Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 06 sierpnia 2007, 00:31

Wiara, która przetrwała - Włókniarz Pabianice, stara wiara wróciła.
Jedno miasto, jeden klub, Włókniarz Pabianice aż po grób.
Aryjscy obrońcy Robotniczego Piastowskiego Grodu.
Stal Brzeg. Olimpia Poznań.
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Gość

Postautor: Gość » 06 sierpnia 2007, 08:23

No nie wypada, żeby nauczyciel popełniał tak kardynalny błąd ortograficzny.

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 06 sierpnia 2007, 11:21

Mówiąc delikatnie byłem... nawalony jak Messerschmitt, zresztą osoba która mi podpowiadała co pisać też... :lol: :wink:
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 06 sierpnia 2007, 11:58

simon pisze: taki scenariusz jest tak oczywisty i... bardzo byłbym zdziwiony, gdyby nie doszedł do skutku,

Nie jest taki oczywisty...jest kilka innych opcji,a Pabianice sa jedna z nich..
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 sierpnia 2007, 14:16

chodziło mi o to, że "oczywiste" jest, iż Pabianice wogóle "są opcją"...

zdaje sobie sprawę, że poza SMS i Cukierkami wszystkie pozostałe zespoły ekstraklasy i część 1-szej ligi w jakimśtam stopniu znajdują się "w kręgu podejrzeń" o chęć zatrudnienia Szopena - po doliczeniu kierunków zagranicznych oraz ew. zakończenia kariery mamy komplet - ale jakoś Pabianice wydają mi się najbardziej "naturalnym" przystankiem w jej karierze.

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 06 sierpnia 2007, 15:04

simon pisze:
zdaje sobie sprawę, że poza SMS i Cukierkami wszystkie pozostałe zespoły ekstraklasy i część 1-szej ligi w jakimśtam stopniu znajdują się "w kręgu podejrzeń" o chęć zatrudnienia Szopena

no i poza ŁKS-em. Pamela zapewniala, ze Szopen tu nie wroci I TRZYMAM JA ZA SLOWO ! :)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 06 sierpnia 2007, 22:20

Borys w MUKS-ie

Koszykarki MUKSU Poznań rozpoczęły przygotowania do nowego sezonu.

Szefowie zespołu, który w październiku przystąpi do rozgrywek w ekstraklasie cały czas poszukują wzmocnień. Być może już niedługo na treningach MUKSU pojawią się koszykarki z Brazylii. Tymczasem dziś kontrakt z MUKS-em podpisała Ewa Borys, która występowała ostatnio w zespole Novy Trading Toruń. Ewa to doświadczona zawodniczka i na pewno będziemy mieć z niej duży pożytek - tak skwitował ten transfer prezes Andrzej Jabłoński, który w nadchodzącym sezonie wróci najprawdopodobniej na trenerską ławkę MUKSU.

źródło: epoznan.pl
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 07 sierpnia 2007, 06:37

Trener Depta nie boi się trudności

Sławomir Depta - nowy szkoleniowiec koszykarek MTK Pabianice nie kryje, że sytuacja, w jakiej przyjdzie mu pracować w drużynie nie jest prosta.

- Jednak nie przejmuję się trudnościami finansowymi w klubie. Do tej pory radziłem sobie z tym i myślę, że podobnie będzie w Pabianicach.

Moim zadaniem będzie zmotywowanie młodych zawodniczek do gry na poziomie I-ligowym, a doświadczone koszykarki, które też pozyskamy, mają im pomóc uwierzyć we własne możliwości. Według mnie MTK powinno utrzymać się w lidze - powiedział nowy trener.

(rob) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 07 sierpnia 2007, 09:09

pietroc pisze:Pamela zapewniala, ze Szopen tu nie wroci I TRZYMAM JA ZA SLOWO ! :)

Bo ktos mnie zapewnil :wink: I rowniez mam nadzieje,ze wiecej nie zagra w ŁKS-ie :P
Antychryst powrócił ;)

lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)

:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)

:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 07 sierpnia 2007, 10:04

Pamela pisze:
pietroc pisze:Pamela zapewniala, ze Szopen tu nie wroci I TRZYMAM JA ZA SLOWO ! :)

Bo ktos mnie zapewnil :wink: I rowniez mam nadzieje,ze wiecej nie zagra w ŁKS-ie :P

No to fajnie ze wszyscy mamy taką samą nadzieję. To znacznie ułatwi podjęcie decyzji o wyborze nowego klubu :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 sierpnia 2007, 19:20

Edyta Koryzna zagra w ŁKS
jw2007-08-07, ostatnia aktualizacja 2007-08-07 19:36

Rozgrywająca CCC Polkowice podpisała z łódzkim klubem roczny kontrakt.
34-letnia Koryzna (174 cm wzrostu) jest wychowanką Włókniarza Białystok. Występowała także w Stilonie Gorzów, ŁKS, Polfie Pabianice, a ostatnie cztery lata spędziła w Polkowicach.

Do ŁKS olimpijka z Sydney wróci po dziewięciu latach. Z klubem z al. Unii zdobyła tytuł mistrzyń Polski w roku 1997 oraz dwukrotnie (1996 i 1998) srebrny medal. Według trenera Mirosława Trześniewskiego to nie koniec wzmocnień zespołu. Na przedłużenie kontraktu z klubem z al. Unii zdecydowała się Brazylijka Renata Oliveira. Natomiast nową rozgrywającą ma być jej rodaczka 23-letnia Natalia Aparecida Mares Burian (165 cm wzrostu). Do tej pory występowała w swoim kraju w klubie Catanduva, w którym grała też była pabianiczanka Karla da Costa.

Pierwsze zajęcia po przerwie wakacyjnej zaplanowano na 8 sierpnia. Ma się na nich pojawić także utalentowana juniorka Ewelina Pękul, która wcześniej występowała w SKS 12 Warszawa.

Źródło: Gazeta Wyborcza Łódź

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 07 sierpnia 2007, 20:18

simon pisze:Pierwsze zajęcia po przerwie wakacyjnej zaplanowano na 8 sierpnia. Ma się na nich pojawić także utalentowana juniorka Ewelina Pękul, która wcześniej występowała w SKS 12 Warszawa.

a ona nie jest czasem z Wołomina?
mistrz, mistrz nasz TS!

Gość

Postautor: Gość » 07 sierpnia 2007, 20:50

Koszykówka: Ufff! Ekstraklasa będzie

Nie ma już obaw o to, że koszykarki MTK Pabianice wystartują w rozgrywkach ligowych. Działacze spełnili niezbędne warunki finansowe.
- Wpłaciliśmy wpisowe do Polskiego Związku Koszykówki i Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet - mówi Zbigniew Grzanka, dyrektor MTK. - 17 października zagramy pierwszy mecz w nowym sezonie.
Szkoleniowcem zespołu będzie wywodzący się z Lubelszczyzny 34-letni Sławomir Depta. Prowadząc Meblotap Chełm, Depta dwukrotnie awansował do play off, raz utrzymał zespół w pierwszej lidze, wygrywając baraże.
- W Pabianicach będzie miał podobne zadanie. Dostał wolną rękę w doborze zawodniczek - obiecuje Grzanka. - Mamy kontakty z wieloma koszykarkami, pomożemy mu.
Depta nie będzie miał asystenta, bo działacze klubu tną koszty. Prawdopodobnie grającą trenerką (drugą) zostanie Renata Piestrzyńska.
- Doskonale zna pabianickie realia, pomoże trenerowi szybciej się przystosować - uważa dyrektor. - Swoim doświadczeniem na boisku pomoże też młodszym zawodniczkom.
Kto oprócz Piestrzyńskiej zagra w zespole? To zależy od sytuacji w kasie. A ta wciąż jest kiepska.
MTK nadal nie ma strategicznego sponsora.
- Chcemy mieć siedem seniorek - mówi Grzanka. - Na pierwszym treningu spotkamy się 20 sierpnia, wtedy będzie wiadomo, kto u nas zagra.

(więcej - we wtorkowym Życiu Pabianic)

I w tym życiu pabianic wyczytalem ze Ma tu wrócić Aya Traore

Gość

Postautor: Gość » 08 sierpnia 2007, 09:09

Anonymous pisze:Koszykówka: Ufff! Ekstraklasa będzie

Nie ma już obaw o to, że koszykarki MTK Pabianice wystartują w rozgrywkach ligowych. Działacze spełnili niezbędne warunki finansowe.
- Wpłaciliśmy wpisowe do Polskiego Związku Koszykówki i Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet - mówi Zbigniew Grzanka, dyrektor MTK. - 17 października zagramy pierwszy mecz w nowym sezonie.
Szkoleniowcem zespołu będzie wywodzący się z Lubelszczyzny 34-letni Sławomir Depta. Prowadząc Meblotap Chełm, Depta dwukrotnie awansował do play off, raz utrzymał zespół w pierwszej lidze, wygrywając baraże.
- W Pabianicach będzie miał podobne zadanie. Dostał wolną rękę w doborze zawodniczek - obiecuje Grzanka. - Mamy kontakty z wieloma koszykarkami, pomożemy mu.
Depta nie będzie miał asystenta, bo działacze klubu tną koszty. Prawdopodobnie grającą trenerką (drugą) zostanie Renata Piestrzyńska.
- Doskonale zna pabianickie realia, pomoże trenerowi szybciej się przystosować - uważa dyrektor. - Swoim doświadczeniem na boisku pomoże też młodszym zawodniczkom.
Kto oprócz Piestrzyńskiej zagra w zespole? To zależy od sytuacji w kasie. A ta wciąż jest kiepska.
- Chcemy mieć siedem seniorek - mówi Grzanka. - Na pierwszym treningu spotkamy się 20 sierpnia, wtedy będzie wiadomo, kto u nas zagra.

No super asystent!!!!!!!!Nawet nie ma matury.

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 08 sierpnia 2007, 09:17

Anonymous pisze:
Anonymous pisze:Koszykówka: Ufff! Ekstraklasa będzie

No super asystent!!!!!!!!Nawet nie ma matury.

Nie matura lecz chęć szczera, zrobi z ciebie... :wink:
Znam kilku niezłych fachowców w swoim zawodzie, którzy pokończyli podstawówki "z siostrą na pół".
Brak wykształcenia nie oznacza, że będzie złym trenerem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”