Finał FGE :Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów W.73-58(4-1)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
hellraiser pisze:friel pisze:
Męczące ale prawdziwe my raczej w prasie nie poniżamy Wisły czy Lotosu
Jasne bo wasza prasa jest zajebista.
Sezon magiczny - z Krakowem i Gdynią na kolanach - jeszcze trwa
Kamil Siałkowski
Rzeczywiście to jedynie taka oznaka szacunku. A pisze to ten sam człowiek które potem płakał że trójmiejska prasa rzekomo nie szanuję Gorzowa przed finałami. Moralność Kalego.Ciekawe co by było gdyby w trójmiejskiej prasie ukazał się artykuł że AZS na kolanach. Jaki to byłby płacz.W Gorzowie zrobiono by mega aferę.
Cytat z trójmiejskiej gazety wyborczej: "Finał ekstraklasy koszykarek Lotos PKO BP Gdynia - AZS Gorzów zapowiada się na najnudniejszy od lat. Jeżeli gdynianki zagrają tak, jak w półfinałach, możemy nie zobaczyć ani jednego emocjonującego meczu"
inny cytat:"Dla Lotosu szykują się jedne z najłatwiejszych finałów ostatnich lat"
kolejny cytat: "Koszykarki Lotosu PKO BP Gdynia już w półfinale pokonały najgroźniejszego rywala i - podobnie jak przed laty - tytuł mistrza Polski może im przyjść łatwo. Bo finały z AZS Gorzów powinny być formalnością "
Te fragmenty pokazują lekceważenie przeciwnika przed meczem, natomiast Kamil Siałkowski może trochę przesadził z tytułem ale cieszył się z pierwszych w historii gorzowskiej koszykówki zwycięstw nad Wisłą i Lotosem.
Poza tym tytuł "Znokautowałyśmy Wisłę w tym półfinale" jest bardzo podobny do tytułu Kamila
-
koszykarz
Koledzy i koleżanki : nie ma się co przekrzykiwać !!
W każdym mieście jest PODOBNIE. Po prostu GW ma taki styl - podobny do faktu . Ci lokalni dziennikarze myślą że w ten sposób POMAGAJĄ swoim klubom a tak naprawdę szkodzą...
w TORUNIU też mamy takiego agenta : FILIPA ŁAZOWEGO , w Gorzowie jest Klimczak , Siałkowski a jestem pewien że w innych miastach jest podobnie...
Więc może - dla niepodgrzewania atmosfery - może zwyczjnie - nie będziemy zamieszczać artykulów z ,,Gazety'' ?
Co wy na to ?
W każdym mieście jest PODOBNIE. Po prostu GW ma taki styl - podobny do faktu . Ci lokalni dziennikarze myślą że w ten sposób POMAGAJĄ swoim klubom a tak naprawdę szkodzą...
w TORUNIU też mamy takiego agenta : FILIPA ŁAZOWEGO , w Gorzowie jest Klimczak , Siałkowski a jestem pewien że w innych miastach jest podobnie...
Więc może - dla niepodgrzewania atmosfery - może zwyczjnie - nie będziemy zamieszczać artykulów z ,,Gazety'' ?
Co wy na to ?
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
aniuh pisze:On chce sie z nią ożenic xD![]()
Hehehe pomysł odgadliście, ale nie chodziło mi o mnie, obojętnie kogo, ale z Gorzowa
No to zaraz piąty meczyk...
na razie Gorzów nadaje ton grze i prowadzi z Lotosem 13:10. Będzie emocjonujący mecz do końca. Catch trochę dziwnie w tych okularach wygląda
34:32 dla Lotosu do przerwy. Wszystko jest możliwe. Moim zdaniem gdyby rzeczywiście Catchings nie zagrała do końca sezonu, to mistrzostwo Polski dla Lotosu nie byłoby takie oczywiste.
to chyba już pozamiatane. W trzeciej kwarcie Lotos odjechał Gorzowowi na ponad 15 punktów.
Zohnova 15 minut gry i same zera w statystykach i 2 straty.
Jeśli chodzi o Polki, to moim zdaniem Edzia może kończyć karierę, a Czubak za słaba.
34:32 dla Lotosu do przerwy. Wszystko jest możliwe. Moim zdaniem gdyby rzeczywiście Catchings nie zagrała do końca sezonu, to mistrzostwo Polski dla Lotosu nie byłoby takie oczywiste.
to chyba już pozamiatane. W trzeciej kwarcie Lotos odjechał Gorzowowi na ponad 15 punktów.
Zohnova 15 minut gry i same zera w statystykach i 2 straty.
Jeśli chodzi o Polki, to moim zdaniem Edzia może kończyć karierę, a Czubak za słaba.
Gratulacje dla Lotosu, MP jak najbardziej zasłużone, w lidze Gdynianki były o klasę lepsze od rywalek.
Matovic, Catchings, Beard, Snystina.. do tego dołożyć 1 lub 2 europejki, może z 1 Polkę (choć myślę ze Olivia będzie sie rozwijać) i szanse na F4 euroligi pewnie realne.
Matovic, Catchings, Beard, Snystina.. do tego dołożyć 1 lub 2 europejki, może z 1 Polkę (choć myślę ze Olivia będzie sie rozwijać) i szanse na F4 euroligi pewnie realne.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
gratulacje dla Lotosu!!!
zazdroszcze 2 z 3 zawodniczek czarnoskórych
zazdroszcze 2 z 3 zawodniczek czarnoskórych
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Greebo pisze:Gratulacje dla Lotosu, MP jak najbardziej zasłużone, w lidze Gdynianki były o klasę lepsze od rywalek.
Myślę, że w składzie Lotosu nie są potrzebne jakieś drastyczne zmiany. Wymiana 2, góra trzech zawodniczek a reszta zostaje i zgrywa się.
A co do Euroligi, to musimy poznać najpierw jej system skoro zostanie zreformowana a także poczekać na losowanie, bo co tu ukrywać wiele od niego zależy. Jak Lotos trafi na potentata z Rosji i hiszpańską Walencję to choćby nie wiem co to raczej nie wyeliminuje ich.
Ale to za kilka miesięcy.
Ja widziałbym taki wyjściowy skład Lotosu w Eurolidze 2009/2010: Dydek, Matovic, Catchings, Beard i Marchanka.
-
koszykarz
MVP finału została Catch i bardzo słusznie 
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”