Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: Co słychać w Wiśle?

Postautor: Greebo » 07 maja 2011, 10:59

oo.. zaskoczenie.. miło ;)

kiedyś mnie niemile zaskoczyła gdy jako jeszcze bardzo młoda dziewczyna poszła grac do Albanii, a tegoroczne osiągnięcia w Rosji były momentami szokujące..

fajnie ze wreszcie ktoś młody, świeży, nie ograny przy R22 <brawo>

Teraz czekam na kontrakt Ewki..

PS. Inna kwestia ze raczej w takim razie rozgrywać będzie Erin, ewentualnie tak pol na pol, bo Dabovic to jednak bardziej snajper.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2011, 11:02 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 07 maja 2011, 10:59

Wow :D
Jestem pod wrażeniem.Zaskoczyliście mnie panowie bardzo pozytywnie.
Zasłużone gratki dla GM-a.Brawo Panie Piotrze. :P

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 maja 2011, 11:01

yes, yes, yes 8)

wieeeeeeelkie brawa dla ludzi odpowiedzialnych za ten transfer :)

a tutaj staty Any z Eurocapu
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... 50202.html

Milicy się w PLKK nie powiodło, mam nadzieję, że inaczej będzie z jej młodszą siostrą:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 07 maja 2011, 11:03

Fajne statystyki ma ta dziewczyna. Niestety to nie jest typowa rozgrywająca. Nie będę jednak wybrzydzał. Nowa młoda zawodniczka. Świeża krew się przyda.

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 07 maja 2011, 11:08

Trochę strat dużo, ale nie ma co narzekać.
Typowa rozgrywająca? A takie jeszcze istnieją na wysokim poziomie?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 maja 2011, 11:14

fearless pisze:Trochę strat dużo, ale nie ma co narzekać.
Typowa rozgrywająca? A takie jeszcze istnieją na wysokim poziomie?

Zdarzają sie.. pierwsza trojka F4 w tym roku takowe posiadała
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

marti
Nowy na forum

Postautor: marti » 07 maja 2011, 11:18

Katarzyna Krężel i Paulina Pawlak nadal z "Białą Gwiazdą"

7 maja - Reprezentantki Polski Katarzyna Krężel i Paulina Pawlak zostają z Wisłą Can-Pack Kraków na kolejny sezon.

Katarzyna Krężel w zakończonych rozgrywkach Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet notowała średnio: 5.9 punktu, 2.1 zbiórki, asystę i 0.7 przechwytu. Statystyki zawodniczki z Euroligi to: 3.2 punktu, 1.6 zbiórki i 0.5 asysty na mecz.

Paulina Pawlak ma w swoim dorobku średnią: 5.8 punktu, 2.5 zbiórki, 2.7 asysty oraz 1.2 przechwytu. Na parkietach Euroligi koszykarka zdobywała 5.3 punktu, mając także 2.4 zbiórki, 1.7 asysty i 0.5 przechwytu w spotkaniu.

(Damian Juszczyk)

źródło: wislacanpack.pl

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 07 maja 2011, 12:21

No to miło :) .

Po wg mnie kiepskim transferze de Mondt, ten kolejny rokuje już zdecydowanie lepiej. Jak ktoś powyżej słusznie zauważył, jest to raczej shooterka niż rozgrywajka, tym nie mniej nie ma co wybrzydzać. Ważne, że jest to zawodniczka, która lubi zdobywać punkty, a tego , zwłaszcza przed przyjściem Pałel i Leuczanki w Wiśle brakowało.

Ciekawa jest sprawa jak Jose poukłada klocki z rozegraniem - faktycznie obstawianie łabędziowej Ajrin Filips na rozegraniu może się odbić czkawką z tego tytułu, że..... zawodniczka ta po prostu w jakimś tam stopniu się na tej pozycji marnuje i nie pokazuje pełni możliwości.

Ogólnie rzecz biorąc transfer bardzo dobry, czekamy na jeszcze :P .

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 maja 2011, 12:44

No transfer super. A ona ma ledwie 22 lata . Zajebisty sezon miała. I w lidze i w Fiba Cup .
Też jestem zdania że to bardziej snajper - ale przynajmniej gwarancja że jak wejdzie pod kosz to przynajmniej coś z akcji będzie a nie tak ja z Jelavić i jej szarpana gra.

No więc Wisełka nadal w natarciu 8) Myśle że z Phillips i Powell też powinno się udać sfinalizowanie kontraktów - choć wydaje mi się że przynajmniej za Powell - wdaje mi się że działacze wasi -szukają ...kogoś jeszcze bardziej lepszego 8)
Wszak Powell jak trafia to jest przydatna - ale jak nie trafia to już jest lekki problem. No i wydaje mi się że do grudnia może być lekki problem z Polkami - o ile z Lecią wszystko dobrze pójdzie. Dlatego w lidze przynajmniej do grudnia - Wisła raczej nie pokaże pełni możliwości.
Ważne jednak by już od października - przynajmniej zagraniczny zaciąg - byl w pelnym natarciu w Ojro...

Podsumowując transfer Dabović - super :P To dziewczyna z charakterem

PS. Phillips na rozegraniu na pewno sporo straci... Ogólnie nie lubię Ajrin jako rozgrywajki - ona nie pasuje na ,,jedynkę '' 8) Dla mnie ERIN to typowa ,,dwójka '' jest.... To tak jakby z Krawieć robić rozgrywająca... A Krawiec przecież rozgrywajką nie była i nie bedzie...

Ale za to Phillips z Dabović mogą się nieźle uzupełniać. A Wisełka w ofensywie będzie biła rekordy w lidze..

kanpak
Nowy na forum

Postautor: kanpak » 07 maja 2011, 14:52

Co do Dabović, to może nie jest typową jedynką, ale nie należy zapominać, że to druga - po Becky Hammon - podająca ligi rosyjskiej (5,1 asysty na mecz). Erin też potrafi rozgrywać, grywała jako PG, mamy zatem dwie uniwersalne zawodniczki, do tego Pawlak i DeMondt, trener będzie miał pole do popisu.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 maja 2011, 15:50

No fajnie, ciekawy transfer - zwłaszcza, że Ana jest jeszcze młodą koszykarką. Na pewno jest też lepsza w ofensywie od swojej siostry, która zwykle ograniczała się do uprzykrzania życia rywalkom, a punktowo niewiele wnosiła. Teraz faktycznie może być możliwość większego manewru na PG. Jeśli (a to jest bardzo prawdopodobne) będzie dalej przepis o dwóch Polkach na boisku, przydałoby się jeszcze ściągnąć jakąś panią z polskim paszportem. Żeby nie było problemów w PLKK, powinno być w składzie pięć Polek prezentujących odpowiedni poziom. Bez Leci zostają trzy (zakładam oczywiście, że Ewka podpisze), a jak ona wróci, to nie wiadomo, w jakiej dyspozycji.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 maja 2011, 16:01

Koszykarz (Toruń) pisze:Wszak Powell jak trafia to jest przydatna - ale jak nie trafia to już jest lekki problem.
.

Akurat Powell grając u nas trafiła jak na nią dość przeciętnie, a przydatna była i owszem cały czas.. :roll:

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 maja 2011, 17:04

Mnie w transferze Dabović cieszy przede wszystkim to, że w końcu ściągamy jakąś młodą (naprawdę młodą) i zdolną (naprawdę zdolną) zawodniczkę z Europy, która już w CV ma fajne cyferki i jeszcze sporo lat kariery przed sobą.
Na pewno transfer dużo fajniejszy niż podpisanie przed rokiem "najlepszej asystującej euroligii".
Fajnie też, że Paula i Kasia podpisały. Co prawda ta druga została w Wiśle przez forumowicza Shavo, który obiecał kilkanaście dni temu przedstawić dla niej jakąś sensowną polską alternatywę, ale tego nie zrobił... a że Dunin nie mógł w nieskończoność czekać to efekt mamy taki a nie inny :P
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Adasss
Amator

Postautor: Adasss » 07 maja 2011, 18:53

zenga2 pisze: ...
Ana Dabović urodziła się 18 sierpnia 1989 roku. Ma 180 centymetrów wzrostu i gra na pozycji rozgrywającej.

Ciekawe jak to jest z tym wzrostem, w necie spotkałem też informacje, że ma 183/184 cm. Już 180 to jak na rozgrywającą sporo.

A z innej beczki: miał być ktoś dla zrównoważenia pewnych "walorów" De Mondt (a raczej ich braków), no to jest 8)

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 07 maja 2011, 20:26

http://www.youtube.com/watch?v=vaSSO5eDm2M

Jest wysoka.
Możecie sobie ją pooglądać przeciwko Jelavic sprzed roku w meczu reprezentacyjnym.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”