem świata. Cztery lata wcześniej zaś Australia poprzestała w globalnym championacie na brązie, ale Jackson z dorobkiem 208 punktów została królem strzelców tamtego turnieju.

http://sport.trojmiasto.pl/
------------------------------------------------------------------
:shock: a co z Moskwą? a co z Australią?
jeśli to prawda :shock: to widzę u nas tylko 1 opcje na PO... :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 sierpnia 2007, 17:08

Ałgaja pisze:W ciągu tygodnia ogłosimy o pozyskaniu jednej z pięciu najlepszych koszykarek świata - zapowiada Mieczysław Krawczyk, prezes gdyńskiego klubu. Lotos PKO BP może pozyskać kapitana drużyny aktualnych mistrzyń świata, Lauren Jackson z Australii.

.:)

GDYBY była prawda to bym padł z wrażenia ,razem z innymi kibicami w Polsce (tymbardziej że nie zajmuje miejsce Amerykance).Nie uwierze jak nie zobaczę..Raczej nie wierze..
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 sierpnia 2007, 17:10

hellraiser pisze:
Ałgaja pisze:W ciągu tygodnia ogłosimy o pozyskaniu jednej z pięciu najlepszych koszykarek świata - zapowiada Mieczysław Krawczyk, prezes gdyńskiego klubu. Lotos PKO BP może pozyskać kapitana drużyny aktualnych mistrzyń świata, Lauren Jackson z Australii.

GDYBY była prawda to bym padł z wrażenia ,razem z innymi kibicami w Polsce (tymbardziej że nie zajmuje miejsce Amerykance).Nie uwierze jak nie zobaczę..Raczej nie wierze..

a ma europejskie obywatelstwo? :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 24 sierpnia 2007, 17:11

hellraiser pisze:

zajmie, zajmie...chyba że ma paszport europejski...
...w Eurolidze 2 zawodniczki spoza Europy, w plkk 3...Australia to nie Europa :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 sierpnia 2007, 17:12

ann pisze:
hellraiser pisze:

a ma europejskie obywatelstwo? :lol:

Właścnie ciekawe jest to że afryka i australia liczy się normalnie jak europa tylko ameryka jest limitowana.Tak jest u mężczyzn
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 sierpnia 2007, 17:14

Właścnie ciekawe jest to że afryka i australia liczy się normalnie jak europa tylko ameryka jest limitowana.Tak jest u mężczyzn

nie wiem jak jest u mężczyzn, ale u kobiet tak nie jest:]

i czy ona przypadkiem nie ma kontraktu w Spartaku?
bo wydaje mi się że tak, choć mogę się mylić :roll:
ja jednak obstawiam, że tą gwiazdą będzie YoYo, albo Katie Smith.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 sierpnia 2007, 17:21

ann pisze:

nie wiem jak jest u mężczyzn, ale u kobiet tak nie jest:]

i czy ona przypadkiem nie ma kontraktu w Spartaku?
bo wydaje mi się że tak, choć mogę się mylić :roll:
ja jednak obstawiam, że tą gwiazdą będzie YoYo, albo Katie Smith.

Chyba mężczyźni i kobiety mają wspólne przepisy od 2 lat.Ale nie dam się zabić.Oczywiście ja mam cały czas na myśli Polske a nie Eurolige.

Nieważne jakbymiała być trzecią "amerykanką".To cena którą jestem wstanie przeboleć..
Choć i Yoyo na Pałkę by wystarczyło.Choć mam nadzieje że dojdzie do pojedynku Pałeczki z Lauren :lol: :lol:

Lauren TAAAAAAAAAk, Yoyo może być, Katie mamy Canty-nie za bardzo.

Tylko żeby to nie była piękna z SS. :cry: :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 sierpnia 2007, 17:30

Piękna z SASS już w innej rosyjskiej drużynie :wink:
chyba, że myślimy o innej pięknej...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 sierpnia 2007, 17:36

ann pisze:Piękna z SASS już w innej rosyjskiej drużynie :wink:

uffffffffff B.H mówimy nie...

Krawczyk mówi o jednej 3-5 najlepszych koszykarek świata.Gdyby to była Lauren to czy nie waliłby od razu pozyskamy NAJLEPSZĄ koszykarkę świata.Dużo by się nie pomylił.
W Lauren wierzę "średnio"

Choć przyznaj że gdyby to była L.J. wielu kibicom z Krakowa szczęka by opadła na dół. (ci też :lol: :lol: )
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2007, 17:37 przez hellraiser, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 24 sierpnia 2007, 17:37

Widzę ,że Gdynia stara się zdobyć mistrzostwo przed sezonem...udaje się jej to....tyle ,że to mistrzostwo autopromocji... :wink:
Lauren Jackson ma kontrakt w Spartaku, a tak przy okazji, Gdyni nie stać na Jej zakontraktowanie nawet na miesiąc.

Każdy paszport inny od europejskiego tak w rozgrywkach kobiet jak i męskim baskecie liczy się tak samo.
Jeżeli chodzi o zawodniczkę która pojawi sie w Gdyni to spodziewam się podobnie jak Ann, że będzie to Yolanda ,Katie lub Taj.Czyli zawodniczki które chętnie zarobią parę dolarów nie przemęczając sie nadmiernie i spędzając 3 miesiące w Gdyni.... :wink:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 sierpnia 2007, 17:39

garnett pisze:Każdy paszport inny od europejskiego tak w rozgrywkach kobiet jak i męskim baskecie liczy się tak samo.
:

W męskich na pewno gracze z afryki i australi liczyli się jako swoi.Zobacz skład Polpaku.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 sierpnia 2007, 17:40

hellraiser pisze:
ann pisze:Piękna z SASS już w innej rosyjskiej drużynie :wink:

uffffffffff B.H mówimy nie...

Krawczyk mówi o jednej 3-5 najlepszych koszykarek świata.Gdyby to była Lauren to czy nie waliłby od razu pozyskamy NAJLEPSZĄ koszykarkę świata.Dużo by się nie pomylił.
W Lauren wierzę "średnio"

Choć przyznaj że gdyby to była L.J. wielu kibicom z Krakowa szczęka by opadła na dół. (ci też :lol: :lol: )

ale mówi też, że na pewno będzie to Amerykanka, choć w sumie może nie wiedzieć że Lauren jest Australijką :wink:
pewnie, że by opadła, tak jak kibicom z Gdyni opadnie jak do nas zawita pani na PO :wink:

hellraiser pisze:
garnett pisze:Każdy paszport inny od europejskiego tak w rozgrywkach kobiet jak i męskim baskecie liczy się tak samo.
:

W męskich na pewno gracze z afryki i australi liczyli się jako swoi.Zobacz skład Polpaku.

w męskim koszu od tego sezonu jest formuła open.
przespałeś trochę hell... :wink:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 sierpnia 2007, 17:46

ann pisze:Piękna z SASS już w innej rosyjskiej drużynie :wink
pewnie, że by opadła, tak jak kibicom z Gdyni opadnie jak do nas zawita pani na PO :wink:

Tak wróbelki ćwierkają o tym waszym hicie.
Powiem tylko że ma sławne nazwisko (tenisowe) i tyż gra na centrze..
Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 24 sierpnia 2007, 17:46

Ann już mnie wyręczyła...dzięki :D
Lepiej zobacz na zespoły które reprezentują nas w pucharach.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”