TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/2011/06/10/super-pol-tecza-leszno-jednak-bez-trenera/
Trener Jarosław Zyskowski nie będzie jednak trenerem koszykarek Super-Pol Tęczy Leszno w nadchodzącym sezonie. Nastąpił nieoczekiwany zwrot sytuacji i były szkoleniowiec m.in. Odry Brzeg i BBVL Eagles Leipzig pracować będzie ponownie w ekstraklasie Niemiec.
- Dość długo czekałem na przesłanie kontraktu z Leszna - mówi portalowi SportoweFakty.pl trener Jarosław Zyskowski. - Pojawiła się bardzo konkretna oferta z Niemiec. Miałem praktycznie 24 godziny na odesłanie umowy. Podjąłem decyzję na tak, tym bardziej, że chciałbym zapracować na dobrą markę w Bundeslidze i być może otworzyć ten rynek dla polskich trenerów - kontynuuje Zyskowski.
Nowym klubem popularnego "Zyzia" będzie zespół SV Halle Lions z niemieckiej Bundesligi. Drużyna ta w minionym sezonie zajęła 8 miejsce w lidze. Trener Zyskowski zapytany o to, czy więcej czynników miało wpływ na taką decyzję, odniósł się do trudnej sytuacji finansowej niektórych polskich klubów. - Sporo zespołów ma niepewną sytuację budżetową. Nadchodzą niepokojące sygnały choćby z Widzewa, Inei czy ŁKS-u. Brak stabilizacji finansowej na pewno nie ułatwia pracy w Polsce - zakończył Jarosław Zyskowski.
Trener Jarosław Zyskowski nie będzie jednak trenerem koszykarek Super-Pol Tęczy Leszno w nadchodzącym sezonie. Nastąpił nieoczekiwany zwrot sytuacji i były szkoleniowiec m.in. Odry Brzeg i BBVL Eagles Leipzig pracować będzie ponownie w ekstraklasie Niemiec.
- Dość długo czekałem na przesłanie kontraktu z Leszna - mówi portalowi SportoweFakty.pl trener Jarosław Zyskowski. - Pojawiła się bardzo konkretna oferta z Niemiec. Miałem praktycznie 24 godziny na odesłanie umowy. Podjąłem decyzję na tak, tym bardziej, że chciałbym zapracować na dobrą markę w Bundeslidze i być może otworzyć ten rynek dla polskich trenerów - kontynuuje Zyskowski.
Nowym klubem popularnego "Zyzia" będzie zespół SV Halle Lions z niemieckiej Bundesligi. Drużyna ta w minionym sezonie zajęła 8 miejsce w lidze. Trener Zyskowski zapytany o to, czy więcej czynników miało wpływ na taką decyzję, odniósł się do trudnej sytuacji finansowej niektórych polskich klubów. - Sporo zespołów ma niepewną sytuację budżetową. Nadchodzą niepokojące sygnały choćby z Widzewa, Inei czy ŁKS-u. Brak stabilizacji finansowej na pewno nie ułatwia pracy w Polsce - zakończył Jarosław Zyskowski.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
- markylipek
- Młodzik
Przeczytałem niedawno wywiad z Marcinem Fliegerem, zawodnikiem Zastalu Zielona Góra. Poinformował że podpisał nowy kontrakt z Zastalem, został ojcem i że w najbliższą sobotę bierze ślub w Poznaniu...
Niby temat nie związany z koszykówką kobiecą, tyle tylko, że... Zdaje się, że to chłopak Natalii Waligórskiej. Za czasów jej gry w Toruniu wielokrotnie widziałem ich spacerujących w centrum, bywał też na meczach. A więc wnioskuje że "Mała" została mamą!!! Może ktoś to potwierdzić??
Przy okazji oczywiście wszystkiego najlepszego dla Natalii z szybkim powrotem na boisko włącznie
Niby temat nie związany z koszykówką kobiecą, tyle tylko, że... Zdaje się, że to chłopak Natalii Waligórskiej. Za czasów jej gry w Toruniu wielokrotnie widziałem ich spacerujących w centrum, bywał też na meczach. A więc wnioskuje że "Mała" została mamą!!! Może ktoś to potwierdzić??
Przy okazji oczywiście wszystkiego najlepszego dla Natalii z szybkim powrotem na boisko włącznie
- pink panter
- Amator
markylipek pisze:Przeczytałem niedawno wywiad z Marcinem Fliegerem, zawodnikiem Zastalu Zielona Góra. Poinformował że podpisał nowy kontrakt z Zastalem, został ojcem i że w najbliższą sobotę bierze ślub w Poznaniu...
wszystko się zgadza:D
My court my rules !!!
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Swoją drogą - gdyby tak stworzyć drużynę złożonych ze świeżo upieczonych mam to wyszła by całkiem ciekawa paczka
Międzik , Tłumak , Szott , Wielebnowska , Egenti - Szczechowiak , Waligórska choćby..
Międzik , Tłumak , Szott , Wielebnowska , Egenti - Szczechowiak , Waligórska choćby..
markylipek pisze: A więc wnioskuje że "Mała" została mamą!!! Może ktoś to potwierdzić??
Widziałem Natalię dwa albo trzy dni temu w Poznaniu, brzucha już nie miała
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/2011/06/10/trenerska-karuzela-w-lodzi/
Trwa sezon ogórkowy i letnia przerwa od rozgrywek koszykarskich, krajowe reprezentacje przygotowują się do zbliżających się mistrzostw Europy, a w Łodzi wiruje karuzela z nazwiskami kandydatów do posad trenerskich w Łódzkim Klubie Sportowym i Widzewie.
Za koszykarkami Widzewa pierwszy w historii sezon występów w ekstraklasie. Można go uznać za udany, gdyż 9. miejsce i otarcie się o play-offy, z pewnością było sukcesem beniaminka, dysponującego wyłącznie polskim składem. Wszystko wskazuje jednak na to, że już po raz trzeci z rzędu, w wakacyjnej przerwie Widzew zmieni trenera. Miodrag Gajić najprawdopodobniej podzieli los Piotra Rozwadowskiego, który przed rokiem wywalczył awans do Ford Germaz Ekstraklasy i Daivy Jodeikaite, zwolnionej przed dwoma laty.
Głównym kandydatem do objęcia posady szkoleniowca jest Piotr Neyder, przymierzany do Widzewa już w poprzednie lato. Został on nawet wtedy oficjalnie przedstawiony na konferencji prasowej, ale kilka dni później z powodów osobistych musiał wracać do rodzinnego Poznania. Być może pomagać mu będzie Elżbieta Trześniewska - mistrzyni Europy z 1999 roku, a taże szefowa komitetu organizacyjnego łódzkiej częsci mistrzostw Europy, które już za kilka dni rozpoczną się w naszym kraju. To jednak kandydatura o tyle kontrowersyjna, że mężem Trześniewskiej jest ... wiceprezes i do niedawna trener ... rywala zza miedzy Widzewa, a więc Łódzkiego Klubu Sportowego - Mirosław Trześniewski.
Przy al.Unii także szukają aktualnie szkoleniowca. W minionym sezonie na ławce trenerskiej zasiadały aż 3 osoby - rozpoczął rozgrywki Trześniewski, następnie drużynę przejął Neyder, a zakończył je Witold Bak, wcześniej pełniący funkcję asystenta. Przypomnijmy, że ŁKS zajął ostatnie miejsce w lidze, ale na skutek jej reorganizacji, ma szansę na zakup "dzikiej karty" i prawdopodobnie pozostanie w elicie. Działacze prowadzą rozmowy z Tomaszem Herktem, który być może podejmie się odbudowy żeńskiej koszykówki w Łodzi.
W przypadku obu łódzkich klubów, największym problemem są jednak finanse. Na razie trwają urlopy, a kto po ich zakończeniu wznowi treningi, nie wiadomo...
Trwa sezon ogórkowy i letnia przerwa od rozgrywek koszykarskich, krajowe reprezentacje przygotowują się do zbliżających się mistrzostw Europy, a w Łodzi wiruje karuzela z nazwiskami kandydatów do posad trenerskich w Łódzkim Klubie Sportowym i Widzewie.
Za koszykarkami Widzewa pierwszy w historii sezon występów w ekstraklasie. Można go uznać za udany, gdyż 9. miejsce i otarcie się o play-offy, z pewnością było sukcesem beniaminka, dysponującego wyłącznie polskim składem. Wszystko wskazuje jednak na to, że już po raz trzeci z rzędu, w wakacyjnej przerwie Widzew zmieni trenera. Miodrag Gajić najprawdopodobniej podzieli los Piotra Rozwadowskiego, który przed rokiem wywalczył awans do Ford Germaz Ekstraklasy i Daivy Jodeikaite, zwolnionej przed dwoma laty.
Głównym kandydatem do objęcia posady szkoleniowca jest Piotr Neyder, przymierzany do Widzewa już w poprzednie lato. Został on nawet wtedy oficjalnie przedstawiony na konferencji prasowej, ale kilka dni później z powodów osobistych musiał wracać do rodzinnego Poznania. Być może pomagać mu będzie Elżbieta Trześniewska - mistrzyni Europy z 1999 roku, a taże szefowa komitetu organizacyjnego łódzkiej częsci mistrzostw Europy, które już za kilka dni rozpoczną się w naszym kraju. To jednak kandydatura o tyle kontrowersyjna, że mężem Trześniewskiej jest ... wiceprezes i do niedawna trener ... rywala zza miedzy Widzewa, a więc Łódzkiego Klubu Sportowego - Mirosław Trześniewski.
Przy al.Unii także szukają aktualnie szkoleniowca. W minionym sezonie na ławce trenerskiej zasiadały aż 3 osoby - rozpoczął rozgrywki Trześniewski, następnie drużynę przejął Neyder, a zakończył je Witold Bak, wcześniej pełniący funkcję asystenta. Przypomnijmy, że ŁKS zajął ostatnie miejsce w lidze, ale na skutek jej reorganizacji, ma szansę na zakup "dzikiej karty" i prawdopodobnie pozostanie w elicie. Działacze prowadzą rozmowy z Tomaszem Herktem, który być może podejmie się odbudowy żeńskiej koszykówki w Łodzi.
W przypadku obu łódzkich klubów, największym problemem są jednak finanse. Na razie trwają urlopy, a kto po ich zakończeniu wznowi treningi, nie wiadomo...
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
Herkt, jeśli tylko się do dogada, to raczej pójdzie do Koszalina - na pierwszego trenera AZS
Ajaja ciaza trwa 9 miesiecy. W lutym/marcu po odpadnieciu Zastalu z PO widziałem jakis wywiad z Fliegerem. Stwierdził zę ma małego synka.
A ja swego czasu Waligóre przymierzałem do Pruszkowa
ps. Nie jest jeszcze przesadzone odejscie Magdy Radwan. Info od zainteresowanej!!!
A ja swego czasu Waligóre przymierzałem do Pruszkowa
ps. Nie jest jeszcze przesadzone odejscie Magdy Radwan. Info od zainteresowanej!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:ps. Nie jest jeszcze przesadzone odejscie Magdy Radwan. Info od zainteresowanej!!!
pisałem o tym(no,ale nie każdy w Polsce wie,że Magda ma ksywkę Święta) choć info nie było od zainteresowanej. Kontrakt podpisują przecież dwie strony.
Transfer do Torunia Wielebny też należy sobie "odpuścić" i również o tym pisałem. Prezes publicznie stwierdził,że nie ma rozmów z tą koszykarką.
Umowy w czerwcu mają parafować Charity Szczechowiak i Monika Krawiec.
hermes46 pisze:Ajaja ciaza trwa 9 miesiecy. W lutym/marcu po odpadnieciu Zastalu z PO widziałem jakis wywiad z Fliegerem. Stwierdził zę ma małego synka.
No i co jest nieprawdziwego w tym, że brzucha już nie miała?
- BasketFan
- Kadet
- Kontaktowanie:
W ŁKS powiało optymizmem, Tomasz Herkt przyjeżdża na rozmowy
Wiele wskazuje na to, że sympatycy żeńskiego basketu w ŁKS mogą odetchnąć. Działacze sekcji zapewniają, że uda się skonstruować budżet, pozwalający na walkę o czołowe miejsca w ekstraklasie. W piątek przyjedzie do Łodzi na rozmowy były szkoleniowiec reprezentacji Polski Tomasz Herkt.
Łódzki klub, który w zakończonym sezonie 2010/2011 spadł do pierwszej ligi, już wystąpił do PLKK o przyznanie dzikiej karty na występy w najwyższej klasie rozgrywkowej.
– Jestem właśnie po rozmowach z wiceprezydentem Łodzi Markiem Cieślakiem, który jest wielkim fanem koszykówki – mówi prezes Mirosław Trześniewski. – Poczyniliśmy poważne ustalenia i wszystko wskazuje na to, że budżet żeńskiej koszyków pozwoli na występy w ekstraklasie i stworzenie zespołu, który wreszcie będzie walczył o miejsca w górnej części tabeli. Dlatego w piątek na rozmowy przejeżdża do Łodzi trener Tomasz Herkt. To szkoleniowiec, który z reprezentacją Polski wywalczył mistrzostwo Europy. Porozmawiamy o jego zatrudnieniu i przy okazji poznamy wizję przyszłej drużyny. Cieszę się, że wreszcie zacznie się dziać coś dobrego wokół żeńskiego basketu we ŁKS. Przez ostatnie siedem lat robiłem wszystko, by sekcja nie została zlikwidowana. Było niezwykle ciężko. Niemal co rok otrzymywaliśmy mniej pieniędzy z miejskiej kasy. To było dziwne, że akurat tylko nas to dotyczyło. Wierzę jednak, że to już tylko koszmarna przeszłość i z nadzieją patrzę w przyszłość. Najbardziej utytułowana sekcja w Łodzi zasługuje na to, by znów mówiło się o niej w kontekście sportowych sukcesów, a nie problemów organizacyjno-finansowych.
http://expressilustrowany.pl/sport
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn
Nie potwierdziły się informacje, jakoby trener Tomasz Herkt miał poprowadzić żeńskie drużyny w FGE. Od nowego sezonu były szkoleniowiec Zastalu Zielona Góra będzie trenował koszykarzy AZS Koszalin.
- Postanowiliśmy podpisać kontrakt z trenerem Herktem, ponieważ spodobała nam się jego wizja budowania i prowadzenia drużyny. Jesteśmy także pod sporym wrażeniem wyników, jakie osiągał w zespole z Zielonej Góry. Ostatecznie jednak został zwolniony ze swojego stanowiska przed zakończeniem sezonu, ale trzeba przyznać, że kryzys jest nieodzowną częścią sportu i przychodzi do każdej drużyny i to w najmniej oczekiwanym momencie - mówił o nowym trenerze wiceprezes AZS Koszalin Krzysztof Szumski.
Herkt przed poprzednim sezonem wprowadził do Tauron Basket Ligi Zastal Zielona Góra, z którym w pierwszych miesiącach rozgrywek zawojował ligę. Wygrywał z mistrzem Asseco Prokomem i wicemistrzem Anwilem. Później przyszły jednak porażki, zespół spadał coraz niżej w tabeli i władze zielonogórskiego zespołu zwolniły tego szkoleniowca, a jego miejsce zajął Tomasz Jankowski.
W przeszłości Herkt poprowadził żeńską reprezentację Polski do wywalczenia tytułu mistrza Europy w 1999 roku. Trenował także zespoły Astorii Bydgoszcz, Energi Czarnych Słupsk i Zastalu
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -koszalin/
za to:
Na początku lipca wyjaśni czy zespół ŁKS-u Łódź na zasadzie "dzikiej karty" będzie mógł nadal występować w rozgrywkach żeńskiej ekstraklasy. Po nieudanym minionym sezonie działacze klubu zapowiadają nadejście lepszych czasów.
- Wierzę, że uda się zebrać silny skład, który pozwoli ŁKS-owi powrócić do krajowej czołówki - mówi Mirosław Trześniewski, wiceprezes klubu.
Sternicy ŁKS-u w swoim zespole widzieliby kilka dobrej klasy zawodniczek. Pierwszą z nich jest Justyna Jeziorna, rozgrywająca CCC Polkowice i reprezentacji Polski. Łodzianie prowadzą także rozmowy z Natalią Trafimową, skrzydłową z Białorusi. Możliwe, że do ŁKS-u powróci Katarzyna Kenig ostatnio występująca w Widzewie.
Jeśli chodzi o koszykarki, które reprezentowały ŁKS w minionym sezonie to decyzja, które w nim pozostaną będzie należała do szkoleniowca. Na razie nie wiadomo kto nim zostanie. Jak informuje "Dziennik Łódzki" największe szanse na pozostanie w Łodzi mają Ugo Oha i Magdelana Losi, które już otrzymały ofertę dalszych występów. Teraz trwają negocjacje.
Źródło: Dziennik Łódzki
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -w-lks-ie/
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Amisha Carter we francuskim Union Hainaut Basket
http://www.lobservateurduvalenciennois. ... dia?a=3237
http://www.lobservateurduvalenciennois. ... dia?a=3237
Kadrowiczki w ŁKS-ie?!
Na początku lipca wyjaśni czy zespół ŁKS-u Łódź na zasadzie "dzikiej karty" będzie mógł nadal występować w rozgrywkach żeńskiej ekstraklasy. Po nieudanym minionym sezonie działacze klubu zapowiadają nadejście lepszych czasów.- Wierzę, że uda się zebrać silny skład, który pozwoli ŁKS-owi powrócić do krajowej czołówki - mówi Mirosław Trześniewski, wiceprezes klubu.
Sternicy ŁKS-u w swoim zespole widzieliby kilka dobrej klasy zawodniczek. Pierwszą z nich jest Justyna Jeziorna, rozgrywająca CCC Polkowice i reprezentacji Polski. Łodzianie prowadzą także rozmowy z Natalią Trafimową, skrzydłową z Białorusi. Możliwe, że do ŁKS-u powróci Katarzyna Kenig ostatnio występująca w Widzewie.
Jeśli chodzi o koszykarki, które reprezentowały ŁKS w minionym sezonie to decyzja, które w nim pozostaną będzie należała do szkoleniowca. Na razie nie wiadomo kto nim zostanie. Jak informuje "Dziennik Łódzki" największe szanse na pozostanie w Łodzi mają Ugo Oha i Magdelana Losi, które już otrzymały ofertę dalszych występów. Teraz trwają negocjacje.
Źródło: Dziennik Łódzki Sportowe Fakty
ps. Z tego co pamietam Trafimowa jest obywatelka polska
. Ale co tam nie łapmy sie szczegółów.
Na początku lipca wyjaśni czy zespół ŁKS-u Łódź na zasadzie "dzikiej karty" będzie mógł nadal występować w rozgrywkach żeńskiej ekstraklasy. Po nieudanym minionym sezonie działacze klubu zapowiadają nadejście lepszych czasów.- Wierzę, że uda się zebrać silny skład, który pozwoli ŁKS-owi powrócić do krajowej czołówki - mówi Mirosław Trześniewski, wiceprezes klubu.
Źródło: Dziennik Łódzki Sportowe Fakty
ps. Z tego co pamietam Trafimowa jest obywatelka polska
. Ale co tam nie łapmy sie szczegółów.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
A co fakt polskiego obywatelstwa zmienia w fakcie że jest Białorusinką?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”