Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: przemoe » 21 grudnia 2009, 09:07

Liczę na skany co miesiąc - nie jak w zeszłym roku :evil:
Pomysł wydaje się przedni z tego co widać na fotkach przy arcie.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 21 grudnia 2009, 11:13

Tutaj kilka ujec ze spotkania z koszykarkami i prezentacji kalendarza:
http://www.gorzowska.tv/news.php?show=nw640

feri
Młodzik

Postautor: feri » 21 grudnia 2009, 13:46

Jack Napier pisze:Tutaj kilka ujec ze spotkania z koszykarkami i prezentacji kalendarza:
http://www.gorzowska.tv/news.php?show=nw640

i tutaj + wywiady
http://www.zachod.pl/articles/view/kosz ... kalendarza

friel
Kadet

Postautor: friel » 21 grudnia 2009, 23:33

Hej słyszałem Plotki ,że ma wrócić do nas Anosike ktoś wie czy jest w tym choćby ziarenko prawdy?

Aha i nie wiem co się stało ,ale błagam MADEJ WRÓĆ!
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2009, 00:34 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

p..
Amator

Postautor: p.. » 22 grudnia 2009, 00:03

http://www.gorzow24.pl/fotoreportaz/845/24/azs-pwsz-muks-7452.html

Tak się bawi, tak się bawi AZS! :D

Poziom dopingu równy poziomowi na boisku! ;]

Preeeziu nie wstydź się!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 grudnia 2009, 23:45

NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Jestem z Gorzow
Nowy na forum

Postautor: Jestem z Gorzow » 26 grudnia 2009, 17:09

friel pisze:Hej słyszałem Plotki ,że ma wrócić do nas Anosike ktoś wie czy jest w tym choćby ziarenko prawdy?

Aha i nie wiem co się stało ,ale błagam MADEJ WRÓĆ!

Wydaje mi się że ma podpisany do końca roku, skąd o tym słyszałeś, nie wnikam ;]
Ale chyba Nicky polubiła Gorzów, osobiście nie chciała się stąd ruszać, z tego co pamietam :)
Więc jeżeli się się mylę i Nicky może odejść w święta, to szanse że wróci pewnie są :)
Schody zaczynają się na poziomie finansów, Gorzowowi aby przebić ofertę Targoviste będzie nie zwykle ciężko :| :roll:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15!
-AZS?
-Co?!
-Małooooooooooooooooooooooooo!!!!!!

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 27 grudnia 2009, 13:53

Kontrakt z Jela Vidacic zostal oficjalnie rozwiazany.

Jela Vidacić miała być naszą podstawową zawodniczką podkoszową i dlatego dostawała na początku bardzo dużo minut. Niestety, już po kilku meczach nie miałem złudzeń, że Serbka nie jest tej klasy graczem, na którego liczyłem. Po prostu statystyki ligi adriatyckiej nie miały przełożenia na bardzo silną ligę polską, gdzie musiała ścierać się z bardzo mocnymi fizycznie rywalkami. Jela ze swoimi warunkami nie miała szans w tych pojedynkach. Dlatego z bólem serca rozwiązaliśmy kontrakt z Vidacić, która była gotowa drastycznie obniżyć swój kontrakt, byleby tylko zostać w Gorzowie. W klubie liczymy jednak każdy grosz i stąd nasze rozstanie, które było jedną z najtrudniejszych decyzji zarządu i w moim życiu. W tej chwili czynimy wszystko, aby wypełnić tę lukę. Jesteśmy zainteresowani jedną z trzech Amerykanek. Kompletowanie składu chciałbym zamknąć już w przerwie międzyświątecznej.

- Nie jesteśmy jeszcze zespołem kompletnym. To, co udało się w dotychczasowych pojedynkach z czołowymi zespołami, czyli pokonać rywala w pojedynczym meczu, drugi raz się już nie powtórzy. Trenerzy Lotosu, Wisły czy CCC są zbyt dobrzy i kolejny raz w ten sam sposób ich się już nie oszuka. Jeżeli jednak dobierzemy zawodniczkę podkoszową zdolną powalczyć z Matović, Burse czy Kobryn oraz dopisze nam zdrowie, bo to element nieodzowny, to jesteśmy w stanie powalczyć o tytuł. Ale najpierw te warunki muszą być spełnione.

Gazeta Lubuska

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 27 grudnia 2009, 14:36

Też mi szkoda Jeli. Juz pomijam aspekt jej umiejętnosci sportowych bo tu faktycznie nie dawała rady. Ale imponowało mi jej zaangażowanie i walka do końca kiedy po nieudanych akcjach próbowała dalej. Inna zawodniczka mogłaby się zniechecic , ale Ona nie..a przecież przychodziła jako najlepsza zawodniczka ligi serbskiej. W Polsce została szybko sprowadzona na ziemię, a mimo to nie zachowywała sie jak jakas rozkapryszona gwiazdeczka. Szkoda tym bardziej że przyjechała do Gorzowa z całą swoja rodziną..eh. Najlepiej byłoby zostawić ją w drużynie i pozyskać jeszcze jednego gracza, no ale na to na pewno nie byłoby pieniążków.

Jeśli pozyskamy jakąś Amerykanke to ciekaw jestem czy zastąpi ona np Spencer w Eurolidze..czy będzie tylko na PLKK..

friel
Kadet

Postautor: friel » 27 grudnia 2009, 15:40

No raczej tylko wariant PLKK :( szkoda że wszystkie poważne zawodniczki z Europejskim paszportem są już zajęte :(
Szkoda Jeli gdybyśmy mieli mniej bogato na pozycji nr 4 to tam myślę ,że dziewczyna by się odnalazła ale parę "4" to mamy chyba najmocniejszą w lidze .... podkreślam chyba :)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 grudnia 2009, 15:54

Mysle ze beda chcieli zakontraktowac amerykanke która dolaczy do nas dopiero w Lutym i raczej nie ma mowy na wymiane jej na Samanthe czy Sidnay w Euro. Jezeli jednak jakims cudem udaloby im sie zakontraktowac bardzo mocna Europejke... to mozemy naprawde troche namieszac nawet w Euro 8) Ale szanse na to sa naprawde bardzo male.

Cel jest jeden "Idziemy na Majstra :mrgreen: " w PLKK :)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 27 grudnia 2009, 16:56

Myślisz Endrju że dopiero w lutym? na koniec stycznia mamy mecz z Polkowicami..nie wiem czy będą ryzykować 8)

flash
Młodzik

Postautor: flash » 27 grudnia 2009, 17:39

Jestem zaskoczony, że Maciejewski podziękował Vidacic. Przecież to jego wynalazek, oglądał ją wiele razy, a na dodatek - jak sam przyznał w wywiadzie - prześwietlił na 30 sposobów. Skąd taka pomylka??? :oops: :roll:
bball

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 27 grudnia 2009, 18:16

flash pisze:Jestem zaskoczony, że Maciejewski podziękował Vidacic. Przecież to jego wynalazek, oglądał ją wiele razy, a na dodatek - jak sam przyznał w wywiadzie - prześwietlił na 30 sposobów. Skąd taka pomylka??? :oops: :roll:

Powiem dwa slowa:

"Daruj sobie..."

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 27 grudnia 2009, 21:37

flash pisze:Jestem zaskoczony, że Maciejewski podziękował Vidacic. Przecież to jego wynalazek, oglądał ją wiele razy, a na dodatek - jak sam przyznał w wywiadzie - prześwietlił na 30 sposobów. Skąd taka pomylka??? :oops: :roll:

Juz nie zgrywaj kolego takiego wielce zaskoczonego.Trener nie jest alfą i omegą żeby miał wiedzieć i przewidywac wszystko, zwłaszcza jeszcze zanim sezon sie zacznie. Juz abstrachując od Vidacic, czasem zawodniczka może mięc bardzo dobre "referencje" a do drużyny nie pasuje i tyle...Co innego oglądanie zawodniczki na video a co innego wkomponowywanie jej do swojego zespołu.. :roll:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”