Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 21 lipca 2007, 12:23

Koryzna wraca do ŁKS

Drużyna koszykarek ŁKS Siemens AGD wzmacnia skład. Najnowszy transfer trenera Mirosława Trześniewskiego ma spektakularny wymiar, bowiem jest to powrót po 9 latach.

Kontrakt z ŁKS podpisała Edyta Koryzna, powracająca na boisko po przerwie macierzyńskiej. Olimpijka z Sydney 2000 grała w ŁKS Żywiec w latach 1996-98 i zdobyła z klubem z al. Unii złoto w 1997 (trener Mirosław Trześniewski) i 2 razy srebro (1996 i 1998). Tworzyła wówczas jeden z najlepszych w Polsce duetów rozgrywających z Sylwią Wlaźlak. Później grały razem również w reprezentacji oraz... w Polfie Pabianice (1999-2002), którą prowadził... trener Trześniewski. Teraz znów są we troje w ŁKS.

34-letnia Koryzna (174 cm wzrostu) jest wychowanką Włókniarza Białystok, a przed przejściem do ŁKS (pod panieńskim nazwiskiem Żuk) grała cztery sezony w Stilonie Gorzów. Ostatnie cztery lata spędziła w CCC Polkowice. Jest żoną znanego sędziego międzynarodowego w piłce wodnej Radosława Koryzny (gwizdał m.in. na olimpiadzie Ateny 2004).

To nie koniec wzmocnień łódzkiego zespołu. Kierownictwo ŁKS Basket Women prowadzi rozmowy w sprawie pozyskania zawodniczek z Brazylii, m.in. na kluczową pozycję centra. Wkrótce powróci do Łodzi Renata de Oliveira, która występowała w ŁKS w ubiegłym sezonie. Doszła już do porozumienia z klubem w sprawie warunków nowego kontraktu, umowa została jej wysłana do Brazylii i po podpisaniu Renata znów będzie zawodniczką drużyny trenera Trześniewskiego.

Wciąż nie wiadomo, jak potoczą się losy drugiej drużyny ekstraklasy z naszego województwa Polfy Pabianice. Prezes klubu Jacek Stępniewski i dyrektor Zbigniew Grzanka czynią starania o pozyskanie sponsora strategicznego. - Rozpoczniemy przygotowania do sezonu w połowie sierpnia, ale dziś jeszcze nie potrafię powiedzieć ani jaki będzie skład drużyny, ani kto będzie ją prowadził. Najpierw musimy mieć jasno określony budżet i klarowną sytuację organizacyjną, a dopiero później możemy podpisywać umowy z nowymi zawodniczkami. Nie chcemy przecież tworzyć kontraktów z powietrza.

(mk) - Dziennik Łódzki

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 21 lipca 2007, 14:11

jelo pisze:Koryzna wraca do ŁKS

no to sobie pograła w Włókniarzu.... :cry:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 21 lipca 2007, 17:04

Skład Cukierków Odry Brzeg przed zbliżającym się sezonem pomału się krystalizuje. Po zakontraktowanych dwóch zawodniczkach ze Stanów Zjednoczonych Ty Moore, Shan Moore oraz Polek Darii Cybulak, Magdaleny Rzeźnik i Justyny Daniel działacze wciąż rozglądają się za potencjalnymi wzmocnieniami zespołu.

Nadal są prowadzone rozmowy z Agnieszką Makowską nad przedłużeniem umowy z Odrą. Alternatywą jest trzecia zawodniczka z USA z którą klub, od dłuższego już czasu, także negocjuje warunki i kto wie czy nie zasili brzeskiego zespołu.

Pewnym jest, że do drużyny dołączy 33-letnia rosyjska środkowa Ekaterina Dvorskaya, która w poprzednim sezonie występowała w zespole Dorsten w Niemczech oraz w szwedzkim Norrkoping Dolphins. Rosjanka ma 199 cm wzrostu. Wzmocnieniem kadry Cukierków będzie także Mirela Pułtorak, wychowanka brzeskiej Odry, która właśnie skończyła naukę w Szkole Mistrzostwa Sportowego w Łomiankach.

- Rozmawiamy z jedną z ukraińskich zawodniczek młodego pokolenia, ale nie ukrywam, że rozmowy nam się przedłużają, a nie możemy zbyt długo czekać na odpowiedź ze strony koszykarki i jej menedżera - mówi Bolesław Garnczarczyk kierownik brzeskiego zespołu. - Czekamy na odpowiedź Agnieszki Makowskiej. Mamy też kilka opcji w razie gdyby któraś z dziewczyn, z którą rozmawiamy, nie zdecydowała się na kontrakt z nami - dodaje Garnczarczyk.

Mariusz Kolekta, PLKK.pl

==========

Tak więc wszystko przeczytane w ostatnich dniach znów zostało zburzone, bo ponoć Szopen już podpisała, a trzeciej Amerykanki miało nie być...

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 23 lipca 2007, 20:35

Brazylijka nową rozgrywającą

23-letnia Brazylijka Natalia Aparecida Mares Burian ma 165 cm wzrostu.

Nowa rozgrywająca przyjedzie niebawem do Łodzi z Brazylii, gdzie występowała w klubie Catanduva (gra tam też znana z występów w Polfie Pabianice Karla Kristina da Costa). Młodą rozgrywającą poleciła do ŁKS Renata de Oliveira, a trener Mirosław Trześniewski mógł obejrzeć Burian na płytach DVD.

Inna zawodniczka z Brazylii, mierząca 202 cm, o którą starał się ŁKS nie doszła jednak do porozumienia z klubem z al.Unii i postanowiła kontynuować karierę w ojczyźnie.

(rob) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 23 lipca 2007, 20:36

W Pabianicach szukają trenera

Miejskie Towarzystwo Koszykówki w Pabianicach zgłosiło zespół do rozgrywek i obecnie kompletuje kadrę oraz poszukuje nowego szkoleniowca.

- Na pewno będzie to trener z Polski, ponieważ nie stać nas na szkoleniowca z zagranicy. Obecnie najważniejsze jest znalezienie sponsora i zamknięcie budżetu na nowy sezon - powiedział dyrektor klubu Zbigniew Grzanka.

Dyrektor zapewnił, że władze MTK skompletują kadrę gwarantującą odpowiedni poziom gry, która zapewni utrzymanie się w lidze. W najbliższych dniach znana będzie odpowiedź jednej z firm, mającej sponsorować klub.

(rob) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 23 lipca 2007, 23:23

Tak sobie czytam to wszystko i śmiech mnie ogarnia!!!!

Panowie działacze z Pabianic zgłosili drużynę do rozgrywek ale w dalszym ciągu szukają sponsorów, szukają trenerów, że o zawodniczkach nie wspomnę!!!
Jak to powiedział mój serdeczny Kolega Gienek, teraz działacze mają "pole do popisu"!! Skończyły się czasy gdy PZF Polfa dawała "kupkę" szmalu na tacy - żeby śmieszniej (amoże tragiczniej) było, pieniążki te były - mówiąc dosadnie - przepierdalane i przejadane, choćby poprzez angażowanie i przepłacanie w Pabianicach podrzędnych zawodniczek (od Korzeniewskiej zaczynając na Krystofowej kończąc) !!!
Teraz czas na to by działacze i ternicy klubu wykazali się swoją operatywnością, pomysłowościa itd. itp.
Powiem wprost, ja w to nie wierzę, i to o co apelowałem przez szereg długich lat - by ogrywać młode ( a przez niektórych "szpecy" byłem wyśmiewany i wyzywany, że się czepiam) teraz przynosi efekty!!! Gdyby działo się tak o co apelowałem, to dziś nie mielibyśmy problemu!! Przynajmnije kilka młodych zawodniczek byłoby już nieźle ogranych w najwyższej lidze rozgrywkowej i nie byłoby się o oc martwić!!!
No ale że nikt się tym nie przejmował ( a nawet pewien trener robiący obecnie furore za międzą chciał ponoć zlikwidować w Pabianicach grupy młodzieżowe bo na zawodniczki i tak kase da Polfa - więc po c*huj szkolić :twisted: ) to mamy teraz obraz nędzy i rozpaczy!!!

Co rusz słyszę o tym że Zbyszek Grzanka mówi iż na dnich ma się rozstrzygnąć kwestia nowego sponsora..... jakoś nic się nie rozstrzyga!!!
Coś tam słyszałem że niby mamy już zaklepane zawodniczki ze wschodu, ze Stanów i Bóg wię skąd jeszcze. Nawet w powyższym artykule jest mowa że dadzą radę skompletować skład który zapewni nam utrzymanie!! Tak się zastanawiam tylko czy jest sens??? Może lepiej wystartować do sezonu wychowankami, przegrać wszystkie mecze i z HUKIEM spaść z ligi ale cały czas szukać sponsora z prawdziwego zdarzenia a potem wykupić dziką kartę ( tak jak rok temu Jelenia a teraz Toruń) i cwaniakować później z poczynionymi transferami?? A nawet jeśli się nie uda sponsora znaleść to będzie plus taki że młode się W KOŃCU ograją!!!!

Powiem że nie wierzę w to by się udalo coś zdziałac.... może się mylę, choć doświadczenie ostatnich kilku ładnych latek kiedy to prędzej czy później wychodziło "na moje" powoduję że nie wierzę!!!

Iteraz wrzucę kamyczek.... nie, ogromnego głaza do ogródka zarządu klubu!!! Proponowałbym się zreflektować co niektórym osobą, z Polfy już nie będzie płynął strumyk pieniązków, nie będą już przywożne do klubu "tony darmowych leków" więc czas odejść!!!!!! Czas profity osobistych się już skończył!!!! Wedłyg mnie, z bodajże 11 osób znajdujących sienie przerwanie od ładnych kilku lat w zarządzie, przynajmniej 6 jest totaln9e nie potrzebnych!!!!! Czas rozwiązać to p... towarzystwo wzajemnej adoracji i dopuścić do głosu osoby operatywne, osoby z świerzymi i zupełnie nowymi poglądami na obecny świat!!!!

Bo jeśli nie to ...... nie pozostaje nic innego jak .... (kto to zwykł mawiać?? Belfer??) zaorać wszystko i zasiać bułki tartej!!!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

klaudia
Nowy na forum

Postautor: klaudia » 24 lipca 2007, 09:49

..
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2007, 10:00 przez klaudia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 24 lipca 2007, 09:53

Rozmawiałem kilka dni temu z naszym starym znajomym z wyjazdów, cżłowiekiem który praktycznie całe swoje życie poświęcił dla Włókniarza, w sobotę w nocy wracał z koszykarkami aby w niedziele rano jechać z piłkarzami, zorientowani wiedzą o kim mówię. To co usłyszałem to był szok, czas zmian właśnie nadszedł, zgodzę sie z Szymonem że kasa po prostu była rozp...lona, teraz jest szansa aby Ci którzy traktowali to jako hobby czy może ładny wpis do życiorysu pokazali naprawdę że są oddani temu klubowi. I jeszcze jedna sprawa do włodarzy klubu, a może by tak do Zarządu dać 2 - 3 kibiców, dla których ten klub to nie folwark ale kawał życia, i zostaną z tym klubem już na zawsze, nawet jesli nie będzie kasy, będzie 1 liga, czy nawet gdyby zostały tylko drużyny młodzieżowe.
Teraz nadszedł ten moment, albo radykalne zmiany albo rozp....lić, zaorać i bułki tartej zasiać!!
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 24 lipca 2007, 10:32

Fakt że od niezliczonych dni słychac że Grzanka zapewnia o składzie i podjęciu decyzji co do sponsora....Ale gdzie to wszystko jest :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Bo w dalszym ciągu to tylko słowa rzucane na wiatr.
Ciekawe jak beda się wszyscy zachowywac z zarządu teraz, faktycznie mnie to ciekawi gdy kasy tyle co by kot na płakał, i hmmmm...te darmowe leki-ktos sobie juz za darmo się nie poleczy.

Szykujcie się na sianie...kupować bułkę tartą :!: :!: :!:
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 24 lipca 2007, 10:57

ponoć trenerem Pabianic ma zostać Marzec :!:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 24 lipca 2007, 11:16

Z klubem jestem związany od nie dawna, ale to co dzieje się w klubie to się w pale nie mieści...było PZU, Polfa to sytuacja w klubie była dobra... ale nikt nie myślał co może być później... więc wszyscy żyli sobie jakby nigdy nic! Odchodzi PZU i co i znowu nic...każdy normalny zarząd wprowadza młodzież i szuka potencjalnych następców... w pierwszej piątce widziałem Gosie, Ewelinę i Anitę, a teraz tym bardziej!
Choć czuje, że tym razem klub poszuka jakiś Azjatek bo chyba tego to jeszcze u nas nie było...kiedy czytałem, że klub może zasilić Edyta Koryzna pomarzyłem sobie, że może jakoś to będzie, ale nici z tego...
Co do trener to może najwyższy czas przywrócić kogoś kto był symbolem sukcesów Włókniarza...ale to co klub zrobi my kibice nie mam chyba żadnego wpływu... niestety...

Przeciecz w Pabianicach mamy kilka bardzo dobrych zawodniczek tylko chyba kibice to widzą...
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 lipca 2007, 15:22

FAN PLKK pisze:ponoć trenerem Pabianic ma zostać Marzec :!:

nie życzę tego Pabianicom, ale mówi się że Depta...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 24 lipca 2007, 17:04

ann pisze:
FAN PLKK pisze:ponoć trenerem Pabianic ma zostać Marzec :!:

nie życzę tego Pabianicom, ale mówi się że Depta...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 24 lipca 2007, 17:39

Jako, że kontuzja eliminuje Anie Pietrzak z gry na pół roku minimum, zostajemy praktycznie z jedną nominalną rozgrywająca (Vera). Ciekaw jestem, czy coś w związku z tym poczynią działacze... :roll: :?

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 24 lipca 2007, 19:53

Nowy trener koszykarek z Pabianic
jw
2007-07-24, ostatnia aktualizacja 2007-07-24 20:18

Sławomir Depta zostanie wkrótce trenerem Polfy Pabianice.
- Tylko do soboty będzie vacat na stanowisku szkoleniowca - zdradza Zbigniew Grzanka, dyrektor pabianickiego klubu. Tego dnia ma dojść do podpisania umowy z Deptą, który przez najbliższe 12 miesięcy będzie szkoleniowcem pabianickich koszykarek.

43-letni Depta całą swoją trenerską karierę związał z koszykówką kobiecą. Najpierw pracował w AZS Lublin, a później w Meblotapie Chełm. Ostatnio był nauczycielem wychowania fizycznego w 29 LO w Lublinie.

- Pozytywnie oceniam dotychczasową pracę tego szkoleniowca i nie mam żadnych obaw przed jego pracą w Pabianicach - dodaje Grzanka.

Przyszły trener pabianickich koszykarek zapowiada, że zespół rozpocznie przygotowania do sezonu najwcześniej w połowie sierpnia.

Źródło: Gazeta Wyborcza Łódź

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”