Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 24 lipca 2007, 20:04

ale jaja !! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(...) Ostatnio był nauczycielem wychowania fizycznego w 29 LO w Lublinie.

WUEFISTO NIGDY NIE BĘDZIESZ PROFESJONALISTĄ
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2007, 20:48 przez Matii, łącznie zmieniany 2 razy.
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 24 lipca 2007, 20:43

Sławomir Depta będzie prowadzić w nowym sezonie zespół z Pabianic w rozgrywkach PLKK. Poprzednikiem lubelskiego działacza był trener Tomasz Herkt, który objął zespół mistrza Polski Wisłę Can-Pack Kraków. W ostatnim sezonie występów w PLKK zespół Depty w spotkaniach z Pabianicami osiągnął wyniki 49:93 (PLKK), 38:89 (PP), 52:98 (PP) i 68:88

polskikosz.pl

:shock:

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 24 lipca 2007, 21:25

No to jest ciekawie :?
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 24 lipca 2007, 23:17

A nie było nikogo z miejscowych trenerów, a może warto zaryzykować i dać szansę młodemu (młodej) absolwentce AWF, taki trener (trenerka) da z siebie 200%, jak dostanie życiową szansę. Będę powtarzał to do nieskończoności, w takiej sytuacji w jakiej jest Włókniarz należy zaryzykować (CO TRACIMY!!!!) i postawić na młodość. Jak było w latach 70., HISTORIA JEST NAUCZYCIELKą żYCIA!!!
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 25 lipca 2007, 04:42

hmm... nie wierze, że w Pabianicach nie ma dobrych nauczycieli WF-u, którzy specjalizują się w koszykówce, gdzieś tam jakieś szkolenie w szkołach prowadzą. Do tego na pozycji asystenta dać dwóch młodych wilków i przy braku pieniędzy starać się coś zdziałać... Depta to moim zdaniem nienajlepsze wyjście.

Zgadzam się więc z Belfrem.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 lipca 2007, 09:53

ponieważ jak to mówią i tak "z g... bata nie ukręcisz" rozejrzałbym się raczej wśród choćby i dawnych, doskonałych przecież zawodniczek - niewątpliwie część z nich pozostała przy koszykówce i kontunuuje dawną karierę aktualnie jako trenerską - a zespołowi (praktycznie juniorskiemu) potrzebny jest trener łączący 3 cechy - autorytet, wiedzę koszykarską, umiejętność jej przekazania. W przypadku Depty zaś conajmniej przy niektórych z nich mam pewne wątpliwości... Jakoś jak myślę o jego pracy to bliżej mi do tzw. "odwalania pańszczyzny" niż walki o "złapania" życiowej szansy dla siebie i oczywiście przy okazji ukochanego klubu...

Ew. tzw. doświadczenie ligowe czy tam doświadczenie w najwyższej klasie rozgrywkowej - taki "trener-taktyk" (i tak przecież "pożal się..." itd) - jest zupełnie niepotrzebny...

gościo

Postautor: gościo » 25 lipca 2007, 16:03

Hersi pisze:Sławomir Depta będzie prowadzić w nowym sezonie zespół z Pabianic w rozgrywkach PLKK. Poprzednikiem lubelskiego działacza był trener Tomasz Herkt, który objął zespół mistrza Polski Wisłę Can-Pack Kraków. W ostatnim sezonie występów w PLKK zespół Depty w spotkaniach z Pabianicami osiągnął wyniki 49:93 (PLKK), 38:89 (PP), 52:98 (PP) i 68:88

myślę że niektórzy nie wiedzą też o czarnej i NAJGORSZEJ stronie oblicza Depty. nie jest chyba tajemnicą w kręgach koszykarek że Depta ma "kłopoty ze sobą" i w każdym sezonie szukał "pocieszenia" u jednej z koszykarek. w zamian gwarantował grę. niestety te które się sprzeciwiały lądowały daleko na ławce.
dla mnie taki człowiek powinien dożywotnio mieć zakaz pracy z kobietami szczególnie młodymi.

Matii - nzl

Postautor: Matii - nzl » 25 lipca 2007, 16:18

gościo pisze:myślę że niektórzy nie wiedzą też o czarnej i NAJGORSZEJ stronie oblicza Depty. nie jest chyba tajemnicą w kręgach koszykarek że Depta ma "kłopoty ze sobą" i w każdym sezonie szukał "pocieszenia" u jednej z koszykarek. w zamian gwarantował grę. niestety te które się sprzeciwiały lądowały daleko na ławce.
dla mnie taki człowiek powinien dożywotnio mieć zakaz pracy z kobietami szczególnie młodymi.

no coz... niektorzy po jakims czasie uwazali, ze my chelmscy kibice sie czepiamy i wymyslamy. Teraz inni zobacza...

WUEFISTO NIGDY NIE BĘDZIESZ PROFESJONALISTĄ

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 25 lipca 2007, 16:22

ale ciekawe podejscie miał do zawodniczek :/ jak u nas będzie takie numery robił to pożałuje dnia w którym przyjechał do Pabianic
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Gość

Postautor: Gość » 25 lipca 2007, 17:12

ale Irek Taraszkiewicz był dobrym trenerem a tez uczyl i uczy teraz nadal wf

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 25 lipca 2007, 18:23

Nie jest ważne gdzie kto teraz pracuje, ważne jest jakim jest specjalistą - Irek Taraszkiewicz dostał od kibiców kredyt zaufania i ciągle go ma!

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 25 lipca 2007, 18:58

Brazylijka nie podpisała umowy

Koszykarki ŁKS nie rozpoczęły jeszcze przygotowań do sezonu (stanie się to dopiero 8 sierpnia), ale w sekcji cały czas trwają przygotowania do nowych rozgrywek.

Obrazek

Klub otrzymał ponad 100 tysięcy zł od miasta (czyli 40 procent sumy, jaką dla niego zapisano w budżecie) i szuka wzmocnień na pozycje centra.

Niepokojąca jest jednak wiadomość dotycząca Renaty Oliveiry, która grała przy al. Unii w ubiegłym sezonie. Zawodniczka zaakceptowała warunki kontraktu, ale nie odesłała jak dotąd umowy, którą przesłał jej klub. Trener Mirosław Trześniewski pozostaje jednak nadal w kontakcie z agentem Renaty.

(rob) - Express Ilustrowany

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 26 lipca 2007, 07:15

Dopiero w połowie sierpnia rozpoczną przygotowania do nowego sezonu koszykarki Polfy Pabianice. Skład wymaga jeszcze wielu uzupełnień, ale nie nastąpią one, dopóki zarząd nie będzie miał precyzyjnie określonego budżetu.

Trwają więc rozmowy w sprawie pozyskania sponsora strategicznego. Jeśli zakończą się pomyślnie, to rozpocznie się budowanie nowej drużyny.

Nie wiadomo jeszcze komu zarząd powierzy to zadanie. Kandydatów jest kilku. Polfa podjęła m.in. rozmowy z byłym szkoleniowcem drużyny Jackiem Dyją, ale wszystko wskazuje na to, że nie będzie chciał się przeprowadzić z Sosnowca, gdzie trenuje kadetki.

Chętnie poprowadziłby drużynę Serb Milan Gajić, który kilka lat temu osiedlił się w Łodzi. Pracował głównie z drużynami męskimi (w ekstraklasie m.in. Bobry Bytom i Unia Tarnów), a prowadzenie zespołu koszykarek byłoby dla niego nowym wyzwaniem.

Kandydatem na trenera Polfy jest także Leszek Marzec. W sobotę przyjedzie natomiast na rozmowy do Pabianic Sławomir Depta, były trener Meblotapu Chełm, który zapewnia, że zdoła wzmocnić skład.

(mk) - Dziennik Łódzki

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 26 lipca 2007, 09:09

Jak zatrudnia Depte to ten klub nalezy zaorac a dzialaczy na tym polu pogrzebac. Jezeli w okolicach Pabianic (lub zwizanych z klubem nawet w przeszlosci) nie ma juz ludzi ktorzy chca z naszymi dzialaczami i wychowankami pracowac to nie ma o czym mowic. Zamiast dac szanse mlodym zarowno trenerom jak i zawodniczkom - sciaga sie jakiegos naciagacza ktory juz doszczetnie rozpier... ten klub.

Wrrrr :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 26 lipca 2007, 09:43

Ludzi związanych z kliką która rozwaliła ten klub, a więc Klimek, Trześniewski, Grabarczyk i Koziara, należy wypier..lić na zbity pysk. Na co czekacie, za chwilę może być za późno, wtedy powiecie że nic nie można było zrobić i jest wam przykro, ale kara was nie ominie.

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”