XIV kolejka FGE:Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 grudnia 2008, 14:18

czekolada pisze:Szkoda, że odniosłeś się przemoe tylko do tego jednego mojego postu...
Prawda jest tak ,że mieliśmy wygrać różnicą większą niż 7 pkt i tak się stało. Głownie dzięki tym 3 i to trzeba docenić.
Poza tym , Lotos nie gra tak cały czas. Jeden mecz tak zagraliśmy i przynisło to skutek.
I jeszcze jedno, mówisz, że taktyka był Twoim zdnaiem mocno ryzykowna i dlatego Ci sie nie podoba. A w zeszłym sezonie zarzucaliśmy Skrzeczowi, że to trener bez jaj i nie umie zaryzykować. To może się zdecydujmy co jest lepsze?

Jasne, że doceniam. Za jakieś dwa tygodnie nikt nie będzie pamiętał jak wygraliśmy, tylko że wygraliśmy tyle ile mieliśmy wygrać. Z dwojga złego wybieram to trzecie - trenera, który ma jaja i ryzykować nie musi bo wie co ma grać :)

czekolada pisze:A euroligowy zespół to też taki, w którym w czwartek mamy center show i Ivana szaleje, a w sootę gra obwód.

Prawda. Jednak jak szaleje jedna Katia (4/5) a Paulina (2/8) Alana (0/3) Mo (1/4) i Natalia (1/6) to potrzeba było Podrug i Matović, żeby tę skuteczność podreperować. Na szczęście Emilji wpadło, chociaż rzucała te trójki z rezygnacją w oczach... ("no nie mam komu oddać to rzucę")

czekolada pisze:I jeszcze jedno: jak wytłumaczysz trzymanie takiej piątki na koniec meczu? Też przypadek czy taktyka?

A do tego, że była to jednak taktyka (skoro tak powiedział na konfie) to już się przyznałem, coś jeszcze?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 01 grudnia 2008, 14:41

wszystko, dziekuję

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 01 grudnia 2008, 14:44

Z dwojga złego wybieram to trzecie - trenera, który ma jaja i ryzykować nie musi bo wie co ma grać

Winnicki doskonale wiedział co ma grać

Na szczęście Emilji wpadło, chociaż rzucała te trójki z rezygnacją w oczach... ("no nie mam komu oddać to rzucę")

Gdzie ty widziałeś tą rezygnację w oczach? Bo ja widziałem pewność siebie i łatwą pozycję, którą trzeba było wykorzystać. Dwie trójki trafiła stojąc centralnie na wprost kosza i była zupełnie bez opieki. Komu miała jeszcze podawać? I po co?

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 grudnia 2008, 15:30

fmaster pisze:
Na szczęście Emilji wpadło, chociaż rzucała te trójki z rezygnacją w oczach... ("no nie mam komu oddać to rzucę")

Gdzie ty widziałeś tą rezygnację w oczach? Bo ja widziałem pewność siebie i łatwą pozycję, którą trzeba było wykorzystać. Dwie trójki trafiła stojąc centralnie na wprost kosza i była zupełnie bez opieki. Komu miała jeszcze podawać? I po co?

Widział, bo patrzył :)
Obejrzę jeszcze sobie ten mecz na LotosTV jak będę mieć czas i przyjrzę się czy te pozycje były tak idealnie czyste. Komu miała podawać? Komuś rzucającemu za trzy? (Emilja do soboty miała 2/9 za 3 w Lotosie) A że nikomu oprócz Katii nie szło to inna sprawa..
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 01 grudnia 2008, 16:39

czekolada pisze:wszystko, dziekuję

a ta ,,Czekolada'' to chyba jakaś koszykarka z Gdyni :roll: Przynajmniej takie mam odczucia...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 01 grudnia 2008, 17:49

Michu23 pisze:
czekolada pisze:wszystko, dziekuję

a ta ,,Czekolada'' to chyba jakaś koszykarka z Gdyni :roll: Przynajmniej takie mam odczucia...

:D
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 01 grudnia 2008, 18:33

to może obstawiamy kto ???

a może sam Ślimak się tu broni :lol: :lol: :lol:

swatch
Amator

Postautor: swatch » 01 grudnia 2008, 21:01

Michu23 pisze:to może obstawiamy kto ???

Hehe...strzal prawie celny:P
^^

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 02 grudnia 2008, 11:30

swatch pisze:
Michu23 pisze:to może obstawiamy kto ???

Hehe...strzal prawie celny:P

prawie robi wielką różnicę... :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”