Informacje, plotki, transfery czyli sezon 2020/21

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Informacje, plotki, transfery czyli sezon 2020/21

Postautor: matrix » 16 lipca 2020, 17:37

basket77 pisze:
matrix pisze:
tadziu pisze:W Toruniu jakaś ekstra kaska się pojawiła czy znowu wirtualne pieniądze?

Początek niezły (Lewis, Fitzgerald, Ziętara), zobaczymy jak dalej.....

Czy ja się pytam skąd np. w Gorzowie kasa? Transfery to wiem, bo Darek i Borys to koledzy ze studiów ponoć

Dwa lata temu też w Toruniu była kasa, a w play-off było nie ma sianka nie ma granka i wszyscy pamiętają jak się skończyło. Sportowo był zespół, ale za free nie chciały awansować do półfinału haha

Dwa lata temu klub zaczynał z budżetem -800 tys. i dwoma zawodniczkami z finansowym balastem. Poprzedni czegoś nauczył. Miejmy chociaż taką nadzieję, a Ziętarę ktoś i tak musiał przygarnąć 8) gdyby trafiła do Poznania też pisalibyście skąd kasa?
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 16 lipca 2020, 18:22

matrix pisze:
basket77 pisze:
matrix pisze:Czy ja się pytam skąd np. w Gorzowie kasa? Transfery to wiem, bo Darek i Borys to koledzy ze studiów ponoć

Dwa lata temu też w Toruniu była kasa, a w play-off było nie ma sianka nie ma granka i wszyscy pamiętają jak się skończyło. Sportowo był zespół, ale za free nie chciały awansować do półfinału haha

Dwa lata temu klub zaczynał z budżetem -800 tys. i dwoma zawodniczkami z finansowym balastem. Poprzedni czegoś nauczył. Miejmy chociaż taką nadzieję, a Ziętarę ktoś i tak musiał przygarnąć 8) gdyby trafiła do Poznania też pisalibyście skąd kasa?

Nie, bo jednak, w przeciwieństwie do Torunia, u nich mało się słyszało (o ile w ogóle) na temat braku wypłacania wynagrodzeń swoim zawodniczkom, bądź problemach z ich sponsorem tytularnym.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 lipca 2020, 18:34

A.R.C.H.I. ball pisze:
Nie, bo jednak, w przeciwieństwie do Torunia, u nich mało się słyszało (o ile w ogóle) na temat braku wypłacania wynagrodzeń swoim zawodniczkom, bądź problemach z ich sponsorem tytularnym.

Słyszało? a może inna kwestia....umiejętność zamiatania "pod dywan" tu też ma znaczenie

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 16 lipca 2020, 19:12

matrix pisze:
A.R.C.H.I. ball pisze:

Słyszało? a może inna kwestia....umiejętność zamiatania "pod dywan" tu też ma znaczenie

A to jestem ciekaw choć jednej takiej sprawy „zamiecionej pod dywan” w poznańskim klubie.

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 16 lipca 2020, 20:06

matrix pisze:
tadziu pisze:W Toruniu jakaś ekstra kaska się pojawiła czy znowu wirtualne pieniądze?

Początek niezły (Lewis, Fitzgerald, Ziętara), zobaczymy jak dalej.....

Czy ja się pytam skąd np. w Gorzowie kasa? Transfery to wiem, bo Darek i Borys to koledzy ze studiów ponoć

Moje pytanie było podyktowane tym, że w kilku ostatnich sezonach dużo mówiło się o niewypłacalności Torunia.

W Gorzowie też się nie wiadomo jak nie przelewa, dlatego korzystając z dobrego układu z Borysem ściągamy młode wilczki za stosunkowo nie duże pieniądze. Wolę młode gniewne od gwiazd noszących głowę wyżej niż sufit.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 16 lipca 2020, 20:43

basket77 pisze:A tak jak już jest gorzowsko toruński temat to wchodzimy na strony klubowe i zakładka sponsorzy

Gorzów pisze że 100 firm i są loga http://azsajpgorzow.pl/pl/sponsorzy

Toruń od 23-01-2020 strona w budowie

Fajnie że Toruń robi mocny zespół i będzie się bił o czołowe miejsca, ale żeby to nie było wirtualnie i do grudnia

jeszcze dwa spore strzały będą 8)

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 17 lipca 2020, 11:46

Jowita Ossowska pozostaje w Politechnice Gdańskiej.

http://sportowapolitechnika.pl/eblk-jow ... gdanskiej/

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 lipca 2020, 13:17

Tomasz Herkt trenerem Energi Toruń

Awatar użytkownika
daro
Młodzik

Postautor: daro » 18 lipca 2020, 20:14

Slamova następny sezon w Gdynii.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Klubowy Wicemistrz Świata 2002
47 meczów wygranych pod rząd w lidze 2019-2022

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 18 lipca 2020, 22:20

Z wczorajszego tekstu w bydgoskim wydaniu GW faktycznie wynika, że nową zawodniczką w Baskecie 25 ma być Magdalena Szajtauer.

Budżet klubu opierać się będzie na wsparciu z miasta. Ratusz, przynajmniej w tym roku, jak powiedziała "Wyborczej" zastępca prezydenta Iwona Waszkiewicz, nie obetnie dotacji na zawodowy sport. Dla ekipy koszykarek z Bydgoszczy oznacza to 700 tys. złotych w kasie na drugie półrocze 2020, czyli połowę sezonu. Co dalej, jakie będzie wsparcie w przyszłym roku - nie wiadomo.

https://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz ... samej.html

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 19 lipca 2020, 09:44

Mnie zastanawia co bedzie z licencjami graczy zagranicznych jak puchary nie rusza. Taka Gdynia ma wiecej niz 5 a tylko zespily grajace w pucharach moga zglosic 6 i 7 gracza.
Czy liga dopusci ze samo zgloszenie do pucharow nawet bez ich rozgrywania da mozliwosc wykupienia dodatkowych licencji czy jednak Gdynia bedzie musiala rotowac graczy.

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 19 lipca 2020, 14:04

Ja mam z kolei pewne obawy co do tego, czy wszystkie zakontraktowane przez kluby EBLK Amerykanki będą w stanie dotrzeć do Polski przed rozpoczęciem sezonu. Sytuacja w USA w związku z wirusem nie nastraja optymistycznie i nawet możliwość dotarcia do Europy przez kraje trzecie wydaje się na ten moment mocno wątpliwa (przykładowo w Kanadzie granica z USA będzie zamknięta co najmniej do 21 sierpnia). Mam nadzieję, że umowy z zawodniczkami są tak skonstruowane, że są w nich odpowiednie klauzule uwzględniające taką sytuację. W związku z tym nie można wykluczyć i takiej opcji, że we wrześniu zacznie się rywalizacja przynajmniej części klubów o te Europejki, które nie podpiszą jeszcze kontraktów na nowy sezon. To dosyć pesymistyczny scenariusz, ale w sytuacji pandemii nie jest wcale taki nierealny.

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 20 lipca 2020, 11:14

Łucja Grzenkowicz zostaje w EBLK i przenosi się z Krakowa do Energa Toruń!

W ostatnim sezonie Łucja Grzenkowicz zadebiutowała w EBLK. Średnio grała 11 minut i notowała 1,9 punktu i 2,2 zbiórki.

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 20 lipca 2020, 12:16

Na eurobasket.com T. Herkt figuruje już jako trener zespołu z Torunia.

https://basketball.eurobasket.com/coach ... 53?women=1

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 20 lipca 2020, 15:11

Jazmine Davis zostaje w Polsce i zagra w Politechnice Gdańskiej!

W ostatnim sezonie EBLK w drużynie CosinusMED Widzew Łódź w 8 rozegranych meczach notowała średnio 14,4 pkt, 3 zbiórki oraz 3,4 asysty

"To rozgrywająca, która potrafi kierować grą swojej drużyny, ale kiedy sytuacja tego wymaga może być bardzo ofensywna. Pracowaliśmy razem w poprzednim sezonie i oprócz tego, że jest świetną koszykarką dała się poznać również jako bardzo sympatyczna osoba, która z pewnością wyniesie dużo pozytywnej energii do szatni" – powiedział dla oficjalnej strony klubu Wojciech Szawarski, trener Politechniki Gdańskiej.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”