Uniwersjada Bangkok 2007

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 18 sierpnia 2007, 14:25

Greebo pisze:
coach pisze:
MARAS pisze:
jelo pisze:Widze ze Iza Piekarska wyrasta na gwiazde naszej druzyny :)

moze sie jeszcze do pierwszej reprezentacji zalapie na eliminacje do ME :wink:

bylaby chyba lepsza niz Gulak czy Jakrkowska...

To że dobrze zagrała w dwóch meczach jeszcze nie świadczy o tym by ją do kadry brać, nie bądź taki szybki.

No i jak Maras? Dwa dobre mecze Piekarskiej??? Przecież obok Żurowskiej to był zdecydowanie NAJLEPSZY gracz naszego zespołu... Uważam, że faktycznie zasłużyła na powołanie do pierwszej reprezentacji :lol:

Tylko co z tego ze obok Żurowskiej była najlepszym naszym graczem na tym turnieju? Jaką on ma rangę? Jeśli już kogoś brać do kadry to Żurowską właśnie. I to nie teraz.

Justyna ma jeszcze czas aby stać się "siłą napędową" polskiej reprezentacji. Ale jej występy na Uniwersjadzie, a szczególnie mecz z Czeszkami napawają optymizmem przed nadchodzącym sezonem. Mam nadzieję, że ten sezon w jej wykonaniu będzie wyglądał jak ten sprzed dwóch lat, kiedy została uznana objawieniem.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Gruby_
Żak

Re: Uniwersjada???

Postautor: Gruby_ » 18 sierpnia 2007, 16:13

heniu pisze:hej,
a mnie zastanawia dlaczego na uniwersjadę pojechały dziewczyny, które nie są studentkami??? no nie mówiąc już, że kompletnie nic nie grały... Bibrzycka, Jujka... bo jakby nie było to podczas rozgrywek uniwersjady w Polsce to nie grały tylko do matury się uczyły... hmm kto więc tę kadrę powoływał?
eee heniu ... Bibrzycka jest juz studentka i wara od niej !!

maciuś

Postautor: maciuś » 18 sierpnia 2007, 16:18

GRUBYmateusz pisze:
a mnie zastanawia dlaczego na uniwersjadę pojechały dziewczyny, które nie są studentkami??? no nie mówiąc już, że kompletnie nic nie grały... Bibrzycka, Jujka... bo jakby nie było to podczas rozgrywek uniwersjady w Polsce to nie grały tylko do matury się uczyły... hmm kto więc tę kadrę powoływał?
u a gdzie studiuje?

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 18 sierpnia 2007, 21:47

maciuś pisze:
GRUBYmateusz pisze:
u a gdzie studiuje?

U Krawczyka :lol: :wink:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 sierpnia 2007, 08:29

maciuś pisze:
GRUBYmateusz pisze:
u a gdzie studiuje?

Europejska Szkoła Hotelarstwa, Turystyki i Przedsiębiorczości - Szkoła Wyższa w Sopocie
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 19 sierpnia 2007, 13:42

tadeo86 pisze:Justyna ma jeszcze czas aby stać się "siłą napędową" polskiej reprezentacji. Ale jej występy na Uniwersjadzie, a szczególnie mecz z Czeszkami napawają optymizmem przed nadchodzącym sezonem.

Wynik punktowy rzeczywiscie wzbudza szacunek, ale skutecznosc to juz tak srednio dobrze wyglada... w rzutach za 2 punkty miala tylko 33% (6/18) :? moze byc lepiej.

Nic nie ujmuje Zurowskiej, jest na prawde swietna koszykarka ze znakomitymi perspektywami, bo przeciez mloda jeszcze jest a juz wiele znaczy. :D

heniu

Uniwersjada

Postautor: heniu » 20 sierpnia 2007, 11:04

ej, ale to, że Bibrzycka się dostała na studia teraz to nie znaczy że jest studentką. Studentem się jest po immatrykulacji, no i przecież ona nawet nie ma legitymacji i indeksu, bo to dostaje się w październiku, więc jak można mówić, że ktoś taki jest studentem i zabierać tą osobę na uniwersjadę!!!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Re: Uniwersjada

Postautor: Mikey » 20 sierpnia 2007, 12:32

heniu pisze:ej, ale to, że Bibrzycka się dostała na studia teraz to nie znaczy że jest studentką. Studentem się jest po immatrykulacji, no i przecież ona nawet nie ma legitymacji i indeksu, bo to dostaje się w październiku, więc jak można mówić, że ktoś taki jest studentem i zabierać tą osobę na uniwersjadę!!!

Studentem zostaje sie po wpisaniu na listę studentów danego roku czyli po złożeniu ostatecznym papierów a takie rzeczy na większości uczelni maja miejsce na początku sierpnia. Immatrykulacje, legitymacje czy indeksy to zwykłe formalności, więc niepotrzebnie sie stresujesz...
Obrazek
Obrazek

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 20 sierpnia 2007, 12:34

Z tego co ja pamiętam to na początku sierpnia dostałem decyzję komisji rekrutacyjnej o przyjęciu mnie na uczelnię i był to dokument którym mogłem się posługiwać tam gdzie to było potrzebne, przy składaniu różnych wniosków gdzie było wymagane potwierdzenie że jestem studentem itd., a immatrykulacja to formalność :)

edit: Mikey mnie uprzedził ;)

Gruby_
Żak

Postautor: Gruby_ » 20 sierpnia 2007, 13:02

heniu pisze:ej, ale to, że Bibrzycka się dostała na studia teraz to nie znaczy że jest studentką. Studentem się jest po immatrykulacji, no i przecież ona nawet nie ma legitymacji i indeksu, bo to dostaje się w październiku, więc jak można mówić, że ktoś taki jest studentem i zabierać tą osobę na uniwersjadę!!!
heniu scisnij posladki i jak Mikey mowi niepotrzebnie sie stresujesz ... odpusc ;)

heniu

Uniwersjada

Postautor: heniu » 20 sierpnia 2007, 13:31

Nie do końca to jest prawdą.
Bo decyzje wydaje się w lipcu np. a studentem będzie się od 1 października
dopiero.
Przerabialiśmy to już, bo mieliśmy problem z osobami, które się dostały i
nie rozpoczęły studiów i wyszło na to, że takie osoby studentami nigdy nie
były. Więc nie jest to takie proste, w każdym razie osoba, która nie
rozpoczęła studiów, nie odebrała indeksu i nie zapisała się na zajęcia na
pierwszym semestrze (jeśli są zapisy) formalnie studentem nie jest.
Nie zmienia to faktu że w/w Bibrzycka i inne nie brały udziału w rozgrywkach Uniwersjady w kraju, bo były uczennicami a nie studentkami. Czy to jest OK?

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 20 sierpnia 2007, 13:38

Złóż zawiadomienie do prokuratury.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 sierpnia 2007, 14:12

heniu pisze:Nie do końca to jest prawdą.
Bo decyzje wydaje się w lipcu np. a studentem będzie się od 1 października
dopiero.
Przerabialiśmy to już, bo mieliśmy problem z osobami, które się dostały i
nie rozpoczęły studiów i wyszło na to, że takie osoby studentami nigdy nie
były. Więc nie jest to takie proste, w każdym razie osoba, która nie
rozpoczęła studiów, nie odebrała indeksu i nie zapisała się na zajęcia na
pierwszym semestrze (jeśli są zapisy) formalnie studentem nie jest.
Nie zmienia to faktu że w/w Bibrzycka i inne nie brały udziału w rozgrywkach Uniwersjady w kraju, bo były uczennicami a nie studentkami. Czy to jest OK?

Otóż Heniu, nie wiem jaki Wy my mieliście problem-nie wiem o jakiej uczelni mowisz, natomiast jako że jestem co roku przy rekrutacji studentów wiem jakie czynności wykonuję. W lipcu wydział najczęściej przez internet (przynajmniej na większych uczelniach) przyjmuje zgloszenia kandydatów na studia, po zamknięciu list kandydaci przynoszą dokumenty, potem pracownicy wydziału (bądź sekretarki) dokonują weryfikacji danych przeslanych przez internet i wyłania się listę osób przyjetych, w sierpniu przekazuje sie do podpisu dziekanowi wydzialu decyzje o przyjęciu na studia, on je podpisuje, zostają wyslane do osób zainteresowanych. Studentem zostają kandydaci z chwilą podpisania przez dziekana decycji o przyjęciu delikwenta na wydział, co ma miejsce jak wspomniałem na początku sierpnia.
Obrazek

Obrazek

Gruby_
Żak

Postautor: Gruby_ » 20 sierpnia 2007, 14:52

qBK pisze:Złóż zawiadomienie do prokuratury.
Heniu pewnie juz to zrobil:|:|:| Heniu daj se spokoj

heniu

Uniwersjada

Postautor: heniu » 20 sierpnia 2007, 20:27

nie, do prokuratury to nie. otóż weryfikacji co do tego kiedy jest się studentem dokonywały osoby zajmujące się na co dzień prawem a ministerstwo nie potrafi udzielić odpowiedzi. mniejsza już o to czy student czy nie, ona się dopiero na te studia dostała i podkreślam najważniejsze (!!!) nie brała udziału w rozgrywkach uniewersjady w Polsce!!! dziewczyny które grały na niej nie miały też przyjemności wyjazdu poza granice, a zabrało się Bibrzycką, Jujkę i Zalesiak za to że tylko się dostały na studia i za nazwiska, no i jeszcze podkreślę że te dwie pierwsze nie zagrały tam kompletnie nic!!! żenada.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”