MECZ GWIAZD FGE
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: MECZ GWIAZD FGE
Nie wiem po co Maciejewski powoływał Czarnecką na ten mecz... Jakby odmówiła to by było wielkie halo, a 3min dla Niej, to troszke przesada... Zmarnowany weekend....
Myślę,że wyśmiewane(z takich,a nie innych wyborów) toruńskie gwiazdy Jela i Ala wstydu Toruniowi nie przyniosły
,a Vera B. odczuwa skutki kontuzji odniesionej w meczu z Łódzkim KS. Absencje? Każdy chyba wie,że decydujące mecze fazy zasadniczej lub Euroligi mają priorytet.
Sam mecz był widowiskiem..średnim. Tzn. spodziewałem się większej zabawy po stronie obu zespołów ale jednak oba chciały wygrać.
Jeśli chodzi o POLKI - fajnie grały Kobryn , Jujka ( nieźle w polu 3 sekund) oraz Szott i Międzik - i szczególnie powrót ,,matek'' do kadry cieszy - ale reszta POLEK -bardzo bezbarwnie .
Natomiast co do gwiazd FGE - trudno oceniać taki zlepek zawodniczek - zresztą wiemy która jakie umiejętnośći posiada.
Zaciekawił mnie wskaźnik +/- - który widnieje na statystykach plkk
To może bardziej UWYDATNIAĆ postawę danej zawodniczki niż popularny EVAl.
Najwyższe współczynniki +/- miały : Maksimović (19) , Phillips (12) i Bjelica (11) oraz Raymond i Gladden - i nie da się ukryć że gdy TE zawodniczki przebywały na parkiecie to POLKI miały problemy. Ale gdy na parkiecie były bezprosuktywne Zoll (-15czy Denson -12) to Polki nadrabiały.
Ale to też nie do końca oddaje faktyczną sytuację bo jeśli chodzi o Polki to na podstawie +/- - wychodzi że w repie najlepiej wypadła Dźwigalska +/- 11
Warto zauważyć że Szott aż 12 razy wymusiła faul . I zamieniała na punkty - czyżby PYSIA następczynią BIBY?
PS . W mojej ocenie właśnie Maksimović była zdecydowanie najjaśniej świecącą gwiązdą w druzynie gwiazd FGE
Jeśli chodzi o POLKI - fajnie grały Kobryn , Jujka ( nieźle w polu 3 sekund) oraz Szott i Międzik - i szczególnie powrót ,,matek'' do kadry cieszy - ale reszta POLEK -bardzo bezbarwnie .
Natomiast co do gwiazd FGE - trudno oceniać taki zlepek zawodniczek - zresztą wiemy która jakie umiejętnośći posiada.
Zaciekawił mnie wskaźnik +/- - który widnieje na statystykach plkk
To może bardziej UWYDATNIAĆ postawę danej zawodniczki niż popularny EVAl.
Najwyższe współczynniki +/- miały : Maksimović (19) , Phillips (12) i Bjelica (11) oraz Raymond i Gladden - i nie da się ukryć że gdy TE zawodniczki przebywały na parkiecie to POLKI miały problemy. Ale gdy na parkiecie były bezprosuktywne Zoll (-15czy Denson -12) to Polki nadrabiały.
Ale to też nie do końca oddaje faktyczną sytuację bo jeśli chodzi o Polki to na podstawie +/- - wychodzi że w repie najlepiej wypadła Dźwigalska +/- 11
Warto zauważyć że Szott aż 12 razy wymusiła faul . I zamieniała na punkty - czyżby PYSIA następczynią BIBY?
PS . W mojej ocenie właśnie Maksimović była zdecydowanie najjaśniej świecącą gwiązdą w druzynie gwiazd FGE
Michu23 pisze:PS . W mojej ocenie właśnie Maksimović była zdecydowanie najjaśniej świecącą gwiązdą w druzynie gwiazd FGE
nie tylko w Twojej,bo Serbka została MVP meczu,a śmiem twierdzić,że nie zaprezentowała wszystkiego co potrafi....
- Pablo_Picasso
- Nowy na forum
Mecz mógł się podobać, jestem zadowolony z postawy Marty Jujki, Agnieszki Szott i Moniki Wright. Szkoda że Milka zmarnowała kilka prostych rzutów spod kosza, ale ogólnie źle nie było. Pozdrawiam.
nie wiem, czy tylko mój telewizor nie wytrzymał tego "pasjonujacego widowiska" i w 4. kwarcie przestał nadawać obraz, czy cała telewizja była zażenowana.
jeśli tak ma wyglądać (kolejny rok z rzędu) promocja naszej dyscypliny, to nie widzę sensu organizacji takich meczów. miast pakować się w coś takiego - dajmy 2-3 transmisje w TVP Sport np. z meczów Euroligi Wisły, kasa będzie wyrzucona mniejsza, a dużo lepsza reklama naszej dyscypliny...
jeśli tak ma wyglądać (kolejny rok z rzędu) promocja naszej dyscypliny, to nie widzę sensu organizacji takich meczów. miast pakować się w coś takiego - dajmy 2-3 transmisje w TVP Sport np. z meczów Euroligi Wisły, kasa będzie wyrzucona mniejsza, a dużo lepsza reklama naszej dyscypliny...
Kuba pisze:nie wiem, czy tylko mój telewizor nie wytrzymał tego "pasjonujacego widowiska" i w 4. kwarcie przestał nadawać obraz, czy cała telewizja była zażenowana.
nie tylko Tobie... ja już myślałam, że mm mi zakodowały kanał ;p
Kubo, ale na meczach Wisły nie ma Red Foxes i szanowny pan redaktor Łabędź nie miałby o czym mówić podczas transmisji 
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Mecze All-Star to dobry pomysł. Tylko otoczka wobec tego zdarzenia powinna być zdecydowanie inna. Więcej konkursów, więcej występów. W przerwach powinien ktoś tańczyć, spiewać itp. Samo wejście powinno inaczej wyglądać. U nas mecz gwiazd wyglądał jak zwykły mecz pod względem otoczki. No był ten konkurs trójek niby, ale jakiś taki ubogi (trzy stacje tylko i takie nietypowe dosyć ).
Dużo lepiej mecz All-Star wyglądał w męskiej lidze w Kaliszu. Co prawda mogły spiewać bardziej znane osoby, ale te wejścia i prezentacja, całą otoczka super sprawa.
Poziom sportowy meczu nie był taki najgorszy, tu nie było aż takiej zabawy jak w lidze męskiej. Ale to akurat lepiej.
Dużo lepiej mecz All-Star wyglądał w męskiej lidze w Kaliszu. Co prawda mogły spiewać bardziej znane osoby, ale te wejścia i prezentacja, całą otoczka super sprawa.
Poziom sportowy meczu nie był taki najgorszy, tu nie było aż takiej zabawy jak w lidze męskiej. Ale to akurat lepiej.
po red. Łabędziu widać było,że komentowanie żeńskiego basketu "od święta" nie zawsze wychodzi na dobre. 
A ja się cieszę z dobrego powrotu do kadry Eli Mowlik, pare ładnych trójek. Chociaż w konkursie trójek jej nie poszło, zresztą gdy ona rzucała to TVP pokazywało reklamy
Potem w dogrywce trochę się pogubiła po zchrzaniła trzy akcje pod rząd. Ale ogólnie wrażenie dobre po sobie pozostawiła.
Potem w dogrywce trochę się pogubiła po zchrzaniła trzy akcje pod rząd. Ale ogólnie wrażenie dobre po sobie pozostawiła.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
Zgadza się - Ela Mowlik , do tego Aga Szott - obie młode mamy wiodły prym w kadrze. Do tego nieźle Jujka.
Bardzo słabo natomiast Skobel , Krężel - Krężel właśnie może być ciężko mając za rywalki na ,,3'' : Szott , Mieloszyńską , a przecież DAREK ustawia też i Żurowską na ,,3'' .
Trzeba dodać że kadra zagrała bez Perlińskiej , Krawiec , Mieloszyńskiej i Walich . Krawcowa powinna być w kadrze .
Bardzo słabo natomiast Skobel , Krężel - Krężel właśnie może być ciężko mając za rywalki na ,,3'' : Szott , Mieloszyńską , a przecież DAREK ustawia też i Żurowską na ,,3'' .
Trzeba dodać że kadra zagrała bez Perlińskiej , Krawiec , Mieloszyńskiej i Walich . Krawcowa powinna być w kadrze .
Mecz taki sobie. Jak dla mnie to zdecydowanie za mało zabawy na parkiecie, takiej miłej dla oka. Jakieś fajne zagrania pod publikę czy coś takiego. Oprawa meczu też pozostawia wiele do życzenia. Jeżeli atrakcją miał być tańczący zespół lub konkurs rzutów za 3 to się organizatorzy nie wysilili. Z całym szacunkiem, ale na każdym tego rodzaju meczu jest to samo. Zmieniają się tylko tancerki. Pan który prowadził mecz, próbował nieudolnie wciągnąć do zabawy kibiców, ale nie za bardzo mu to wychodziło. Okrzyki w stylu: Kto dziś wygra? Kto? Kto? I ten brak odzewu z trybun, nie najlepiej świadczą o tych co przyszli na meczyk. Niestety my jeszcze nie potrafimy się bawić na takich imprezach. Reasumując: Idea meczu słuszna ale trzeba się bardziej wysilić, żeby zainteresować kibiców, sponsorów itd.
Michu23 pisze:Zgadza się - Ela Mowlik , do tego Aga Szott - obie młode mamy wiodły prym w kadrze. Do tego nieźle Jujka.
Była, brała udział w konkrusie trójek, ale chyba wogóle na parkiecie sie ne pojawiła w meczu.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
No właśnie czemu Perła nie grała?? na pewno większej nędzy niż Czubak by nie pokazała
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”