Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: Saletra » 01 sierpnia 2009, 14:39

KOSZYKOWKA KOBIET, sprintem

Powrót Krupy?

W PLKK szykuje się sensacyjny powrót. Po ponad roku rozbratu z koszykówką, bliska powrotu na polskie parkiety jest Beata Krupska-Tyszkiewicz zwana "Krupą". Krupska Tyszkiewicz to była etatowa reprezentantka Polski, uczestniczka m.in. ME w 2003 r. i 2005. Była jedną z ulubionych rozgrywających byłego selekcjonera reprezentacji Polski Tomasza Herkta, przyczyniając się walnie do zdobycia klubowego srebrnego medalu MP w 2003 roku z drużyną Stary Browar/AZS. Ostatnimi czasy, przed rozbratem z koszykówką byłą podstawową rozgrywającą AZS-u Poznań.
Sama zainteresowana ostrożnie wypowiada się co do gry w obecnym sezonie : " Faktycznie, otrzymałam interesującą ofertę od zespołu reprezentującego nasz kraj w europejskich pucharach, nad którą się poważnie zastanawiam. Fajnie byłoby znów pograć w basket; przypominam, że nigdy definitywnie butów na przysłowiowym kołku nie zawiesiłam. Póki jednakże, nie podpisze kontraktu, nie chcę ujawniać szczegółów. Mogę powiedzieć tylko tyle, że w owym zespole panuje obecnie bardzo dobra atmosfera wokół basketu. Jestem podekscytowana i zobaczymy w jakim kierunku sprawy się potoczą., kończy sympatyczna zawodniczka.

Tajemnic a poliszynela jest fakt iż zawodniczka zaczęła poszukiwać mieszkania pod wynajem w mieście..... przyszłego uczestnika Euroligi oraz srebrnego medalisty MP, drużynie AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski.

Zródlo : PAP

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 sierpnia 2009, 14:51

Barti pisze: Ja się pytam, gdzie jest ta kasa????? Gdzie umoczyli kasę, jak my takim składem na Euro się wybieramy?????

teraz juz wiem na co tak odkładali :lol: :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 01 sierpnia 2009, 15:39

no tak, Krupa nie będzie mieszkała w "klubowych" mieszkaniach :P

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 01 sierpnia 2009, 15:45

ja pi...le :evil: co się z tym klubem dzieje... w dupach sie poprzewracało. A może Krupa to ma być ta mega gwiazda, na Euroligę. Młoda, perspektywiczna grajka. Idealnie będzie pasować do składu... :lol: żałosne się to robi...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 01 sierpnia 2009, 16:22

Mam nadzieję że to nieprawda...i nie chodzi mi tu nawet o samą jej osobę (choć tez 8) ) ale przede wszystkim o to że to by była trzecia rozgrywająca - na cholere!!, podczas gdy na dwojce jest tylko niewiadoma Dureika :?

friel
Kadet

Postautor: friel » 01 sierpnia 2009, 16:30

Bart może dla tego że na 2 nie mamy nikogo z tych co były przymierzane a ta od Bidy jako polka mogła by na 2 zagrać ale to śmieszny był by transfer ...szkoda kasy
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Dawcio
Nowy na forum

Postautor: Dawcio » 01 sierpnia 2009, 17:07

Popieram barta i Friela. Owszem budżet nie jest tak wysoki,żeby kupować najlepsze i najdroższe koszykarki,ale chyba zakup pani Beaty to nie jest już konieczność :? . Oby było inaczej... :lol:
Basket

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 01 sierpnia 2009, 17:14

Ja tam uwazam ze to dobry transfer. Jesli Gorzów chce cokolwiek zawojowac w Eurolidze, to powinien miec lepsza rozgrywajaca od Czubak, aby zmienic Samanthe na kilkanascie minut w meczu Euroligowym. Poza tym dobre Polki sa na wage zlota biorac pod uwage przepis o 2 Polkach na parkiecie.

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 01 sierpnia 2009, 17:15

bigbird pisze:Ja tam uwazam ze to dobry transfer. Jesli Gorzów chce cokolwiek zawojowac w Eurolidze, to powinien miec lepsza rozgrywajaca od Czubak, aby zmienic Samanthe na kilkanascie minut w meczu Euroligowym. Poza tym dobre Polki sa na wage zlota biorac pod uwage przepis o 2 Polkach na parkiecie.

chyba sobie jaja robisz? :lol:

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 01 sierpnia 2009, 17:41

Co Cie tak bawi w mojej wypowiedzi? :x

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 01 sierpnia 2009, 17:43

bigbird pisze:Ja tam uwazam ze to dobry transfer. Jesli Gorzów chce cokolwiek zawojowac w Eurolidze, to powinien miec lepsza rozgrywajaca od Czubak, aby zmienic Samanthe na kilkanascie minut w meczu Euroligowym. Poza tym dobre Polki sa na wage zlota biorac pod uwage przepis o 2 Polkach na parkiecie.

Gdybysmy ją tak wzieli ze 3-4 lata temu to rozumiem. Ale teraz to ona ma 40 lat, a ostatni sezon nigdzie nie grała, więc nie wiem czy wytrzymałaby nawet te kilkanascie minut z najlepszymi w Europie..

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 01 sierpnia 2009, 17:45

bigbird pisze:Co Cie tak bawi w mojej wypowiedzi? :x

Krupa? Dobra Polka? Chyba kilka (naście) lat temu :lol: O ile transfer Edzi Koryzny w poprzednim sezonie dało się racjonalnie wytłumaczyć. O tyle 3 rozgrywajki to my raczej nie potrzebujemy.

friel
Kadet

Postautor: friel » 01 sierpnia 2009, 17:59

Więc tak :
Krupa o ile Chmielnicki doprowadzi ją do używalności może po boisku biegać na 1 z Kasia na zmianę lub na 2 , gdy będzie na 1 Sam zagra na 2 na 3 będzie Spencer na 4 Żurek na 5 Jela o ile bedzie Spencer leżeć "3" to zaczną się robić miejsca na wejścia pod kosz co jak wiemy Sam umie robić a bez obciążenia rozegraniem może być to ciekawe rozwiązanie .
Można gdybać zobaczymy co będzie
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Dawcio
Nowy na forum

Postautor: Dawcio » 01 sierpnia 2009, 18:06

Klub wie co robi, jeżeli dojdzie do tego transferu to oby nikt w klubie tej decyzji nie żałował.
Basket

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 sierpnia 2009, 18:36

A może tym klubem pucharowym jest CCC :P Koziorowi rozgrywająca by sie przydala :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”