XIII kolejka FGE: Tęcza Leszno-Utex ROW Rybnik

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
robredo
Nowy na forum

Postautor: robredo » 23 listopada 2008, 23:22

Witam,
Dawno już się tu nie logowałem nie mniej jednak po wiadomościach, które czytam w danym temacie zostałem wręcz zmuszony odświeżyć dawne hasło...
Relacja z meczu oczami rybnickich kibiców jest na stronie
http://www.kkrow.tnb.pl/news.php
Wkrótce pojawią się również fotki...

Przede wszystkim gratki dla prawdziwych fanów Tęczy, którzy do końca wspierali swój zespół głośnym dopingiem. W ubiegłym sezonie zrobiliście na mnie większe wrażenie podrywając do dopingu całą prawą stronę na hali. Mimo wszystko KK Tęczy ogólnie wypadł całkiem nieźle.
Co do tej odpalonej racy po zakończeniu spotkania to ja osobiście nic nie mam. Wasza decyzja, choć dla mnie również mogło by się obejść bez "tego rodzaju oprawy" (o ile to można tak nazwać). W Rybniku coś takiego raczej nie przejdzie - oczywiście z przyczyn bezpieczeństwa. Co jednak nie znaczy że (jak ktoś stwierdził) jest piknikowa atmosfera. W tym miejscu zapraszam wszystkich fanów Tęczy na rewanż do nas. Z pewnością będziecie mieli świetną okazje przekonać się jak kibicują na Śląsku.
Poruszając jeszcze kwestię wyjazdu z parkingu i doczepiania się do naszych samochodów. Bydło zawsze u was było i wciąż niestety jest. Takie osoby nie powinno się wpuszczać na mecze bo tylko obniżają wartość Klubu Kibica. W Rybniku kibice Tęczy z pewnością będą mile widziani oraz niezależnie od wyniku mogą czuć się bezpieczni.
Co do postawy naszego trenera to ja osobiście jestem dumny z takiego coacha. Był dodatkowym graczem swojej drużyny. Aktywny, zaangażowany, widoczny wspierał drużynę do większej mobilizacji a nie jak to robi część trenerów opier.... swoje zawodniczki aż zobaczy u nich łzy w oczach. Z resztą ja byłem zawsze fanem stylu Andreja Urlepa (a właśnie Mirek mi go jak nikt przypomina).
Nawiązując jeszcze do ostatniego postu tego użytkownika Adolfinia (nick wszystko wyjaśnia :roll: ) - Z pełnym szacunkiem ale nie wiem skąd tyle jadu u ciebie. Zanim cokolwiek napiszesz zastanów się kilka razy. Jak myślisz co by sie stało jeśli prowadzilibyśmy doping na stojąco?? No właśnie - część waszych kibiców oglądała by nasze plecy na co z pewnością nikt by się nie zgodził. Mają do dyspozycji oglądać mecz zza tablicy (gdzie niby znajduje się wasz sektor gości) zdecydowanie wolałem opcję siedzącą (za naszą ławką). No ale znając twoje podejście to zapewne mógłbyś nawet meczu nie widzieć ale do powiedzenia zawsze dużo. Jeśli ci się nie podobał nasz doping to trudno ale nie pisz nic na temat poziomu kibicowania bo ten uważam wcale nie był gorszy. Na potwierdzenie dodam, że po meczu dostaliśmy liczne podziękowania od naszych zawodniczek ale również od waszej ochrony za cytuję "doping na wysokim poziomie".
PozdROWienia
Do zobaczenia na rundzie rewanżowej w Rybniku :wink:
One World One Dream ROW Rybnik

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 24 listopada 2008, 00:19

robredo pisze:Co do postawy naszego trenera to ja osobiście jestem dumny z takiego coacha. Był dodatkowym graczem swojej drużyny. Aktywny, zaangażowany, widoczny wspierał drużynę do większej mobilizacji a nie jak to robi część trenerów opier.... swoje zawodniczki aż zobaczy u nich łzy w oczach. Z resztą ja byłem zawsze fanem stylu Andreja Urlepa (a właśnie Mirek mi go jak nikt przypomina).

To zdanie nieźle mnie rozbawiło, nawet rozumiejąc, że chodzi Ci tu tylko o styl, a nie umiejętności stricte trenerskie, gdzie obu tych trenerów dzieli więcej niż przepaść. Co prawda nie da się ukryć, że Urlep jest żywiołowy, bardzo aktywny podczas meczu, ale właśnie dla wielu zawodników jest katem, nie uznaje sprzeciwu, potrafi wyrzucić na ławkę po jednym, dwóch nieudanych zagraniach. Trudno więc powiedzieć, że żyje z zespołem. Co oczywiście nie zmienia faktu, że jak na polskie warunki trenerem jest wybitnym.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
mordziak
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: mordziak » 24 listopada 2008, 00:22

raflik16 nie mow ze jedzisz na kazdy wyjazd nie byles w Toruniu i w Poznaniu.A co do naszego Kibicowania to moze bylo slabe ale zawsze jest,nie wazne czy przegrywa czy wygrywa ale jest.A co do kibicow z Leszna to najleprze bylo jak jeden z Kibicow podpowiadal kogo ma sciagnac z Boiska hehe.Powiem krotko poraszka totalna.Nie chce wiecej pisac bo z tego pisania cos moze jeszcze wyniknac.Zostawiam to dla siebie.No i zapraszam do Rybnika.
Row Rybnik!!
Row Rybnik!!
Kochac Bede Go

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 24 listopada 2008, 09:09

ja ci tylko odpowiem Robredo druzyne macie niezla z duzym potencjalem ale Orczyk jest na nia za slaby...

poczekaj tylko jak wasz klub dostanie za zachowanie trenera jakas kare od komisarza zawodow ,mozna byc zywiolowym mozna byc non stop z druzyna ale trzeba miec STYL i prezentowac pewien POZIOM bo po tym poznaje sie wielkich trenerow albo i tych srednich ale majacych szacunek dla przeciwnika.

Ja ci powiem kogo przypomina mi Orczyk bo z Urlepem to chyba przesadziles ladne porownanie ale daleko mu do tego pana i mysle ze Andrij by sie obrazil...Orczyka mozna porownac drogi kolego tylko do jednego trenera ..Skrzecza...to porownanie mi bardzo pasuje tak jak Skrzec Orczyk ma wszystko druzyne zawodniczki i dopoki maszyna dziala i z precyzyjna dokladnoscia realizuje zalozenia przed meczem i wszystko sie uklada dopoty maja oni zaufanie klubow ...lecz gdy przychodzi porazka jakas znizka formy to macie efekt mizerny przyklad zeszly sezon zaczeliscie z wysokiego C a skonczyliscie na niskim A ...
eekt koncowy jaki osiagnal Skrzecz z wypasionym teamem chyba znasz...
No i zachowanie tych panow tak samo zbiezne do siebie :)
A jesli wspominasz o trenerach ktorzy potrafia sprowadzic dziewczyny do lez to hmm.. sluchaj te dziewczyny wiedza o co graja i sa profesjonalistkami , wiadom oze to kobiety trzeba inaczej do nich podejsc ale prawda jest taka ze do kobiet czasem ciezko dotrzec ...wiec poplacze sobie zrozumie i zapewniam cie ze jesli jest ta graczka profesjonalistka to za 3 4 minutk iwejdzie na prakiet i bedzie grala jak z nut niektorymi trzeba wstrzasnac to tez koncepcja trenerska...ale pokaz pajacowania i udawadniania kazdemu wokol ze to on jest najmadrzejszy ze to on jest mr koszykowa i nikt mu nie moze podskoczyc nie ma nic wspolnego z tym sportem...
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 24 listopada 2008, 09:18

hehehe...

Orczyk przypomina Urlepa.. DOBRE... Takiego porównania to się nigdy nie spodziewałem...

Orczyk nawet w 1 % nie przypomina Urlepa. Bo niby w czym ?

Awatar użytkownika
robredo
Nowy na forum

Postautor: robredo » 25 listopada 2008, 00:04

Piszcie co chcecie ale ja swojego zdania nie zmienie, a jeśli to niektórych bawi to pozostaje mi jedynie pogratulować poczucia humoru. Ponadto proponuje zapoznać się z podpisem użytkownika adolfinio - w tym przypadku popieram w 100% :wink:
a jeśli już wspomniałem o Tobie - to muszę przyznać, że jednak potrafisz pisać na poziomie. Pomimo tego, że się nie zgadasz potrafiłeś w jakiś sposób uzasadnić i to ja rozumiem.
Odnosząc się raz jeszcze do naszego trenera to ja nie wyobrażam sobie tej drużyny bez niego! Nie wiem jak wyglądają u was relacje na lini trener-kibice nie mniej jednak w naszej drużynie zawsze istnieje swojego rodzaju więź gdzie jeden wspiera drugiego poprzez liczne powiatania, podziękowania oraz wyróżnienia w wypowiedziach jak i relacjach pomeczowych.
Nawiązując jeszcze stricte do jego zasług - to podam przykład z ostatniego meczu w Lesznie. Wszyscy wiemy jak wyglądał mecz w ubiegłym sezonie pomiędzy tymi zespołami na trapezie - zacięty do ostatniej kwarty i bolesna przegrana ROW-u po licznych niewykorzystanych rzutach osobistych. Teraz rodzi się pytanie jakie wnioski wyciągneli trenerzy z tego pamiętnego meczu.... Sami widzieliście jak wygladała skuteczność drużyny z Rybnika na linii rzutów wolnych w ostatnim meczu. Szlifowali ten element na ostatnich treningach wręcz do znudzenia co w końcu przyniosło okreslony rezultat.
Mam nadzieję, że te liczne kontuzje nie pokrzyżują nam dalszych planów. Bo tak jak napisałeś Adolfinio w tym zespole tkwi naprawdę duży potencjał.
PozdROWienia
One World One Dream ROW Rybnik

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 25 listopada 2008, 11:57

robredo pisze:Sami widzieliście jak wygladała skuteczność drużyny z Rybnika na linii rzutów wolnych w ostatnim meczu. Szlifowali ten element na ostatnich treningach wręcz do znudzenia co w końcu przyniosło okreslony rezultat.
Mam nadzieję, że te liczne kontuzje nie pokrzyżują nam dalszych planów. Bo tak jak napisałeś Adolfinio w tym zespole tkwi naprawdę duży potencjał.

Jak na moje, to po to są treningi rzutowe, żeby ćwiczyć "ten element"... Zapewniam Cię, że nie tylko wasza drużyna pracuje nad tym elementem...

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 25 listopada 2008, 12:23

drużyna Wisły też ćwiczy :lol: :lol: :lol:
tylko takim zawodniczkom jak Maksimović to już nic nie pomoże :lol:

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 25 listopada 2008, 12:44

czuken pisze:,,Tak jest spalmy Trapez i reszte polskich hal ! "

Arenie by sie przydało :lol: :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 25 listopada 2008, 13:19

Mozemy pomoc tylko nie wiemy co na to Rybnik :lol:
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 25 listopada 2008, 14:19

nom to LOTTO

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 25 listopada 2008, 14:23

No niedługo bedzie okazja 8)
T Ę C Z A
L E S Z N O