TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 maja 2008, 21:35

Odejście z Energi Ali Perlińskiej i Lady Kovalenko wpisałbym conajwyzej na pomarańczowo....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Gość

Postautor: Gość » 25 maja 2008, 16:34

Marta Fernandez zostaje w Wiśle!

Hiszpańska zawodniczka Marta Fernandez kilka dni temu podpisała z Wisłą kontrakt na kolejny sezon. Jest to bardzo optymistyczna informacja, ponieważ Marta należy do czołówki europejskich zawodniczek na swojej pozycji.

Szkoda tylko, że nie zauważa tego trener reprezentacji Hiszpanii, który nie powołał Wiślaczki do kadry na Igrzyska Olipmijskie w Pekinie. A to właśnie na rzecz Olimpiady Marta zrezygnowała z gry w amerykańskiej lidze WNBA w sezonie zasadniczym... zrodlo wislaportal :D

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 25 maja 2008, 19:04

Gościu, kimkolwiek nie jestes - masz zaiste super nowa wiadomosc.:) Wczoraj w watku o Wisle juz o tym bylo i co najmniej 10 osob juz skomentowalo pozostanie Marty w Krakowie na nowy sezon. A to, ze zostala pominieta w kadrze Hiszpanii na IO, wiadomo juz od okolo dwoch tygodni...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 maja 2008, 19:24

paulo2907 pisze:Gościu, kimkolwiek nie jestes - masz zaiste super nowa wiadomosc.:) Wczoraj w watku o Wisle juz o tym bylo i co najmniej 10 osob juz skomentowalo pozostanie Marty w Krakowie na nowy sezon. A to, ze zostala pominieta w kadrze Hiszpanii na IO, wiadomo juz od okolo dwoch tygodni...

Moze i masz racje... ale to sa aktualnosci :!: :!: :!: I nie wszyscy zagladaja do dzialu "Co slychac w Wisle"...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 25 maja 2008, 19:26

np. Ja...:)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 25 maja 2008, 19:27

Endrju - w sumie masz racje. Tylko dziwie sie, ze nikt wczesniej nie przemycil tego do watku transferowego. Czesciowo bije sie tu we wlasne piersi.:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 25 maja 2008, 19:29

Proszę przestańcie znowu śmiecić w tym temacie.
bo tu się doszukać informacji o transferach trudno :P
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 maja 2008, 21:00

ann pisze:Proszę przestańcie znowu śmiecić w tym temacie.
bo tu się doszukać informacji o transferach trudno :P

Jeden udawadnia drugiemu,jak bardzo dużo juz wie o żeńskiej koszykówce. Prawdziwy wyscig nie powiem juz czego? :lol: :lol: :lol:
PS. a teraz mozecie mój post skasować,bo ja akurat znam się na żeńskim baskecie najmniej :P :P :P
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 26 maja 2008, 12:31

Sekcja Koszykówki INEA AZS Poznań uprzejmie informuje, że w dniu dzisiejszym swój kontrakt z klubem przedłużyły: kapitan zespołu Monika Sibora oraz Agata Rafałowicz. Monika Sibora podpisała roczny kontrakt, natomiast Agata Rafałowicz dwuletni z opcją przedłużenia na kolejny sezon.

"Nie ukrywam, że bardzo cieszymy się, że udało się nam porozumieć z Moniką. Miała ona wiele propozycji, po dość udanym sezonie chciały ją zatrudnić polskie jak i zagraniczne kluby. Jest to dla nas bardzo ważna zawodniczka, jedna z liderek nowotworzonego zespołu. Niedługo poinformujemy Państwa o kolejnych podpisanych umowach" - Łukasz Zarzycki menedżer INEA AZS Poznań "Cieszę się bardzo z podpisania kontraktu w Poznaniu z AZSem. Tu mi się gra bardzo dobrze, tu jest mój dom i moja rodzina, więc nie ukrywam, że to był jeden z głównych argumentów, aby zostać w Poznaniu. Doszliśmy z prezesem do wspólnego kompromisu i obie strony są bardzo zadowolone. Bardzo ważne jest żeby w klubie była zdrowa atmosfera, zarówno wśród dziewczyn, ale też przede wszystkim wśród ludzi, którzy otaczają zespół - kadra trenerska, zarząd klubu, sponsorzy, kibice, a to w Poznaniu jest na najwyższym poziomie. W zeszłym roku były wysokie cele, w tym mam nadzieje, że również wysokie będą ambicje i będziemy starały się grać o medale. Wszystko zależy od tego jak zostanie zamknięty skład zespołu. Jednak utrzymanie składu z zeszłego sezonu (z niewielkimi wyjątkami) i dokupienie dwóch, trzech zawodniczek w zupełności wystarczy. Nasza nowa trenerka wniesie swieżość do zespołu i nowe spojrzenie. Wierzę, że wspólnie odniesiemy sukces" - Monika Sibora.

http://sport.wp.pl/wid,9988120,kat,1797 ... omosc.html
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 maja 2008, 08:26

Elżbieta Międzik wzmacnia Utex Row Rybnik
Działacze Utexu ROW Rybnik bardzo solidnie przygotowują się do nowego sezonu. Drugim nowym nabytkiem zespołu z Rybnika jest Elżbieta Międzik, reprezentacyjna skrzydłowa, która ostatnie lata spędziła w Belgii i Francji wraca do Polski by wesprzeć zespół trenera Mirosława Orczyka.

- Myślę, że Ela jest zawodniczką, której bliżej nikomu w Polsce nie trzeba przedstawiać. Bardzo się cieszę, że udało nam się ustalić z zawodniczką wszystkie warunki kontraktu i podpisać umowę na sezon 2008/2009. Mam nadzieję, że Ela po raz kolejny udowodni, że jest zawodniczką europejskiego formatu i poprowadzi nasz klub do kolejnych sukcesów - mówił prezes rybnickiego klubu Adam Greczyło, który po chwili dodał - W tym tygodniu planujemy podpisanie jeszcze jednej umowy z polską zawodniczką, tak aby po zakończeniu procesu budowy zespołu dysponować bardzo wartościową piątką polskich zawodniczek, co zdecydowanie zwiększy pole manewru naszych szkoleniowców wobec obowiązku przebywania na boisku dwóch zawodniczek polskich. Teraz mocno zabieramy się do pracy w celu zakontraktowania odpowiednich zawodniczek zagranicznych i mam nadzieję, że około 10 - 15 czerwca skład naszego zespołu będzie zamknięty. Drużyna przygotowania do nowego sezonu rozpocznie pod koniec lipca - zakończył prezes Utexu ROW Rybnik.

Elżbieta Międzik (ur. 1983-06-05) to wychowanka Korony Kraków, ukończyła również Szkołę Mistrzostwa Sportowego PZKosz w Warszawie. Jej ostatnim klubem w Polsce była Wisła Kraków, barwy której reprezentowała w sezonie 2002/2003. Potem wybrała karierę zagraniczną, a wybór padł na belgijską drużynę Dexia Namur, w której występowała do poprzedniego sezonu. Razem ze swoją belgijską drużyną Międzik występowała na parkietach Euroligi, gdzie jej średnie wynosiły 9 punktów, 2,1 zbiórki i 1,4 asysty na mecz. Firmowym zagraniem nowej zawodniczki naszego zespołu jest rzut zza linii 6,25, która ma opanowany wręcz do perfekcji. Nowa rzucająca naszego zespołu ma juź w swojej karierze występy na Mistrzostwach Europy i Mistrzostwach Świata – biorąc pod uwagę wszystkie kategorie wiekowe. Obecnie Międzik jest silnym punktem naszej seniorskiej kadry narodowej.

Krzysztof Kaczmarczyk
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 27 maja 2008, 09:29

Pisałem już jakiś czas temu, dziwiąc się, ze nikt się nie interesuje Elą. Rybnik był mądry i sięgnął po doświadczoną euroligowo zawodniczkę - dobry ruch transferowy.
Rynek polskich koszykarek jest ograniczony, mi.in przez chamskie nieogrywanei przez klubu młodzieży, ale to już temat na inny wątek.
Dziwi mnie tylko postawa naszych zespołów eksportowo-euroligowych, czemu nikt z nich Eli nie zakontraktował. Bardzo fajnie wyglądałaby w koszulce Białej Gwiazdy.

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 27 maja 2008, 09:32

WOW!! Dla mnie to wielki szok!! Sądziłem ,że przyjdzie do Wisły a nie do Rybika no i gratuluje działaczą takiego transferu!!! :shock:

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 27 maja 2008, 10:43

Endrju pisze:Elżbieta Międzik wzmacnia Utex Row Rybnik

Świetnie !
Już się bałem, że podpisze kontrakt w Wiśle... :wink: na szczęście ważne Wiślackie persony myślą podobnia jak ja w kwesti Jej przydatności ...
Teraz czekam na kontrakt w Wiśle pewnej skrzydłowej z Gorzowa. :P

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 27 maja 2008, 11:22

widzę, że mam z garnettem takie samo zdanie na temat przydatności Eli w Wiśle :wink:
ale w Rybniku życzę jej powodzenia :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 27 maja 2008, 11:23

garnett pisze:
Endrju pisze:[b]
Teraz czekam na kontrakt w Wiśle pewnej skrzydłowej z Gorzowa. :P

Ta i znając szczęście, zaraz rozpocznie się neverending story z jej kolanami :?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”