TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2014/2015

Postautor: paulo2907 » 23 lipca 2014, 21:41

bart_81 pisze:Co do Skorek w Toruniu to oczywiście byłby to fajny transfer gdyby była zdolna do gry. A tak to nie bardzo rozumiem.

Jak to, przecież taki ruch jest jak najbardziej zrozumiały. 8) Walich i Tłumak wrócą pewnie dopiero w styczniu lub lutym, w kadrze nadal jest Krawiec, która w ostatnim sezonie nie wybiegła na parkiet choćby na minutę i teraz jej przydatność do gry - o formie nie mówiąc - jest wielką niewiadomą. Do tego ma być środkowa zza oceanu, w związku z czym Harris nie będzie grać w Eurolidze. Dodając więc Skorek, w przypadku jakichś niepowodzeń - zwłaszcza w Eurolidze - będzie można powiedzieć: "gramy co trzy dni, wąskim składem, bez czterech czy nawet pięciu podstawowych zawodniczek". W poprzednim sezonie również słyszałem takie usprawiedliwienia. Fakt - trochę tych kontuzji w Enerdze wówczas było, potem doszły ciąże, Dixon zrobiła też sobie "urlop". Jakoś pech jest przypisany do tej drużyny. Ciekawe dlaczego.
Zgadzam się - transfer Screen powinien być podobnie dobrym ruchem Gorzowa, jak rok temu pozyskanie Spani. Polkowicom nie zabierałbym szans walki o medal, może jeszcze dołączą tam jakieś ciekawe Amerykanki, może Miłek coś dorzuci pomimo złożonej wstępnie deklaracji o wycofaniu. Jednak o włączenie się do walki o coś wyżej niż 3-4 miejsce będzie im bardzo ciężko, zwłaszcza jeśli Artego od początku będzie tak dysponowane jak w sezonie 2012/13. Fajnie, że tercet beniaminków wygląda dość ciekawie - nie brakuje w tych klubach dość ogranych w ekstraklasie Polek, a jeśli wypalą zagraniczne, to jeden z tych zespołów (trudno na dziś powiedzieć, który) może być podobną niespodzianką in plus, jak w poprzednim sezonie Wilczyce ze Szczecina - oby jednak nie powtórzyły się perypetie finansowe tego klubu. Dodatkowo cieszy, że we Wrocławiu i Lublinie są spore tradycje w koszykówce żeńskiej, więc są to jak najbardziej właściwe miejsca, aby znów na długo były tam dobre zespoły w ekstraklasie. Rzeczywiście, Widzew, Gdynia i Konin na dziś odstają od innych drużyn i to między nimi powinna rozegrać się walka o utrzymanie. No ale to może się jeszcze zmienić. Ciekawe, że w zasadzie nic nie wyszło z pogłosek na temat Konina, gdzie miały zawitać Nwagbo i Metcalf.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 24 lipca 2014, 11:12

Ciekaw jestem jaką wysoką zawodniczkę Toruń jeszcze szykuje pod kosz..bo patrząc na obecny układ sił to jest Velinović...i w zasadzie tyle. Misiuk trochę gra pod koszem ale też i na dystansie, a Pawlak to już tylko zawodniczka obwodowa pomimo wzrostu. Tak więc Toruń musiałby ściągnąć naprawdę jakąś klasową zawodniczkę, żeby choc spróbować dobić siłą podkoszową do Artego, które pomimo braku typowej środkowej wygląda bardzo solidnie w pomalowanym (dwie solidne Polki i dwie jeszcze bardziej solidne Amerykanki).

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 24 lipca 2014, 13:46

bart_81 pisze:Ciekaw jestem jaką wysoką zawodniczkę Toruń jeszcze szykuje pod kosz..bo patrząc na obecny układ sił to jest Velinović...i w zasadzie tyle. Misiuk trochę gra pod koszem ale też i na dystansie, a Pawlak to już tylko zawodniczka obwodowa pomimo wzrostu. Tak więc Toruń musiałby ściągnąć naprawdę jakąś klasową zawodniczkę, żeby choc spróbować dobić siłą podkoszową do Artego, które pomimo braku typowej środkowej wygląda bardzo solidnie w pomalowanym (dwie solidne Polki i dwie jeszcze bardziej solidne Amerykanki).

a ja z przekąsem stwierdzę, że Artego wie już, jaką środkową Toruń zaangażuje. Mają w swoich szeregach agenta-szpiega i zdrajcę dodam.
Bum

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 24 lipca 2014, 17:34

Radomenes pisze:
bart_81 pisze:Ciekaw jestem jaką wysoką zawodniczkę Toruń jeszcze szykuje pod kosz..bo patrząc na obecny układ sił to jest Velinović...i w zasadzie tyle. Misiuk trochę gra pod koszem ale też i na dystansie, a Pawlak to już tylko zawodniczka obwodowa pomimo wzrostu. Tak więc Toruń musiałby ściągnąć naprawdę jakąś klasową zawodniczkę, żeby choc spróbować dobić siłą podkoszową do Artego, które pomimo braku typowej środkowej wygląda bardzo solidnie w pomalowanym (dwie solidne Polki i dwie jeszcze bardziej solidne Amerykanki).

a ja z przekąsem stwierdzę, że Artego wie już, jaką środkową Toruń zaangażuje. Mają w swoich szeregach agenta-szpiega i zdrajcę dodam.

Niestety, ale tak się kończy zaufanie agentowi. Agenci różnią się od prostytutek niewiele...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 24 lipca 2014, 19:49

Torun bedzie mial mlodszy sklad od Artego i w tym takze upatruje szanse z nimi .

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 24 lipca 2014, 20:36

Koszykarz (Toruń) pisze:Torun bedzie mial mlodszy sklad od Artego i w tym takze upatruje szanse z nimi .

i wyższy 8)
Bum

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 26 lipca 2014, 11:47

Skoro Miłek będzie nadal wspomagał Polkowice (a mówiono, że ma w Lubinie grać, pewnie Lubin mu się nie chciał dołożyć), to walka o pudło w sezonie, który przed nami będzie bardzo ciekawa. Pewnie się dogadali/dogadają i z Majewską, i z Leciejewską.

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 26 lipca 2014, 14:38

danpe_ pisze:Skoro Miłek będzie nadal wspomagał Polkowice (a mówiono, że ma w Lubinie grać, pewnie Lubin mu się nie chciał dołożyć), to walka o pudło w sezonie, który przed nami będzie bardzo ciekawa. Pewnie się dogadali/dogadają i z Majewską, i z Leciejewską.

jeszcze się z Musiną dogadają i ten cyrk pojedzie dalej 8)
Bum

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 26 lipca 2014, 16:37

Radomenes pisze:
danpe_ pisze:Skoro Miłek będzie nadal wspomagał Polkowice (a mówiono, że ma w Lubinie grać, pewnie Lubin mu się nie chciał dołożyć), to walka o pudło w sezonie, który przed nami będzie bardzo ciekawa. Pewnie się dogadali/dogadają i z Majewską, i z Leciejewską.

jeszcze się z Musiną dogadają i ten cyrk pojedzie dalej 8)

Zazdrościsz? to chyba dobrze, że sezon będzie jeszcze ciekawszy

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 26 lipca 2014, 18:28

Czego mam zazdrościć? Informację podałem, nie wiem dlaczego próbujesz się w niej doszukać czegoś, czego tam nie ma, bo nie może być - nie ma ku temu żadnych podstaw i powodów.
Ja się cieszę, jak gdzieś ma być sponsor-dupczyngiel, to gdzieś indziej, niech tam ma swój burdel na kółkach ku uciesze gawiedzi. Jest o czym w drodze pogadać, jest się z czego pośmiać. Nie zasypiam za kierownicą.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 26 lipca 2014, 18:38

danpe_ pisze:Czego mam zazdrościć? Informację podałem, nie wiem dlaczego próbujesz się w niej doszukać czegoś, czego tam nie ma, bo nie może być - nie ma ku temu żadnych podstaw i powodów.
Ja się cieszę, jak gdzieś ma być sponsor-dupczyngiel, to gdzieś indziej, niech tam ma swój burdel na kółkach ku uciesze gawiedzi. Jest o czym w drodze pogadać, jest się z czego pośmiać. Nie zasypiam za kierownicą.

dżizas...przecież to nie do Ciebie to pytanie... :roll:

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 26 lipca 2014, 19:34

bart_81 pisze:dżizas...przecież to nie do Ciebie to pytanie... :roll:

Do mnie? Podałem tylko przypuszczalne info bez żadnych podtekstów. Widać, że nie tylko ja tęsknię za sezonem. 8)
Bum

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 27 lipca 2014, 20:07

CCC nadal z koszykówką w Polkowicach

Zarząd Miejskiego Klubu Sportowego Polkowice, za pośrednictwem strony internetowej, poinformował, że firma CCC S.A. w dalszym ciągu będzie wspierała zespół koszykówki z tego miasta.

"Ostatecznie uzgodniono, że wbrew pojawiającym się od dłuższego czasu plotkom i niesprawdzonym informacjom, klub w dalszym ciągu będzie mógł liczyć na pomoc ze strony pana Dariusza Miłka" - czytamy na stronie klubowej. "W tym miejscu Zarząd Miejskiego Klubu Sportowego Polkowice chciałby serdecznie podziękować panu Dariuszowi Miłkowi za nieustające od wielu lat zainteresowanie losem klubu i zdecydowaną wolę dalszego angażowania się w rozwój polkowickiej koszykówki."

Szczegółów współpracy na sezon 2014/15 nie ujawniono. CCC jest sponsorem ekipy koszykarek od sezonu 2004/2005. W tym czasie zespół mistrzostwo Polski (2013/14), dwa razy wicemistrzostwo (2010/11 i 2011/12) i dwa razy brązowy medal (2004/5 i 2006/7).

sportowefakty.pl

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 28 lipca 2014, 11:04

Ruda_ pisze:
CCC nadal z koszykówką w Polkowicach

Zarząd Miejskiego Klubu Sportowego Polkowice, za pośrednictwem strony internetowej, poinformował, że firma CCC S.A. w dalszym ciągu będzie wspierała zespół koszykówki z tego miasta.

"Ostatecznie uzgodniono, że wbrew pojawiającym się od dłuższego czasu plotkom i niesprawdzonym informacjom, klub w dalszym ciągu będzie mógł liczyć na pomoc ze strony pana Dariusza Miłka" - czytamy na stronie klubowej. "W tym miejscu Zarząd Miejskiego Klubu Sportowego Polkowice chciałby serdecznie podziękować panu Dariuszowi Miłkowi za nieustające od wielu lat zainteresowanie losem klubu i zdecydowaną wolę dalszego angażowania się w rozwój polkowickiej koszykówki."

Szczegółów współpracy na sezon 2014/15 nie ujawniono. CCC jest sponsorem ekipy koszykarek od sezonu 2004/2005. W tym czasie zespół mistrzostwo Polski (2013/14), dwa razy wicemistrzostwo (2010/11 i 2011/12) i dwa razy brązowy medal (2004/5 i 2006/7).

sportowefakty.pl

Psy szczekają, a karawana jedzie dalej....
Bum

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 lipca 2014, 12:46

Wychodzi na to, że prezes Krzysztof Korsak najbardziej w tych Polkowicach nabroił.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”