TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: FAN PLKK » 28 czerwca 2009, 20:46

zobaczymy z jakimi zawodniczkami obcokrajowymi podpisza kontrakty i wtedy sie okaze czy beda potega czy nie przypomne ze Jelenia Gora tez jakies 2sezony temu grala tylko 3amerykankami Penn Beachem i Scott no i Małaszewska ale tutaj tez jest Zawadka chociazby czy tez Rzeźnik wiec jezeli sciagneliby podobne amerykanki to kto wie czy nie znajda sie w 8 nawet tak jak wtedy Jelenia wiec wstrzymajmy sie z komentarzem do momentu ogloszenia ostatecznego skladu zespolu :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 czerwca 2009, 20:56

FAN PLKK pisze:zobaczymy z jakimi zawodniczkami obcokrajowymi podpisza kontrakty i wtedy sie okaze czy beda potega czy nie przypomne ze Jelenia Gora tez jakies 2sezony temu grala tylko 3amerykankami Penn Beachem i Scott no i Małaszewska ale tutaj tez jest Zawadka chociazby czy tez Rzeźnik wiec jezeli sciagneliby podobne amerykanki to kto wie czy nie znajda sie w 8 nawet tak jak wtedy Jelenia wiec wstrzymajmy sie z komentarzem do momentu ogloszenia ostatecznego skladu zespolu :wink:

miejsce w ósemce jest całkowicie w zasięgu młodego bydgoskiego zespołu,który może być takim drugim MUKS-em w FGE(od dwóch sezonów Toruń nie potrafi nijak w Poznaniu wygrać!!!) i sprawi niejedną niespodziankę...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 28 czerwca 2009, 21:01

no własnie tylko ze mowie to zalezy od tego jakie amerykanki sprowadza bo w MUKS-ie rowniez grala Beachem potem odeszla ale byla Sissoko i Coulibaly silny duet pod koszem no i Rushing na rozgrywaniu takze Bydgoszczy beda takie wzmocnienia potrzebne bo niestety sama mlodziez w tej lidze nie wystarczy
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 czerwca 2009, 21:05

FAN PLKK pisze:no własnie tylko ze mowie to zalezy od tego jakie amerykanki sprowadza bo w MUKS-ie rowniez grala Beachem potem odeszla ale byla Sissoko i Coulibaly silny duet pod koszem no i Rushing na rozgrywaniu takze Bydgoszczy beda takie wzmocnienia potrzebne bo niestety sama mlodziez w tej lidze nie wystarczy

myślę,że na zagraniczne wzmocnienia przeznaczą swoje główne środki finansowe....

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 28 czerwca 2009, 21:46

Ale Bydgoszcz to nie MUKS. Jezeli w kadrze jest Martyna Hołownia wróze szybki powrót loczków do I ligi. Krajowy skład naprawde szału nie robi i bardziej pasuje na rozgrywki I ligi niz e-ligi.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 28 czerwca 2009, 21:50

hermes46 pisze:Ale Bydgoszcz to nie MUKS. Jezeli w kadrze jest Martyna Hołownia wróze szybki powrót loczków do I ligi. Krajowy skład naprawde szału nie robi i bardziej pasuje na rozgrywki I ligi niz e-ligi.

nie rozumiem też niektórych decyzji personalnych bydgoskich działaczy...Dlaczego pozbyto się z klubu koszykarek z ekstraligowym doświadczeniem czyli Ani Talarczyk i Katarzyny Rezler...Zwłaszcza odejście tej drugiej pani,która była czołową postacią na zapleczu FGE bardzo mnie dziwi...
Czyżby w Bydgoszczy postępowano w myśl zasady:"Murzyn zrobił swoje...murzyn może odejść"? 8)

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 29 czerwca 2009, 07:58

Australijskie wzmocnienie Lidera Pruszków
2009-06-28 19:34

Czołowa zawodniczka australijskiej WNBL Tracy Gahan w nadchodzącym sezonie zagra w PTS Liderze Pruszków. Działacze beniaminka Ford Germanz Ekstraklasy starają się jeszcze o sprowadzenie na Mazowsze wartościowej rozgrywającej.

28-letnia Gahan mierzy 185 cm wzrostu i gra na pozycji silnej skrzydłowej. Przez ostatnie trzy lata była zawodniczką Adelaide Link Lightning, gdzie w ostatnim sezonie notowała średnio 11 punktów, 9.5 zbiórki oraz 2.9 asysty na mecz. W 2008 znalazła się w pierwszej piątce ligi, a jej zespół triumfował w całych rozgrywkach. Nowa zawodniczka pruszkowiskiej drużyny bardzo dobrze zna się z Adelaide Erin Philips, z którą tworzyła w ostatnim sezonie siłę napędową australijskiej drużyny.

- Tracy to doświadczona skrzydłowa, która ostatnie dwa sezony sprawdziła w doborowym towarzystwie w lidze australiskiej i z pewnością będzie chciała z sukcesem powrócić na europejskie parkiety, które zna z doświadczeń w Grecji i Turcji - mówi agent zawodniczki, Grzegorz Piekoszewski.

Zadowolony z pozyskania Amerykanki jest znany również trener Jacek Rybczyński. - Tracy dobrze czuje się w agresywnej, szybkiej grze. Powinna bardzo dobrze wkomponować się w nasz zespół - ocenia szkoleniowiec.

Gahan jest dziesiątą zawodniczką, która w przyszłym sezonie zagra w Liderze. Wcześniej kontrakty z drużyną podpisały: Magdą Balicką, Magdą Bibrzycką, Katarzyną Ćwiklińską, Joanna Górzyńska-Szymczak, Lidią Kopczyk, Lada Kovalenko, Anną Kuncewicz, Mirelą Pułtorak, Katarzyną Salską i Ashley Shields

Adam Wall, PLKK

----------------------------------------------------------------
PS. Tylu błędów to ja dawno nie widziałem w jednym tekście :wink:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 czerwca 2009, 08:03

tomisback pisze:
Australijskie wzmocnienie Lidera Pruszków
2009-06-28 19:34

Czołowa zawodniczka australijskiej WNBL Tracy Gahan w nadchodzącym sezonie zagra w PTS Liderze Pruszków. Działacze beniaminka Ford Germanz Ekstraklasy starają się jeszcze o sprowadzenie na Mazowsze wartościowej rozgrywającej.

28-letnia Gahan mierzy 185 cm wzrostu i gra na pozycji silnej skrzydłowej. Przez ostatnie trzy lata była zawodniczką Adelaide Link Lightning, gdzie w ostatnim sezonie notowała średnio 11 punktów, 9.5 zbiórki oraz 2.9 asysty na mecz. W 2008 znalazła się w pierwszej piątce ligi, a jej zespół triumfował w całych rozgrywkach. Nowa zawodniczka pruszkowiskiej drużyny bardzo dobrze zna się z Adelaide Erin Philips, z którą tworzyła w ostatnim sezonie siłę napędową australijskiej drużyny.

- Tracy to doświadczona skrzydłowa, która ostatnie dwa sezony sprawdziła w doborowym towarzystwie w lidze australiskiej i z pewnością będzie chciała z sukcesem powrócić na europejskie parkiety, które zna z doświadczeń w Grecji i Turcji - mówi agent zawodniczki, Grzegorz Piekoszewski.

Zadowolony z pozyskania Amerykanki jest znany również trener Jacek Rybczyński. - Tracy dobrze czuje się w agresywnej, szybkiej grze. Powinna bardzo dobrze wkomponować się w nasz zespół - ocenia szkoleniowiec.

Gahan jest dziesiątą zawodniczką, która w przyszłym sezonie zagra w Liderze. Wcześniej kontrakty z drużyną podpisały: Magdą Balicką, Magdą Bibrzycką, Katarzyną Ćwiklińską, Joanna Górzyńska-Szymczak, Lidią Kopczyk, Lada Kovalenko, Anną Kuncewicz, Mirelą Pułtorak, Katarzyną Salską i Ashley Shields

Adam Wall, PLKK

To w końcu Australijka czy Amerykanka? :D
----------------------------------------------------------------
PS. Tylu błędów to ja dawno nie widziałem w jednym tekście :wink:

pan redaktor do jedenastu nie umie liczyć?,a nowa zawodniczka Lidera to bez wątpienia Australijka....no,ale marzyła się chyba Amerykanka... 8)

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 29 czerwca 2009, 08:06

Chyba jednak Amerykanka grająca w Australii :wink:

http://www.wnbl.com.au/index.php?id=201

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 czerwca 2009, 08:09

I nie wiem, czy tą siłę napędową Adelaide tworzyła razem z Erin.
ObrazekObrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 czerwca 2009, 08:16

rzymi pisze:I nie wiem, czy tą siłę napędową Adelaide tworzyła razem z Erin.

no to jest nieźle namieszane.... :roll: chyba,że pan redaktor tak,jak pruszkowski klub jest najzwyczajniej beniaminkiem... :wink:

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 29 czerwca 2009, 08:32

Mam takie pytanie do kolegów z Pruszkowa. Czy Lider ma jakieś oficjalne www?!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 czerwca 2009, 08:35

rzymi pisze:I nie wiem, czy tą siłę napędową Adelaide tworzyła razem z Erin.

Oczywiście zapomniałem dodać, że chodziło mi o ostatni sezon 2008/09 bo Erin grała wtedy w Izraelu. A w Adelaide spędziła 6 sezonów.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 29 czerwca 2009, 11:20

tomisback pisze:Mam takie pytanie do kolegów z Pruszkowa. Czy Lider ma jakieś oficjalne www?!

Ze stroną wyniknęły spore problemy "papierkowe" po tym całym zamieszaniu ze sponsorami - ale niedługo powinna ruszyć - kwestia tylko pod jakim adresem - możliwości sa dwie - www.lider.pruszkow.pl lub www.ptslider.pl
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 czerwca 2009, 13:37

jedynym klubem FGE,który nie ma własnej strony internetowej jest chyba bydgoskie Artego....

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”