Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Colin
Nowy na forum

Re: Co słychać w Polkowicach??

Postautor: Colin » 15 listopada 2011, 18:43

No tak, jak mówi pewne powiedzenie:
"dajcie mi człowieka, a paragraf i tak się znajdzie".
Na przytoczone we wcześniejszym moim poście trzy zalety, Ty odpowiadasz mi jednym i to ma od razu znaczyć o Twojej racji. Tyle tylko, że każdy nagle sobie przypomniał, "że kiedy gra dobrze...", zaś wcześniej co poniektórzy pisali bzdety w stylu 'mierna', 'przeciętna'.
Fakt (proszę sobie to zapamietać fakt!) jest taki, że wg. statystyk jest to jednak czołowa zawodniczka. Czy można z tym dyskutować?
Jak wspomniałem efekty wizualne i poza sportowe mnie nie obchodzą.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 listopada 2011, 19:09

skoro idziemy w powiedzonka - przytoczę jedno z moich ulubionych:

"statystyki są jak spódniczka mini - pokazują bardzo dużo, ale nie to, co jest najważniejsze"

a takimi rzeczami są m.in. głupota w zagraniach, ślepota na lepiej ustawione koleżanki i cała masa innych rzeczy, których statystyki nie obejmują. Musina jest graczem przeciętnym i nic tego nie zmieni. jestem zdania, że otrzymując tyle szans i mając takie "zaufanie" - statystycznie lepiej wypadałaby Ola Dziwińska, Monia Jasnowska, Agata Dobrowolska czy Karo Puss.

i podtrzymuje zdanie, że "kiedy gra dobrze" - można odnieść do śladowej ilości spotkań w tym sezonie. nie wiem, czy uzbierałbym więcej niż 2-3. tylko co z tego, skoro przeciwnikami byli wówczas MUX, Odra czy Artego... :roll:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 listopada 2011, 19:18

A czy moglby ktos z Lotosiakow powiedziec dlaczego kilka lat temu trener Koziorowicz w polowie sezonu opuscil ich klub ? (Ja akurat tego nie pamietam, ale wiem ze taka sytuacja miala miejsce).
Bede wdzieczny
Pozdro
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 listopada 2011, 19:21

to było wtedy jak Rankica Sarenac miała romans z prezesem a Kozioł nie był zadowolony z jej gry :mrgreen:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Colin
Nowy na forum

Postautor: Colin » 15 listopada 2011, 20:01

Kuba, a może przytoczysz Petronyte, Maltsi czy kilka innych zawodniczek grających teraz bądź w ubiegłym sezonie (Green, Smith) w naszym zespole, a nie wykazujących się więcej niż Musina? To dopiero przecietność, aż dziw bierze, że z całą pewnością zarabiają/zarabiały o wiele większą kasę niż Rosjanka.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 listopada 2011, 20:08

z tą kasą to ja nie byłbym taki pewny ;)

daleki jestem od gloryfikowania osiągnięć Smith, Greene, Petronyte czy Maltsi. Ale przypomnę tylko, że wspomniane przez Ciebie Greene i Smith przesiedziały playoffy praktycznie na ławie, bo grały kichę. podobnie rzecz się dzieje aktualnie z Petronyte, która ławkę ma okazje poznać bardzo dobrze. zgadza się ;) ? i nikt nie robi z nich "czołowych zawodniczek ligi"

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 15 listopada 2011, 22:10

Colin pisze:No tak, jak mówi pewne powiedzenie:
"dajcie mi człowieka, a paragraf i tak się znajdzie".
Na przytoczone we wcześniejszym moim poście trzy zalety, Ty odpowiadasz mi jednym i to ma od razu znaczyć o Twojej racji. Tyle tylko, że każdy nagle sobie przypomniał, "że kiedy gra dobrze...", zaś wcześniej co poniektórzy pisali bzdety w stylu 'mierna', 'przeciętna'.
Fakt (proszę sobie to zapamietać fakt!) jest taki, że wg. statystyk jest to jednak czołowa zawodniczka. Czy można z tym dyskutować?
Jak wspomniałem efekty wizualne i poza sportowe mnie nie obchodzą.

człowieku zrozum, że statystyki z meczów z Artego czy innym MUKSem(bez urazy) nie powinieneś, ba nie możesz brać pod uwagę !!!
Prawdziwego zawodnika poznaję się po meczach z tymi większymi tuzami, w szczególności patrzę tu w kontekście Euroligi.
ale ok, zajmijmy się ligą. mecz z tymi zdecydowanie lepszymi, gdzie Musina powinna pokazać się z dobrej strony. jak tak bardzo chcesz statystyk, to przytoczę parę ważnych meczy, gdzie jako gwiazda zespołu powinna ciągnąć gre.
ostatni mecz z AZSem:
9 pkt. na 26 minut,2/7 za dwa 4 straty i 5 fauli evl. 6
Rybnik: 10 pkt. ponad 27 minut za dwa 3 straty i 4 faule evl. 9
Pruszków 11 pkt. 28 minut 0/3 za dwa 2 straty 4 faule evl. 5

wyróżniłem mecz z tymi lepszymi bądź co bądź drużynami.
i powiem tak, że jak już się uczepiłeś statystyk to bądź konsekwentny i podpieraj się na prawdę ważnymi meczami, a nie z drużyniami, którym rzucenie 15-20 pkt. przez zawodniczkę jaką jest Musina nie powinno stanowić zaporę nie do przejścia. grajek, który według Twojej osoby ciągnie grę to jakoś staty za nią nie przemawiają. przede wszystkim to co już zostało napisane, rzuty za dwa - katastrofa. na tyle minut, to jednak powinna więcej rzucać.no i te faule.
Kuba pisze:wspomniane przez Ciebie Greene i Smith przesiedziały playoffy praktycznie na ławie, bo grały kichę

racja tyle, że Musina w przypadku spadku gwałtownego formy, będzie uzupełniała skład wyjściowy raczej, chyba że do PO duże zmiany zajdą w Polkowicach.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 15 listopada 2011, 23:56

jimmy pisze:to było wtedy jak Rankica Sarenac miała romans z prezesem a Kozioł nie był zadowolony z jej gry :mrgreen:

:lol: :lol: :mrgreen:

Jestem bardzo ciekawy ile jutro Musina zagra i jak w arcywaznym meczu z Tarbes Gespe itd itp ( te chociaż nie mają nazwy koszmarku jak rywalki Wisly "BLMA" :shock: ).
Abstrahując od talentu ( a raczej jego braku) Musiny jestem bardzo ciekawy występu i gry Maltsi. Czas najwyższy aby pociągnęła grę drużyny i to na dobrej skuteczności. Na razie pokazuje, że grać porządnie to potrafi jedynie w miarę przyzwoicie ostatnimi laty w reprezentacji.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 16 listopada 2011, 00:48

Maltsi może nie rzuca po 20 pkt. ale na pewno jest ważnym punktem drużyny;) przede wszystkim co mi się podoba gdy jest na boisku, to to, że posiada tą boiskową mądrość, rozwagę i przewidywalność, czego z pewnością brakuje innej Pani na M.
Liczę, że wystrzeli w końcu grecka rakieta ;)
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Colin
Nowy na forum

Postautor: Colin » 16 listopada 2011, 19:29

No i wystrzeliła, podobnie jak co zapewne dla niektórych jest dziwne, pani M.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 listopada 2011, 22:04

dziwne, fakt.

Musina zagrała zadziwiająco dobry mecz, jakby na złość ;) ledwie dwa głupie zagrania z jej strony, a poza tym - na plus. podobnie jak Maltsi.

więcej słów w wątku euroligowym ;)

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 07 grudnia 2011, 17:48

na początku meczu z Fener ogłoszono rozwiązanie kontraktu z Petronyte.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 grudnia 2011, 23:04

shineonball pisze:na początku meczu z Fener ogłoszono rozwiązanie kontraktu z Petronyte.

No to powodzenia w poszukiwaniach innego europejskiego centra. Chociaż skoro Frazee dużo gra na PF, to możecie tez szukać kogoś na pozycje 2-3. Chociaż wtedy pani Musina mogłaby z płaczem poskarżyć się swojemu lubemu, że ma za dużą konkurencję w zespole. 8)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 09 stycznia 2012, 19:45

http://miedziowe.pl/content/view/54466/56/

Transfery po 10 stycznia

Jedno lub dwa wzmocnienia szykują działacze koszykarskiego CCC Polkowice. W nadchodzącym tygodniu wiele powinno się wyjaśnić. Jest wielce prawdopodobne, że dwie zagraniczne koszykarki zasilą team prowadzony przez Arkadiusza Rusina.

Już w sobotę polkowickie koszykarki wracają na parkiety Ford Germaz Ekstraklasy. CCC zagra w Poznaniu z MUKS-em. Tu jeszcze nowych twarzy nie zobaczymy. - Po 10 stycznia powinniśmy już mieć więcej informacji. Jedną bądź dwie zawodniczki już powinny się w Polkowicach pojawić. Personalnie będę mógł powiedzieć dopiero w momencie, gdy będziemy mieć w ręce dokumenty kontraktowe – mówi Krzysztof Korsak, prezes polkowickiego klubu. (lw)

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 17 stycznia 2012, 22:09

Wiecie może czy Biba i Lavendere zagrają przeciwko Artego w sobotę ?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”