Anonymous pisze:Zbych pisze:Anonymous pisze:Powell oczywiście postąpiła jak zwierzę i kara jest jak najbardziej słuszna, ale zauważmy jedną istotną rzecz - Skerowic ją KOPNĘŁA !!! Ja uważam, że kara także powinna dotknąć zawodniczkę Wisły ( PLKK powinna dać jej karę paru meczy, oczywiście dopiero po wyleczeniu ).
Co za bzdury. Gdyby nie reakcja Powell to nikt by o tym "kopnięciu" nie wspomniał. Takich fauli są w sezonie dziesiątki. Zawodniczki opędzające się od faulujących rywalek łokciami, odepchnięcie rywalki po brutalnym faulu. Nikt tego nie rozpamiętuje, a co dopiero mówić o jakiejś dyskwalifikacji

Mogłaby za to dostać "dacha" i tyle jak w wielu podobnych przypadkach się dzieje. Kluczem do sprawy jest reakcja Powell i na tym powinniśmy poprzestać.
Sam piszesz bzdury Zbych! Widać, że z koszykówką masz mało do czynienia. Zupełnie czym innym jest rozpychanie się łokciami, a czym innym kopnięcie gracza po akcji - to się bezwzględnie kwalifikuje do dyskwalifikacji ( przynajmniej w tym meczu ) - oczywiście wiadomo, że i tak Skerowic nie dotrwała do końca z innych powodów. To jest wybitnie niesportowe zachowanie i już. Sędzia orzekł, że w tej akcji nic nie było ( słusznie czy nie to nieistotne), a Skerowic wymierzyła kopniakiem "sprawiedliwość" - dyskwa i sprawa do WGiD. Gdyby nie kontratak Powell to tak by było...
Po pierwsze: Byłem kibicem koszykówki (a dokładnie Stali Brzeg) jak Ty jeszcze jajkami w piasku rowki robiłeś, kobieta kojarzyła Ci się z karmieniem, na widok piłki popuszczałeś w pieluchę, a zestaw kobieta-piłka wykraczał poza granice Twojej wyobraźni
Po drugie: czytając twoje wypowiedzi zaczynam rozumieć skąd się bierze tak wysoka pozycja w sondażach Samoobrony i LPR-u. Po prostu analfabetyzm

Czy Ty wogóle umiesz czytać

Wyłącz telewizor i przyjdź obejrzeć parę meczy na żywo to może zrozumiesz różnicę pomiędzy tym o czym ja piszę, a tym do czego Ty się odnosisz. Nie chodziło mi absolutnie o rozpychanie się tylko o uderzenia w odwecie za faule, odepchnięcia zawodniczek już po gwizdku, itd. To są zagrania, które mają na celu dać do zrozumienia faulującej zawodniczce, żeby sobie odpuściła, a nie zrobienie jej krzywdy. Są to zachowania niesportowe kwalifikujące się na "dacha" (dla laików i niektórych "gości" wyjaśniam że chodzi o przewinienie techniczne) i nic więcej. Dokładnie takim przewinieniem było zachowanie Skerovic. Mając jakiekolwiek pojęcie wiedziałbyś o tym, bo takie faule powtarzają się bardzo często na meczach (natomiast TV niechętnie je pokazuje, pewnie stąd twoje braki).
Po trzecie: może byś tak "gościu" podpisał się na tyle charakterystycznie, żeby nie można byo Cię pomylić z innymi "gościami". Wiem, że może nasze forum jest "niegodne"

aby taki "fachowiec" się rejestrował, ale zawsze można się podpisać bez logowania.
Reasumując: Znajdź sobie jakieś forum o golfie lub bierkach i NIE KOMPROMITUJ SIĘ