Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Obserwator
Nowy na forum

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: Obserwator » 22 sierpnia 2010, 20:28

KrK pisze:
bimbam86 pisze:z tego remontu hali to narazie najbardziej podoba mi sie zmiana wygladu sufitu, z tego co zauważyłem to dach chyba z zew. został czym przykryty - mógłby to ktos potwierdzić ??

czy będą wymieniane ławki na trybunach ??

tak dach jest z zewnątrz zabezpieczony, jeśli chodzi o ławki to raczej pozostaną stare

miejmy nadzieje ze to juz na stale i nie beda wiecej straszyly brudne szyby dachowe

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 22 sierpnia 2010, 20:33

Co do dachu. To na zewnątrz została położona folia. Jakaś pewnie specjalna . Od środka szyby już nie są brudne bo zostały pomalowane.

Jutro mówiło się, że ruszy coś z parkietem ale zobaczymy jak to będzie gdyż chyba nie wszystko jeszcze przygotowane pod niego jak i wokół.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

KrK
Amator

Obszerny wywiad z generalny menadżerem Wisły Can-Pack Kraków

Postautor: KrK » 26 sierpnia 2010, 11:55

Obszerny wywiad z generalny menadżerem Wisły Can-Pack Kraków

Część I >> http://wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2419
Część II >> http://wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2420

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 26 sierpnia 2010, 19:31

"o piątym miejscu można już zapomnieć, bo Wiśle została przyznana "dzika karta" "
"Czy "galaktyczna" Wisła będzie polskim koszykarskim Realem Madryt?"

"Tfórczość" D. Juszczyka wtedy kiedy przestaje być zabawna zaczyna być żałosna... 8)

PS. Dunin-Suligostowski na drugie pytanie powinien odpowiedzieć coś w ten deseń - "nie, będzie polską koszykarską Barceloną"... :lol:
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

wislakosz.pl
Młodzik

Powrót Kobryn, Pawlak kontuzjowana

Postautor: wislakosz.pl » 26 sierpnia 2010, 23:44

Reprezentacja Polski koszykarek w turniejach międzynarodowych we Francji i Brazylii wystąpi bez podstawowej rozgrywającej Pauliny Pawlak. Do drużyny wracają natomiast trzy zawodniczki podkoszowe, które wyleczyły urazy, jakich nabawiły się w meczach z Rosją. >>> http://gourl.org/vda

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 sierpnia 2010, 13:45

Zadna strata 8) Ale co zrobic jak ktos jest niereformowalny...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 27 sierpnia 2010, 15:43

Endrju pisze:Zadna strata 8) Ale co zrobic jak ktos jest niereformowalny...

Niestety jednym z większych problemów Polskiej kadry jest fakt, ze brak Pawlak i Gajdy jest stratą.. i to sporą.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 sierpnia 2010, 17:00

Greebo pisze:

Niestety jednym z większych problemów Polskiej kadry jest fakt, ze brak Pawlak i Gajdy jest stratą.. i to sporą.

Dlatego chociaz jestem tego duzym przeciwnikiem... naturalizacja jest konieczna.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz34

Re: Powrót Kobryn, Pawlak kontuzjowana

Postautor: koszykarz34 » 27 sierpnia 2010, 17:08

wislakosz.pl pisze:Reprezentacja Polski koszykarek w turniejach międzynarodowych we Francji i Brazylii wystąpi bez podstawowej rozgrywającej Pauliny Pawlak. Do drużyny wracają natomiast trzy zawodniczki podkoszowe, które wyleczyły urazy, jakich nabawiły się w meczach z Rosją. >>> http://gourl.org/vda

Jak patrze na polskie rozegranie i te nazwiska które tam widnieją to mam mdłości. Idczak , Dźwigalska , Pietrzak - przecież one NIC nie umią. i Jeszcze Perlińska na rozegranie - jak już to ona jest ,,2 '' bo rozgrywająca z niej żadna..

Natalia Małaszewska - chociażby - jest LEPSZA od każdej z : Dźwigalska , Pietrzak , Idczak ,

PS. Wracając do tematu Wisły - szkoda Pawlak , szkoda jednak też Gajdy - bo mimo wszystko - zdecydowanie wole je niż resztę wymienionych pań...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 27 sierpnia 2010, 18:02

Endrju pisze:
Greebo pisze:

Dlatego chociaz jestem tego duzym przeciwnikiem... naturalizacja jest konieczna.

Coz.. a dla mnie żaden cel sportowy nie usprawiedliwiania kupczenia polskim obywatelstwem
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 27 sierpnia 2010, 19:57

Greebo pisze:
Coz.. a dla mnie żaden cel sportowy nie usprawiedliwiania kupczenia polskim obywatelstwem

Że się tak z ciekawości spytam - kibicujesz polskim koszykarzom (reprezentacji)?
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 27 sierpnia 2010, 20:18

jako że podzielam zdanie

to na pytanie

Że się tak z ciekawości spytam - kibicujesz polskim koszykarzom (reprezentacji)?

Nie

------------------------

Obrazek

Więcej oczywiście na KibiceWisly.pl
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 28 sierpnia 2010, 05:41

Endrju pisze:
Greebo pisze:

czyżbys ogladał Seksmimsje?
Ja bym szukał wsród młodej generacji polskich koszykarek. A jak nie to musi być zawodniczka z kontynentu. Zeby nie powtórzyła sie sytuacja z Loganem :D
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

bimbam86
Amator

Postautor: bimbam86 » 29 sierpnia 2010, 18:20

to jest temat o Wiśle .. pogadajcie sobie w innym temacie o takich sprawach.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 sierpnia 2010, 19:39

No to o Wisle..

Dziś zakończyły się elimiancje ME w ktorych występowały nasze 2 nowe "galaktyczne :lol: " zawodniczki oraz kilka byłych.

Z dwójki nowych lepiej wypadła Basko. Jej występy były co prawda rożne, od średnich po bardzo dobry dzisiejszy, ale ogólnie można stwierdzić ze poniżej solidnego poziomu nie zeszła. Średnio zdobywała 14,5 pkt (48% za 2, 29% za 3, 84% za 1) 6 zbiorek, 2,7 asyst, 1,2 przechwytów no i też 3,3 strat. Fajnie by było gdyby takie cyferki wykręcała tez w Wiśle (zwłaszcza w eurolidze) bo w obronie pewnie swoje dołoży.

O ile wystepy Łotyszki pozwalają spokojnie oczekiwać jej gry w tym sezonie, to tzw "najlepsza rozgrywająca euroligi" wypadła bardzo blado. zdobywała 8,4 pkt (w tym 8% za 3!!!) , miała ledwie 2,7 asysty a także po 2przechywty i starty. Dobrze wygląda tylko w kwestii zbiorek, ale to raczej sprawa u rozgrywającej drugorzędna.

"Osiągi" Jelavic wyjątkowo podle wyglądają gdy sie je zestawi z dokonaniami Cohen.. Liron była zarówno najlepiej punktującą (20,8, 51% za 2, 48% za 3) jak i asystująca (6,7) zawodniczką eliminacji.. co tylko utwierdza mnie w opinii ze zamieniliśmy zawodniczkę ktora duzo potrafi, ale czasem ma problemy z motywacją, na taką której z zawsze się chce ale nie zawsze może.

W kadrze Izraela grała tez Liad Suez-karni, ale bez większych rewelacji (8pkt)

Dobrze spisały sie tez 2 nasze byłe Czarnogórki: Skera miała co prawda problemy ze skutecznością, ale sporo zbierała (4,8) i asystowała (5,1 - drugie miejsce po Liron) natomiast Iva była 8-ma wśród punktujących (17,4) i 7-ma wśród zbierających (8,4).

Wszystkie te panie będzie zapewne można za rok oglądać na polskich parkietach, bo zarówno Łotwa jak i Izrael i Czarnogóra awansowały do finałów.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”