Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Re: Finał FGE: Wisła Kraków-Orzeł Polkowice

Postautor: Ałgaja » 11 kwietnia 2011, 12:55

Wambe fajna ...jedna z niewielu rozgrywających, która ma rękę tak pewnie ułożoną jak Jelavić :lol:

A ogólnie świetnie się dyskutuje, jak ktoś pisze, że Jela mogłaby więcej, a z trenerem różnie bywa. To rzeczywiście są konkretne argumenty, nie do przegadania.

Idąc tym tropem rozumowania to, Paula wczoraj zagrała coś tam, ale mogłaby więcej (np. trafić rzut wolny), a z trenerem różnie bywa i dlatego np. wystawił Gajdosz w s5 w sobotę.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 11 kwietnia 2011, 12:57

rzymi pisze:
Shavo pisze:w takim razie moze napiszesz jakie ty znasz PG, które pasowalyby do Wisly?

jako że Ann postanowiła zakończyć dyskusję to odpowiem Ci za nią bo wiem kto chodzi jej po głowie.

Aleksandra Semmler :)

aha :lol:
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 11 kwietnia 2011, 13:07

Zawsze można z powrotem ściągnąć Kułagę, wyrobiła się przecież dziewczyna :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 11 kwietnia 2011, 13:50

Na pozycji centra lepsza opcją dla was od Jeleny wydaje mi się Ivana.Co prawda bylibyście już bardziej gdyńscy niż sama Gdynia ale bardziej cenię byłą lotosiare.
Takie moje skromne zdanie :shock: :shock: :shock: :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 kwietnia 2011, 14:54

hellraiser pisze:Na pozycji centra lepsza opcją dla was od Jeleny wydaje mi się Ivana.Co prawda bylibyście już bardziej gdyńscy niż sama Gdynia ale bardziej cenię byłą lotosiare.
Takie moje skromne zdanie :shock: :shock: :shock: :shock:

Jak dla mnie to ta sama półka (wśród klasycznych centrów w europie, a nie takich 4/5 jak np Ewka) miejsca nr 2-3 za Gruda. Ivana jak dla mnie trochę lepsza technicznie Jelena silniejsza i lepiej zbierająca. Jelena ma jedna zaletę: ma kontrakt u nas z opcje przedłużenia (ciekawe czy strony będą zainteresowane) a nie w Stambule ;)

PS: Ann, jeśli możesz to przenieś to kilka (kilkanaście) ostatnich postów do tematu zbiorczego o Wiśle, bo dyskusja odeszła juz dość mocno od rozgrywki finałowej.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

zibiz
Żak

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: zibiz » 11 kwietnia 2011, 15:32

W mojej opinii choć wielkim znawcą nie jestem w Wiśle powinny zostać Paula, Erin, Nicole, Lecia, Ewka, Jelena, Kasia. Nie rezygnowałbym z Gunty. W związku z tym są właściwie 2 wolne miejsca dla 1 i 3/4. Stabilizacja składu pozwoliłaby na doskonalenie gry. Zawodniczki nie powinny sie jeszcze wypalić swoją obecnością.
Co do Pauli to to co robi w ostatnich meczach świadczy o tym, że jak się jej da więcej minut do gry, obdarzy zaufaniem to potrafi się odwdzięczyć. W tej formie to najlepsza Polka na jedynce. Niestety jak pokazały ostatnie ME na Europę to za mało. Chociaż może jeszcze Paula się rozwinie.
Jelena to dla mnie najlepszy europejski center. Jest bardzo sprawna, szybka i ma opanowaną grę 1 na 1. Do tego bardzo skuteczna w rzutach za 3. Oczywiście może grać lepiej tak jak każda inna zawodniczka.
Jeśli uda sie zatrzymać podstawowy skład to trener jeszcze przez rok powinien zostać.
Na razie trzeba jednak myśleć o kolejnym meczy w Polkowicach. Wygląda na to, że trochę za wcześnie rozpoczęliśmy podsumowanie obecnego sezonu.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 kwietnia 2011, 15:48

Na razie trzeba jednak myśleć o kolejnym meczy w Polkowicach. Wygląda na to, że trochę za wcześnie rozpoczęliśmy podsumowanie obecnego sezonu.

absolutnie się z Tobą zgadzam:) to że dokonałam podsumowania tych dwóch spotkań i przy okazji napisałam kogo widziałabym w Wiśle w następnym sezonie nie znaczy, że już świętuję MP.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 kwietnia 2011, 16:30

Jakież znowu podsumowanie! Ledwie parę zdań o wizji składu :)

A tak poważniej to ja wychodzę z założenia że kwestia przydatności poszczególnych zawodniczek jest już znana, i nawet ewentualny zwrot w rozgrywce finałowej tego nie zmieni (inaczej trochę ma się sytuacja z trenerem, tu jednak po zeszłorocznej wtopie potrzebny jest sukces) bo mamy zagwarantowaną Euroliga a wiec można już określić cele o które się będziemy bili.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 11 kwietnia 2011, 16:48

Mnie się też bardzo fajnie czyta o planach na nowy sezon i ewentualnych transferach. Oceny zawodniczek też się nie powinny radykalnie zmienić. Moja uwaga dotyczyła tylko skoncentrowanie się na tym co teraz najważniejsze abyśmy nie zapomnieli, że sezon jeszcze nie zakończony.
Wracając do wcześniejszych rozważań. Dobrze pamiętam, że już w zeszłym roku mówiło się o tym, że trudno będzie zatrzymać Ewkę w Wiśle. Teraz jak będzie grać w WNBA to może być jeszcze trudniejsze.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 kwietnia 2011, 16:58

zibiz pisze:Mnie się też bardzo fajnie czyta o planach na nowy sezon i ewentualnych transferach. Oceny zawodniczek też się nie powinny radykalnie zmienić. Moja uwaga dotyczyła tylko skoncentrowanie się na tym co teraz najważniejsze abyśmy nie zapomnieli, że sezon jeszcze nie zakończony.
Wracając do wcześniejszych rozważań. Dobrze pamiętam, że już w zeszłym roku mówiło się o tym, że trudno będzie zatrzymać Ewkę w Wiśle. Teraz jak będzie grać w WNBA to może być jeszcze trudniejsze.

A gdzie jej będzie tak dobrze jak tu? ;) Myślę że ona akurat się nigdzie nie wybiera.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 kwietnia 2011, 17:01

nie wiem na ile to wiarygodne, ale poniżej fragment( news o Ewce w NYL) ze strony wislakrakow.com
WNBA jest ligą letnią, której rozgrywki prowadzone są pomiędzy sezonem w Europie. Po zakończeniu rozgrywek Kobryn wraca do Wisły Can-Pack.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 11 kwietnia 2011, 17:09

To chyba raczej założenie redakcji, że Ewka może grać tylko w Wiśle. Nikt przecież o nowych kontraktach nie pisał.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 kwietnia 2011, 17:10

zibiz pisze:To chyba raczej założenie redakcji, że Ewka może grać tylko w Wiśle. Nikt przecież o nowych kontraktach nie pisał.

bo o takich rzeczach się pisze po zakończeniu rozgrywek;)także cierpliwości, ale o nasze Polki jestem raczej spokojna:)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 11 kwietnia 2011, 17:43

zobaczymy jak zagra w WNBA, a potem bedzie walczyć o kontrakt 8)
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 kwietnia 2011, 17:45

Shavo pisze:zobaczymy jak zagra w WNBA, a potem bedzie walczyć o kontrakt 8)

ona to akurat nie musi o nic walczyć...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”