II etap BLK: temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

OjTam
Młodzik

Re: II etap BLK: temat zbiorczy

Postautor: OjTam » 10 lutego 2014, 01:17

A jednak, kolejny raz Toruń skrzywdzony przez sędziów.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 10 lutego 2014, 06:43

Nikt nie mowi że sedziowie do dupy. Tylko chodzi mi o zawodniczke Piekarska , ktora bezkarnie fauluje... Jak chce to niech zmienia dyscypline , bo predyspozycje do innych sportow ma jak najbardziej 8) 8) 8)

Gorzow wygral zasluzenie , choc grał mega prosta koszykowke... Spani miała dzien konia , w dodatku Katarzynki w ogole nie broniły dystansu....... no i wpadało.
Z takim zespołem jak Gorzów , u siebie nie powinnismy jednak przegrać - Artego na szczescie też przegrało wiec tragedii nie ma. Szkoda bo zwyciestwo Energi praktycznie zapewnialo już pozostanie w ,,4''

Liczę że Wilki bedą odbierać punkty u siebie(ale nie nam) 8) 8) 8)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014

Postautor: Endrju » 10 lutego 2014, 09:06

A Ja liczę na 6 z rzędu porażek Torunia (co jeżeli za 2 tygodnie przegrają w Szczecinie jest wielce prawdopodobne),
Ps nic mi tak bardzo nie poprawia humoru w poniedziałek rano jak potężne jęki rozmazanych toruńskich ekspertów od koszykówki.
(matrix pisząc o środkowych nie miałem na myśli tylko Izy ale również Chini która u nas gra 5-ke a Piekarska ma zadania obwodowe).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 lutego 2014, 09:05

Dziś czas na 3 w tym sezonie "hit" BLK. trzeci, i najsmutniejszy, bo jak to poważnie podchodzić do tego spotkania gdy oba kluby 3 dni temu dostały ponad 20-pktowe lanie w eurolidze? heh..

Przebieg meczu w dużej mierze zależy od tego czy Polkowice postawia na nogi Snell i JMac. Jeśli tak się stanie to szanse będą w miarę równe, jesli nie to powinno nam sie udać zwyciężyć po raz kolejny i w praktyce zapewnić 1 miejsce przed PO.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 22 lutego 2014, 15:35

Wygląda na to, że Polkowice wystąpią bez swoich gwiazd z poza Europy.

W końcu jednak p. Snell dopisali do składu.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 22 lutego 2014, 18:17

Cóż przegrywamy na Dolnym Śląsku 62-55, szkoda porażki jednak lepiej teraz niż w finale.

PS: nowa (?) przyśpiewka pomarańczowych ? http://www.youtube.com/watch?v=Je7MVN9UI-c

flash
Młodzik

Postautor: flash » 22 lutego 2014, 19:06

no tak, nie wygraliśmy na boisku, to się chociaż dojebiemy do kibiców, a co! :lol: :lol: :lol:
bball

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 22 lutego 2014, 19:41

Greebo pisze:Dziś czas na 3 w tym sezonie "hit" BLK. trzeci, i najsmutniejszy, bo jak to poważnie podchodzić do tego spotkania gdy oba kluby 3 dni temu dostały ponad 20-pktowe lanie w eurolidze? heh..

Przebieg meczu w dużej mierze zależy od tego czy Polkowice postawia na nogi Snell i JMac. Jeśli tak się stanie to szanse będą w miarę równe, jesli nie to powinno nam sie udać zwyciężyć po raz kolejny i w praktyce zapewnić 1 miejsce przed PO.

Cóż zagrała tylko Snell, ale tym razem wystarczyła na Wisłę. Co nie zmienia faktu że krakowianki są cały czas faworytem do zajęcia 1 miejsca przed play-off.

Z kolei AZS pokonuje Artego i "sen o czwórce" nadal trwa:)

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 22 lutego 2014, 19:57

Dzięki dobrej grze AZS-u , walka o dwa ostatnie miejsca w półfinałach będzie bardzo emocjonująca. Być może wszystko skończy się liczeniem koszy :). Gorzów bardzo fajnie oparł skład na 3 zagranicznych koszykarkach, które grają na strategicznych pozycjach i to się sprawdza. Zwłaszcza wysoką formą strzelecką imponuje Taber Spani i z pewnością już za rok niestety zagra w lepszej lidze.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 lutego 2014, 22:18

flash pisze:no tak, nie wygraliśmy na boisku, to się chociaż dojebiemy do kibiców, a co! :lol: :lol: :lol:

Post bez słowa o Duninie? Słabo ;)

Meczu nie oglądałem, ale z tego co czytam i co się mogę domyśleć po wyniku to delikatnie rzecz ujmując szału nie zrobiliśmy :). Trudno, jeśli już trzeba było kiedyś przegrać z Polkowicami to najlepiej teraz i to w niewielkich rozmiarach. Dzięki temu jesteśmy cały czas blisko 1 miejsca przed PO, może nawet bliżej niż przed meczem, choć niestety do najbliższych spotkań ligowych trzeba będzie podchodzić ze 100% zaangażowaniem. W najbliższych meczach nie możemy sobie pozwolić na więcej niż 1 wpadkę, oczywiście pod warunkiem ze Polkowice będą wygrywać wszystko - a to nie jest takie pewne.

Bardziej martwi co innego - dużymi krokami zbliżają sie juz te bardzo istotnie mecze - najpierw PP, potem PO Euroligi a w końcu rywalizacja w PO o odzyskanie misia. Wypadałoby wiec by forma raczej rosła, a tymczasem 2 ostatnie mecze zagraliśmy fatalnie. Oby te dwa ostrzeżenia zostały zauważone i oby wyciągnięto z nich właściwe wnioski bo całkiem fajny do tego momentu sezon może mieć smutny koniec.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 lutego 2014, 10:07

Czy w końcowej klasyfikacji przy równej ilości punktów liczy się bilans drużyn z dwóch meczów II rundy, czy czterech z całego sezonu?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 lutego 2014, 12:08

Punkty liczą sie z całego sezonu wiec nie widzę powodów dla których "male tabelki" miałyby uwzględniać tylko 2 etap.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014

Postautor: matrix » 23 lutego 2014, 12:15

Endrju pisze:A Ja liczę na 6 z rzędu porażek Torunia (co jeżeli za 2 tygodnie przegrają w Szczecinie jest wielce prawdopodobne),

No to już masz pierwsze rozczarowanie Energą
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

SPBSPB
Nowy na forum

Postautor: SPBSPB » 23 lutego 2014, 16:19

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 25 lutego 2014, 09:23

Tak, jak się spodziewano, termin meczu w Gorzowie uległ zmianie:

KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. – Wisła Can-Pack Kraków
środa, 5 marca godz. 18:00