Powell zdyskwalifikowana do konca sezonu

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 08 marca 2005, 17:19

spoko chlopaki ona juz w polsce nie zagra zaden kibic nie dopusci pozadny do tego zeby ona grala na jakims polskim parkiecie dla niej jedyne wyjscie to wiezienie i rozgrywki ligi wieziennej jak oczywiscie w wiezieniu ja jeszcze sprawiedliwosc wiezienna nie dopadnie

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 08 marca 2005, 17:21

Mnie się wyrok nie podoba:
1.Powell została ukarana do końca sezonu (wiem początkowo też tak chciałem ale to jednak tylko kilka meczy).Powell powinna zostać ukarana dożywotnim zakazem gry w Polsce.
2.Powell dostała kara finansową.Niby dobrze ale gdyby powiedziała pocałujcie mnie w czarną dupe (wiedząc ze juz nie zagra w Polsce).To co mogłaby zrobić szanowna komisja:Całować w dupe czy poskarżyć się prezydentowi USA.Dlatego wolałbym aby zamiast kary finansowej dla Powell była kara finasowa dla Lotosu za np.niewłasciwe zachowanie Koziorowicza.Lepiej dawać kary które można sciągnąć.
3.Nie została ukarana Skerovic (pewnie dlatego że jest pod ochronną Ludwik Miętta ).A ja nie lubie kolesiostwo.Teraz może być uważana za ofiare (byłaby nią gdyby nie pierwszy kopniak)a jest współwinna.Powinna zostać ukarana.
4.Nie ukarano sędziów (pewnie dlatego że są pod ochronną Zycha)
VICTORIA RAVVA TO NAJPIĘKNIEJSZA SPORTSMENKA ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 08 marca 2005, 18:09

ja jestem z "wyroku" zadowolony. poczatkowo sadzilem ze dyskwalifikacja do konca sezonu to za krotko, gdyz sezon chyli juz sie ku koncowi, ale z drugiej strony pojawiaja sie glosy ze Powell nie zagra juz w przyszlym sezonie w Polsce tak wiec wtedy "gluzszy wyrok" nie mialby sensu....... 8)
reloaded :]

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 08 marca 2005, 18:16

Śledztwo w sprawie pobicia koszykarki Wisły Jeleny Skerovic
PAP 17:25

Krakowska prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie pobicia koszykarki Wisły Can-Pack Kraków Serbki Jeleny Skerovic przez zawodniczkę Lotosu Gdynia Amerykankę Elanie Powell. Wiślaczka ma złamaną kość jarzmową i grozi jej operacja.

"Prokuratura wszczęła śledztwo z urzędu w oparciu o doniesienia medialne - powiedziała PAP rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej Bogusława Marcinkowska. - Śledztwo prowadzone jest nie przeciwko Powell, lecz na razie w sprawie pobicia przez koszykarkę Lotosu zawodniczki Wisły. Kwalifikacja tego czynu zależeć będzie od opinii biegłych lekarzy".

Do incydentu doszło w niedzielę podczas rozgrywanego w Krakowie meczu finałowego Pucharu Polski pomiędzy Wisłą Can-Pack i Lotosem. Na dwie minuty przed zakończeniem spotkania doszło do ostrego starcia pod koszem obydwu koszykarek. Skerovic upadła na parkiet, a następnie kopnęła Powell, która wcześniej ją sfaulowała.

W odpowiedzi zawodniczka Lotosu rzuciła się z pięściami na zawodniczkę Wisły i pobiła ją. Skerovic z zakrwawioną twarzą opuściła boisko. Po badaniach lekarskich okazało się, że ma złamaną kość jarzmową i grozi jej operacja.

We wtorek Powell za pobicie Skerovic została ukarana przez Polską Ligę Koszykówki Kobiet dyskwalifikacją do końca sezonu oraz karą pieniężną w wysokości 10 tysięcy złotych. Nie jest wykluczone, że za ten czyn stanie również przed sądem w procesie karnym.

PAP

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 08 marca 2005, 19:25

Gdynia Elaine Powell do końca sezonu nie zagra w polskiej lidze. Musi też zapłacić 10 tys. złotych kary. To kara za to, że pobiła Jelenę Skerović z Wisły Kraków w niedzielnym finale Pucharu Polski

Decyzję o zawieszeniu Powell podjął wczoraj pełnomocnik zarządu Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet Grzegorz Ziemblicki. - Nałożyliśmy karę bezwzględnej dyskwalifikacji do końca sezonu 2004/2005 rozgrywek prowadzonych przez PLKK oraz karę pieniężną w wysokości 10 tys. zł - informuje Ziemblicki. Lotos może odwołać się od decyzji do drugiej instancji, czyli komisji odwoławczej Polskiego Związku Koszykówki, ale nie wiadomo, czy to zrobi. - Na pewno wyciągniemy konsekwencje wobec zawodniczki. Jeśli PLKK ją ukarała, my też powinniśmy - przyznaje prezes Lotosu Mieczysław Krawczyk, ale wczoraj nie potrafił powiedzieć, w jaki sposób ukarze Powell. Informacja o zawieszeniu została wysłana do Polskiego Związku Koszykówki, który może teraz o niej powiadomić Euroligę. Wtedy Powell prawdopodobnie nie zagrałaby nawet w tych rozgrywkach. Członkiem zarządu PZKosz odpowiedzialnym za rozgrywki kobiet jest... Krawczyk. - Ale decyzję podejmie cały zarząd, z prezesem Markiem Pałusem - podkreśla prezes Lotosu. Pałus był wczoraj nieuchwytny. Anna Wolanin, odpowiadająca w PZKosz za sprawy międzynarodowe, twierdzi, że związek powiadomi organizację FIBA, czyli organizatora Euroligi. - Wyślemy im dokumenty, choć decyzję musimy jeszcze skonsultować z prezesem Pałusem, który wrócił z zagranicy i jeszcze nie zapoznał się ze sprawą - mówi Wolanin. Bez Powell szanse Lotosu w rywalizacji z Gambrinusem Brno w ćwierćfinale Euroligi (pierwszy mecz 15 marca) spadną prawie do zera.

Tymczasem klub szuka psychologa, który mógłby pomóc Powell. Pod uwagę brany jest Jan Blecharz, który w poprzednim sezonie był w sztabie szkoleniowym Adama Małysza. Blecharz już wcześniej współpracował z Lotosem, ale jeszcze nie udzielił odpowiedzi. - Kara karą, ale trzeba też pomóc Powell i pochylić się nad ludzkim dramatem - zauważa Krawczyk.

Michał Sielski Gazeta Wyborcza

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 08 marca 2005, 19:30

Nie wiem czy ktoś oglądał Fakty na tvn

ale POWELL PRZEPROSIŁA ZA SWOJE ZACHOWANIE
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 08 marca 2005, 19:33

Anonymous pisze:Powell oczywiście postąpiła jak zwierzę i kara jest jak najbardziej słuszna, ale zauważmy jedną istotną rzecz - Skerowic ją KOPNĘŁA !!! Ja uważam, że kara także powinna dotknąć zawodniczkę Wisły ( PLKK powinna dać jej karę paru meczy, oczywiście dopiero po wyleczeniu ).

Co za bzdury. Gdyby nie reakcja Powell to nikt by o tym "kopnięciu" nie wspomniał. Takich fauli są w sezonie dziesiątki. Zawodniczki opędzające się od faulujących rywalek łokciami, odepchnięcie rywalki po brutalnym faulu. Nikt tego nie rozpamiętuje, a co dopiero mówić o jakiejś dyskwalifikacji :? Mogłaby za to dostać "dacha" i tyle jak w wielu podobnych przypadkach się dzieje. Kluczem do sprawy jest reakcja Powell i na tym powinniśmy poprzestać.

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 08 marca 2005, 19:37

KIBIC pisze:POWELL PRZEPROSIŁA ZA SWOJE ZACHOWANIE

Więc zrobiła dobrze, mam nadzieję, że to nie z wyrachowania, ale właściwie oceniła swój "popis"

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 08 marca 2005, 19:45

majoneez pisze:
KIBIC pisze:POWELL PRZEPROSIŁA ZA SWOJE ZACHOWANIE

Więc zrobiła dobrze, mam nadzieję, że to nie z wyrachowania, ale właściwie oceniła swój "popis"

MOIM ZDANIEM było to szczere

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 08 marca 2005, 19:47

KIBIC pisze:Nie wiem czy ktoś oglądał Fakty na tvn

Owszem, oglądałem. Przeprosiła ale jak? Brzmiało to jakoś tak: "Bardzo przepraszam, za ostro zareagowałam, ale uderzyłam w odpowiedzi na jej kopnięcie".

No sorry bardzo , ale ja dziękuję za takie odpowiadanie i przepraszanie!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 08 marca 2005, 19:50

Szymon pisze:Owszem, oglądałem. Przeprosiła ale jak? Brzmiało to jakoś tak: "Bardzo przepraszam, za ostro zareagowałam, ale uderzyłam w odpowiedzi na jej kopnięcie".

No sorry bardzo , ale ja dziękuję za takie odpowiadanie i przepraszanie!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Otówrz to!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 08 marca 2005, 19:56

jak przeprosiła tak przeprosiła ale nie musiała tego mówić

choć nie ulega wątpliwości , że powinna

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Gość

Postautor: Gość » 08 marca 2005, 19:58

Zbych pisze:
Anonymous pisze:Powell oczywiście postąpiła jak zwierzę i kara jest jak najbardziej słuszna, ale zauważmy jedną istotną rzecz - Skerowic ją KOPNĘŁA !!! Ja uważam, że kara także powinna dotknąć zawodniczkę Wisły ( PLKK powinna dać jej karę paru meczy, oczywiście dopiero po wyleczeniu ).

Co za bzdury. Gdyby nie reakcja Powell to nikt by o tym "kopnięciu" nie wspomniał. Takich fauli są w sezonie dziesiątki. Zawodniczki opędzające się od faulujących rywalek łokciami, odepchnięcie rywalki po brutalnym faulu. Nikt tego nie rozpamiętuje, a co dopiero mówić o jakiejś dyskwalifikacji :? Mogłaby za to dostać "dacha" i tyle jak w wielu podobnych przypadkach się dzieje. Kluczem do sprawy jest reakcja Powell i na tym powinniśmy poprzestać.

Sam piszesz bzdury Zbych! Widać, że z koszykówką masz mało do czynienia. Zupełnie czym innym jest rozpychanie się łokciami, a czym innym kopnięcie gracza po akcji - to się bezwzględnie kwalifikuje do dyskwalifikacji ( przynajmniej w tym meczu ) - oczywiście wiadomo, że i tak Skerowic nie dotrwała do końca z innych powodów. To jest wybitnie niesportowe zachowanie i już. Sędzia orzekł, że w tej akcji nic nie było ( słusznie czy nie to nieistotne), a Skerowic wymierzyła kopniakiem "sprawiedliwość" - dyskwa i sprawa do WGiD. Gdyby nie kontratak Powell to tak by było...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 08 marca 2005, 20:04

Anonymous pisze:Sam piszesz bzdury Zbych! Widać, że z koszykówką masz mało do czynienia. Zupełnie czym innym jest rozpychanie się łokciami, a czym innym kopnięcie gracza po akcji - to się bezwzględnie kwalifikuje do dyskwalifikacji ( przynajmniej w tym meczu ) - oczywiście wiadomo, że i tak Skerowic nie dotrwała do końca z innych powodów. To jest wybitnie niesportowe zachowanie i już. Sędzia orzekł, że w tej akcji nic nie było ( słusznie czy nie to nieistotne), a Skerowic wymierzyła kopniakiem "sprawiedliwość" - dyskwa i sprawa do WGiD. Gdyby nie kontratak Powell to tak by było...

Gdyby nie kontra Powell o calej sprawie nic by nie było. sam najwidoczniej nic nie znasz się na koszykówce. Przeciez Skerovic dostała dacha, czyli to, na co zasłuzyła, a bandyckie zachowanie Powell jest nie do pomyślenia! jezeli dla ciebie takie "kopniecie" kwalifikuje się do bezwzględnej dyskwalifikacji, to co powiesz o ciosach niejakiej M.Dydek z Lotosu, która powala co jakiś czas rywalki łokciami!

Podpisz sie, a będziemy moze polemizować dalej.

Gość

Postautor: Gość » 08 marca 2005, 20:18

KIBIC pisze:Nie wiem czy ktoś oglądał Fakty na tvn

o ty draniu widziales jak powiedziala ze to byla wina jeleny bo ona zaatakowala jestes beznadziejny koles chcesz wybielic ta czrna bandziorke ale ci sie nie uda ona juz tu nie zagra
prokuratura do dziela posadzmy czrna do klatki tam gdzie jej miejsce

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”