15 kolejka:Włókniarz Pabianice- CCC Polkowice 80-73

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 stycznia 2007, 22:22

ziutek_pabianice pisze:Nie wiem czy w twierdzy.... :lol: dziś ona padła, a jej zdobywcą była brzeska Odra.
Póki co w tym sezonie to jednak większa twierdza niż ta za miedzą... :twisted: Zresztą prosze uprzejmie , jesli chcecie byc faworytem 10 lutego nie mamy nic naprzeciw. W grudniu tez nim nie bylismy... 8)
Obrazek
Obrazek

FANATYK89
Żak

Postautor: FANATYK89 » 20 stycznia 2007, 22:26

ziutek ziutek mowioc o Twierzy mialem na mysli kibicow Łksu, ktorych napewno ciezko jest przebic dopingiem ,a to, ze brzeska odra wygrała, bardoz mnei cieszy:)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 stycznia 2007, 22:37

FANATYK89 pisze:ziutek ziutek mowioc o Twierzy mialem na mysli kibicow Łksu, ktorych napewno ciezko jest przebic dopingiem ,a to, ze brzeska odra wygrała, bardoz mnei cieszy:)
Tyle ze dla was to akurat zla wiadomość. Nas zwycięstwo Pabianic mialo prawo cieszyć, bo rywalizujemy z CCC, ale was zwyciestwo Odry chyba tylko w aspekcie zgody, bo kazdy sukces drużyn z dolu tabeli oddala was od play-offów i stawia w cięzkiej sytuacji w walce o miejsca 9-12 :?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 20 stycznia 2007, 22:41

Spokojnie, i tak do Play Off się zakwalifikujemy, bez niczyjej pomocy
!AMUNT VALENCIA!

FANATYK89
Żak

Postautor: FANATYK89 » 20 stycznia 2007, 22:41

spokojnie, mam nadzieje, ze teraz Włoknairz podbudowany zwyciestwem z Polkowicami zacznie wygrywac i play off bedzie w Pabianicach jak co roku:)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 stycznia 2007, 22:53

El Guaje pisze:Spokojnie, i tak do Play Off się zakwalifikujemy, bez niczyjej pomocy
Ech ... czasem sie zastanawiam nad takimi wpisami...a razcej nad ich autorami. Wystarczyło jedno zwycięstwo i juz jaka rózana przyszłość się maluje... Ciekawi mnie skąd ta pewność... UCZCIE SIE POKORY LUDZIE! To nie boli! Wszyscy patrzac na Lige Typerków dawali spokoje zwycięstwo ŁKSowi i co? :lol: Nie ma pewnych zwyciestw...
A co do pomocy, to chyba bedzie wam jednak potrzebna, bo zeby się zakwalifikowac do play-off nie wystarczy wam wszystkiego wygrac do końca, musicie liczyc na porazki Brzegu, Torunia i Leszna. A sądząc po tym jak zagrał dziś Brzeg to wiecej niż 10 zetów na awans Wlókniarza do playoff niestety bym nie postawił.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 20 stycznia 2007, 23:02

Obyśmy weszli do play off, szanse ostatnio się zwiększyły. Lecz jeśli wejdziemy, to zagramy z Wisłą lub Lotosem. Przyjemnie byłoby wygrać z nimi :lol:

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 20 stycznia 2007, 23:05

Dlaczego z Wisła, albo z Lotosem ? Ja wierze w 6 miejsce
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 20 stycznia 2007, 23:05

above_the_rim pisze:CCC pokonane. Brawo Polfa, brawo Polkowice!
Dzieki dla przyjezdych kibicow, super widowisko było!

Nie wiem kto robił to zdjęcie do awataru, ale ...
Jasiu w końcu trafił na salony :lol: :lol: :!: :!:
Przyrzekam, że to nie moja robota, bo ja Jasia nie mogłem uchwycić w obiektywie, taki był dynamiczny :!: :!: :!: ...
jak zwykle zresztą :lol: :lol:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

FANATYK89
Żak

Postautor: FANATYK89 » 20 stycznia 2007, 23:13

Mikey pisze:
El Guaje pisze:Spokojnie, i tak do Play Off się zakwalifikujemy, bez niczyjej pomocy
Ech ... czasem sie zastanawiam nad takimi wpisami...a razcej nad ich autorami. Wystarczyło jedno zwycięstwo i juz jaka rózana przyszłość się maluje... Ciekawi mnie skąd ta pewność... UCZCIE SIE POKORY LUDZIE! To nie boli! Wszyscy patrzac na Lige Typerków dawali spokoje zwycięstwo ŁKSowi i co? :lol: Nie ma pewnych zwyciestw...
A co do pomocy, to chyba bedzie wam jednak potrzebna, bo zeby się zakwalifikowac do play-off nie wystarczy wam wszystkiego wygrac do końca, musicie liczyc na porazki Brzegu, Torunia i Leszna. A sądząc po tym jak zagrał dziś Brzeg to wiecej niż 10 zetów na awans Wlókniarza do playoff niestety bym nie postawił.

Tu nie chodzi o pewnosc siebie, poprstu wiemy, ze stac nasze ksozykarki na duzo, przecez ostatni mecze z Lotosem czy Wisla, byly naprawde dobre, w wykonaniu koszykarek, klub sie wzmacnia, no chyba teraz musi bycx corazlepiej i 8ka napewno jest w naszym zasiegu

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 20 stycznia 2007, 23:40

Na chwile obecną do powiedzenia ma tylko jedno:
I LOVE AFRIKA :!: :!: :!:
I LOVE SENEGAL :!: :!: :!:
A ponad wszystko :
I LOVE PAŁKA :!: :!: :!:
W jej wykonaniu dzisiaj poezja :D :D :D
Ludzie -ewal 41-czy ktos osiągnął taki wynik w tym sezonie :!: :?:
Nie przypominam sobie
To jest coś:!: :!: :!:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 20 stycznia 2007, 23:53

El Guaje pisze:Dlaczego z Wisła, albo z Lotosem ? Ja wierze w 6 miejsce

Bo jeżeli już awansujemy do play off, to najprawdopodobniej z ósmego lub siódmego miejsca.

Jaś
Amator

Postautor: Jaś » 21 stycznia 2007, 00:01

Gratulacje! Po cichu liczyłem na odwrotny wynik, ale będzie lepiej. Trzeba przyznać - Pabianicki parkiet chyba nigdy nie był zbyt szczęśliwy dla koszykarek z Polkowic.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 21 stycznia 2007, 00:17

FANATYK89 pisze:
Tu nie chodzi o pewnosc siebie, poprstu wiemy, ze stac nasze ksozykarki na duzo, przecez ostatni mecze z Lotosem czy Wisla, byly naprawde dobre, w wykonaniu koszykarek, klub sie wzmacnia, no chyba teraz musi bycx corazlepiej i 8ka napewno jest w naszym zasiegu
Nie rozumiemy się. Ton, ton wypowiedzi! Na to zwracam uwagę. Gdyby wasz kolega napisał.: Wierzę w Pabianice, jest podstawa by wierzyc że mozemy odnieść do konca sezonu komplet zwyciestw i przy odpowiednim układzie meczów liczyc na awans do play-off" sam mógłbym podpisac sie pod takim tekstem obydwiema rekami. Tymczasem jak brzmi wypowiedz waszego przyjaciela? "Spokojnie, i tak do Play Off się zakwalifikujemy, bez niczyjej pomocy"...
Czy widzicie różnicę? Spójrzcie na tabelę!!! Tracicie dwa zwycięstwa do drużyn z osemki. Co z tego ze gracie coraz lepiej? (oczywiście gratuluję) Musicie wygrać w Łodzi (nawet jesli po dzisiejszym meczu wydaje sie to wam pestką, ale jak wspomnialem-nam rola drużyny skazanej na porażkę odpowiada :D ), musicie w środe wygrac w Jeleniej Górze najlepiej różnicą conajmniej 6 pkt, wygrać jakby nie patrzec na wyjeździe z Toruniem. I liczyc przy tym wszystkim ze Brzeg, Leszno i Jelenia przegrają dwa spotkania więcej od was (wszystkie te warunki nalezy spełnic łącznie). Czy teraz tez pan El Guaje powtórzy "Spokojnie, i tak do Play Off się zakwalifikujemy, bez niczyjej pomocy"?
Nie odmawiam nikomu prawa do zwycięstwa, nie mówię ze scenariusz tak bardzo pożadany przez was się nie ziści, ze nie wygracie wszystkiego ze inni poprzegrywają, ale na boga odrobinę skromności, powagi. Odnosze wrażenie ze części z was czarna passa Wlókniarza niczego nie nauczyła. Że niektórzy po dzisiejszym meczu zapomnieli że liga to nie jeden mecz. Ja tez po cichu wierze ze bedziemy w czwórce, moze piątce, ale gdybym spinal się takimi wypowiedziami jak wspomniany kolega to po dzisiejszym meczu ŁKS zapadlbym sie pod ziemię. A tak jeszcze dziś z Donem Iguatą z Brzegu sacząc browarek przed meczem powiedzialem, owszem jesteśmy faworytem wierze w ŁKS bo sa ku temu podstawy ale nie dam sobie glowy uciąć ze nie przegramy...
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 stycznia 2007, 00:30

JEEESTTTT!!!!! :lol:

Heh..... po ostatnich meczach byłem dziś jakoś dziwnie spokojny o nasze zwycięstwo (troszkę mi tylko serce zadrżało, gdy zobaczyłem na hali pewną "koszykarke", która nie potrafi zostawić po sobie porządku w mieszkaniu :twisted: ) i nie pomyliłem się!!!! Włókniarki zagrały jak zwykle z wielką ambicją i wolą walki, ale co ważniejsze, dodały do tego wyrafinowanie w końcówce meczu!!! SUPER!!! Można rzec że od początku meczu to NASZE zawodniczki nadawały ton grze (nie wiem czy Polkowice w ogóle prowadziły w tym meczu :? ) Razić mogą chwile dekoncentracji które się niestety przytrafiały i wówczas Polkowice odrabiały dystans ale koniec był dla nas!!! Agnieszka Pałka - dosłownie FANTASTYCZNIE!!!!! Wymiatała dziś na maksa, zarówno w obronie jak i w ataku!!! Widać jak ważne są dla Pałeczki minuty wytchnienia na ławce i tutaj przechodzimy do Kovacić, która napewno nie olśniła swoją dyspozycją, ale w moim przekonaniu spełniła swoje zadanie właśnie poprzez możliwość dania odpoczynku Agnieszce!!! Aya Traore.... heh.... jak już pisał Belfer, ulubienica wszystkich pabianickich rasistów :lol: :!: Super transfer!!! Przypomnę że Senegalka grała trzy mecze przeciwko trzem najlepszym drużynom w tabeli i notowała: 15, 20, 21 punktów!!! Czy trzeba coś do tego dodawać???? Reszta dziewczyn zagrał również na dobrym pozimie i dołożyła swoje jakże ważne "trzy grosze" do zwycięstwa!!! SUPER!!!
w Polkowicach..... hmm.... mało widziałem, ale rzuciły mi się w oczy bodajże dwa (według mnie) celowe faule baby shaqa. No bardzo nieładnie, nie podobało mi się to. No i jeszcze ta Carvajal nieźle walczyła na tablicy. O reszcie nie powiem nic więcej.
Sędziowie?? Hmm.... byli, coś tam się mylili nawet, ale nie wiem co i jak bo miałem inne priorytety :wink: Zapadło mi w pamięci tylko jakieś "majstrowanie" z wynikiem natablicy, ale i tak nie wiem o oc chodziło dokładnie :wink:
WIELKIE DZIĘKI DLA NASZYCH KOSZYKAREK!!! JESTEM DUMNY Z ICH POSTAWY!!!!

Ktoś już wcześniej pisał, że do końca mogą być już same zwycięstwa!! MOGĄ!!!! Nie muszą ale MOGĄ!!! Nasza dyspozycja idzie wyraźnie w górę i ja osobiście nie będę zaskoczony gdy wygramy resztę meczy do końca sezonu zasadniczego!!! I nie jest to żadne napinanie z mojej strony, Biorąc pod uwagę iż większość dotychczasowych meczy przegrywaliśmy w końcówkach, biorąc pod uwagę wzmocnienia składu, biorąc pod uwagę naszą coraz lepsza dyspozycję jest to całkiem realne!!!
We Włókniarzu wciąż grajązawodniczki o sporych umiejętniościach i wydaje mi się że co niektórzy zbyt szybko o tym zapomnieli!!!!

Za dziś mówię tylko - BRAWO WŁÓKNIARZ!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”