TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

bodek38
Młodzik

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Postautor: bodek38 » 23 czerwca 2014, 18:49

wszystko ok tylko jak ta liga bedzie wyglądać MASAKRA!

Radomenes pisze:
bodek38 pisze:dlaczego uzywasz tego typu okresleń była mozliwość to wykupili a Was tu wszystkich to boli jak nie wiem co, za twoja kase ten wykup był? Skoro ktoś taki przepis wprowadził to co nie wylorzystać go? Nie fulej żeś taki honorowy byś był człowieku.

a za Twoją kasę te 3-4 kluby oferują polskim dziewczynom przysłowiowe eldorado? Grają, niech mają. Z Twoim stwierdzeniem się zgodziłem, ale tu na tym forum nic nie poradzisz. Jedź naprawdę na jutrzejsze zebranie i tyle.Amen.

Może ty masz takie zapędy żeby kajś tam jeździć mnie jeszcze nie porąbało żeby sie w to angażować mom ciekawsze rzeczy do roboty

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 23 czerwca 2014, 18:51

Wracając do Harris, jako gracza Torunia to bym się z takiego ruchu akurat nie zdziwił. Jaka polska dobra rzucająca jeszcze wolna? Magda Skorek miała miejsce w Krzyżakowie zaklepane, ale wyszło, jak wyszło. Potrzeba chwili? Oby fajny zespół powstał w Toruniu, a na to się zanosi. I jeszcze jedno- Velinović-Harris, Misiuk-kolejna młoda Polka (z Gdyni?)-wysoka Polka. Rodzinnie może być.
Bum

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 czerwca 2014, 19:06

Radomenes pisze:Wracając do Harris, jako gracza Torunia to bym się z takiego ruchu akurat nie zdziwił. Jaka polska dobra rzucająca jeszcze wolna? Magda Skorek miała miejsce w Krzyżakowie zaklepane, ale wyszło, jak wyszło. Potrzeba chwili? Oby fajny zespół powstał w Toruniu, a na to się zanosi. I jeszcze jedno- Velinović-Harris, Misiuk-kolejna młoda Polka (z Gdyni?)-wysoka Polka. Rodzinnie może być.

Polek nie ma, ale już europejka jakaś przyzwoita by sie znalazła. A ona mogłaby grac także w eurolidze.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 23 czerwca 2014, 19:10

Greebo pisze:Polek nie ma, ale już europejka jakaś przyzwoita by sie znalazła. A ona mogłaby grac także w eurolidze.

Dokładnie! też jestem tego samego zdania. Jest ogromna "locha" na pozycji 2/3 na jakiekolwiek puchary przy tak budowanym na tą chwilę składzie. Oby Elmedin coś wymyślił.
Bum

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 czerwca 2014, 19:26

W tym elemencie dwukrotnie świetnie sie spisał Maciejewski i jego wyjazdy uniwersjadowe. Zohnova i Leedham okazały sie świetnymi transferami za jak mniemam bardzo rozsądną cene. Z reszta kariera tej drugiej rozwija sie tak jak można by życzyć wszystkim młodym Polkom.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 czerwca 2014, 19:31

Radomenes pisze:
Greebo pisze:Polek nie ma, ale już europejka jakaś przyzwoita by sie znalazła. A ona mogłaby grac także w eurolidze.

Dokładnie! też jestem tego samego zdania. Jest ogromna "locha" na pozycji 2/3 na jakiekolwiek puchary przy tak budowanym na tą chwilę składzie. Oby Elmedin coś wymyślił.

Była w maju jeszcze chyba opcja Sandry Mandir, ale to chyba jednak upadło. Niestety, jak tak rzeczywiście będzie czyli 3 Amerykanki+Velinović to w europejskich rozgrywkach niczego dobrego nie gwarantuje. Niech spojrzę: w sezonie 2010/2011 mieliśmy 5 zagranicznych na Eurocap (Gladden, Murphy,Mazić-Radunović, Perostiyska, Bortelova), a sezon wcześniej? tylko trzy (Gladden, Egenti, Pilav)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 23 czerwca 2014, 19:37

Greebo pisze:W tym elemencie dwukrotnie świetnie sie spisał Maciejewski i jego wyjazdy uniwersjadowe. Zohnova i Leedham okazały sie świetnymi transferami za jak mniemam bardzo rozsądną cene. Z reszta kariera tej drugiej rozwija sie tak jak można by życzyć wszystkim młodym Polkom.

Do tego Sapova...Niewątpliwie bardzo trudno trafić na niedrogą Europejkę, która okaże się strzałem w dziesiątkę.
Trzeba po prostu zaryzykować, skusić się na nieznane nazwisko, mieć nosa i intuicję. Maciejewski to miał..no i ma w dalszym ciągu mam nadzieję, tylko póki co finanse zmuszają nas do budowania składu w inny sposób.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 czerwca 2014, 19:39

bart_81 pisze:Do tego Sapova...Niewątpliwie bardzo trudno trafić na niedrogą Europejkę, która okaże się strzałem w dziesiątkę.
Trzeba po prostu zaryzykować, skusić się na nieznane nazwisko, mieć nosa i intuicję. Maciejewski to miał..no i ma w dalszym ciągu mam nadzieję, tylko póki co finanse zmuszają nas do budowania składu w inny sposób.

No i tu się z Tobą zgodzę. Leedham moje marzenie, ale już kasa chyba też inna.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 23 czerwca 2014, 20:17

Kurde, ja jestem z Torunia , ale tez nie kumam po co Harris na lige.... skoro ma byc Euroliga lub Puchar..to Harris bedzie patrzec z trybun ???? przeciez mozna za to miec Europejke do rotacji!!!!

Naprawde nie rozumiem. i Nawet transfer JII Perkins mi tego nie zrekompensuje . Jakosc CENTRA uzalezniona jest od decyzji FIBA , i tak samo transfer Leciejewskiej Magdy.......

Na jedynce , 4 , 5 moze byc fajnie ale na 2-3 moze byc ubogo ( Róża , Ola pawlak , Puss) no mam nadzieje ze jakies europejki beda na 2-3 tez .

Greebo pisze:
Radomenes pisze:Wracając do Harris, jako gracza Torunia to bym się z takiego ruchu akurat nie zdziwił. Jaka polska dobra rzucająca jeszcze wolna? Magda Skorek miała miejsce w Krzyżakowie zaklepane, ale wyszło, jak wyszło. Potrzeba chwili? Oby fajny zespół powstał w Toruniu, a na to się zanosi. I jeszcze jedno- Velinović-Harris, Misiuk-kolejna młoda Polka (z Gdyni?)-wysoka Polka. Rodzinnie może być.

Polek nie ma, ale już europejka jakaś przyzwoita by sie znalazła. A ona mogłaby grac także w eurolidze.

No pewnie Greebo , przeciez Amerykanka zawsze mozna sie posilkowac w styczniu,,ale nie bedzie potrzeby bo beda Szpila i Walich. Na pewno mozna by pomyslec nad jakas Europejka , przeciez mozna bylo na 1 jakąś Skere , Oblak a chocby na 2 wtedy jakas rzucajaca... przeciez są Wera , Roża...

Ciekaw jestem co zrobia...ale wszystko mysle jeszcze wstrzymane , do decyzji Fiba

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 23 czerwca 2014, 20:33

za dużo wstrzymane nie jest, raptem chyba tylko ze 2 zawodniczki
Bum

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 24 czerwca 2014, 12:57

Radomenes pisze:
justi pisze:Stąd, skąd wiem, że Harris zagra w Eurolidze.

Gwarantuje Ci, że Harris NIE ZAGRA w Eurolidze, ale zagra tam gdzie zagra. 8)

To powiedzcie jej o tym, bo sobie dziewczyna na fb niepotrzebne nadzieje robi:

Rebecca Harris
To the people who have been constant supporters of my basketball career, thank you! It continues for another season! Back to Poland I will return but I will be playing for Energa Torun! Excited to take this journey with this team and this coach. As of now we will be in the EuroCup...but we are waiting to hear if the association accepted the team's bid to play in EuroLeague! Definitely looking forward to that news! #Blessed
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 24 czerwca 2014, 14:16

Ałgaja pisze:
Radomenes pisze:

Rebecca Harris
To the people who have been constant supporters of my basketball career, thank you! It continues for another season! Back to Poland I will return but I will be playing for Energa Torun! Excited to take this journey with this team and this coach. As of now we will be in the EuroCup...but we are waiting to hear if the association accepted the team's bid to play in EuroLeague! Definitely looking forward to that news! #Blessed

Ałgaja, jak czegoś nie kumasz to zapraszam na priv. Zauważcie, ze McBride obywatelstwo dostała i myślą, że zagra jako Polka.
Bum

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2014, 15:48

Ałgaja pisze:
Radomenes pisze:

Rebecca Harris

Nie rozumiem tej całej afery. Rebecca Harris jest nową zawodniczką Energi i tyle w tym temacie. Od Elmedina zależy, gdzie zagra na szczęście, a nie od was.

http://marlow.blox.pl/2014/06/Rebecca-H ... Torun.html

PS.Oby to był pstryczek dla tych, którzy śmieli się z tego transferu na Euroligę i już zamierzali "ciskać".

Awatar użytkownika
ROWRafik
Amator

Postautor: ROWRafik » 24 czerwca 2014, 16:54

Radwan na zielono w Rybniku ? Skąd pewność, nie było oficjalnego infa, ani żadnej wzmianki o niej :)
http://www.basketrow.pl/

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 24 czerwca 2014, 17:33

Radomenes pisze:Ałgaja, jak czegoś nie kumasz to zapraszam na priv. Zauważcie, ze McBride obywatelstwo dostała i myślą, że zagra jako Polka.

W lidze o ile dobrze rozumiem regulamin może grać jako Polka

"Do składu drużyny na mecz Ligi musi być zgłoszonych
i gotowych do gry co
najmniej pięć (5) zawodniczek posiadających status
zawodnika miejscowego w
myśl postanowień Regulaminu Współzawodnictwa Sportowego PZKosz "

zawodnik miejscowy
zawodnik posiadający prawo gry w reprezentacji Polski lub
posiadający licencję okresową na grę w rozgrywkach
organizowanych przez lub na
zlecenie PZKosz
przez co najmniej t