II etap BLK: temat zbiorczy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: II etap BLK: temat zbiorczy
A jednak, kolejny raz Toruń skrzywdzony przez sędziów.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Nikt nie mowi że sedziowie do dupy. Tylko chodzi mi o zawodniczke Piekarska , ktora bezkarnie fauluje... Jak chce to niech zmienia dyscypline , bo predyspozycje do innych sportow ma jak najbardziej
Gorzow wygral zasluzenie , choc grał mega prosta koszykowke... Spani miała dzien konia , w dodatku Katarzynki w ogole nie broniły dystansu....... no i wpadało.
Z takim zespołem jak Gorzów , u siebie nie powinnismy jednak przegrać - Artego na szczescie też przegrało wiec tragedii nie ma. Szkoda bo zwyciestwo Energi praktycznie zapewnialo już pozostanie w ,,4''
Liczę że Wilki bedą odbierać punkty u siebie(ale nie nam)

Gorzow wygral zasluzenie , choc grał mega prosta koszykowke... Spani miała dzien konia , w dodatku Katarzynki w ogole nie broniły dystansu....... no i wpadało.
Z takim zespołem jak Gorzów , u siebie nie powinnismy jednak przegrać - Artego na szczescie też przegrało wiec tragedii nie ma. Szkoda bo zwyciestwo Energi praktycznie zapewnialo już pozostanie w ,,4''
Liczę że Wilki bedą odbierać punkty u siebie(ale nie nam)
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014
A Ja liczę na 6 z rzędu porażek Torunia (co jeżeli za 2 tygodnie przegrają w Szczecinie jest wielce prawdopodobne),
Ps nic mi tak bardzo nie poprawia humoru w poniedziałek rano jak potężne jęki rozmazanych toruńskich ekspertów od koszykówki.
(matrix pisząc o środkowych nie miałem na myśli tylko Izy ale również Chini która u nas gra 5-ke a Piekarska ma zadania obwodowe).
Ps nic mi tak bardzo nie poprawia humoru w poniedziałek rano jak potężne jęki rozmazanych toruńskich ekspertów od koszykówki.
(matrix pisząc o środkowych nie miałem na myśli tylko Izy ale również Chini która u nas gra 5-ke a Piekarska ma zadania obwodowe).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Dziś czas na 3 w tym sezonie "hit" BLK. trzeci, i najsmutniejszy, bo jak to poważnie podchodzić do tego spotkania gdy oba kluby 3 dni temu dostały ponad 20-pktowe lanie w eurolidze? heh..
Przebieg meczu w dużej mierze zależy od tego czy Polkowice postawia na nogi Snell i JMac. Jeśli tak się stanie to szanse będą w miarę równe, jesli nie to powinno nam sie udać zwyciężyć po raz kolejny i w praktyce zapewnić 1 miejsce przed PO.
Przebieg meczu w dużej mierze zależy od tego czy Polkowice postawia na nogi Snell i JMac. Jeśli tak się stanie to szanse będą w miarę równe, jesli nie to powinno nam sie udać zwyciężyć po raz kolejny i w praktyce zapewnić 1 miejsce przed PO.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Wygląda na to, że Polkowice wystąpią bez swoich gwiazd z poza Europy.
W końcu jednak p. Snell dopisali do składu.
W końcu jednak p. Snell dopisali do składu.
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Cóż przegrywamy na Dolnym Śląsku 62-55, szkoda porażki jednak lepiej teraz niż w finale.
PS: nowa (?) przyśpiewka pomarańczowych ? http://www.youtube.com/watch?v=Je7MVN9UI-c
PS: nowa (?) przyśpiewka pomarańczowych ? http://www.youtube.com/watch?v=Je7MVN9UI-c
no tak, nie wygraliśmy na boisku, to się chociaż dojebiemy do kibiców, a co!

bball
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:Dziś czas na 3 w tym sezonie "hit" BLK. trzeci, i najsmutniejszy, bo jak to poważnie podchodzić do tego spotkania gdy oba kluby 3 dni temu dostały ponad 20-pktowe lanie w eurolidze? heh..
Cóż zagrała tylko Snell, ale tym razem wystarczyła na Wisłę. Co nie zmienia faktu że krakowianki są cały czas faworytem do zajęcia 1 miejsca przed play-off.
Z kolei AZS pokonuje Artego i "sen o czwórce" nadal trwa:)
-
Septymiusz
- Młodzik
Dzięki dobrej grze AZS-u , walka o dwa ostatnie miejsca w półfinałach będzie bardzo emocjonująca. Być może wszystko skończy się liczeniem koszy
. Gorzów bardzo fajnie oparł skład na 3 zagranicznych koszykarkach, które grają na strategicznych pozycjach i to się sprawdza. Zwłaszcza wysoką formą strzelecką imponuje Taber Spani i z pewnością już za rok niestety zagra w lepszej lidze.
flash pisze:no tak, nie wygraliśmy na boisku, to się chociaż dojebiemy do kibiców, a co!![]()
![]()
Post bez słowa o Duninie? Słabo
Meczu nie oglądałem, ale z tego co czytam i co się mogę domyśleć po wyniku to delikatnie rzecz ujmując szału nie zrobiliśmy
Bardziej martwi co innego - dużymi krokami zbliżają sie juz te bardzo istotnie mecze - najpierw PP, potem PO Euroligi a w końcu rywalizacja w PO o odzyskanie misia. Wypadałoby wiec by forma raczej rosła, a tymczasem 2 ostatnie mecze zagraliśmy fatalnie. Oby te dwa ostrzeżenia zostały zauważone i oby wyciągnięto z nich właściwe wnioski bo całkiem fajny do tego momentu sezon może mieć smutny koniec.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Czy w końcowej klasyfikacji przy równej ilości punktów liczy się bilans drużyn z dwóch meczów II rundy, czy czterech z całego sezonu?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Punkty liczą sie z całego sezonu wiec nie widzę powodów dla których "male tabelki" miałyby uwzględniać tylko 2 etap.
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014
Endrju pisze:A Ja liczę na 6 z rzędu porażek Torunia (co jeżeli za 2 tygodnie przegrają w Szczecinie jest wielce prawdopodobne),
No to już masz pierwsze rozczarowanie Energą
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140222/SPORT03/140229758
Wypowiedzi i wideo ze Szczecina
Wypowiedzi i wideo ze Szczecina
Tak, jak się spodziewano, termin meczu w Gorzowie uległ zmianie:
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. – Wisła Can-Pack Kraków
środa, 5 marca godz. 18:00
Tak sobie myślę, że fajniejsza by była nazwa:
Koenigsegg KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. – Wisła Can-Pack Kraków