Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 22 maja 2007, 14:16

schwarcus pisze:Ja mam nadzieję, że to znów wymysły panów redaktorów, którzy lubią pisać co im ślina na język przyniesie bądź co gdzieś tam usłyszą. Zresztą, po co nam Krupa, skoro mamy Skerovic i Gajdę? Myślmy logicznie ;)

A po Herktowi Skerovic o Gajdzie nie wspomn skoro chce Krupską.On bez niej nie umie drużyny prowadzić.No i jaka doświadczona - 37 lat,na eurolige jak znalazł.

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 22 maja 2007, 14:20

Ja mam nadzieję, że Krupa w Wiśle to jakiś żart... Po co? Dlaczego?
Co do Radwan, to jakoś jej też nie widzę w składzie...
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Gość

Postautor: Gość » 22 maja 2007, 14:26

Na razie ważne umowy mają jedynie cztery koszykarki. Kogo oprócz Anny DeForge, Jeleny Skerović, Moniki Krawiec i nowej twarzy w zespole, Agnieszki Pałki, zobaczymy w przyszłym sezonie znów przy Reymonta? - Nie można przyspieszać pewnego procesu, najpierw zbudujemy szkielet zespołu, później dobierzemy resztę. Każda z pozostałych zawodniczek może się czuć w kręgu naszych zainteresowań - zapewnia trener Tomasz Herkt, który 1 sierpnia zostanie oficjalnie nowym szkoleniowcem Wisły.

Teraz jest jasne dlaczego nie wymieniono Gajdy o ważnym kontrakcie.Herkt ma inna wizje z Krupską na czele.

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 22 maja 2007, 14:28

Anonymous pisze:Teraz jest jasne dlaczego nie wymieniono Gajdy o ważnym kontrakcie.Herkt ma inna wizje z Krupską na czele.

Ale Gajda ma ważny kontrakt.
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Gość

Postautor: Gość » 22 maja 2007, 14:44

Fufurek pisze:
Anonymous pisze:Teraz jest jasne dlaczego nie wymieniono Gajdy o ważnym kontrakcie.Herkt ma inna wizje z Krupską na czele.

Ale Gajda ma ważny kontrakt.

I to jest jakaś nadzieja,że nie będa chcieli placić tylu zawodniczkom na tej samej pozycji.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 maja 2007, 15:25

co do nowości z GW... nie uwierzę dopóki nie zobaczę, a jak zobaczę to mnie chyba szlak trafi z "radości" :evil:
Bo o ile T.H dalabym szansę, to duetowi Herkt-Krupska absolutnie nie :evil:
Ostatnio zmieniony 22 maja 2007, 16:02 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

poldek

Wisla

Postautor: poldek » 22 maja 2007, 15:41

Fufurek pisze:Ja mam nadzieję, że Krupa w Wiśle to jakiś żart... Po co? Dlaczego?

Jak Tomek to i Krupa, a dlaczego i po co to chyba wszyscy wiedza

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Re: Wisla

Postautor: jimmy » 22 maja 2007, 15:57

poldek pisze:
Fufurek pisze:Ja mam nadzieję, że Krupa w Wiśle to jakiś żart... Po co? Dlaczego?

A dlaczego??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: Wisla

Postautor: ann » 22 maja 2007, 15:59

osesek pisze:
poldek pisze:

A dlaczego??

proszę Was, bez tego typu komentarzy.
na razie Krupy nie ma w Wiśle( i oby nie bylo :x )
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 30 maja 2007, 23:19

Nowe kontrakty w Wiśle

Z końcem maja wygasały kontrakty kilku mistrzyń Polski, koszykarek Wisły Can-Pack Kraków. Umowy z klubem na kolejny rok z możliwością przedłużenia parafowały Dorota Gburczyk, Natalia Trafimava i Anna Wielebnowska. "Biała Gwiazda" rozstała się natomiast z Elżbietą Trześniewską.

Natalia Trafimava, Dorota Gburczyk i Anna Wielebnowska dołączyły tym samym do Agnieszki Pałki, Anny DeForge, Jeleny Skerović, Moniki Krawiec, Agaty Gajdy i Agnieszki Fikiel, które mają ważne umowy z Wisłą. - W ten sposób mamy już trzon zespołu na najbliższy sezon - mówi prezes krakowskiego klubu Ludwik Miętta-Mikołajewicz.

Do tej dziewiątki ma wkrótce dołączyć wysokiej klasy środkowa. Nie jest tajemnicą, że Wisła poszukuje zawodniczki podkoszowej wśród gwiazd ligi WNBA. - Szukamy środkowej, która wspomoże zespół w Eurolidze w dużo większym stopniu niż Daliborka Vilipić - dodaje prezes "Białej Gwiazdy".

W poszukiwanie centra, oprócz kierownika sekcji Piotra Dunina-Suligostowskiego i menedżerów, z którymi Wisła pozostaje w stałym kontakcie, zaangażowała się Anna DeForge, która znakomicie orientuje się w realiach WNBA.

Nie wiadomo jeszcze czy na powrót do Wisły zdecyduje się Ewelina Kobryn. Środkowa reprezentacji Polski - oprócz propozycji z Krakowa - rozważa też kilka ofert z zagranicznych klubów.

Niewykluczone, że oprócz Elżbiety Trześniewskiej w przyszłym sezonie nie zobaczymy pod Wawelem Magdaleny Radwan. Zawodniczka, która raczej nie mogłaby liczyć na dłuższe występy, najprawdopodobniej podzieli losy Magdaleny Skorek i Edyty Błaszczak i zostanie wypożyczona do innego klubu. Na razie Radwan przebywa na urlopie. Po powrocie ma zasiąść z włodarzami Wisły do rozmów na temat swojej przyszłości w następnym sezonie ligowym.

Dariusz Jaroń plkk.pl

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 30 maja 2007, 23:20

swoją drogą, to może już najwyższy czas zamknąć ten wątek (34 strony) i otworzyć nowy :D

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 31 maja 2007, 00:24

No to czekamy na centra :)
Zobaczymy jak w roli menadżera Wisły spisze się ADF :wink:
Nie mam nic przeciwko temu, żeby była to Śnieżynka :) , pomarzyć dobra rzecz.
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 31 maja 2007, 01:33

Skoro Ania szuka dla nas centra, to jakoś się nie martwię. :)
Co więcej? Cieszę się, że Natalia zostaje. U trenera Herkta pewnie będzie więcej grać. Nie wiem po co piszą o Kobryn wciąż, jestem pewien, że w Wiśle grać nie będzie, więc po co mydlić oczy. Oprócz Radwan, może też i by Doris wypożyczyć?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 maja 2007, 06:42

no proszę, zawodniczka, trener i menager w jednej osobie :wink:
ta dziewczyna to skarb :wink:
tylko szukaj Ania dobrze :)
Tofi, Niunia i Doris...super :D

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 31 maja 2007, 08:07

zgadzam się z betti: Misia w przyszłym sezonie będzie pruszyć w Krakowie :D
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”