I runda PO: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

adrenalina
Amator

Re: I runda PO: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń

Postautor: adrenalina » 17 marca 2011, 18:29

Endrju pisze:
A pamiętasz gwizdki sędziów tylko w jedną stronę i zrzucenie z parkietu naszych wysokich,

Konczac ta nasza dyskusje zapytam sie tylko
CZy pamietasz jak w polowie (blizej poczatku) trzeciej kwarty Zurowska zlapala 4-faul ?? Maciejewski jej nie trzymal dalej na boisku !! Tylko przesiedziala 10minut gry na lawce i weszla dopiero w polowie 4 kwarty.

Ale widocznie tylko pamietasz faule gwizdane wlasnej druzynie :) A skoro Maksymowic miala 4 faule to po jaka cholere Omanic trzymal ja na boisku ?? Nie zdawal sobie sprawy ze w kazdej chwili moze opuscic parkiet, a na koncowke moze moze byc potrzebna ????

a kwestionujesz któryś z fauli Żurowskiej?? Ja odgwizdane faule na naszych zawodniczkach kwestionuję. Spójrz na liczbę minut Jeli na parkiecie. Takie dziwne, że grała mimo 3, a potem 4 fauli?? Pozostałe skrzydłowe, grające w jej miejsce potrzebowały troszkę odpoczynku...
Gościu, odpuść już,ty swoje, ja swoje...
prędzej czy później zrozumiesz kto miał rację

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 marca 2011, 18:33

adrenalina pisze:Gościu, odpuść już,ty swoje, ja swoje...

"DAREMNE ŻALE,ZŁOWIESZCZY TRUD" Nie zrozumie i nie odpuści. 8) Przed chwilą widziałem jeden z fauli Maksimović.Wyciągnięcie ręki do atakującej zawodniczki.Kolejny to faul ofensywny w półkolu podkoszowym :lol:
PS.Dziwię się,że Edo to wytrzymał.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 17 marca 2011, 19:06

matrix pisze:
adrenalina pisze:Gościu, odpuść już,ty swoje, ja swoje...

"DAREMNE ŻALE,ZŁOWIESZCZY TRUD" Nie zrozumie i nie odpuści. 8) Przed chwilą widziałem jeden z fauli Maksimović.Wyciągnięcie ręki do atakującej zawodniczki.Kolejny to faul ofensywny w półkolu podkoszowym :lol:

4 faul Szpili, dwójkowa akcja Jela - Hajdi zakończona nieuznanymi punktami z powodu 3 sekund :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 17 marca 2011, 19:19

Ja juz dawno odpuscilem, ale widze ze wy dalej lamentujecie :roll:

Podsumowujac: Jak sie nie ma wystarczajacych umiejetnosci zeby wygrac to zawsze trzeba zwalac na innych *np. sedziów... bo przeciez jednostronnie sedziowali ...

oj biedny Torun... :roll:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 marca 2011, 19:24

Endrju pisze:Ja juz dawno odpuscilem, ale widze ze wy dalej lamentujecie :roll:

Między lamentem,a oceną pracy sędziów jest ogromna różnica.Amen z mojej strony.

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 17 marca 2011, 21:15

Moim zdaniem Gorzów wygrał dzięki sędziom, którzy sędziowali zdecydowanie na korzyść AZSu. Faul na Piekarskiej w ostatniej akcji to totalny niewypał.
Nie ma się co grą wysokich w AZSie podniecać, gdyż Toruń wybitnie słabo zagrał pod koszem, co może mu się w następnym meczu (meczach) już nie przytrafić.
Niech wygra lepsza, ale przy obiektywnym sędziowaniu.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 17 marca 2011, 21:32

matrix pisze:
adrenalina pisze:Kolejny to faul ofensywny w półkolu podkoszowym :lol:

Półkole podkoszowe dotyczy tylko szarży z piłką i to w dodatku w akcji na rzut. Jeśli zawodnik wchodzi pod kosz, następuje kontakt w półkolu i jest rzut do kosza, to jest no call i gramy dalej. Jeśli natomiast jest wejście pod kosz, kontakt i podanie to jest to ofens. Ponadto w półkolu faul atakującego w postaci różnego rodzaju pchania, odpychania, używania łokci, ruchomych zasłon itp. to nadal jest ofens. :)

To tyle w ramach małego sprostowania :)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 marca 2011, 21:34

Pantczak pisze:Półkole podkoszowe dotyczy tylko szarży z piłką i to w dodatku w akcji na rzut. Jeśli zawodnik wchodzi pod kosz, następuje kontakt w półkolu i jest rzut do kosza, to jest no call i gramy dalej.

tak było w tym właśnie przypadku.Jelena nawet trafiła do kosza,ale nie było gramy dalej tylko gwizdek i to na pewno nie z trybun 8)
http://wortal.4referee.org/interpretacj ... bez-szarzy

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 marca 2011, 11:59

co ze Świętą? zagra jutro? :cry:

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 18 marca 2011, 13:08

matrix pisze:co ze Świętą? zagra jutro? :cry:

zagra, dopadły ją skurcze

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 marca 2011, 13:25

link do retransmisji pierwszego meczu play-off AZS PWSZ Gorzów-ENERGA Toruń
http://www.torun.tv/live/film,koszykowk ... un,65.html

TVK Toruń będzie retransmitować wszystkie mecze play-off Energi na swojej stronie internetowej.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 marca 2011, 16:02

Elmedin Omanić:-Już patrząc na statystyki widać o co chodziło w tym meczu.Jeśli jedna drużyna wykonuje 36 rzutów wolnych,a druga tylko 17 to wiadomo czego zabrakło.Gdyby sędziowie stosowali takie same kryteria wobec obu drużyn,wygralibyśmy różnicą dziesięciu punktów.To nie Energa przegrała ten mecz,to przegrała koszykówka.Nawet kibice z Gorzowa przyznawali nam po spotkaniu,że zostaliśmy skrzywdzeni.Przypominali,że ich zespół został w ten sam sposób skrzywdzony w ubiegłorocznym finale z Lotosem.Wprowadzono trzeciego sędziego po to,by było lepiej.Ale tak nie jest.Jeśli w naszym meczu faule gwizdał arbiter,który był 10-12 metrów od zdarzenia,a nie widział tego ten,który był 50 cm. od akcji,to może ograniczmy arbitrów do jednego.Będzie taniej.Szkoda,bo moje zawodniczki naprawdę dobrze zagrały.Tylko chwilami traciły koncentrację,ale przez ponad 30 minut było naprawdę nieźle.Tego meczu nie dano nam wygrać.Najgorsze jest to,że karze się trenerów zawodniczki,a sędziów nigdy.W ostatnich latach to się praktycznie poza jednym przypadkiem nie zdarzyło.Nie wiem,co mogę zmienić.Jeśli zagramy tak,jak w Gorzowie to przy normalnym sędziowaniu powinniśmy ten mecz wygrać.Na szczęście wszystkie dziewczyny są zdrowe.Ale nawet jeśli wygramy to będzie nam bardzo trudno zwyciężyć w trzecim meczu.W Gorzowie,w małej sali presja jest ogromna,tam się bardzo trudno gra.Ale się nie poddajemy.
www.nowosci.com.pl

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 18 marca 2011, 17:15

Endrju pisze:Ja juz dawno odpuscilem, ale widze ze wy dalej lamentujecie :roll:

Podsumowujac: Jak sie nie ma wystarczajacych umiejetnosci zeby wygrac to zawsze trzeba zwalac na innych *np. sedziów... bo przeciez jednostronnie sedziowali ...

oj biedny Torun... :roll:

A jaki biedny był Gorzów w poprzednim sezonie w Gdyni :lol: Ale Maciejewskiemu wolno narzekać na sędziów bo co???????

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 18 marca 2011, 17:44

Mam nadzieje że jutro w Toruniu - dziewczyny zrewanżują się Gorzowiankom za tą pechową w sumie porażkę..
Bo jednak OMANIĆ rzadko kiedy był zadowolony po porażce... Rzadko kiedy mówił że dziewczyny przez ponad 30 minut gry grały bardzo dobrze .
Liczę przede wszystkim na to że Maksimović weźmie srogi rewanż na Piekarskiej - która tak bezkarnie mogła grac - wobec braku przez faule - Maksimović..

Swoją drogą - są głosy pod adresem Piekarskiej - że jest ,,taka / owaka '' itp - a tym czasem statystyki stawiają ją niemal na drugim miejscu -za Kobryn - jeśli mowa o Polskich środkowych... Choć ja nie jestem jej zwolennikiem - to jednak trzeba oddać to że się ,, wyrobiła '' grając w Gorzowie (myślałem że będzie gorzej)
Ale liczę że w Toruniu już tak łatwo grać nie będzie.

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 marca 2011, 01:30

A ja mam Nadzieję że zaskoczą zimowe wzmocnienia i spuścimy Toruniowi ostre lanie i się skończy ten temat przepychanek na 2:0 i przejdziemy do następnej rywalizacji bo się nie zdrowo robi
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”